söndag 15 mars 2015

Kattlöss????!!

Katterna brukar dra in loppor så här års. Lopporna övervintrar på fåglar, men när det blir lite varmare letar de reda på något större. En katt och i förlängningen kanske en matte eller husse. Jag brukar få några bett innan jag hunnit droppa anti-parasitmedel i nacken på kissarna. Sedan brukar det inte vara några större problem med att bli av med lopporna. Men i år vette sjutton vad det är de har dragit in. Möjligen löss - jag lyckades få syn på de rackarna innan jag drog igång den traditionella jättevårstädningen och de liknade bananflugor fast mindre, de hoppade inte utan kröp, och det verkar krävas dubbelt så mycket jättevårstädning för att bli av med dem - dammsugaren får helt enkelt stå framme och tvättstugan bokar jag nästan varje dag. Nu tror jag peppar peppar att de är väck.
Loppor är jämförelsevis gulliga. Självklart är jag en dålig buddhist och dödar dem men jag har inget emot dem egentligen. Nej, man kan inte förvänta sig moral av en hungrig liten loppa och de är lite söta när de hoppar. De här senaste som jag förhoppningsvis har blivit av med nu var helt charmlösa, de jävlarna.

Saneringen pågår ett tag till.

Under tiden är det bäst att vara restriktiv med kelandet.



Tycker inte om dammsugaren, den bullrar så läskigt



Nej matte inte vara restriktiv med kelandet

8 kommentarer:

Mariannesson sa...

Ja det där låter som kattlöss. Det kan vara mycket svårt att bli av med. Det finns schampo för katter och särskilda preparat att tvätta textilier och golv med. Hör efter med veterinären.
Men de är ju bara för söta dina kissar så jag antar att det är värt besväret??
Lite OT: vad ska man säga om Putins försvinnande? Ett PR-trick?

maja lundgren sa...

Ingen aning, han ser möjligen lite trött ut på de nya bilderna så det skulle ju kunna handla om något krassligt. Det skämtas i sociala medier enl. SvD:

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/sa-skamtas-det-om-putin-pa-sociala-medier_4411501.svd?sidan=1

Nato har ju stora militärövningar i Arktis, vilket är korkat av dem för nu är Ryssland tvunget att göra likadant.
Jag tror inte att USA kommer att vinna det här.

maja lundgren sa...

Jo det är värt besväret men jag vill helst inte bli helt uppäten.

maja lundgren sa...

Det känns som att armen har blivit krokigare igen. Förra veckan drog de ut en skruv ur armbågen. Då ökade rörligheten. Och jag fick tre nya bett i natt.
Allt kött är hö. Men det är ju inte några hästar som äter upp mig. Tråkig vits men vad gör man inte. Trevlig kväll.

Anonym sa...

Putin ser blek och kallsvettig ut och det verkar göra ont när han sätter sig. Han har nog opererats för nåt. Prostatan kanske. Han ser ialf riktigt sjuk ut.
Vad/vem kommer efter Putin?
Zigge

maja lundgren sa...

Det vet jag inte, så synsk är jag inte. Ja jag tycker också att han ser ordentligt sjuk ut.

En sak först bara:

Det har ju varit tydligt ett bra tag att det avtal som sägs upp inte handlar om vapenexporten. Den här artikeln, från den tionde, hoppade jag till när jag läste.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/forsvarsministern-om-att-saudiavtalet-inte-forlangs

Påverkar inte exporten

Det är däremot oklart hur avtalet påverkar Sveriges vapenexport till Saudiarabien.

– När det gäller exporten regleras den i en annan lagstiftning. MOU:t* är inte kopplat till export, säger Hultqvist."

Snopet, eller hur? Saudiernas reaktion handlade om Wallströms tal, den fråga man kan ställa sig är hur det gick till när det här militäravtalet hamnade i mediefokus i stället för det väsentliga - vapenexporten.

maja lundgren sa...

Det finns alltså ingen anledning att vare sig gratulera eller anklaga miljöpartiet och fredsrörelsen. Och tydligen exporterar Sverige vapen till en massa diktaturer, även om alla inte är lika brutala som Saudiarabien.
En konstig skenmanöver?

maja lundgren sa...

Att Putin har svårt att sitta skulle iofs kunna bero på att han varit på bröllopsresa. Där fick han även matförgiftning.