söndag 16 mars 2014

Dagens citat

”Främlingsfientlighet”, vad är ens det? Är det när man inte vågar smaka på grodlår?
Soraya Post (F!) Aftonbladet debatt.

Ja, nåt åt det hållet.
Okidoki, jag har åkt på en förkylning med influensaförtecken. Då kan man ju passa på och blogga.
Favoritlåtar och favoritlåtar... Alla andra låtar då som jag har spelat här redan. Orättvist mot dem. Är inte de favoriter? Jag måste ta mig en rejäl funderare. Kalla det något annat.
Den här tycker jag om för att den är så näpen som små små blommor och kommer från min mammas hemtrakter. Morfar var präst i Norrbo.

)

Det finns många tolkningar av kristendomen. Det finns rader som antyder att det var ok att äta utan att tvätta sig om händerna även på den tiden, och att det är mer än ok att vägra gå på en anhörigs begravning. En sak kan man säga med största tänkbara tvärsäkerhet: förbud mot tiggeri, eller att jaga bort fattiga människor från deras läger, det är extremt okristligt. Jo sådant har gjort i kristendomens namn men hur man än läser Jesusorden så är en sådan sak det absolut syndigaste och skändligaste man kan göra. Och det vet ju alla att de som förespråkar sådant kommer att få hänga upp och ner i Hades. De sista kommer nämligen att bli de första en vacker dag. Och gud gör slarvsylta av alla andra.
Så, en liten domedagspredikan.
Elda för kråkorna, som sagt var.
Pampelidam bom bom.
Nu ska jag försöka sova bort det här jämrans eländet.
Klart till halvklart.



2 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

just i dag är en speciell dag! - just i dag - för 49 år sedan - så gav din mamma birth till dej... - må dagen kännas bra för dej maja! - trots det 'jämrans eländet'!

maja lundgren sa...

Å tack Marianne! Ja det känns bra, fast influensan segar på fortfarande. 49 är ju ingenting, mest lite fjösigt, men nästa år då blir det partaj!