onsdag 21 april 2010

Gissa repliken

Jodå, nu har Ank-Käthe fnulat färdigt. Precis som sin bloggmatte har hon "festina lente" till motto.
Hon har plockat ut några repliker ur Mäktig tussilago och tycker att läsarna ska gissa vilken av dem som jag har hört så gott som ordagrant (med reservation för namnen), och vilka som jag har hittat på. Som ledtråd kan jag säga att en av meningarna är en "avhörning" antingen från en middagsbjudning eller från tunnelbanan.
Sen blir det något slags lottdragning bland dem som gissat rätt - det där måste finputsas på nåt sätt - och så får vinnaren en bok.
Jag tror att det är genomförbart.
Det var väldigt roligt på Tellus igår förresten, många frågor, diskussion, intressanta synvinklar.
I morgon ska jag upp i ottan för att prata vulkaner i TV4 Nyhetsmorgon. Sen så bär det av till Göteborg. Hur det blir med Mexiko är än så länge ovisst, det bestämmer tydligen Eylafjallajökull.

5 kommentarer:

Zigge sa...

Två röster på Lemmy ser jag. Hehe. Men nä, jag tror inte att det är den. Inte ettan heller, om du ursäktar maja så låter den lite för litterär. Dudu fåffåff låter som en majagrej. Måste fundera ett tag till (ska man maila svaret också så du vet vem som röstat vad?).

maja lundgren sa...

Ja jag säger förstås ingenting. Jo, innan jag berättar svaret får de som vill vara med om utlottningen maila in sitt svar också. Sen skriver jag ner deltagarna på lappar och lägger dem i en hatt, o.s.v. på traditionellt vis.

Anonym 19.11 sa...

Jag skulle säga så här, att någon eller några av de här meningarna har säkert sagts både här och där även om det inte är den du har hört. Om det blev begripligt :)

Jag är datorlös för tillfället så jag skriver oinloggad från en lånad dator.
Min egen dator är lika död som en sill på midsommar.
Men jag kommer att rösta ändå. Jag får väl leta rätt på en offentlig dator och maila mitt svar därifrån.

maja lundgren sa...

Jag har saknat dig Anonym 19.11! Hoppas det inte är min blogg som för över virus. Det är väl alltid en aning riskabelt när man länkar hit och dit.

Anonym 19.11 sa...

Nej, det var inte den här bloggens fel. Tydligen fick ett fläktfel processorn att gå sönder bl.a (man borde dammsuga lite oftare!)Den har nu gått till datorhimlen, och ny dator ska komma om 1-2 veckor.
Då är jag tillbaka här igen :)