söndag 15 augusti 2010

Jippi! Nu även Istanbul!

Jag har blivit inbjuden till European Writers Parliament i Istanbul i november. Istanbul är kulturhuvudstadsår i år. Temat för sammankomsten är "literary landscapes". Vad har hänt? Tidigare har jag blivit inbjuden till rebellseminarium i Litauen och festival om litteratur och frihet i Mexiko, men nu kommer det här - betydligt snällare får man säga: litterära landskap.
Lite frukt och grönt och årstider och natur finns det i mina böcker, och vissa partier av Mäktig tussilago och Pompeji är i den gamla genren idyll, även om mina romaner främst är urbana. Jag tror att "landskap" ska tolkas i vid bemärkelse, det kan nog till och med handla om inre landskap.
Härligt ska det bli iallafall. Istanbul.

12 kommentarer:

 1. Köp bra kamera. Fota mycket.

  SvaraRadera
 2. Rolig blandning: Maja, Ingrid, Agatha och Istambul…
  Kul att samtidigt besöka två kontinenter.
  Don’t forget to write. ;)

  SvaraRadera
 3. Gratulerar! Tänk att det är så enkelt att få sig några gratisresor, bara sätta sig ner och skriva en bok eller två. Om du behöver ha med dig ett 'förkläde', livvakt eller kanske en sjuksköterska på resan så är du välkommen att höra av dig. Tänk att ta sig till Istanbul med Orientexpressen, jo jag har för mig att den finns kvar i någon form, kanske utan ånglok. En livvakt är nog en väldigt bra idé på en så farofylld resa.

  SvaraRadera
 4. Johnny; foton blir det! fast med den kamera jag har. Det är bara tre dagar tyvärr.
  Valens: Ja det ska bli roligt. snappar inte detta med Ingrid och Agatha? Ledtråd?
  Systerdyster: Orientexpressen har jag för mig återupplivades för några år sen (?)

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. hoppas det blir lika bra som det låter som! (kom just ihåg att en viss herre vars efternamn börjar på bokstaven 'G' - visst oxå har varit i Istanbul)

  SvaraRadera
 7. Marianne J: tänkbart att det finns en koppling där. Förfen i fråga var väldigt omdömeslös och obildad när han röt till mot dig, men det litterära omdömet är annars gott. Men jag måste avslöja att jag är bästa vän med hans dotter. Ni får tolka det hur ni vill.

  SvaraRadera
 8. personen ifråga har tydligen helt olika - diametralt olika sidor - som framkommer vid olika tillfällen - gentemot olika personer - jag är ett stort frågetecken - det händer ganska ofta att jag är det - så det är inget konstigt med det - jag har iaf hans vinterprogram på min blogg som jag har lyssnat på med behållning - han har en förmåga att framstå som en högst bildad och angenäm person - när han sätter den sidan till - jag har oxå nyss ånyo läst wikipedias beskrivning av honom - man kan ju inte annat än att bli imponerad...

  SvaraRadera
 9. Grattis! Det lär vara en underbart intressant stad.

  SvaraRadera
 10. Lyckoprost.
  Istanbul i november, dis och ljus,
  jag tror jag reser samma väg,
  utan invitation. Och utan livvakt. Tyvärr.

  SvaraRadera
 11. Ja jag är överwhelmad.

  (Glöm inte vem som hittade på överwhelmad för det var jag)

  Man kan också vara överWilmad, till exempel om en karl blir utsatt för en erotiskt initiativtagande kvinna som heter Wilma, utan att han är säker på att det var riktigt det här han hade tänkt sig. hehehe.... det är att bli överWilmad....

  SvaraRadera
 12. Rebellseminarium låter visserligen något häftigare än ”litterära landskap”. (Man ser framför sig massa gamla punkare, skinnknuttar, raggare, truliga typer i röda James Dean-jackor etc. och undrar hur det ska gå att organisera ett seminarium med så många upprorsandar närvarande.) Men Istanbul! Åh, Istanbul! Tyvärr har jag inte varit där själv. Men det är vad folk brukar säga som varit där: Åh, Istanbul!

  Förresten: det är väl aldrig Fred Flintas fru du syftar på?

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim