torsdag 26 augusti 2010

Knö in Goethe


Det här är inte litterär nekrofili, ej heller kulturkonservativ fallosdyrkan, utan helt enkelt en påminnelse om att jag som vanligt ska knö in Goethe i seminarierna på Södertörn.
Bilden visar Tischbeins teckning av Goethe som hänger i ett fönster i Rom.

3 kommentarer:

 1. Jag var tvungen att klicka och förstora bilden då jag först trodde att den stackars Göthe var byxlös. Och det är alltså så att han verkligen hänger i ett fönster inte att teckningen hänger i ett fönster. Så var hänger teckningen?

  SvaraRadera
 2. håhåhå... du trodde han verkligen luftade sig där... nej han har knäbyxorna på.
  Det är väl syftningsfel (var är Tristan?) - Goethe hänger i fönstret, det är en ögonblicksbild, ett snapshot, utfört av vännen Tischbein. Goethe tittar ner på Via del Corso. Var originalteckningen hänger vet jag inte men en kopia hänger iallafall på min vägg.
  Det finns ett monumentalt porträtt av Goethe också, men jag tycker att den skrynkliga byxbaken och det tänkbara spejandet efter romarinnor är något mer levande.

  SvaraRadera
 3. Göthe är monumental så det räcker, jag gillar denna högst mänskliga bild. Vem skulle inte vilja hänga i ett fönster och kolla romare och romarinnor på Via del Corso? Kan ge mig den på att han busvisslar också.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)