fredag 20 augusti 2010

Kalendarium

Ha överseende med en opraktisk person som ibland till och med glömmer att fakturera för sina framträdanden* (däremot glömmer jag aldrig att betala skatt, bäst att säga om bloggen skulle få besök av länsfiskalen*). Jag börjar vakna efter sommaren och inser att det är en god idé att ha ett kalendarium här.

21 augusti: Ljusdal.
3 september: Kristianstad.
11 september: Beerwaldhallen.
24 september: Bokmässan.


Uppdatering är på väg. Det är tänkbart att Xerxes och Atossa får tillbringa en lite längre tid hos "mormor och morfar" i september. Men det har blivit som jag befarade - jag har fäst mig så mycket vid dem att jag saknar dem när jag är på resa. Så om det blir någon längre utlandsvistelse igen, så måste de med.


* Oh shit, nu tror ni att jag är miljonär. Nej. Ska man bli det måste man bita i det sura äpplet och skriva en deckare. Eller något åt det hållet. Men jag har en liten buffert och om jag inte passar mig kommer den plötsligt vara slut för att jag glömt att fakturera. Så var det med det.


* Länsfiskalen? Finns den göken? Landsfiskal och länsman har man hört talas om. Men länsfiskal?

18 kommentarer:

 1. ...mais alors il faut que tu t´entendes avec eux sur les destinations de voyage: il faut voir s´ils partagent tes intérêts, s´ils aiments les climats froids ou chauds etc. etc.

  SvaraRadera
 2. Jag vet, Zamenhof: om de själva fick välja skulle de nog föredra att vara kvar här i Midsommarkransen, fullständigt idealiskt för små kissemissar - tillräckligt med träd och dungar för att stimulera deras fantasi, nästan inga bilar alls där jag bor (Atossa ser sig alltid om innan hon går över gatan, Xerxes är lite riskablare och sticker iväg som en pil), möjligen lite för många andra katter på gården men å andra sidan blir slagsmålen aldrig särskilt allvarliga, Märtha håller sig till sitt eget hörn och fräser bara om någon av de andra närmar sig, Atossa är förälskad i Caruso, Zigge har lugnat ner sig något, Lady Camorra och hennes kompanjon Gul-Hans har varit på landet hela sommaren.
  Det är lite knepigt, jag dyrkar mina katter men hoppas på att bli bjuden på många långa utlandsresor. Kina, t.ex. Bjud mig till Kina! Det skulle inte vara taget ur luften med tanke på hur stort intryck jag tagit av den kinesiska kulturen.

  SvaraRadera
 3. c´est une remarque très terre à terre, mais je l´impression qu´un CHAT accepterait de te suivre partout, sauf justement en CHINE. A cause de la cuisine. Voilà un possible sujet d´entente entre les chats et les chiens...

  SvaraRadera
 4. Det har flyttat in en ny, en tioåring som heter Elvira, men hon har inte varit ute på gården ännu.

  SvaraRadera
 5. Du har för mycket spaghetti och vitlök i huvudet, Zamenhof *S*

  SvaraRadera
 6. I huvudet och på mitt bord! Et malgré ces précautions j´ai attrappé le förkylning qui fait des ravages en ce moment à la K.B.!

  SvaraRadera
 7. Aha, förkyld i ett moln av vitlök vid ett bord på KB - då kan det hända att folk sneglar och blänger på dig, då?

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Bra idé Clam, det ska jag göra.

  SvaraRadera
 10. Kollade in Berwaldhallens program som hastigast och Lundgren kan endast avnjutas i kombination med Mahler, inte fy skam men jag hade föredragit Lundgren som huvudnummer och Mahlers 5:a som lite bakgrundsmusik.
  För övrigt ber jag Clam om ursäkt, jag sörplade glatt i mig en hel del av hans släktingar till middag igår men det känns gott att veta att Clam klarade sig undan min framfart bland ostron, musslor och olika skaldjur. Slöööörrrrp sa det.

  SvaraRadera
 11. Länsfiskal??? Ah, ett sådant gammalt ocementerat ord måste man leka med. Ju. Om man pluttar dit ett eller annat av dessa till synes så betydelselösa och knepiga (åtminstone för andra än oss någorlunda hemtama) små tecken i form av en knäppring (läs: knäpp-ring) över a och och knepprickar (läs: knep-prickar)över samma a samt o och dessutom ett och annat apart bindestreck så kan man fundera över:
  Lansfisk-ål, låns-fis-kål, länsfis-köl(nej, den blev fel..), lansfisk-öl (fel igen, fl'at), lönn-feskeskäl. Inser tvart att det nu höller poe att grävt urärta. Ättans.
  Äjoss.

  SvaraRadera
 12. Systerdyster: Jo Mahler är huvudnumret. Jag är något slags förband. Karin: länsfis, ojoj. hehehe.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Tänkte på Wahler och andra låtar funderade på Adadigo fann en fin låt och tolkning, ett språk baserat på klassisk skolning och tillägnat fader vår:

  http://www.youtube.com/watch?v=YTBJFLkYdmU

  Leroy

  SvaraRadera
 15. Tänk vad vackert det låter då man sjunger på Italienska och har klassisk skolning.:
  http://www.youtube.com/watch?v=jqVrb4j05T4
  o
  http://www.youtube.com/watch?v=D3uK9JYQWQU

  Måste nog gå en kurs i Italienska.

  Leroy

  SvaraRadera
 16. Att se katter i sin trädgård är inte sjukt, men man kan bli sjuk av att se katter i sin trädgård...

  Det kan vara ungefär densamma som att höra röster är inte sjukt, men man kan bli sjuk av att höra röster...
  Det kan vara svårt att handskas med röster som leder till oro, en känsla av att vara övervakad och förföljd samt en känsla av att bli styrd utifrån. Detta kan leda till vanföreställningar, ångest, rädsla, oro och ibland förvirring. (psykologi i fokus)

  Kan det vara ungefär densamma lika svårt att handskas med katter som leder till oro, en känsla av att vara övervakad och förföljd samt en känsla av att bli styrd utifrån?...

  Vem vet?

  SvaraRadera
 17. ...je pense bêtement que si on fesait passer un examen médical à l´entrée de la KB, il y aurait plus de places libres, et ma santé y gagnerait. Il y a déjà un policier armé qui veille sur la Bible du diable et les autres jouets, pourquoi pas un médecin et une salle de mise en quarantaine? Ou alors il faut la rebaptiser Kungliga Lasarett.. Tu connais les pages de Manzoni sur les "untori"? Chaque italien a cette image dans son subconscient..

  SvaraRadera
 18. Manzoni? Untori? Mais disdonc, det är väl inte la peste som du går och drar på ....? Tihi.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim