onsdag 30 mars 2011

Gissa signaturmelodin!

Det är tvåårsjubileum för bloggen idag. Jag hade bloggat på Bokcirklar tidigare så helt nytt var det inte, men jag minns den lite hisnande känslan när jag öppnade eget...
Det kan väl firas med en musiktävling.
Vilken TV-serie är detta här signaturmelodin till?

Detta här och detta här, jo det får stå så.
Man behöver inte kunna noter för att gissa - tryck på pilen där det står play så spelas melodin upp.
Först rätta inkomna svar kan belönas med en Mäktig Tussilago i pocket!
Till exempel! Hihi!

15 kommentarer:

maja lundgren sa...

"Till exempel! Hihi!" kan tolkas ekivokt slår det mig nu, oj då.

Systerdyster sa...

Nae, både jag och grodan är tondöva.

Men jag passar på att gratulera bloggen och dess matte på 2-årsdagen - hurra x 4!

maja lundgren sa...

Systerdyster: jag tror att Anonym 19.11 kommer att knäcka det. Det brukar komma lösningar på gåtor därstädes ifrån.
Jag väntar lite med ledtrådar.

Anonym 19:11 sa...

Nja, jag vet inte det. Det jäkliga är att jag känner så väl igen melodin men kan inte placera den. Jag kan inte låta bli att spela upp den gång på gång i hopp om en plötslig aha-upplevelse. Jag misstänker starkt att någon hinner före mig den här gången.

maja lundgren sa...

Melodier är svåra att googla fram också...
Jag kan säga så mycket att det var lite ruffel och båg med i serien.

maja lundgren sa...

Två huvudpersoner. Den ena skådespelaren ersattes p.g.a sorgliga omständigheter.

Anonym 19:11 sa...

Alias Smith and Jones :D

maja lundgren sa...

Grattis.

valens sa...

Är melodier svåra att googla fram? ;)

Anonym 19:11 sa...

Tack Maja. Där ser man att man ska lita på sin första känsla. Jag tänkte 70-talet första gången jag hörde melodin och var i krokarna av just västernserier.
Sen blev jag förvirrad av ruffel och båg och började tänka på Svindlarna och liknande serier i stället. Men jag var rätt på det från början och det där med två huvudpersoner fick mig på rätt spår igen.
Jag tror att jag sett hela serien i två omgångar. Först på 70-talet och sen när den gick i repris på 90-talet.
Men jag erkänner att jag för säkerhets skull kollade seriens ledmotiv på Youtube innan jag svarade. Räknas det som fusk?

maja lundgren sa...

Valens: ja, det är det väl? eller menar du att det finns en databas för (signatur)melodier, där man kan söka på noter, eller rentav nynna in en melodi? Då försvinner lite av poängen med en sån här tävling (även om det förstås kan vara en bra grej med en sån databas, det är irriterande att ha en melodislinga ihuvudet som man för sitt liv inte kan komma på vad den heter. Idag behöver man ju sällan gå och grubbla på vad den där så skådisen i den där filmen hette, det brukar räcka med några googlingar)

Anonym 19.11: nej det räknas såklart inte som fusk! Jag ville inte säga västern, det skulle bli för lätt tänkte jag (ifall man sett serien vill säga). Visst håller väl Alias Smith och Jones på rätt mycket med ruffel och båg? Lite våld är det ju också men mest "lur", som en mycket ung bekant brukar säga. "Jag gjorde fem lur!" (den första april)

Anonym 19:11 sa...

Javisst hade du rätt om ruffel och båg. Det var bara så att mina tankar började vandra iväg åt annat håll där. Man kan få alla möjliga associationer av det mesta.
Jag förstod vad du menade så fort jag kommit på vad det var för serie. Lite kul var att jag hade snuddat vid Smith and Jones i tankarna ganska tidigt men fortsatte grubbla på alla möjliga serier från 70-talet.

maja lundgren sa...

Jamen du är ju så duktig Anonym 19.11. Jo det brukar nog ofta vara så att det man kommer att tänka på först är rätt. Fast det kanske inte är så, de kanske har gjort psykologiska experiment om det, som visar att det man kommer att tänka på först lika ofta är fel. Fast jag tror inte det.

LisaFW sa...

Grattis i efterskott!

maja lundgren sa...

Grazie Lisa.