måndag 28 november 2016

Att vara ensam eller tillhöra Folket

Sverige, en fasciststat med ett wallströmflin.
Deporteringen av ungdomar till Afghanistan sker med tyst effektivitet. Åldrar skrivs upp och det ena "TF" efter det andra försvinner från klasslistorna (TF betyder tillfällig).
Alla känslor utom egenkärleken anses förljugna idag, så det är bäst att inte nämna hur det känns för de elever som vet att de kan stå på tur, och för lärarna som ser den ena efter den andra försvinna. Det räcker gott att hålla sig till fakta:

Hazarerna är en förföljd och föraktad grupp i Afghanistan.
.... after the gruesome murder of seven Hazara Afghanis... the attacks, presumed to be the work of either the Taliban or Islamic State (Isis), is just the latest act in a long tradition of persecution against the Farsi-speaking Hazaras.
The victims – some of which had their throats slit – were found in a southern province of Afghanistan where rival Taliban factions have been fighting in recent weeks. The BBC reported that the bodies included a nine year old girl, two women and four men. Officials added that dozens of Hazaras had been kidnapped since last year.

The perception that the Hazaras are outsiders has persisted for centuries, with pogroms against them common throughout Afghanistan's bloody history. Along with their ethnicity, being Shia Muslims means their religion has also made them targets, as Sunni Islamist insurgencies have raged in southern Asia. Radical Sunnis consider them heretics.
Mer kan läsas här

Jag undrar vilka det där Folket är, som Löfven säger att S inte lyssnat tillräckligt på. Jag misstänker att denna plötsligt uppkomna selektiva populism handlar om att lyssna på "folk" som har det gott ställt och som gynnas av "jobbskatteavdrag" (den konstiga mixen av nyliberalt och nysvenskt system, som gör att den som kan köpa miljonlägenhet och åka till Thailand på semester ändå har rätt till offentligt finansierad sjukpeng och VAB) - men som aldrig skulle kunna tänka sig att en hazar är en del av folket.

Om jämförelsen med nazismen verkar överdriven, så vill jag bara förtydliga vad jag menar är gemensamt: en rationell byråkrati som mekaniskt går det irrationellas ärenden (förtalskampanjen mot de ensamkommande har varit lika rasistisk som någonsin antisemitismen), och en vit majoritet som påstår sig vara hotad av en mörk minoritet.


Ta och självdö nu, socialdemokrati.

7 kommentarer:

 1. Statsministern syftar på arbetarklassen, som inte skulle gynnas av en moderat eller sverigedemokratisk politik. Men som har fångats upp av högerpopulismen, och spelats ut mot invandrarna i stället för den enormt välmående medelklass du nämner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag med om. Men S har väl öppnat upp för samarbete med moderaterna, sagt att blockpolitik är någonting dåligt, osv? Hur har man tänkt sig att valrörelsen ska se ut, om man redan sagt sig beredd att regera med moderaterna?
   Folket kan vara en lärare som har ambitiösa och snälla elever som dumpas i Afghanistan. Eller någon som har blivit utförsäkrad, för att det ska kunna genomföras ytterligare ett "jobbskatteavdrag".

   Radera
  2. OK, ett förslag på lagändring lär faktiskt vara på väg. Hade missat det.
   http://www.aftonbladet.se/kultur/article23986551.ab

   Radera
  3. Det går ju långsamt, de får gärna frysa utvisningarna tills vidare.

   Radera
 2. Nu diskuterar regeringen tydligen ett tiggeriförbud också.
  Jag föreslår istället ett förbud mot att fjäska för halshuggarkungar i Saudiarabien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det febern som gör dig så där ruskigt arg? ):

   Radera
  2. Tänkbart att det bidrar. :-)
   Men jag har fått intrycket att S vikt ner sig på fel sätt. Bl.a en kortslutning mellan svensk snällhet först - välkomna ensamkommande, satsa på integration osv - och sedan när de fyllt arton utvisa dem. Regler som ändrats i efterhand.
   Det finns väldigt mycket pengar i Sverige.
   Återkommer när flunsan är över :-)

   Radera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim