måndag 9 maj 2011

Gaggböle news

Senaste Gaggbölesnackisen: Baptise-Jante Netto de Bar och Mimosa Slavhitler har ju uttryckt lite förfäran angående den bild av Gaggböle som sprids till omvärlden i stor skala via detektivförfattaren Stina Slogers alster. Stina Slogers internationella braksuccé
Personer av hankön som känner mycket stark eller djup motvilja mot personer av honkön har rätt mycket splatter och skräckel i sig (socialsekreterare som våldtäktsmän, flickor med avancerad tortyrutrustning osv). Internationella konferenser har anordnats där man diskuterar om det är underhållningsvåld eller inte, och "Varför kommer Stina Slogers från Gaggböle?"
Baptise-Jantes och Mimosas uttalande får stöd av Ank-Käthe. "Den är jättehemsk". Tigerbossen nöjer sig med att rycka på axlarna, medan Gaggbölevänstern protesterar mot att kungligheterna tar avstånd från Gaggböles "största och kanske enda trotskistiska exportprodukt".
Men Gaggbölingar i stort tolkar nog mest utspelet som en listig kupp från Mimosa och Baptise-Jante för att leda bort uppmärksamheten från

5 kommentarer:

 1. Jag får väl påminna om att ishacka hade passat in på denna bok på tal om makabra verktyg. Det är väl just ett sådant mexikanskt trauma som fortfarande präglar entryisterna. Å andra sidan sett så är väl just Mimosa en blandning av champagne och apelsinjuice. Vilket ju stödjer tesen ”Det är jättehemskt”. Det kunde inte säga på ett bättre sätt. Ett ytterst sofistikerat och nyanserat sätt att verbalisera hela begreppet. Eller säg det i toner.

  Vad Ramon Mercader, sovjetunionens ”hjälte” skulle säga framkommer inte. Är det möjligtvis han som spelar stalinorgel i musikavsnittet?

  SvaraRadera
 2. Ja, Ank-Käthe är just så sofistikerad och nyanserad. När hon tycker nåt är jättehemskt, så säger hon det.
  Jag har ju inte läst böckerna, måste jag erkänna. Jag har sett filmen Män som hatar kvinnor och tyckte, för att uttrycka mig lite som Ank-Käthe, att den var jättedålig. Men jag grubblar lite på varför jag inte tyckte att Låt den rätte komma in var lika jättedålig. Kanske har det något att göra med det politiska anspråket i Män som hatar kvinnor. Det hakar ju i en svensk tradition av samhällskritiska deckare, men...
  Kommer inte längre just nu, hur som helst så gillar jag faktiskt lite grann kungens och drottningens utspel i den här frågan.

  Stalinorgeln haha, det är Super Mario. Super Mario champagne och apelsinjuice, ja det låter faktiskt som en jättehemsk kombination.

  SvaraRadera
 3. Benny Hill!
  Tog ett tag att fatta kopplingen. Knugen är Benny Hill.

  SvaraRadera
 4. Men jag har gjort en miss här - Baptise-Jante Netto de Bar är ju inte Gaggböles kung utan hans förfader.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim