torsdag 23 februari 2012

En anteckning

"Idag fick jag på TV veta, att Viktoria ska bli drottning, alltså den förstfödda. Det är ju bra, men jag tycker synd om henne, den lilla babyn".
20/4 1978
Jag hoppas att den nya lilla kommer att kunna leva ett någorlunda normalt liv.
(Viktoria är felstavat, låter stå som det skrevs).

18 kommentarer:

Anonym sa...

Gulligt skrivet tycker jag.
Mariannesson

szigge sa...

När jag var 13 var jag vampyr. Rollspel alltså. Har stirrat lite på din dagboksanteckning.

maja lundgren sa...

Det är rätt kul att läsa i efterhand.

maja lundgren sa...

Förvånar mig inte.

Anonym sa...

Aj, det där gjorde nog ont. Tycker lite synd om szigge, vare sig han är mygga eller vampyr.

Willy Lorens

szigge sa...

Inte mig heller, hehe.

maja lundgren sa...

Gjorde det ont när jag skrev: "Förvånar mig inte"?

szigge sa...

Va? Skulle det det?

maja lundgren sa...

Nä, men det var någon som tyckte synd om dig. Men strunt i det.
Det kan hända att jag spår helt fel nu. Men just nu har jag en liten känsla av att Victoria funderar på att frånsäga sig tronföljden (om man kan abdikera i förskott). Kan ha fel, bara en känsla jag fick.

Aud Djupaudga sa...

Du är inte den enda som haft den tanken. Jag har sett ett antal som tror att namnvalet är ett första steg mot att avsäga sig sin plats i tronföljden.
Det tror förstås inte jag eftersom hon verkar vara så mycket storasyster hela hon, och Carl Philip skulle väl bli helt ifrån sig på tanken på att bli kronprins igen.
Han lär ha sagt "stackars Victoria" några gånger under sin ungdom. Sant eller inte så tror jag knappast Calle P vill ta över.

maja lundgren sa...

Ja, jag tänkte så ett tag - att det var något slags protest. Men det var det ju inte - hon är döpt efter en amerikansk miljardärsdotter som var gift med kungens ställföreträdande pappa eller något åt det hållet. Det där har ni monarkister nog klarare för er, haha. Så kungen blev rörd istället för att reagera som Herman L, vilket jag spontant hade trott.
Jag tänkte även på det korta svala tackkortet till det svenska folket.
Get the fuck outa here, leave us alone, tolkade jag kortet som. Men det kanske var aristokratiskt avmätt bara.
Carl Philip som kung skulle nog vara bra för republikanerna.

szigge sa...

Synd om mig är det absolut inte.

szigge sa...

Din borgerliga bakgrund märks så tydligt i den anteckningen. Ett förortskid som jag kan tycka det är fascinerande. Jag sprang omkring och lekte vampyr i en trist förort när du bodde i villa och sympatiserade med Viktoria och skrev det där med välvårdad skrivstil antagligen. Jag känner ju inget klasshat mot dig, utan stirrar som en vampyr som stirrar för att han bara stirrar. Fast det är ju tjejigt också. Att känna för en prinsessbäby. Inte bara klass alltså. "Förvånar mig inte" tror jag har med mina utomparlamentariska aktiviteter att göra.

szigge sa...

Alltså, jag var tretton cirkus maximus tio år efter dig, det är åldern jag menar. Felstavningar smittar, Victoria menar jag ("kärleken stavar aldrig fel" säger Ranelid" - attack på dyslektiker?).

maja lundgren sa...

Jo det är väl tjejigt och kanske borgerligt också. Något med rytmen och alla kommatecknen om inte annat. Jag kan lätt tänka mig dig som vampyr i förorten. Eller så.

Anonym sa...

Jag tror inte att det är särskilt roligt att födas som kunglighet och i synnerhet inte som tronarvinge. Även om det självklart finns många andra barn det är mer synd om. Redan när Victoria föddes var det ganska många som visste hur Silvia hade det även om pressen ännu inte skrev om det. "Att avskaffa monarkin är att befria prinsessor" - det skriver jag under på.
En levnadskonstnär

szigge sa...

Exploaterad och exponerad från första början. Vi vampyrer kan också tycka synd om prinsessor.

maja lundgren sa...

Ja det tror jag.