torsdag 17 augusti 2023

Hamilton sa vad DN tänker

Jag håller fast vid min konspirationsteori, det är skumt att koranbränningarna tillåts fortsätta. De hade kunnat stoppas eller flyttas till en mer undanskymd plats, det finns lagligt utrymme för det, men åklagarmyndigheten har inte ens prövat anmälningarna om hets mot folkgrupp. Att polisen, åklagarmyndigheten, msb, SÄPO och andra myndigheter låter det fortgå, kan inte bara vara lamhet och klantighet. De har användning för splittringen och risken för terror. 

Kränkningarna hade också kunnat flyttas, pausas eller stoppas med hänvisning till förargelseväckande beteende eller risk för rikets säkerhet. En av koranbrännarna har sagt att han kommer fortsätta bränna Koraner tills de förbjuds, det är motsatsen till en manifestation för yttrandefrihet. Det råder religionsfrihet i Sverige. Att tillåta bokbål är alltså inte att "stå upp för vårt sätt att leva".

Man måste komma ihåg att msb har gått ut med att det inte finns någon islamofobi i Sverige. Dagens nyheters ledarsida hakar nu i, och slår fast att inget av det som händer och sägs tyder på att det finns islamofobi i Sverige. Inte ens "gränsen går om de säger samma sak om judar". 

SÄPO har höjt terrorhotnivån från 3 till 4, men det skulle inte förvåna om ännu en koranbränning genomförs under stort polis- och medieuppbåd, allt medan det presenteras som principfasthet och vägran att vika sig för krav från teokratier. Medan åklagarmyndigheten gäspar och släpper anmälningarna om hets mot folkgrupp i papperskorgen. 


29 kommentarer:

maja lundgren sa...

Det ger SÄPO möjlighet till ökad övervakning, utvisningar som ingen vet om de är godtyckliga eller ej, osv.
Från politiskt håll (och inte bara sd) kan man ha användning för den ökade polariseringen, särskilt om man vill få med Sverige i fler wars on terror internationellt. Ryssland utgör inget militärt hot mot Sverige, det gjorde det varken före eller efter invasionen i Ukraina, så man måste kunna legitimera natoanslutningen på annat sätt.

Det hade varit lätt som en plätt att undvika den här situationen, så när man ska undersöka varför det inte gjordes, är det inte ett fall av "dog bit man", utan man bit dog (eller det ligger en hund begraven här)
Råkade bli en anspelning på rondellhund, men det här ska inte ses i förhållande till konstnärlig frihet eller yttrandefrihet, det har inte med det att göra.

maja lundgren sa...


USA beviljar F16 till Ukraina, till våren 2024. Det är så Krim ska återerövras, vad befolkningen där än säger.

maja lundgren sa...


"Alla ska känna sig träffade", "det finns ingen islamofobi i Sverige" -
skumma myndigheter i Sverige, auktoritära, ljusskygga

maja lundgren sa...


Det är säkert kul att vara med i hemvärnet, som att leka krig.
Men Ryssland kommer inte invadera Stockholm, varken i år eller om 20 år. Det vet alla säkerhets- och försvarsexperter, kanske innerst inne, kanske till och med högst medvetet.
Så det kunde vara smartare att öva inför miljökatastrofer. Eller möjligen större terrordåd.

maja lundgren sa...


Viktigt:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/8JKlxG/elina-pahnke-om-islamofobin-i-sverige

maja lundgren sa...


Momika tillhör alltså en kristen väpnad milisgrupp. Men migrationsverket säger att "det får ta den tid det tar", utredningen alltså, och under den tiden beviljas nya koranbränningar.




maja lundgren sa...

Önskar att jag var bättre rustad för den här tiden. Jag kan inte skriva debattartiklar, har ingen aning om hur man hanterar sociala medier men kan inte sluta kommentera det som händer.

Marianne Johansson sa...

det är skumt - för att ej säga dumt - att tillåta koranbränningar!

maja lundgren sa...

Vad roligt att du tittar in, Marianne Johansson!
Ja, det är både skumt och dumt, och helt onödigt.
Åklagarmyndigheten är obegripligt trög, det borde vara självklart att det är hets mot folkgrupp. Det råder religionsfrihet i Sverige och den som bränner koraner med det uttalade syftet att islam borde förbjudas, utanför moskéer och ambassader, med svenska flaggan tydligt exponerad för att det ska kopplas direkt till Sverige som land, och han dessutom varit med i en väpnad milis - alltså ursäkta, ska de låta IS bränna saker utanför ambassader också?

maja lundgren sa...

Hur många fiender tänker Sverige dra på sig genom den här dumheten? Nu har Tjetjeniens Kadyrov utsett Sverige till måltavla också.

maja lundgren sa...

Det finns märkliga underströmmar i Sverige, man får lära sig att det är njutningsfullt att döda på Aftonbladets ledarsida, det kanske är livsleda som ligger bakom.

maja lundgren sa...

DN är en utpräglad högertidning idag. Man ska inte använda liberal om sånt där. Det obehagliga är att många nog tror att det är en mainstreamliberal hyfsat snäll tidning.

Ja, sverigedemokraten och kristdemokraten slingrar sig och vill inte vidgås kontakten riktigt, men visst finns det en medveten plan, det är missvisande att kalla Momika idiot, det är en manipulatör.

Jag tror faktiskt att det är något skumt inom polismyndigheten, åklagarmyndigheten, Säpo, msb, nånting som gör att de inte reagerar kraftfullt när en person från en väpnad milis ägnar sig åt hatbrott. Bara nyttiga idioter? Kanske, kanske inte. Fascism kommer smygande, ibland tar den sig som bekant in i institutionerna.
Jo Lindbergs artikel var bra. Låt vara att jag inte är överförtjust i högersossar, men de kanske kan få stopp på den här destruktiva skiten. För tillfället känns det som att myndigheterna handskas synnerligen ovarsamt med medborgarnas liv.
Godnatt

Verutschkow sa...

Hamilton finns även som tobak (och greve, inte osten dock) ...
https://snusfabriken.com/produkt/piptobak-greve-gilbert-hamiltons-blandning-piptobak/

maja lundgren sa...

Ja, och en annan Hamilton är med i Mäktig Tussilago. Men tematiken är faktiskt densamma.

maja lundgren sa...


Gillar att upprepa mig: koranbrännaren Momika är alltså sverigedemokrat och har kontakter med sverigedemokratiska politiker, har varit med i en väpnad milis i Irak, poserat med vapen, och han säger att hans uttalade syfte är att förbjuda islam. Han får verbalt eldunderstöd av ordföranden i justitieutskottet, sd:s Jomshof. Vad är det som säger att Jomshof inte har kontakter inom både polisen och åklagarmyndigheten?

maja lundgren sa...


"Alltför frispråkiga sverigedemokrater", kommenterar en journalist i SvD, och där är återigen ett exempel på skillnaden: någon som gjort motsvarande antisemitiska uttalanden hade inte kallats frispråkig.

Anonym sa...

Apropå Hamilton så har litteraturprofessor Ola Holmgren skrivit en bok om författaren Jan Guillou och analyserat Hamilton, Arn och Lauritzen i sin bok ”Riksfilistern”

maja lundgren sa...

Verkar vara en polemisk historia.

Anonym sa...

Ja, jag blir nyfiken på Riksfilistern!

maja lundgren sa...

Lovat min inre ordhushållare att tiga om krnbrnnngrn men sen skrev Linderborg något förskräckligt igen - måste hon hoppa över allt nyanserat som skrivits för att kunna fläska i med könsstympning, som det inte står en rad om i Koranen och som är och kommer att förbli förbjudet, och måste hon låtsas att majoriteten av kritikerna av koranpyromani vill förbjuda koranbränder rakt av oavsett när och hur och varför den genomförs? Kort sagt, är hon dum eller populist som vill gnugga sig lite mot sd?
OM man ska skriva debattinlägg i en lite komplicerad fråga, då bör man i hederlighetens namn även hänvisa till och bemöta andras inlägg där frågan vänts och vridits på - ok debattartiklar är inte akademiska avhandlingar och man behöver inte redovisa tidigare forskning i ämnet med notapparat och så vidare och så vidare men att låtsas som om man sätter ner foten och säger något viktigt, när det bara handlar om att splash här kommer jag och tycker när andra tänker? Och får betalt för det också?

och så vidare - alltså jag dör när jag läser sånt där. Eller något åt det hållet.

Anyuru skrev fint i DN och exemplariskt på så vis att han uttrycker medlidande med Momika, jag tror att det är bl.a sånt där som går svenska superduperrationalister förbi, det är som en tonart, eller musikaliskt modus, eller en färg på paletten, eller någon bättre metafor, som personer med hundraprocentigt agg mot andliga grejer saknar eller snarare inte vill ha.
Nåväl synd om, man kanske inte behöver ha medlidande med allihopa, börjar man tycka synd om den ene är det lätt hänt att det är synd om alla och sen sitter man där och gråter.
Men Jomshof agiterade "elda hundra till" (sitter kvar som ordförande för justitieutskottet, av alla ställen) medan Momika utesluts ur sd för att de minsann aldrig skulle uppmuntra till något sånt.

Anonym sa...


Linderborg verkar ha glömt att hon deltog i drevet mot Vilks...


https://omni.se/linderborg-vilks-har-en-ny-ursakt-for-varje-situation/a/3b24e6cd-8d5e-4920-b18c-4fbb9ebf5a5e

maja lundgren sa...



Jovisst, var det inte någon meningsutväxling med Wiman också, när han censurerade Kellerman för antisemitism?

maja lundgren sa...



En sanslöst rolig Rockystrip

maja lundgren sa...


Alltså sa Hamilton sanningen, och fick lämna Riksdagen för att han sa sanningen, medan Jomshof blir kvar som ordförande för justitieutskottet och hans agiterande kallas "frispråkighet".
Momika suddar för syns skull ut sin sd-koppling, men fortsätter bränna koraner precis var och när han vill. Det sägs ibland att han misstänks ha koppling till Iran, och att han är en rysk påverkansoperatör, men får fortsätta ändå. Ingenting pausas i avvaktan på utredningar, det är grönt ljus hela vägen. Bilder på honom som soldat i en irakisk milis, men ingenting pausas i avvaktan på utredning.

Låt oss säga att någon som misstänktes ha en koppling till IS hade blivit lika curlad, med hänvisning till att det inte finns någon laglig möjlighet att stoppa honom.

Det är givetvis inte sant, det är inte så yttrandefrihetslagen tillämpas i Sverige, och en person som utreddes för kopplingar till IS skulle inte föras fram med pukor och trumpeter.

Så jo, det nazianstrukna Sverige på väg in i NATO vill få maximal utdelning av Momika, lagar kan skapas eller skärpas för att användas till att slå till mot dem som uppfattas som misshagliga, medan hets mot islam får MVG, det är en del av de svenska institutionerna.
Momikas syfte är givetvis inte att islam ska förbjudas, som han säger. Han vill provocera fram kravaller eller terrordåd, för att splittra och motivera "hårda tag mot muslimer". Han är en rätt typisk nyfascist av lite amerikanskt märke sådär, det är en form av trumpism kan man säga, halheten är en del av det hela - språket töms på mening, "nej jag är inte kristen jag är ateist, nej jag är inte sverigedemokrat, nej fotona ljuger det är jag men inte jag men det betyder inte något".






maja lundgren sa...

Jag ska putsa pärlemor

maja lundgren sa...



Dummkopf och Maestro. Har inte läst om Mailers The Castle in the Forest - metafysisk satir, kan man säga så? - men världen är galen på det där sättet som han beskriver. Särskilt Sverige faktiskt.

maja lundgren sa...

Ska läsa "Fredsfittan".
Jajjemensan.

maja lundgren sa...


Kom på en grej. Varför skulle NATO vilja ha med sig Karl XII?

maja lundgren sa...


När gamla inlägg drar mycket trafik lite plötsligt sådär händer det att jag blir nyfiken och vill kolla upp det, läser inlägget och uppfattar det som snäppet för kufiskt. Det här kan dom använda emot mig minsann. Nu ett komiskt inlägg där jag förväxlar två Sigge. Jag låter det vara kvar ändå för att bjussa på lite fnoskighet.