lördag 12 augusti 2023

Kryssskiss

Det kan bli mer snickarglädje i korsord. Jag tänker mig spiraltrappor.  Något annat som föresvävar mig är en konstruktion i stil med trappan upp till Lustiga huset -  frågan är hur - pricka in bokstäverna på avsatser som rör sig. 

Allt det här är säkert redan gjort - BAH! Det där... Jag tycker inte det spelar så stor roll. 



6 kommentarer:

maja lundgren sa...

Kan ses som en protest mot dyrkan av AI, också.

maja lundgren sa...

Vågrätt två - "krigsprofitör med stort inflytande då och nu" - uppmärksamma läsare har hört av sig och påpekat att Sverige har för få bokstäver. Mycket riktigt är det inte ett landsnamn utan ett familjenamn som eftersöks. Familjen var nyligen inblandad i en snabbt nertystad korruptionsskandal kopplad till socialdemokratin och förhandlingarna med Erdogan.

maja lundgren sa...


Opinionskrängningar har skett förr, snabba växlingar mellan ytterlägen, så det är inte mycket att förvånas över att majoriteten svenskar som nyligen menade att de båda stormakterna var ungefär lika stora hot mot världsfreden idag går med på att Sverige säljer sina militärbaser till en kärnvapenmakt utan reservationer och utan demokratisk diskussion.

maja lundgren sa...

Religionens roll i detta - den kanske farligaste religiösa vanföreställningen i dag är att tidningar skulle ha en själ. Det leder till den sekterism och auktoritetstro vi har idag.

maja lundgren sa...

Minns inte om jag skrivit två, fem eller tjugo gånger att det viktigaste skolämnet borde vara argumentationsanalys, retorik, mediekritik, pragmatik (presuppositionsläran är a och o), för man kan vara säker på att kampanjjournalistiken kommer fortsätta byta fot och vad som anses vara en god människa och medborgare och obligatoriska värderingar kommer att växla, en brittisk/angloamerikansk syn på ädla krimkrig är obligatorisk just nu idag men i morgon kan det vara på ett annat sätt. Det är därför fadda lektioner om fred och om så kallad konfliktlösning är bigotta modeflugor, man behöver inte lära barnen cynism givetvis men det finns en verktygslåda. Det finns en verktygslåda som kan hjälpa dem upptäcka det underförstådda, klä av metaforerna inpå det fnasiga skinnet och så att säga skicka minispiondrönare raka vägen in i tugget av indoktrinering och upplevelsepresenter.

maja lundgren sa...

Inte fred och konfliktlösning, alltså. Det avlöses bara av nästa ideologiska kampanj, skapa legitimitet för Sverige som NATOs uppmarschområde, skapa legitimitet för kärnvapen. Det är på väg, finns högavlönade konsulter ur politik, media, näringsliv som tar fram konceptet för den skolundervisningen. Go after the money: det är inte svårare än så. Inget av det handlar om Ukrainas väl och ve. Nu har tidningar arrogansen att påstå att ukrainarnas krigsmoral sjunker, börjat inse vad krimkriget handlar om.
Det skolämne jag föreslår är något helt annat. Det skulle göra eleverna alerta. Att det först påstods att kärnvapen inte skulle placeras i Sverige i fredstid och sedan visade sig att sosseriet dragit sina kvinnotöntar vid näsan, det finns i Sverige inget motsvarande den finska eller norska medvetenheten, skulle inte som idag bemötas med en gäspning. "All politik är ändå bara skit".