söndag 23 augusti 2009

Orättvist hur man än gör - alla är ju finast. Vilket galleri.Jag har precis hämtat hem två kattungar, halvsyskon till Systerdysters Chorizzo (om jag fattat släktskapet rätt). Tack! De gör sig alltmer hemtama här.

27 kommentarer:

 1. Maja

  Kan du inte spela in de små kissemissarna med mobilkameran eller nåt och lägga ut till allmän beskådan? :-)

  SvaraRadera
 2. Ur de små kissemissarnas synvinkel har dom helt enkelt skaffat en ny människa.
  Det lär du snart bli varse....

  Grattis till beslutet!

  SvaraRadera
 3. Dom är underbara. Går att beskåda i Systerdysters blogg. Ska se om jag kan kan fixa en film.

  SvaraRadera
 4. Japp. Minst hakvsyskon (fader okänd) till Chorizzo. Tack, Caroline för din kattlobbying! Det är alldeles sant, att man blir kattägd, inte kattägare.

  SvaraRadera
 5. Underbart att vakna av att åtta trampdynor hoppar på en och ner på golvet och galopperar i lägenheten, som en trumvirvel
  sedan åt de och sket (det gör de ganska mycket, på sandlådan s.t.ä (som-tur-är). UNDERBARA. Tror att jag kan börja inskolningsprocessen på gården i veckan, med koppel.

  SvaraRadera
 6. Hm, det är en underbar tid när katterna är små. Och vilka starka band det kan bli mellan djur och människa. Men ändå, helt problemfritt är det väl inte... Ska du lära dem gå i koppel? Ett spännande projekt. Antar att jag borde ha lärt mina katter det. De fick gå ute fritt här på Kungsholmen. Det gick så länge här var mer grönt och det inte var en hektisk status-ö som nu. Midsommarkransen kan vara en bra plats för katter.

  SvaraRadera
 7. Hej Andreas,
  Nja jag hade tänkt att de skulle få gå i sele medan de bekantar sig med gården, de är lite för små för att gå runt där själva än så länge. Men nästa år tänkte jag att de skulle få gå lösa där.
  Det är nästan ingen biltrafik alls i kvarteret. Än så länge kan vi säga så här att katterna inte tycker idén med sele är ett spännande projekt, de har helt enkelt avböjt. Jag tänker försöka igen lite senare, kanske nästa vecka.

  SvaraRadera
 8. De är nog alldeles för små än så länge... för att lära sig gå i sele menar jag. Å andra sidan måste man väl vänja dem vid tanken; en kattunge är ju en framrusande lekmaskin som inte gärna sätter sig i skolbänken om man säger så. Vilket de å andra sidan förblir en ganska stor del av livet. Men visst, även katter är ju olika, precis som människor.

  SvaraRadera
 9. Jag drömde en gång att en traktor körde omkring och brummade på gården, vaknade och det var katten som låg på mitt bröst och spann högljutt. Katter är ljuvliga, men nu har vi hund istället. De är fantastiska djur båda men på olika sätt.

  SvaraRadera
 10. Vad roligt Maja! Har två kattdamer här hemma och jag håller helt och fullt med Caroline, du ska helt enkelt vara glad att du får bo hemma hos dom :)
  Mina damer är vana vid sele och den ena går som en hund i koppel, men alla katter är ju olika.
  Och vad heter de små illbattingarna då?
  Ulrika

  SvaraRadera
 11. Maja:
  Jag hoppas att de gillar sele bättre än sin storebror Chorizzo. Han kör "spela död tricket" om man tar på honom ett halsband. Lägger sig platt på sidan och ser apatisk ut. Deras mor, däremot har vant sig under vistelsen på Gärdet, att gå fot som en snäll vovve.
  De här små kissarna har ju inte varit ute så mycket och tycker nog att gräs killar lite läskigt under tassarna. Men lugn, de tar snart över gården!

  SvaraRadera
 12. De är väldigt nyfikna på gården, går ut flera meter, men rusar upp i panik och in i lägenheten om det kommer någon annan.
  Mig tycks de mer eller mindre betrakta som sin mamma. Särskilt Sushi. Han är mycket mammig. Jag tänker döpa om dem, är inte så förtjust i maträtten Sushi och tycker inte riktigt det passar på honom, men vet inte vad de ska heta än.

  SvaraRadera
 13. En av mina katter (norsk skogskatt) gillar att gå i sele, äta choklad och dricka likör.
  Han är helt okattig och ser ut ungefär som Fia Olsons katt.
  Den andra är någon slags total katt och gör allt exakt allt som står i kattboken (inkl. tugga på ylle när han är deppig).
  Det finns ett kapitel som handlar om just det och jsg är säker på att han läst hela boken.

  Själv blir jag blir ofta behandlad som en något sämre pensionatvärdinna men dyrkar dem tydligen ändå. Ett rätt vanligt fenomen bland kattägare har jag förstått...

  SvaraRadera
 14. Fia Olsons Tiger menar jag såklart bara det
  att den liknar min likör drickande Katt.

  SvaraRadera
 15. Maja; kan du inte sluta med bondfångarmyset och kasta in något om MA igen så det blir lite läge för fart, raseri och överlevandes klagosånger som stiger mot cyberhimlen? Du har ett ansvar mot din publik, till och med mot Tristan, så han kan ge upp ett pip igen.
  Deputy Chris Madsen

  SvaraRadera
 16. Det är svårt med kattnamn Maja men på något sätt brukar det ge sig...
  Min norska heter Kraken (dödsynklig som unge) och den andra heter ja Katt pg. av att han är just Katt i kvadrat.

  SvaraRadera
 17. "Hands off" tråkiga Madsen.
  Överspelat.

  SvaraRadera
 18. Anonym 23:47: Överspelat my foot! Rest assured, MA dyker upp igen. Hatiska, hämndgiriga människor har av och till behov av att övertyga andra, och framförallt sig själva, att de är i grunden myspysiga empatiska människor med känslor speciellt för djur. Av och till... Adolf t ex älskade sin schäfer.

  Emmet Dalton, som överlevde Coffeyville och blev religiös.

  SvaraRadera
 19. Se! En uppviglare bland oss...

  Jag kollade Systerysters hemsida. Katterna ser väldigt söta ut måste jag säga. Ser fram emot lite mobilvideos. =))

  SvaraRadera
 20. Okay, det sista av mig var dumt. Ber om ursäkt. Rider nu iväg till Indian Territory som är torrlagt.
  Emmet Dalton

  SvaraRadera
 21. Emmet Dalton verkar riktigt sur på Maja. Kan det månne vara nån av de omnämnda i Tigerboken? *s*

  Just snyggt att likna vid han med mustasch, fast den anonyme tog visst tillbaks några timmar senare.

  SvaraRadera
 22. Kan man bli fälld för vråltäkt om man har spex med någon utan dennes samtycke??!! Deputy marshal Chris Madsen har just arresterat för sådant påstått brott.
  Emmet Dalton

  SvaraRadera
 23. Vet inte riktigt, känner mig aningen utmattad för tillfället, men det låter ju ganska bra att bura in den där marshal Madsen.

  SvaraRadera
 24. mm, förstår att du känner dig utmattad. Har hand om två kissemissar ibland som kattvakt och det kräver sin kvinna/man.
  Och bloggandet ovanpå det kan göra göra vem som helst matt. Tycker du ska ta hand om dig själv lite nu. Du måste ju inte sitta och svara på alla kommentarer omedelbart.
  P.S
  Du behöver inte svara på det här alls. Ta nu hand om dina fina kissar i stället.

  SvaraRadera
 25. Det kan vara svårt med nattsömnen ibland när man har hand om två små katter.

  SvaraRadera
 26. Det kan vara svårt med nattsömnen ibland även utan små katter. För en gammal tiger.
  Algot

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)