söndag 9 augusti 2009

Söndagsläsning

Idag rekommenderar jag Marinas blogg. Funderar också på att damma av min rosapantertröja.

Eftersom media är här titt som tätt skulle jag vilja uppmana dem att ta sig en titt på pedofillobbyn på nätet.

Om någon undrar varför kvinnor som berättar om övergrepp de utsatts för som barn blir bemötta med spottloskande förakt och raseri på sina håll, kan det vara upplysande att veta att pedofiler ofta uppfattar sig som renhåriga, humana och utsatta för förföljelse och hot.

Läs till exempel denna pedofilblogg skriven av en Alex (kan det vara den Alex som Algot blev förväxlad med...?)

Jag fick för längesedan ett tips om att DOS inte bara bestod av misogyna gamänger utan hade kontakt med pedofillobbyn. Vet icke om det stämmer, men det är väl värt en undersökning. Både journalistiken och rättssamhället borde ta sig an detta.

Robert 2 fällde en kommentar under det förra inlägget som jag låter stå eftersom det är väldigt talande.

291 kommentarer:

 1. Intressant det där.
  Det var alltså dessa sidor jag hamnade pånär det rasade som värst i Gömdadebaclet bl.a Alexs sida (som ledde mig vidare till "tuffare" pedofilsidor)
  Tror jag skrev nått om det tidigt på din blogg.

  Det märkliga är att man återfinner pedofil retoriken på de mest oväntade ställen.
  Vilket egentligen kanske bara betyder att den
  låter "rimlig" om man inte genomskådar den.
  Eller att de lyckats få ut sitt "budskap".
  Eller så betyder det något helt annat.
  Jag tycker det är intressant och helt klart ett grävjobb.
  Marina
  Jag har inte dina erfarenheter men får ärligt säga att jag hade mkt svårt för din blogg.
  Inte pg av ämnet utan den känslomässiga tonen. Har man inte varit utsatt blir det lite svårt att ta till sig alla dessa känslor och det gör också att man tar avstånd på en nivå. Självklart för att ämnet är läskigt men också för att man känner sig lite "känslomässigt utpressad".

  Håller helt och fullt med dig dock om att
  de flesta inkl mig själv inte vill se/förstå att barn kan vara utsatta för pedofiler som är närstående eftersom det är så otäckt.

  SvaraRadera
 2. Jo något som jag också finner mycket märkligt är "tonen" mot överlevarna.
  Om jag var oskyldigt anklagad för att ha begått
  pedofila övergrepp mot ett barn så skulle det
  knappast ligga i mitt intresse att håna de som blivit utsatta som barn.
  Att vara oskyldigt anklagad till ett sånt vidrigt brott eller att ha varit utsatt
  för denna vidrighet står inte i något motsats förhållande.
  Jag tycker det är mycket som är märkligt och tveksamt när man följt debatten på bloggarna.

  SvaraRadera
 3. Maja, tycker det är lågt av dig att antydningsvis söka koppla ihop mig med pedofiler. Ändrade mitt nick från Robert (litteraturvetare med avhandling om Instruktion för Infanteriet 1915) till Robert2 då någon Asunción på Ingrids blogg sökte göra detsamma. Mitt inlägg gällde lagen 2006 som tydligen också kallas kvinnofridslagen, och som verkar ha haft negativ betydelse i vårdnadstvister. Skrota den och dumpa den i Afghanistan! Skriv sedan en ny!
  Robert2

  SvaraRadera
 4. Robert 2: guilt by association bör alltid undvikas: du är inte den Robert som Alex the peddo länkar till. Jag ber om ursäkt för sammanblandningen. Det låter som en intressant avhandling för övrigt.
  Kvinnofridslagen ska jag erkänna att jag inte känner till, sådär spontant tycker jag att den åtminstone i vissa fall borde skärpas - jag tycker att polisen ska göra en utryckning om en blottare väljer ut en kvinnas fönster och går dit ofta, istället för att säga åt henne att det är hennes sak att säga ifrån. Bara som ett exempel ur den där jävla verkligheten.

  Caroline:
  En del av angreppen på överlevarna tror jag beror på det du skriver (ska erkänna att jag själv har reagerat på samma sätt) nämligen den känslomässiga tonen; jag menar inte så mycket alla kramar (haha, jag har sett en del andra forum där framförallt kvinnor diskuterar och det är vääääldigt mycket duttenutt och kramisar och åååå vad jag saknat dig pyttis)

  utan det där lite salvelsefulla och harmsna. Det är ju viktigt att värja sig mot retorik som riktar sig till känslan eftersom saklighet och kritiskt tänkande då kan få stryka på foten. I synnerhet när det gäller rättssäkerhet och sådant.

  Bland avståndstagandet från överlevarna finns det säkert också folk som menar att såna ruskigheter ska man inte tala om, man ska skaka dem av sig och gå vidare. De menar att själva tanken på pedofili är så obehaglig att de stöter bort den direkt.

  Och så finns det, bland angriparna, uttalade pedofiler, alltså folk som har trätt fram som sådana, plus andra som är lite försiktigare. Jag tror att de allra mest aggressiva (t.ex DOS) skulle kunna höra till den senare falangen.

  Märkligt var det iallafall, och jag tycker att både journalistiken och rättssamhället ska ta sig an sånt - men det har jag ju redan sagt.

  SvaraRadera
 5. Robert2: du skulle kunna ändra nick till Roberto, eller R2D2.

  SvaraRadera
 6. Maja, med ditt tillrättaläggande duger nog Robert2 ett tag till. Blir jag utsatt för flera infama insinuationer kommer jag dock att ändra till Vladimir Propp.
  Dobroje utro, kulaks!
  Robert2

  SvaraRadera
 7. Asunción. Ja, gulit by association ska undvikas, men jag ställde faktiskt en fråga och det vet robert litteraturvetare. Mest för att denne Robert så envetet hängde sig fast vid att kalla olika nick motherbitch, och jag vet ingen annan än just robert hebefil som är så fixerad vid motherbitch. Det är fortfarande suspekt.

  Robert, alltså: om du slutar att ägna dig åt guilt by association, så gör jag också det.

  Maja, sorry för tjafsutrymmet, har inte som ambition att fortsätta med det!
  /Asunción

  SvaraRadera
 8. Bergslagstrollet9 augusti 2009 13:44

  Du tar upp ett mycket viktigt ämne, förutom att du glömmer bort att pedofiler är både manliga och kvinnliga och överlevarna är både manliga och kvinnliga.
  I vilket fall som helst är överlevarna utsatta för mer än spottloskor från förövarna.
  De blir ifrågasatta på en mängd olika sätt, från att de minns rätt till att de säkert ville det själva.

  Det värsta är nog inte att vuxna överlevare blir ifrågasatta.
  Det värsta är att barn och ungdomar blir ifrågasatta när de med hela sitt jag berättar om att allt inte står rätt till men där samhället blundar. Det sker idag och i vår nutid.

  Fler länkar i sammanhanget:
  http://blogg.aftonbladet.se/26822/2009
  http://blogg.aftonbladet.se/19827/
  http://blogg.aftonbladet.se/21615/

  I det här sammanhanget kan jag bara förespråka myggmedel gjort på skvattram.

  SvaraRadera
 9. Asunción: jag tycker inte alls att det är tjafs. De som går till angrepp mot "överlevare" brukar ägna sig åt en extrem massa guilt by association och ihopbuntning.

  Jo, jag vet att hebefiler (som förespråkar sex med barn i puberteten eller strax efteråt) brukar vara angelägna om att distansera sig från pedofiler, även om de sällan attackerar pedofiler på samma sätt som de attackerar kvinnor som blivit utsatta för övergrepp.

  Då kan jag ju ställa en stillsam fråga till nicket Robert2 - är du månne hebefil? Eller är du ytterligare en annan Robert?

  SvaraRadera
 10. Bergslagstroll: ja, det är ett misstag - kanske grundat i att det var kvinnor som blev uthängda av DOS.

  SvaraRadera
 11. Asunción: nu svamlar du - var kopplade jag ihop något nick med "motherbitch"??!! Jag har aldrig, ens som ursprunglig litteraturvetare Robert, använt ordet "motherbitch". Nu får du skärpa dig och försöka bli åtminstone något lite sanningsenlig...
  Robert2

  SvaraRadera
 12. Tror du skulle bli skitsnygg i din rosapanterntröja:-)

  Jag uppskattar att du tar upp ämnet på det sätt du gör. Dvs kritiskt.
  Jag tror att det är nästintill omöjligt för en överlevare att debattera övergrepp och pedofiler utan tillstymmelse till känslor. Graden av känsloyttring beror nog på var överlevaren befinner sig i sin bearbetning.
  Självklart är det svårt för vissa att läsa när det blir så starkt, framförallt för de som inte vill veta. De som angriper med näbbar och klor för att få behålla sin idylliska bild av verkligheten.

  Som jag ser det så har de rätt till sin egen bild av sin egen verklighet, för vissa har ett bra och lyckligt liv. Det de inte har rätt till är att förneka oss.
  Någon tog upp ifrågasättande av utsatta barn och överlevare. Jag anser att barn endast skall möta ifrågasättande av de som utreder fallet. Om ett barn ifrågasätts av sin omgivning så kommer barnet inte våga fortsätta sin berättelse. Barnet kan till och med ta tillbaka det lilla de har sagt om omgivningen visar att de inte tror på barnet. Det är ju just det förövaren har sagt... "ingen kommer att tro dig om du säger något" och barnet inser att förövaren hade rätt. Barnet blir ett av "de tysta barnen".

  Vuxna överlevare kan givetvis ifrågasättas men att det måste vara på ett respektfullt sätt. Även om man har kommit så långt att man är en överlevare, dvs inte offer, så är man ändå hyperkänslig när det gäller det trauma man har tagit sig igenom. Det är som en svår solbränna... minsta beröring gör en illa, även om den som rör vid en bara ville klappa en på axeln.

  Om jag hade berättat för alla och envar att jag hade blivit rånad under pistolhot, så finns det väl knappast någon som hade ifrågasatt det. Inte ens om polisen inte lyckats gripa rånaren.
  Men att jag blev våldtagen som barn gör att jag anses vara ett "fritt byte" för allt och alla.

  En sak är säker... Vi finns!

  När det gäller Alex the Peddo(som han själv kallar sig) så hade jag en nära kontakt med honom förra året. Jag känner honom och har träffat honom. Jag har sett hur han har uttalat sig i stängda forum, så den skönmålning av pedofiler som aldrig gör barn illa som han försöker få fram på sin blogg är falsk! Mycket falsk!
  Det har ju också visat sig att han inte lyckats hålla sig på rätt sida av de gränser han påstod sig vara.
  Jag tror givetvis att det finns pedofiler som inte kan tänka sig att på något sätt förgripa sig på barn. Men jag ser dem som presumtiva förövare då det kan ske saker som får dem att ge efter för sina lustar.
  Det kan handla om en fylla, de kan drabbas av stora svårigheter i livet som gör att de inte orkar kämpa emot, de kan triggas igång av andra pedofiler t.ex så som "brevbäraren" verkar ha gjort genom bl.a Alex' blogg.

  Avslutningsvis vill jag understryka något jag skrev innan... Oavsett hur era liv ser ut, förneka inte våra.

  SvaraRadera
 13. Robert2: Säger du det så...
  /Asunción

  SvaraRadera
 14. Marina: tack för ditt fina inlägg.
  Att ha varit med om ett trauma men inte bli trodd eller rentav föraktad för att man berättar om det - jag har varit med om det själv, och det får mig att reagera våldsamt känslosamt.

  Jag ska svara längre sedan, jag tycker verkligen om detta: "oavsett hur era liv ser ut, förneka inte våra".

  (rosapantertröjan är lite vulgär, det slår mig med häpnad att jag faktiskt gick omkring i den)

  SvaraRadera
 15. Asunción, ja det säger jag. Vad jag däremot gjorde var att jag retades med dig genom att ifrågasätta om du inte kom från en flottiststad, och eventuell koppling från det gjorde/gör du själv. Ok, det var väl inte särskilt snällt av mig..
  Maja: kan jag få notan, då jag är en känslig natur går jag för att undvika att här blir krogslagsmål.
  Robert2

  SvaraRadera
 16. Tack maja för att du lyfter fram det här enormt allvaliga och viktiga ämnet.
  R.R

  SvaraRadera
 17. Robert, du behöver inte oroa dig. Jag har lugna veckan den här veckan. Men den varar alltså bara tom måndag : ) : )
  / Asunción

  SvaraRadera
 18. Minns att Ingrid Carlqvist under en avsevärd tid hade en pedofil (han länkade till sin wordpressblogg) med i diskussionen om barns trovärdighet. Han kallade sig Nijawara och var en av de mest utagerande pedofilerna som bloggat "öppet". Han ansåg bland annat att pedofiler som köper sex av små barn gör dom en tjänst. På sin blogg uppmanade han pedofiler att njuta av sina små "romanser" då sannolikheten för att åka fast var så liten och om den skulle inträffa var straffet försumbart och inget i jämförelse med lyckan.

  När flera personer försökte uppmärksamma det här viftade IC bort det. Inledningsvis. Det var nog inte förrän hon personligen besökte hans blogg som hon insåg att hennes trovärdighet i de här frågorna var på väg att krasha iom hans ständiga inlägg. Hon raderade bort honom och bad honom hålla sig borta. Sen tog hon självklart avstånd.

  Jag förstår inte varför folk blir så upprörda över att misstanken om att en eller fler av de som kommenterar exempelvis hos henne är pedofiler. Nijawara blev avstängd från wordpress och portad från Ingrids blogg (men inte spärrad från att kommentera). Men vem är så naiv så denne tror att han tillsammans med dom som stöttade honom grävde ner sig i en grop och aldrig visar sig på nätet igen? Han är med största sannolikhet precis lika aktiv som innan med den stora skillnaden att han inte går att identifiera som en pedofil via länkar.

  Och vem är så naiv så de inte tror att pedofiler och pro-peddolobbyn i n t e skulle ta rygg på en som hälsar på dömda pedofiler i fängelse och hävdar deras oskuld? Eller som sågar överlevarböcker som beskriver livslånga trauman efter sexuella övergrepp i barndomen?

  Nijawara var föresten en flitig besökare på pedofilen Alex blogg.

  /anonym

  SvaraRadera
 19. Ja fy vad vidrigt pedofiler som betalar och utnyttjar barn. Får mig att tänka på utnyttjade barn i Asiatiska länder.

  Äckliga gubbar som utnyttjar små barn. Man blir illamående.

  SvaraRadera
 20. Robert 2: ingen nota, här är vi så nyktra så. Jag tror inte det blir slagsmål heller - det där med flottiststad fattar jag inte riktigt. Inte heller exakt vad du är arg på.
  Ämnet är allvarligt.

  SvaraRadera
 21. Hebefiler är lika skruvade de, som måste intressera sig för omogna individer. Vilka läskiga typer. Det är ju tydligt att det är nåt riktigt vajsing med de eftersom de dras till så pass mycket yngre att utöva sex med.
  Antar att just detta gör det extra spännande för de att manipulera, vilket antagligen är svårare med en vuxen partner.

  SvaraRadera
 22. "Han kallade sig Nijawara och var en av de mest utagerande pedofilerna som bloggat "öppet". Han ansåg bland annat att pedofiler som köper sex av små barn gör dom en tjänst."

  Men herregud! Går det inte att sätta dit såna som öppet förespråkar pedofili?

  SvaraRadera
 23. DEt var nån inne på I.C:s blogg som så ihärdigt och självgott klappade sig för bröstet och uttryckte nåt slags förakt för folk som inte inte kunde ta sig vidare, utan stannade kvar i offerrollen. Hon hade minsann lyckats o då tyckte hon väl att alla andra borde göra likadant. Lätt som en plätt - bara att bestämma sig, lät det som.

  SvaraRadera
 24. “Alex the Peddo” länkar inte till Stagnelius.
  Det var obehaglig läsning.
  Algot

  SvaraRadera
 25. Det där specific.click gör det svårt att kommentera. Men jag fattar inte riktigt: om någon vill spåra vilka sighter jag besöker, går det inte att göra det mer diskret? Jaja, inga nojor, men det blir nog till att skaffa ett nytt antivirusprogram.
  Algot: kul läsning är det inte.

  SvaraRadera
 26. Algot inte kul dock lärorik och avslöjande.

  Att någon som är pedofil kommenterar är väl lite svårt at ha åsikter alla kan ju vara vem som helst på en blogg.

  Jag tror det är olagligt att förespråka pedofili?
  Men det är den mer dolda retoriken som jag tycker är lömskare och betydligt svårare att komma åt.

  När man är uppe på en till synes seriös blogg eller på Newsmill och hittar argumentation som verkar kopierad från några av de peddosidorna som driver deras retorik så blir jag i alla fall häpen.
  Ungefär ja var har jag läst det här nyligen, jo just det på en sida som i inlindade termer förespråkar sexuell kontakt med barn.

  Och det är väl då man börjar fundera och leta lite.

  Sedan vet väl ingen hur många det handlar om men nog får man väl kalla det en lobby när det finns en överenskommelse mellan ett antal personer om hur man ska driva sin fråga.
  I det här fallet utökad acceptans krasst uttryckt för just sex med barn.
  För det är ju det handlar om bakom alla snygga fraser i deras retorikpaket som man kan/kunde? ladda ner.
  I detta paket så instrueras man om hur man som pedofil ska driva frågan på ett "snyggt" mjukt sätt. Det talas självklart aldrig om någonting i klartext utan målet är att få till stånd vissa förändringar som kan/ska gynna pedofilernas situation på sikt.
  Intressant läsning om man vill veta hur de går tillväga,

  Marina
  Jag har aldrig förnekat din verklighet men har tyckt att din blogg varit rätt jobbig.
  Sedan är jag säkert fel målgrupp eftersom den kanske främst riktade sig till just överlevare utifrån behovet av stöd osv.
  Dessutom tycker jag den är mkt bättre nu är inte alls samma anklagande ton som jag tycker
  den hade.
  Jag tycker det är knepigt att använda uttryck som "förstår ni inte hur det känns". Vilket också ofta används av i alla dessa vårdnads tvister med män som verkar blir oskyldigt anklagade av en massa kvinnor.(se ICs blogg)
  Nej det förstår jag verkligen inte!
  Och det vore rätt förmätet av mig att påstå nått annat. Eftersom jag inte har dessa erfarenheter. Men det ligger en anklagelse i den formen av uttryck som i alla fall får mig att backa.

  SvaraRadera
 27. En bloggare kan inte (och bör inte, tycker jag) hålla koll på vilka som kommenterar. Men ett visst intresse för kommentatorernas resonemang borde vara ett krav. Och när man driver vissa frågor - särskilt såpass svåra som denna - så minskar trovärdigheten om man viftar undan allt som inte sammanfaller med den egna linjen. Skygglappar.
  Om måltavlan är “statsfeminismen” och “farsoten” av mammor som kommer med falska anklagelser så krävs det nog till och med av en bloggare att h*n avhåller sig från att attackera dem som blivit utsatta för övergrepp. Även om h*n inte tror på dem, finns det ingen anledning att fräsa.

  SvaraRadera
 28. Marina
  Vill bara säga att det du blev utsatt för på MAs blogg var vidrigt.Fullständigt vidrigt. Finns faktiskt inga ursäkter.
  Och faktiskt mkt ovanligt jag har aldrig sett en journalist ge sig på en vanlig person på det sättet.

  SvaraRadera
 29. Caroline:

  Jag har inte påstått att du har förnekat min verklighet.
  Min målgrupp har inte varit enbart överlevare utan jag har riktat mig till alla som läser min blogg.
  Du verkar ha uppfattat en fråga som en anklagelse, men den var menad precis som den var skriven. Utifrån dina egna känslor, erfarenheter och reaktionsmönster tolkade du den annorlunda än den var menat.
  Min åsikt är nog att om läsaren tolkar ett uttryck utöver just de ord som skrivits, så bör nog läsaren tänka till lite och ta ett eget ansvar för sina egna reaktioner.
  Ju mer jag tänker på det desto mindre kan jag förstå att det skulle ha varit en anklagelse...

  Du säger nu "Nej det förstår jag verkligen inte!".
  Varför sa du det inte då?
  Det var ditt val att inte agera på det du reagerade på. Det fanns absolut ingen möjlighet för mig att känna till detta.

  Jag är en känslomänniska och det är omöjligt för mig att anpassa mig till alla som har en åsikt om mig och mitt skrivande. Jag skriver det jag känner och det jag tänker, annat vore inte äkta.
  Jag är öppen för konstruktiv kritik då jag vet att det finns områden där jag kan förbättra mig. Jag tror på utveckling och att den ständigt pågår. Därav den förändring du har noterat.

  Av ganska uppenbara orsaker så är jag inte särskilt intresserad av att läsa IC's blogg längre.

  SvaraRadera
 30. Ok, Caroline. Jag har också blvit utsatt för övergrepp. Det är så att inte alla kan gilla den tonen som är på Marinas blogg. Men inte alla backar heller. Och det gäller inte bara för överlevare. Om du får antipatier av tonen så är det ok. Du behöver inte förstå eller omfamna allt och det är ju hennes blogg. Det kan man kanske inte om man inte genomgått något liknande. Och jag som överlevare ställer inte de villkoren på andra människor att de ska förstå allt eller hålla med i allt, varför då?
  Däremot tycker jag det är rimligt att man får uttrycka sina känslor, även om dessa väcker andra känslor hos människor. Så länge man inte låter dem styra. Jag hör till dem som tror att ju mer avskalade och explicita ens egna känslor verkligen är för en själv, desto mindre behöver man lägga över på andra och därigenom blir man mer rationell och mindre känslostyrd, man behöver inte projicera förbjudna känslor på andra, angående den ibland omnämnda risken med att uttrycka starka känslor; dvs att tappa förnuftet och den rationella distansen. Snarare är det väl så att obearbetade trauman kan blockera förnuftet i nuet. Men vi är alla människor, och gör så gott vi kan. Och det finns ju fler än överlevare då som resonerar känslomässigt och blockeras av sin ryggsäck, fast deras motiv kanske är dolda för dem själva och serverad i en mycket stramare språkdräkt. Det gäller alltså för fler, tror jag. Detta sagt mer allmän mot bakgrund av ord från någon på denna blogg, minns ej av vem eller när, kring känslomässighet och vad som kan vara negativt med denna, så jag lägger inte alla ord i munnen på dig, Caroline. Men det är skönt måste jag säga,med en öppen och ärlig diskussion, och att du säger vad du tycker- och känner.

  SvaraRadera
 31. "Säg mig vem du kallar för troll, och jag ska säga dig vem du är" - lite hård(d)raget, men ibland tycker jag att det är väldigt märkligt vilka som blir kallade troll, och vilka inte.

  Mitt i allt detta finns det också ett rent allmänt samhällshat - jag uttrycker mig lite svepande nu, men när man kikar lite på medborgarjournalistiken i största allmänhet så finns det ju en del som menar att vi lever i ett jävla feministiskt tjyvsamhälle på det hela taget. Haha.

  SvaraRadera
 32. Maja:

  Jag håller absolut med dig i din senaste kommentar.
  Men jag kan inte på något sätt ta till mig tysta läsares kritik. Jag kan inte veta om jag inte får veta.

  Under flera månader förra året vände jag ut och in på mig själv samtidigt som jag slog knut på allt det som var jag, för att försöka förstå några av mina kommentatorer. Jag tror inte att någon annan(offer/överlevare) har ansträngt sig så som jag gjorde för att försöka förstå pedofiler.
  Det den erfarenheten gav mig, var vetskapen om att man inte bör gå för djupt in i sina läsares tankar, känslor och åsikter. Man mår bäst av att hålla en viss distans.

  Allt är inte som det ser ut till att vara i Cybern.

  SvaraRadera
 33. Maja:

  Syftade på din kommentar 22:24.
  Bara för att undanröja ev missförstånd

  SvaraRadera
 34. Vad bra att du tar upp det här Maja!
  Ulrika

  SvaraRadera
 35. Anonym 22.27: jag tror att det var jag som talade om riskerna med ett känslosamt sätt att uttrycka sig, ska utveckla det mera sen tror jag - men jag håller med om att ett skenbart rationellt språk faktiskt kan vara riktigt irrationellt i grund och botten, och det på ett farligt och destruktivt sätt.
  Och det är förstås inte fel att uttrycka känslor.
  Det här är väldigt intressanta frågor.
  Jag har ett exempel från ett helt annat område som jag ska fundera lite på.

  SvaraRadera
 36. Den slipprigt hala försäljningstaktik pedofilerna kör med är otäck, jag håller med. De smyger sig på och tar snävare cirklar för varje mening. Det är forskning och annat som ska kunna slinka igenom hos någon som är ouppmärksam. Tar man sig tid att läsa det dom hänvisar till så ser man att det läcker som ett såll. Deras intellektuella approach sjunker som en gråsten.

  Jag är dessutom oerhört förbannad på alla dessa som ska skjuta överlevare i sank, kalla dom för offerkoftor osv Och visst - överlevare är offer för ett brott. De överlevare jag träffat har ett enormt driv och en stark vilja att göra något av sina hemska upplevelser. Det är starkt och definitivt inte någon "offerkoftementalitet". Avskaffa ordet offerkofta, tycker att det låter så illa. Men det klart - det beror väl vad man lägger i ordet "offer"...
  Ulrika (trött)

  SvaraRadera
 37. Den som tar frågan på allvar och verkligen vill engagera sig i falskt anklagade pappor måste nog sätta sig in i hela frågan, undvika förakt mot "extrema överlevare" och sätta sig in i peddoretoriken.

  SvaraRadera
 38. Som ett av de labila trollen och bottenskrap på denna avskrädeshög kan jag inte låta bli att tycka att ni alla har bra poänger.

  Eftersom jag inte kan identifiera mig med Marinas problem avseende övergrepp så har jag också låtit bli att kommentera på hennes blogg, även om jag av nyfikenhet har läst på den.

  Det är med att ta ansvar för vad man skriver, avser att skriva och vad man avser att andra ska uppfatta eller faktiskt uppfattar är ett mycket intressant moraliskt problem.

  Vem eller vilka har egentligen moraliskt ansvar för dessa parametrar och i så fall varför?

  Jag tycker inte svaren är självklara. Men bara för att förtydliga så vill jag dra en parallell till "förolämpning" och juridiken.

  Om jag förolämpar någon så att det kvalificerar som brottsligt förtal så innebär ju detta att jag får ta ansvar både för vad jag skrivit och för vad den "andre" uppfattat därav.

  Men i detta sammanhang skulle jag förstås då ha riktat mig med mitt yttrande direkt mot en konkret person.

  Om jag förtalar någon och det anses brottsligt då får jag också ansvara för vad jag yttrat och för vad andra har uppfattat därav.

  Men annars då? Ett generellt blogginlägg och som inte pekar ut någon konkret person men som ändå väcker känslor av något slag - kanske anstöt, förargelse, empati, sorg, glädje eller likgiltighet - vad för slags ansvar kan göras gällande?

  Jag kom just på brottet "förargelseväckande beteende" såsom t.ex. urinering på allmän plats som kan väcka anstöt. Här får ju också gärningsmannen ta ansvar för sitt handlande och andras uppfattning därav.

  Men i de fall ett yttrande/handling (talhandling) inte kvalificerar som något juridiskt, kan det ändå finnas något slags moraliskt ansvar för dess syfte och effekt?

  Kanske... säger jag för närvarande. Men i bloggosfären måste man förstås inte läsa allt man snubblar på. Man kan snabbt klicka vidare och undandra sig sin potentiella ångest och därmed ansvara för sig själv.

  Avslutningsvis. Jag tycker också det är förkastligt att håna eller förringa andras utsatthet p.g.a. ett brott - en händelse som man som utomstående inte har en susning om vad det inneburit för den drabbade.

  SvaraRadera
 39. Vill även kommentera detta med att uttrycka känslor. Tror det är en "ovana" att hantera känslor både skriftligt och muntligt. Vet inte, kan ha fel. Men vi har inte haft det så länge i vårat sociala beteendemönster om man jämför med sydligare breddgrader. Själv tycker jag att det kan vara ganska uppfriskande...:)
  Ulrika (nattmössan på)

  SvaraRadera
 40. Ulrika: har också en fäbless för smädelser. Avskrädeshög och bottenskrap är helt ok.
  Ohyra och fästingar inte ok.
  Att jag tycker så är subjektivt, men absolut sant ändå.

  SvaraRadera
 41. Det är din sanning - du upphovsbottenskrap till denna avskrädeshög! ;-)

  Maja, vad anser du om att man i lagstiftningen fortsätter med begrepp som gärningsman och upphovsman i stället för t.ex. gärningsperson respektive upphovsperson? De senare begreppen är ju onekligen mer könsneutrala till sin bokstav, tycker jag.

  SvaraRadera
 42. Det kan väl inte vara så svårt att ändra på begreppen?

  Det går ju väldans lätt i andra sammanhang, som t.ex när städare/städerska blev lokalvårdare etc etc.

  Hur gör vi med ordet MÄNniska då? Mänkvinnorska? Nä, varför skall männen nämnas först? hehe ja jisses!

  SvaraRadera
 43. Jag är ett luttrat upphovsbottenskrap, Tristan. Det är när man börjar kalla folk ohyra som bör utrotas som det blir illa. Så säger jag inte ens om pedofiler, men en del säger så om överlevare.

  SvaraRadera
 44. Håller med: avskaffa ordet offerkofta och avskaffa ordet internettroll på samma gång. Verkar som många tar till trollanklagelsen när det plötsligt kommer in icke-medhållare i diskussioner på en del bloggar.

  SvaraRadera
 45. Usch ja, man ska nog akta sig för att snacka om utrotning.

  Kollade "Pianisten" igår.

  Men can´t help it känner stort illamående och äckel när jag tänker på pedofiler men att snacka om utrotning...hm

  Svårt att tycka synd om de är det i alla fall, även om de kanske själva blivit utsatta i barndomen, vilket säkert inte alltid är sant.

  SvaraRadera
 46. Fast ordet "lokalvårdare" har väl aldrig slagit igenom, alla fortsätter väl att säga "städerska"?

  Ungefär som alla säger "dagis" fast det heter "förskola" sen minst 10 år tillbaka.

  "Gärningsperson" och "upphovsperson" tror jag går ganska lätt att ändra till eftersom det känns rätt att säga så, ungefär som det gick lätt som en plätt att ändra "rullstolsbunden" till "rullstolsburen".

  Sen förstår jag inte riktigt vitsen med att kalla folk för bottenskrap eller avskrädeshög heller, skulle möjligen använda såna uttryck inom hemmets fyra väggar.

  SvaraRadera
 47. Nej Vasaplatsen, det har du kanske rätt i, inte säger vi /jag, allmänheten lokalvårdare sådär till vardags.

  Dagis säger jag fortfarande, låter mysigare är förskola.

  Ja, det ändras hela tiden. Min yngsta gick i 6års verksamhet men nu kallas det visst inte så längre.

  SvaraRadera
 48. Har man ändrat till rullstolsburen!? Har jag fullständigt missat. Har nog aldrig hört någon använda det heller. Gärningsperson och upphovsperson? Phtja kan man väl ändra till. För mig känns nog gärningsman och upphovsman könsneutrala även om jag inser att det inte är så rent språkligt. Jag förutsätter alls icke att en gärningsman är en man. Har väl alltid omedvetet tolkat man i den sammansättningen som just MÄNniska.

  SvaraRadera
 49. Bergslagstroll10 augusti 2009 06:37

  Vasaplatsen glöm städerska, lokalvårdare, hygientekniker, trivselentreprenör och alla andra benämningar som far runt.
  Etiketterna är olika men innehållet detsamma oavsett vad man försöker förgylla med.

  SvaraRadera
 50. Vasaplatsen, vitsen med att kalla en meningsmotståndare för avskrädesplatsens bottenskrap är för en viss "journalist" att demonisera eller avhumanisera denna eller ett slags hämndaktion som går ut på att håna, förlöjliga och förminska denna och samtidigt förhöja sig själv.

  Det är med andra ord fråga om ren demagogi - en sorts demagogiskt dårskap som slår tillbaka på "journalisten" själv, eftersom hon därigenom avslöjar sig som varandes en ganska usel människa i bestämda avseenden.

  SvaraRadera
 51. Maja:
  Bland det värsta jag löst var när MA fnös över att du blivit våldtagen och att du egentligen bara ångrade ett "dåligt ligg". Det säger en del om vilken människosyn en människa har.
  Jag kan inte heller förstå alla dessa "pappa- bloggare" som förringar barns utsatthet och skriver om hysteriska mammor som ser pedofiler i varenda könsmogen man. För varje sund och normal förälder är det en fasa att ens barn ska bli utsatt för övergrepp. Jag bor själv 3 hus ifrån en dömd pedofil (eller han kanske är hebefil). Jag har lyckats förmedla några varningens ord till mina söner, försökt att inte skrämma skiten ur dem men bett dem att undvika all kontakt med denne man som f.ö. är lärare, numera med yrkesförbud.
  När IC m.fl. föringar problemet blir det som om jag skulle försvara alla felbehandlingar som begås inom vården, försvara alla kollegor och annan vårdpersonal som borde beläggas med yrkesförbud. Inte tusan gagnar det mig, som sjuksköterska, att omges med en massa dålig vårdpersonal, det suger en enorm energi föder en stor irritation och gynnar knappast min yrkeskår.
  Och vad gäller "offerkoftor" - sällan har jag sätt så stora, tunga fuktiga yllekoftor som hänger över de ständigt förfördelade papporna. Jag säger inte att det inte finns pappor som har råkat väldgt illa ut. Men det finns de som gjort det till sin livsuppgift att hata överlevare och alla myndighetspersoner som har den minsta anknytning till barn- och ungdomsärenden. Där kampen och hatet tycks vara viktigare än målet. Jag tror heller aldrig att jag läst att någon av dessa fäder skrivit om vikten att på allvar ta tag i problemet med de verkliga barnskändarna (här kan jag förstås ha fel) och detta gör faktiskt att min trovärdighet för dessa bloggare inte är så särdeles hög.
  De eventuella offerkoftor som överlevarna bär på är bara små koftmuddar i sammanhanget.
  Förresten trivs jag så bra här ibland boggbottenskrapet.

  SvaraRadera
 52. Systerdyster: Koftmuddar!

  Instämmer: på sina håll verkar det vara självhävdelse och samhällshat och attityden "jag tar minsann inte order av nån!" som är huvudsaken.

  Vill nämna en sak trots att det kanske blir ett jävla liv: "Daddy" har tagit in gästbloggare, hur han kan veta att de är oskyldigt anklagade framgår inte men han har tidigare uttryckt tvivel på att det ö.h.t existerar pedofili, så granskningen är kanske inte så noggrann.

  Gästbloggaren har täljt två trähästar till Daddys barn, med deras namn inristat. Och så tackar han Daddy för att han publicerat bilder på dottern. Och hoppas att han får träffa henne när hon bor hos pappan igen.

  Jag tycker det är jääätteäckligt. Varför tackar han Daddy för att han visat bilder på dottern?

  Apropå tillmälen hit och dit: jag kan begripa att den som själv har blivit utsatt kallar peddon för både det ena och det andra och i vredesmod kanske t.o.m funderar på dödsstraff och liknande, men det här måste man jobba emot, menar jag.

  SvaraRadera
 53. Känner att jag vill förtydliga vad min nattmössekommentar handlade lite om. Det här med att visa känslor. Jag läste om det Caroline och Marina skrev om, tror det är svårt att avhålla sig från att visa känslor och kanske på detta sätt bli lite provocerande när man skriver om känsliga frågor. Speciellt om man varit utsatt själv.
  Men samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det för det mesta inte handlar om porslinsfigurer om man bemöter det på ett respektfullt sätt.
  Jag var en av de som "skulle tas om hand" (ur minnet), sådana kommentarer och vilja att "utrota" tycker jag är helt vansinnigt.
  Ulrika (oinloggad)

  SvaraRadera
 54. MA:s kommentar var väl i klass med Majas när hon skrev att Daddy antagligen var pedofil.

  SvaraRadera
 55. Nu läste jag Marinas blogg, killen har Aspergers syndrom!
  Detta var det största lågvattenmärke jag sett i min korta bloggläsarkarriär och jag är mållös förutom en djup suck. Botten är nog nådd.

  SvaraRadera
 56. Thomas E: jag vill ändock hävda att det är två olika saker.

  Först en rent generell synpunkt: den som driver ett mål offentligt och vänder sig till ett slags folkdomstol kommer ofrånkomligen att bli föremål för bedömningar och spekulationer. En del kommer att mena att h*n är skyldig, andra att h*n är oskyldig. Man kan förstås vägra ta ställning i skuldfrågan och hävda att detta bara är rättsapparatens sak.

  Av rättegångshandlingarna och inspelningarna tycker jag inte att det går att avgöra om han är skyldig eller ej. Men jag tyckte t.ex att videon med dottern var väldigt snaskig med svepande närbilder och konstruerade brev från dottern. Så gör man inte om man respekterar sig dotters integritet. Det menar jag fortfarande, även nu då förundersökningen är nerlagd.

  Jag antar att sekretesslagstiftningen kommer att ses över efter denna historia. Även den som är fullständigt övertygad om Daddys oskuld borde förstå att även pedofiler mycket väl kan lägga ut ljudfiler, eftersom de kan vara ganska så förhärdade och sakna förmåga att inse att barn är något annat än en del av deras fantasier. Alltså: en mycket speciell situation har uppstått: en person som vill rentvå sig kan lägga ut en förundersökning på nätet medan den fortfarande pågår.

  Om en journalist som investerat tid och känslor i Daddy ger igen genom att slå mot mitt trauma, så... tja, varsågod.

  SvaraRadera
 57. Marina och Anonym 22.27

  Självklart har ni rätt att uttrycka de känslor ni vill och det här är ju ett traumatiskt ämne.
  Vad jag försökte säga lite klumpigt är att de här känslospråket kan fungera som en barriär, kanske inte bara för mig.

  Om man redan från början tycker ämnet är minst sagt obehagligt och helst inte vill fundera på att barn blir utsatta så kan det här starka känslospråket få en att backa annu ett steg.

  Ex. Förstår ni inte? Gör något? osv blir lätt till en form av anklagelse (så som jag uppfattade det) vilket gör att man undviker ämnet ännu mer.

  Sedan Marina har jag lärt mig mkt både av din och flera andra överlevares bloggar.
  Men just för att ämnet är så upprörande så klarar jag i alla fall jag inte att ta in allt för mycket känslor.
  Utan längtar mer efter torra fakta.
  Det har ju också att göra med vad man vill med sin blogg. Vilken effekt man vill uppnå.
  Sedan tycker jag att din blogg Marina har förändrats vilket just jag uppskattar.
  Anonym 22.27
  Självklart så kan en rationell språkdräkt
  dölja vilket skräp som helst att språket
  är känslomässigt gör det inte mindre trovärdigt.

  SvaraRadera
 58. Jo Maja visst håller med dig. (22 och nått)
  Nu har ju IC faktiskt resolut kört bort någon öppen pedofil. Men driver men frågor av den sorten så blir det ju det minst sagt ett särskilt ansvar. Och bland kommentarerna på hennes blogg dyker ju "peddoretoriken" upp då och då.
  Och bloggens/kommentarernas ton mot överlevare är vad ska man säga.....Hysterisk kanske.
  (Vilket både peddosajter och IC använder som epitet på personer som säger att de varit utsatta för övergrepp?!

  Rätt knäppt alltihop och inte så där väldans förtroendeingivande precis.

  Ulrika 22.57
  Din kommentar om pedofilernas "slipprigt hala försäljningstaktik" är på pricken!
  Frågan är hur man avslöjar den retoriken när
  lindas in i andra frågor.

  SvaraRadera
 59. Jag bryr mig inte så mycket om din och MA:s fight Maja. Däremot bryr jag mig om när folk lägger ut vad en person med Aspergers har skrivit, och förfasar sig över det. Det är otäckt på riktigt, min rädsla för Marina är helt klart befogad.

  SvaraRadera
 60. "...men han har tidigare uttryckt tvivel på att det ö.h.t existerar pedofili..."

  Är det sant? ö.h.t? VA?

  SvaraRadera
 61. Thomas_E:
  Det är väl ganska uppenbart att det finns pedofiler, då det även finns en pågående lobbying för dessa på vissa bloggar.
  Jag kan inte som läsare ställa en diagnos (jag förmodar att det finns en diagnos, en av FK´s och vårdens koder) för dessa personer. Jag är inte heller insatt i ev. behandlingmetod men jag skulle kunna tänka mig att det handlar om att man liksom jag har fått inse att jag lider av en kronisk och obotlig sjukdom och är villig att göra något år den för att inte skada mig själv och min omgivning. Nu förefaller det som om nånga pedofiler inte anser sig ha en sjukdom, utan en läggning, jämförbar ned homo- eller bisexualitet. (Vilket i sig måste skada HBT-rörelsen oerhört.)
  Och till skillnad fråmn MA har ML tagit tillbaka det hon skrev om Daddy.
  Och jag kan inte för mitt liv förstå att ni som kämpar som djur för era barn inte tar ett rejält avstånd från allt som har med utnyttjande av barn att göra?
  Och att ta i gästbloggare innebär en viss risk för trovärdigheten, jag låter inte ens mina nära och kära skriva på min blogg. Som kommentatorer, javisst, men bloggen är ju "min" dagbok och det är ju upp till var och en att börja blogga om man önskar, eller varför inte skriva en artikel på Newsmill? Det som sker på offer-pappa-bloggarna är inte ett uns bättre än vad som sker bland de värsta extremfeministerna. Svart-vitt tänkande till 100%. Jag är tveksam till hur dessa kvinnor och män överhuvudtaget är lämpliga som vårdnadshavare då de hyser en sådan misstro och och förakt för den del av befolkningen som är av motsatt kön. Som liten pojke måste det vara svårt att växa upp med en mamma som ser män som våldsverkare och som flicka kan det inte vara sunt att leva med en far som anser att kvinnor är manipulativa bordelinepersonligheter. Det finns sjuka och störda människor i samhället. Det är inte XX- eller XY-kromosomerna som avgör om vi är sjuka eller ej. Men det är väldigt lätt att bunta ihop folk i fack, efter kön, ras, politiskt tillhörighet eller religion. Ett sånt samhälle vill jag inte ha. Jag vill bli bedömd som individ, vill inte du det, Thomas_E?

  SvaraRadera
 62. Alla är vi väl överens om att pedofili är ett brott som ska bestraffas, men detta handlar om en kille med Aspergers syndrom, att ta med hans skriverier i sin blogg och förfasa sig över honom är inte civiliserat, det är rena nazifasonerna!

  SvaraRadera
 63. Thomas_E hur vet du att han har Asperger?

  För jag förmodar du menar Marinas inlägg.

  SvaraRadera
 64. Systerdyster:

  Det är precis den uppfattningen man får inne hos bl.a IC. Ett svart-vitt tänkande till 100%. Ja, även inne hos Daddy förekommer det.

  Nu är det plötsligt kvinnor som är de stora skurkarna. De kastar bara om allt och anklagar precis som extemfeministerna gör.

  SvaraRadera
 65. Hon skriver det själv i en kommentar längre ner, hon känner honom tydligen efter mailutväxling.

  SvaraRadera
 66. Och det här med Aspergers syndrom. Det är väl helt klart att de flesta med den diagnosen inte ägnar sig åt övergrepp mot barn. Men, i syndromet, som jag har fattat det, finns det en empatistörning eller en oförmåga att säötta sig in i andras känslor och att förstå sociala spelregler. Men lika lite som majoriteten av bordelineperoner knivhugger sin partner eller rövar bort barnen, lika lite förgriper sig en person med Asperger på barn. Men förmodligen spelar diagnosen en avgörande roll i just det här fallet.
  Och, nej, jag har inte diagnosen Bordeline, mycket har jag men inte just det.

  SvaraRadera
 67. En pappa frågade på sin blogg om det kan finnas något värre för en människa än att bli oskyldigt anklagad för sexuella övergrepp på sitt barn. Ett svar skulle ju faktiskt kunna vara att det måste vara betydligt värre att som barn bli våldtagen av en vuxen. Fast jag vet inte, allting är ju relativt.

  SvaraRadera
 68. Hur tänker du nu Thomas? Det är inte några anonyma samtal eller privat mejlväxling Marina hänvisar till utan hans egna ord han valt att skriva i en öppen pedofilblogg. Är det fel att citera andras cyberkommentarer eller hur menar du?

  SvaraRadera
 69. Om ni inte fattar hur illa Marina burit sig åt så är det inte lönt att förklara det. Och att länka till den bloggkommentaren är lika illa.

  SvaraRadera
 70. En snabbkommentar:
  Thomas E: ska erkänna att jag inte fattar det, eftersom det handlar om en person som går ut med att han är pedofil (asperger eller ej) och skriver om det i sin blogg,

  MO: man ska förstås inte hålla på och märka ord, eller förstora upp dem - "i den mån det överhuvudtaget finns pedofiler i vårt samhälle" tror jag det stod (ska kolla) men det kan förstås ha varit en tillfällig blunder; det viktiga är att i sammanhanget - generalangrepp på falska mammor och onda statsfeminister som hjärntvättar barn mfl - framstod det som tvivel eller bagatellisering.
  Återkommer!

  SvaraRadera
 71. Thomas_E: Då är det väl lika illa att tala om en överhuvudtaget om det inte ens går att länka till den.

  Du får nog förklara lite bättre vad du menar, du uttrycker inte riktigt vad som är problemet.

  Är det att någon upprepar vad någon annan sagt öppet i sin blogg på något annat ställe som du anser är att "bära sig illa åt"?

  SvaraRadera
 72. Ja, det är de där generalangreppen som känns fel, lika fel som att påstå att alla män är onda - Om det nu är nån som påstår det mer än just en del radikalfeminster.

  Det som känns läskigt tycker jag är att man försöker framställa det som att det pågår nån slags farsot. Jag menar hur många män av alla män som befinner sig i vårdnadstvister hamnar i Daddys läge?

  Sen att man försöker få det till att kvinnomisshandeln är överdriven känns också felaktigt. Eller att mörkertalet av män som blir misshandlade av sina kvinnor skulle vara så stort. Visst förekommer det säkert att män blir misshandlade av sina kvinnor men hur jäkla vanligt är det? Och vad menar man med misshandel i de sammanhangen, en örfil? Provokation?

  Ja, jag vet... inget våld skall förekomma men jisses ...hur många män riskerar att mista livet p.g.a grov misshandel av en kvinna. Självklart finns det undantag, psykiskt sjuka eller störda individer även bland kvinnor.

  Jo, men så kalla det partnervåld då så behöver inte ALLA män känna sig utpekade.

  Var och varenda vecka kan man läsa om våldtagna, misshandlade och mördade kvinnor.

  Hur ofta läser man om män som blivit misshandlade/mördade av kvinnor?

  Ja, nu hävdar ju vissa att media och övriga mörkar eller vägra skriva om när läget är det motsatta, dvs att förövaren är kvinna och mannen offer. Ska vi tro på det?

  SvaraRadera
 73. Apropå grader i helvetet. Att som barn berätta för vxenvärlden om övergrepp och att inte bli trodd måste vara bland det värsta som kan ske. Då tänker jag på också på all den bävan som måste ha föregått själva berättandet. Att sedan totalt förlora tilliten måste vara fruktansvärt. Som oskyldigt anklagad hoppas jag att man blir frikänd även om, tyvärr, omvärlden ofta tänker "ingen rök utan eld".
  Jag har nyligen varit med om att skolpersonal misstänkte min 16-åring för övergrepp på sin 14-årige lillebror. Ingen vågade dock ta i problemet utan det blev jag fick ställa en rak fråga. Lillebror hade berättat för sin mentor att storebror "gör saker han inte kan berätta för någon". Mycket snurrade i mitt huvud, jag tänkte det värsta tankar en mamma kan tänka, tror jag. Vid samtalet kom det fram att storebror pruttat på lilebrors kudde. Lite äckligt, men en oerhörd lättnad för mig. Lillebror insåg inte hur hans ord värderats men, visst, även jag såg spöken på ljusa dagen.

  SvaraRadera
 74. Ni får faktiskt själva fundera ut vad som är problemet.
  Om ni inte kan det, så förstår jag lite mer hur ni funkar.

  SvaraRadera
 75. Systerdyster: Vad bra att nån reagerar i alla fall, och tur är det att det inte var nåt värre än prutt i det här fallet. Jag förstår att det var en jobbig situation men jag ler lite i alla fall jag. Hoppas det går bra? ;-)

  SvaraRadera
 76. Thomas_E: Tycker du inte att det var viktigare än så alltså?

  SvaraRadera
 77. Thomas E: Jag gör ett försök att tolka vad du menar. Du kan bekräfta eller tillbakavisa om du vill.
  Eftersom killen har Aspergers är han inte tillräknelig; därför är det lumpet att diskutera att han pläderar för pedofili offentligt, och det hela bör istället förbigås med generad eller medlidsam tystnad.

  (det här är alltså inte vad jag tycker)

  SvaraRadera
 78. hehe Systerdyster - piiinsamt - klart det var nåt han inte kunde berätta.

  Ja, det måste vara fruktansvärt för de som utsätts för övergrepp om och när de inte blir trodda.

  Men det kanske har gått lite hysteri i skriverierna om pedofiler också. Jag menar de finns väl inte i varje gathörn, eller på varje dagis osv, vilket man kanske kan få för sig när det skrivs väldigt mycket om problemet, eller när media liksom suger på en karamell för att sälja lösnummer.

  SvaraRadera
 79. Alex the peddo är någon form av frontfigur
  för den mjuka linjen bland pedofiler.
  Skicklig retoriker.
  Sedan kan man om man står ut arbeta sig bakåt
  hamna i riktig hardcore.
  Och suprise, suprise vem hittar man där om inte Alex. De är förvånansvärt öppna om sin taktik.
  Samma mål med olika metoder.

  SvaraRadera
 80. Är det i sin ordning att personer kan komma undan med saker som annars skulle fördömas, för att de fått en Aspergerdiagnos?
  Jag tror inte det, alla vuxna individer är fortfarande ansvariga för vad de gör-och säger. Pedofili är ju inte samma sak som Asperger. Det finns också många personer med Asperger och specialister på diagnosen som vänder sig emot bilden av "Aspergianer" som evigt känslokalla och oförmögna att förstå andra.

  SvaraRadera
 81. MO: absolut undvika masspsykos. Det har verkligen förekommit en hel del sådant, när barns kommentarer blåsts upp och lett till förskräckliga konsekvenser. Minns vagt en historia om ett norskt dagis där enorma rövarhistorier var i svang. Minns också alla spökhistorier från när jag var liten, då farbröder som bjöd på karameller och ville få med en ut i skogen var något man ständigt varnades för (de fanns, men många är de farbröder som rastat hunden och stått stilla på en mörk väg som varit med om att små flickor gallskriker och springer i panik).

  SvaraRadera
 82. Caroline: Läskigt! Och de kan alltså hålla på med sina skriverier - vidrigt!

  SvaraRadera
 83. Ska man ta Thomas_E:s kommentar som ett försvar av pedofili? Egentligen.

  Det verkar ju inte som TE har något konkret att komma med egentligen annat än att säga nåt negativt om Marina som jag förstår det.

  SvaraRadera
 84. Jo Maja - minns också att man blev varnad för fula gubbbbar , och det är ju inte fel att upplysa barnen om att det finns sådana, eller vad de skall akta sig för osv, men det blir ju lite hemskt om alla män automatiskt skall misstänkas.

  SvaraRadera
 85. Thomas_E:

  Ang att han har Aspbergers syndrom...
  Detta har han själv berättat öppet om på nätet, också att det påverkar hans omdöme. Att han handlar utan att tänka.
  Jag tog upp det just för att det är en omständighet som gör att riskfaktorn blir skyhög.
  En person med Aspbergers är ofta oförmögen att sätta sig in i andras känslor och ser inte på andra människor så som vi andra gör. Vi andra är inte riktigt verkliga.
  Om du läser på lite om Aspbergers och sedan kombinerar det med pedofili så kommer du att se att den ena störningen kan påverka den andra. Detta är en person med två allvarliga störningar som gör det riskfyllt för barn i hans omgivning.
  Enligt honom själv så var det Aspbergers syndromet som var orsaken till att han skrev som han gjorde när han tyckte att det kanske var dags att börja röva bort dessa oduglingars(föräldrars) barn istället. Och att han vill slå in skallen på föräldrarna som vill hålla honom borta från deras barn.

  Killen saknar en spärr och det spelar en avgörande roll i sammanhanget.

  SvaraRadera
 86. Nu tycker den här maja att man ska vara väldigt försiktig när man talar om aspergers, det blir lätt alldeles fel och snett utöver att det också är för generaliserande: för övrigt, även om någon själv påstår sig ha aspergers (kanske som bortförklaring) behöver det inte stämma att det är så. Bristande impulskontroll, avsaknad av empati och spärrar med mera kan väl snarare vara ett tecken på psykopati? Men det vill väl ingen ta till som självdiagnos, eftersom det inte riktigt har några chanser att väcka samma medlidande.

  SvaraRadera
 87. Maja jag tror just vår bild om pedofilen som
  "fula gubbar som bjuder på karameller" är
  ett av problemen.
  Pedofiler ser ju inte ut som monster utan kan vara vem som helst som har den sexuella störningen.
  Sedan ska man akta sig för moralpanik och se
  spöken/pedofiler på alla håll o kanter.

  MO
  Ja det är faktiskt otäckt. Både att de ingår i
  nätverk och lobbar skickligt.
  Det värsta är att många av dem anser att det är helt OK att ha sex med barn.
  Enligt deras retorik är det VI som är sjuka.
  Som ännu inte har acepterat deras läggning
  barns behov mm. De jämför sig gärna med de homosexuellas situation i samhället på 50/60 talet.

  SvaraRadera
 88. Maja:

  Jag hade nog inte nämnt det om det inte var för att han själv har tagit upp det och att han har deltagit i diskussioner kring det.
  Sen kan man alltid ifrågasätta sannheten i det som påstås. Jag väljer att tro på det jag anser är trovärdigt, men jag skulle nog ha försökt att få med problematiken med dubbla störningar utan att "peka ut" honom.
  Jag skriver det inom sitationstecken iom att han pekade ut sig själv.

  Ni tog upp frågan om ansvar för hur ens läsare påverkas av det man skriver...
  Då skulle man kunna fundera kring Alex som för "barnporr-diskussioner" med någon som säger sig vara pedofil med Aspbergers syndrom. Kan detta ha triggat "brevbäraren" till att gå över gränsen?
  Har Alex någon del i "Brevbärarens" handlingar?

  Thomas_E:

  Du verkar inte ha något större problem med Alex' "mjukporrsajt" men jag är tydligen en hemsk människa som skriver om något som någon sagt om sig själv... Förstår inte riktigt tankegången där.
  Du verkar inte reagera nämnvärt på "Brevbärarens" snack om att röva bort barn och att slå in skallen på föräldrar som vill skydda sina barn. Oh nej! "Shoot the messenger!"

  Din indignation låter lite krystad tycker jag. Du vill ju inte ens diskutera med någon, utan vi får gissa oss till hur du tänker och vad du menar.
  Kom bara inte i eftertid och gnäll över att du missförstås.

  Raka puckar är allt bra mycket bättre än dina krumbukter.

  SvaraRadera
 89. Thomas_E ääälskar "moraliskt haveri" av alla de slag.
  Nu var jag elak jag gillar dig och tycker detär bra att du är med i diskussionen här.

  SvaraRadera
 90. Jag tror att man ska akta sig väldigt noga för
  att utpeka personer som kommenterar på bloggar som pedofiler.
  I det här fallet tror jag verkligen på princpdiskussionen.
  Alex med flera går ut som pedofiler då är det möjligt att diskutera just dem i personliga termer.
  Annars tycker jag man ska vara djävligt försiktig med att peka ut folk!

  SvaraRadera
 91. Självklart är personer med Aspergers lika tillräkneliga som alla andra, däremot har de vissa svårigheter.

  SvaraRadera
 92. Marina jag citerar ditt svar på Majas blogg för jag tycker det är väldigt intressant.

  Om du misstycker får du be Maja ta bort det.


  Min fråga till Marina

  Upplever du att de lyckas näsla in sin retorik i olika frågor i någon större omfattning?
  Att den alltså tas upp i frågor som inte självklart handlar om pedofili utan under andra ämnen.Finns det någon ide om hur stor den här lobbygruppen är kan vara?

  Marinas svar

  Det var en mycket svårare fråga…

  Jag upplever det som att de lyckas nästla sig in i en hel del frågor. Se bara pappa-barn-debatten. Där är både pedofiler och pedofil vänliga aktiva debattörer.
  De kallar sig sexualliberlaler och försöker snygga till sina åsikter så att de blir godtagbara vid första anblick.
  Vissa namn som kom upp i samband med valet i EU-departementet hade jag sett i livliga sexualliberala debatter.
  I samband med valet var det bara en fråga som togs upp, nämligen piratkopiering.
  När de blivit invalda och sitter på en ganska hög post, vilka frågor kommer de då att arbeta för?
  Det är en fråga jag helst av allt inte vill veta svaret på.

  Kommer det att bli så som det blev i Holland, att vi får någon sorts pedofilparti som kommer att försöka få bort åldergränser?
  Kommer de att lyckas?

  För två år sedan blev det ramaskri när det kom ut i media att pedofil.se fanns. Idag är det knappt att man höjer på ögonbrynen.
  Pedofili är en störning men allt fler omtalar det numera som en läggning.
  Det har varit en medveten strategi från deras sida då ordet läggning har en mer positiv klang.
  De har till och med en debattmanual som de går efter. En strategi är att förlöjliga deras motståndare. Bl.a offer och överlevare.
  Det står bokstavligen att de skall förlöjligas.

  Så ja… de lyckas åtminstone till en viss del.

  Storleken på dessa lobbygrupper har jag ingen uppfattning om. Det är också något som ingår i deras strategi…
  De skall nästla sig in utan att det märks att de är pro-pedofili. De vill ta över inifrån.
  Därför är det oroande att se hur dessa pappor som är eller påstår sig vara oskyldigt anklagade, drar till sig sexualliberlalerna. Papporna kan känna att de verkligen kämpar i motvind och tar allt stöd de kan få…okritiskt. Det är lätt att förstå, men det kan nog skada dem mer än det gagnar dem.

  Se bara hur man ställer pappa-grupperna och överlevarna emot varandra. Det är inte vi som gör det och jag misstänker att det inte är pappa-grupperna som gör det heller…

  Det blev ett långt svar… nya tankar kom undertiden jag skrev.
  Det är det som är så bra med en sansad dialog.

  Men kortfattat… ja. De lyckas nästla sig in… och de får gehör. Omfattningen kan jag inte bedöma.

  SvaraRadera
 93. Förtydligande till kommentar anonym 12:24: Jag vänder mig bara emot att generalisera så som Thomas E gör, enligt honom får man inte kritisera den omtalade pedofilen för att denna ha Asperger. Det blir ju märkligt. Alla har ju liksom ansvar för sina handlingar och där ingår det sagda också, Asperger eller ej. Visst kan man förstå svårigheterna rent generellt, och den omtalade pedofilen har ju visat vissa impulsiva uttalanden som gör att man kan spekulera i om det är hans Asperger som spökar och vad det innebär för risk. H*n är dessutom anonym.

  SvaraRadera
 94. Maja: Hemskt! Inser att jag är ganska okunnig och omedveten om just detta.

  Det är väl för väl i alla fall att det finns individer som försöker bekämpa de, kan jag tycka.

  Hur man kan kalla denna blogg för avskrädeshög är en gåta. Tycker det förs mycket intressenta och kloka diskussioner här och på ett lugnt och sansat sätt.

  SvaraRadera
 95. *bläddrar i pedofilernas debattguide* hm.."fokusförskjutning"..ja..just ja..då pratar vi om asperger istället och så kastar vi lite bajs på marina så behöver vi inte diskutera fakta: en pedofil brevbärare har blottat sig för barn. Kanske gjort mer. Är polisanmäld. Brukar kommentera aggressivt på pedofilbloggar där han i över ett års tid påstått att han har asperger. Gillar barnporr, skulle vilja ha sex med små barn helst flickor som är hans AOA (age of atraction) och tycker världen är orättvis som förtrycker barns naturliga sexualitet. Hans pedofilkopmis nicolai debauer avslöjar i sin blogg att brevbärarpedofilen som åkte fast är samma pedofil som brukar kommentera under nicket "amorso" hos Alex mfl. Idag är Amorso rädd och skriver ett inlägg hos Nicolai hur hotad han känner sig. Att h a n hotade föräldrarna till barnen han blottat sig för via Nicolais blogg häromdagen var inte på riktigt för han har asperger och vet inte vad han gör. Marina citerar hans egna ord.

  Bra så?

  Nu kan ni fortsätta stänka skit på Marina och bidra till fokusförskjutningen som är en helt suverän strategi peddona tillämpar med briljans.

  /Grrrr

  SvaraRadera
 96. Helst små flickor upp till åtta år ska det stå...grrr igen.

  SvaraRadera
 97. Föresten, brevbärarpedofilen hade liksom de andra peddona inga större invändningar när Marinas hus rödkryssades på nätet. De har i princip slagit knut på sig själva i försöken att överträffa varandra i smädelser riktade mot henne när hon öppet berättade om hoten hon utsattes för förra året. Nu är han själv "livrädd" för att någon ska leta upp honom. Ja, se så tokigt det kan bli hörni!

  SvaraRadera
 98. Anonym Grrr:
  Vilka är "ni" i den här meningen? ("nu kan ni fortsätta stänka skit..."
  Jag uppfattar det inte som att Thomas E stänkte skit (om du avser honom), det är trots allt överord. Jag tycker inte att det ska gå inflation i den sortens uttryck.

  Thomas E och andra som har en avvikande åsikt är välkomna här, helst med sansade argument.

  Caroline: sant: man bör inte dra några slutsatser av att någon kommenterar i en blogg.

  För övrigt hoppas jag på diskussion och inga uthängningar (vilket Marina inte gjorde sig skyldig till när hon helt enkelt diskuterade och länkade till en blogg).

  SvaraRadera
 99. Caroline:

  Jag kan inte säga annat än att det verkar liiite manipulativt att ställa en fråga på min blogg och sedan publicera mitt svar här, bara några minuter efter att jag hade svarat dig. Du tog dig inte ens tid att kommentera mitt svar till dig.
  Här säger du att det var "intressant".

  Sådant skapar inget bra debattklimat. Jag föredrar de känslosamma som vräker ur sig både det ena och det andra istället för det här.

  SvaraRadera
 100. Marina: det är ett bra inlägg. Caroline kanske blev lite ivrig, men det var nog inte illa ment. Vill du att jag tar bort inlägget?

  SvaraRadera
 101. För övrigt vill jag berömma dig för den lugna tonen i din blogg, och för att du säger ifrån mot dem som reagerar med våldsamt pedofilhat: känslorna kan man inte förbjuda, men det får aldrig uppstå en situation med lynchmobbar.
  Du hanterar det där jättebra.

  SvaraRadera
 102. Maja:

  Den får gärna stå kvar. Jag står för det jag har skrivit, jag tyckte bara inte att tillvägagångssättet var riktigt schysst.

  De värsta kommentarerna hos mig vägrar jag släppa fram. Hot och hat är kontraproduktivt och gör inget annat än att föra det hela bakåt.
  Jag försöker verkligen tänka till innan jag uttalar mig, jag är inte intresserad av det "krig" vissa försöker ställa till med. Jag har låtit mig provoceras en gång för mycket. Eller tre...fyra... tio gånger:-)

  Tack för omdömet förresten:-)

  SvaraRadera
 103. En liten passus...

  Jag lever!
  Jag har fått många telefonsamtal de senaste timmarna pga två mord som inträffat i Stenungsund. Det är INTE JAG. Som blev skjuten alltså... inte sköt jag heller...

  Förlåt ett plumt skämt... Skyller på att jag känner mig skakad.

  Ni får dras med mig ett tag till:-)

  SvaraRadera
 104. Förlåt, jag övertolkade skitsnacket. Det var visst bara Thomas E. Så ändra "ni" till "du Thomas E" så blir det rätt. Men när det gäller fokusförskjutningen så var det fler som hakade på. Lätt hänt. Det är ju trots allt inte asperberger det handlar om. Eller hur? Det Thomas E lyfter fram är att Marina skriver om det på sin blogg där hon återger vad en pedofil själv skrivit på nätet men thomas E får det att låta som Marina röjt en statshemlighet. Marina känner igen det här, vet inte hur det är med er andra. Ville bara lyfta ett varningens finger.
  grrr igen

  SvaraRadera
 105. Uppdaterad info om morden i Stenungsund: http://www.svenskamord.se/index.php?topic=1691.msg23299;topicseen

  SvaraRadera
 106. Anonym har inte alla indianerna i kanoten, det är då säkert.

  SvaraRadera
 107. Thomas E: “inte alla indianerna i kanoten” - mina komplimanger till bildspråket, den har jag aldrig hört förut.
  Anonym: Förstår inte vad morden har med något att göra, men men.

  SvaraRadera
 108. Ordet "krig" bör undvikas helt och hållet i den här frågan, precis som "utrota ohyra" och annat DOS-språk.
  Det finns ett raseri på olika håll, visst gör det det. Man ska inte förbjuda känslor men man kan välja sina ord och vara varsam och nyanserad.
  (OK, snart väl Thomas E till sin favoritartikel Moraliskt haveri igen... men men).

  SvaraRadera
 109. Hmmm... vart tog Charlottes kommentar om Bengt och sporten vägen?

  *gnuggar mig i ögonen*

  SvaraRadera
 110. Försvann min kommentar? *gnuggar också*


  Jäkla skånska byggvarubransch som vill ha delad vålnad. *skakar med näven*

  SvaraRadera
 111. Scheise!

  Jag som hade världens bästa sportsreferat redo! :-(
  Det var från kanotåkning med indianer...

  *noterar ivrigt om vålnad*

  SvaraRadera
 112. Specific.click har egentligen inget med skånska byggvaror att göra - firman råkade bara stå med på en lista på den sight som jag hamnar på hela tiden. Jag måste numera skriva mina kommentarer i ett dokument och kopiera över dem till kommentarrutan, i hopp om att specifik.click inte hinner skjutsa iväg mig innan jag hunnit skicka kommentaren. För att vara ett spionprogram som det påstås vara så är det klumpigt, meningslöst och barockt.

  Hur som helst: jag har en kopia av Charlottes inlägg i mailen, kan klistra in den i ett anonymt kommentarfält

  SvaraRadera
 113. har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Söndagsläsning":

  Marina bor förmodligen i Stenungsund där morden har skett. Hon var uppjagad för folk hade jagat upp sig och undrat om det var hon, som om hon skulle kunna svara på det om det var det. Men å andra sidan förväntar man sig svaret nej så kan man ju fråga förstås, så det är väl logiskt på sitt sätt.

  Hon ville bara meddela att hon inte var inblandad, men uppjagad och någon har lämnat ytterligare uppgifter om morden.

  Nu över till Bengt och sporten.

  SvaraRadera
 114. Ja gör det maja. Det blir bra och spökigt. ;-)

  SvaraRadera
 115. specific.click är emottages tacksamt.

  SvaraRadera
 116. Oh gadze! Mitt hjärta blöder och mina ögon skumnar, vart är vi på väg? Jag är så trött på pseudofeminister, fortfarande med tonårsdrömmen om HONOM förträngd i sitt innersta som glöd för sitt raseri... De hänger i bloggars dörröppningar, de står för nära, de stinker av miljövänlig parfym och gammal sherry, de pratar dumheter i familjerätten, de försvinner på julafton, de följer inte med in på akuten, de som bara i ett beräknande ögonblick fällt ner skyddsgallren och inbillat en att de älskar en, de som pratar sååå vackert på bloggar, de som först klappar en på rumpan och sedan drämmer till med baseballträn och avfyrar mentala SigSauerpistoler... Ooohh...

  Robert2

  SvaraRadera
 117. Jag får också upp specific click frågan när jag kommenterar eller är inne på din blogg men mitt antivirusprogram frågar om jag godkänner det och svarar jag nej så är det fritt fram. Men det dyker upp flera gånger så visst är det irriterande. Men uppgradera eller byt antivirusprogram så ordnar det sig. Det behöver heller inte vara något spionprogram. Läste något om det här på nätet men minns inte exakt vad som sades. Googla får du se. Det här händer även på ett par andra bloggar jag brukar besöka.

  SvaraRadera
 118. Robert2, du är ju otroligt kul och ditt språk fantastiskt uppfinningsrikt. Verklisch, jag menar det.
  Men Aspergermässig som jag är så tolkar jag ditt inlägg bokstavligt och följdfrågan blir då: Varför kommer alltid feminster och feminismen på tal i diskussioner om pedofiler och övergrepp mot barn? Du får mycket gärna förklara det om du kan.
  /A

  SvaraRadera
 119. Marina!

  Ursäkta så jättemycket. Verkligen!

  Jag var alldeles för snabb borde självklart ha frågat dig på din blogg först förstår jag nu.

  Tyckte ditt svar var så bra och du utvecklade funderingar jag haft utifrån dina kunskaper som jag ville att många skulle få ta del av.

  Var i all välmening.
  Men förstår att jag borde ha frågat först.

  Sedan tycker jag inte du ska ta mina tankar kring "känslospråk" så hårt det är rätt öppna funderingar på varför jag själv backat.
  Det är ingen sanning om att de ska vara på det ena eller andra sättet.

  Igen verkligen dumt av mig att inte fråga om jag fick citera ditt svar.
  Ska icke ske igen.

  SvaraRadera
 120. Det verkar inte vara så svårt att bli av med specific.click vid en hastig koll:

  http://www.paretologic.com/resources/definitions.aspx?remove=specificclick%20cookie

  http://www.exterminate-it.com/malpedia/remove-ads-specificclick-com

  SvaraRadera
 121. /A: Vilka andra än feminster (din stavning) och galna professorn (fortfarande!) i Uppsala med ritualmördade pedofilirerade barn tjatar om pedofilism utan godkänd statistik, bara efter egna "vittnesmål" och hörsägen? Det är en styggelse ok, men jag tror det är mindre förekommande nu än tidigare tack vare mediala blåslampan. Det som ännu tycks vara tabu är den gryende kvinnliga, ibland omvända, nekrofilismen. När jag vistades i Ghana som rådgivare åt expresident JJ Rawlings´Security debatterades det i media, bl a kopplat till "häxism: dvs döda kvinnor med speciella ockulta färdigheter överföll ibland - i vita gravsvepningar - små pojkar och män ute på kvällsvandring och utnyttjade dem sexuellt. Borde vara något för profess0r Lundgren i Uppsala att skriva en bok om!
  Robert2

  SvaraRadera
 122. Bergslagstroll10 augusti 2009 20:22

  Robert2
  *gapskrattar*
  Du är verkligen underhållande!
  Finns det i din tankekrypta något annat än att söka efter radikalfeminister så snart det blir tal om pedofiler och sexuellt utnyttjade barn?

  Åj, är förhäxningen från Ghana orsaken till att du ser radikalfeminister överallt både när det är ljust och då mörkret fallet på?

  SvaraRadera
 123. Bergslagstroll m fl: Ni är alls inga radikalfeminister, bara missbelåtna medelsvenssonska f d hemmafruar eller singlar som ännu inte lyckats fånga en deprimerad karlslok med lönekuvert, och i behov av er "terapi" tack vare sina tonårsdrömmar... Äkta radikalfeminister går ut och tar livet av ett halvdussin karlar, som hon i USA. Sådana kan man diskutera med.
  Robert2

  SvaraRadera
 124. Bergslagstroll10 augusti 2009 20:53

  Robert2

  Du verkar ha bytt ut USAradikalfeminsiterna mot Ghanska dito som tassar runt i mörkret.


  ps jag har en hel trollkull samt trollkarl som fångade in mig. Måste göra dig besviken i att ingen av oss är deprimerade utan lever livets glada dagar i Bergslagen med fladdermöss under takstolarna och massor med harsyra i skogen.

  SvaraRadera
 125. B-slagstroll: Det heter inte feminsiter eller Ghanska utan feminister och ghanianska (obs liten begynnelsebokstav!). Klart ni inte är deprimerade...
  Robert2

  SvaraRadera
 126. Claes: Har redan kört det ena , som inte hittar något men säger att min hemsida kan vara “hijacked”. Det andra (exterminate.it)vet jag inte om det är ett godkänt program - ?
  Robert2: det där var intressant, en provkarta på värderingar som fortfarande är ganska mycket i svang.

  SvaraRadera
 127. För att inte Claes ska förbli den ende man i sällskapet som inte framstår som en kvinnohatande huligan vill en äldre herre ta av hatten för dessa intelligenta och modiga kvinnor.
  maja: du bör antagligen lämna in din dator, det hela låter ganska besvärligt.
  Algot

  SvaraRadera
 128. Besvärligt är bara förnamnet, Algot.
  Jag har hört talas om att det finns ställen där man kan få sin dator ordentligt genomsökt för en slant. Några tips?

  SvaraRadera
 129. Trist att jag missat intressanta diskussioner! Är för trött nu...:(
  Ska se om jag hinner "läsa ikapp" i morgon.
  Ulrika

  SvaraRadera
 130. Robert2, du är för bedårande då du är rasande : )
  /A

  SvaraRadera
 131. Robert 2 är förtjusande. Om ni har sett Family Guy så påminner han om Stewie.

  SvaraRadera
 132. Det är inte olagligt att förespråka pedofili.
  Alex tar avstånd från allt hot och tvång.
  Ni som påstår att ni är så nyanserade.
  Varför målar ni själva allt i svart och vitt.

  SvaraRadera
 133. Caroline:

  Det har hänt en del IRL som gör att jag inte har haft möjlighet att svara. Måste hämta andan känns det som.

  Jag accepterar din ursäkt, samtidigt som jag ber om ursäkt för att jag överreagerade ang “det känslosamma” och jag uppskattar din förklaring.
  Hmmm… det lät rörigt men jag hoppas du förstår hur jag menar…

  Återkommer förhoppningsvis under morgondagen.

  SvaraRadera
 134. Bromma datorservice, Maja. Lite off, men en seriös kille som sitter och skruvar och inte luras på en massa pengar. Du kan få din dator uppgraderad, rengjord och ominstallerad för under 1000-lappen. Dessutom kan du spara filer som du vill ha kvar. Ibland när jag går in på din blogg får min dator fnatt och rätt var det är har jag 100 majalundgren@blogspot öppna.

  Jag förstår inte riktigt problemet med brevbäraren. I mina ögon verkar det vara en person som drar vinst av sin sjukdom. Ett ganska vanligt fenomen, både när det gäller somatiska och psykiatriska sjukdomar. I Gömda- debatten har ju dessutom varenda tänkbar psykdiagnos använts både på de inblandade i debaclet och på "troll".

  För att avsluta historien om min pruttande son. Det som gjorde mig heligt förbamad var att mentorn alltså kännt till att lillebror var rädd (för pruttar, men det visste ju inte hon) och hade haft denna vetskap i vckor utan att agera. Idag är jag väl glad att det inte blev någon polisutredning men skolan hade alltså själva tänkt föra samtalen med lillebror. Vad jag vet har inte hemkunskapslärare någon utbildning i att utreda ev. brott, rätta mig om jag har fel.
  Nu kom vi undan med att köpa en ny kudde och jag dansade på små moln. Storebror har aldrig blivit informerad om skolans misstankar, det händer att han hotar med pruttar än idag.

  SvaraRadera
 135. Bra Marina!

  Jag tänker ofta högt och är lite för snabb i vändnigarna.

  Anonym 00.16

  Inte olagligt att FÖRESPRÅKA pedefoli??
  Que? Pedefoli är olagligt.

  Och den gode Alex verkar ha många ansikten..
  Beroende på vilket forum han vistas.
  När det gäller att manipulera barn så finns det ju många metoder som inte behöver innebära
  "hot och tvång".
  Eller är du också av åsikten att barn egentligen "vill" ha sex med vuxna??
  För det är ju det ni påstår i en rad forum.

  SvaraRadera
 136. B-troll, förlåt onödiga stavningsrättelser - det var språkvetaren Vladimir Propp som lade sig i. Kokar ni fortfarande hemgjord vodka uppe i de där skogarna? Funderar på att bli alkoholist...
  Robert2

  SvaraRadera
 137. Systerdyster: problemet med 100 sidor har jag också. Det värsta av allt är att jag måste avbryta program och starta om datorn.
  Det tyder kanske på att problemet är kopplat till bloggen, inte min dator (att nån lyckats lägga in nåt knas i bloggadressen).
  Jag ska ordna detta.

  Anonym 00.16: jag skulle vilja säga så här, att hos en terapeut eller i biktstolen kan man tala om det, jag antar att det ändock finns en del hjälp att få.
  Det är lite svårt att se om just Alex blogg är olaglig eller ej eftersom den är så försiktig.

  För det andra: undvika masshysteri, undvika uthängningar, ta det jättelugnt. Mammor och pappor måste kunna krama sina barn utan att bli misstänkta. Barn är ganska sensuella, och jag föreställer mig att det kan finnas gränsfall här. Det är klart att någon form av erotiska känslor kan uppstå i kontakt med barn, men det här är något helt annat än pedofili.
  Ja men det där vet många här mer om än jag.

  SvaraRadera
 138. Robert 2: haha. Stewie kommer mest fram under inflytande av Zingo, va?

  SvaraRadera
 139. Varför dessa tillkämpade, obildade hahahah... haha, hah, aha... haha... Skratt är tecken på fruktan.
  Robert2

  SvaraRadera
 140. Inte de homeriska.

  Det finns flera olika Robert, tvåan är troligen densamma som klagat hos "Daddy" över att han antastat två flickor på en strand och fått en tillsägelse för detta. Hebefilen, med andra ord.

  SvaraRadera
 141. Maja: Vad menar du med att det kan finnas "gränsfall?" Och att Alex blogg är "försiktig" är rent skitsnack!

  Förstår du inte att det är dit de vill komma, de som förespråkar pedofili? De vill komma dithän att omvärlden förstående säger,

  Ja, ja...Du tänder på barn du, jaa, barn är ju faktiskt sensuella och det är normalt att få erotiska känslor för dem" Vad är det för struntprat?

  Om erotiska känslor uppstår med barn, då ska man absolut fråga sig varför tycker jag. Sensualism och "erotik" är inte på lång väg samma sak!
  Du får ursäkta men jag har absolut nolltolerans mot naivitet i den här frågan, och jag har varit med ett tag så jag ser att det inte handlar om helt oskyldig sensualism, som du verkar vilja göra gällande.

  Vi ska inte hänga ut någon för det. Låt rättvisan ha sin gång, men romantisera eller idealisera inte det som försigår i peddolägrena!

  SvaraRadera
 142. Obs, tillägg till min kommentar anonym 10:14.
  Det naturligtvis inte förbjudet att ha känslor men man ska absolut inte agera på dem, och inte säga att det är normalt med pedofila tendenser egentligen.
  Ursäkta tonen, men frågan är känslig som du märker.

  SvaraRadera
 143. Nu var du riktigt ful, Maja. Jag är ingen hebefil och har inte klagat på något inne hos Daddy. Kräver en ursäkt.
  Robert2

  SvaraRadera
 144. Självklart är frågan känslig!
  Måste tillägga att jag inte läst hela Alex blogg, endast delar.
  Gränsfall: jag har en bekant som berättade om att hans barn brukade få leka med hans och sambons könsorgan. Det var alltid på barnens eget initiativ. Det väckte anstöt hos mig att få höra talas om det.
  Det här var absolut ingen pedofil. Jag vet inte om den typen av lekar är lagliga eller inte.
  Det händer ibland att barn är för nyfikna (tycker iallafall jag). Jag skulle helt enkelt aldrig kunna tänka mig något som det som min bekant berättade, medan andra - sexualliberaler antar jag - menar att det inte är så farligt.

  SvaraRadera
 145. Robert2: du är anonym, så en ursäkt förefaller ganska absurd, oavsett om du är samma Robert som skriver hos Daddy och Ingrid Carlqvist eller ej.

  SvaraRadera
 146. "alltid på barnens initiativ" "absolut ingen pedofil" - vet du det? Vad säger lagen?
  Undrande

  SvaraRadera
 147. Jag skriver ibland hos IC, ja, och det var där jag ändrade till Robert2 eftersom det dök upp någon Robert som tydligen är pedofil eller pedofilkramare. Jag har genom tiden skrivit ca två, tre korta uppmuntringsfraser till Daddy på hans blogg, men aldrig något om nån badstrand eller tjejer. Jag är ingen hebefil, nämligen.Nu har du själv förfallit till samma avskrädesaktiga, fula beteende som du uppmanar andra här på bloggen att avstå ifrån. Detta är det absurda. Tack för mig.
  Robert2

  SvaraRadera
 148. Hej igen Maja och tack för svar,

  Ja, barn är nyfikna, men många vuxna tar det som vuxensexuell nyfikenhet, tror jag. Iaf pedofiler.

  Och jag tror också att det finns gränsfall, eftersom barn ofta gör saker i nyfiket syfte, för att testa sig fram, saker som för vuxna ofta har sexuell betydelse.
  Ditt exempel om lek med könsorganen är belysande. Könsorganen är ju sexuellt laddade för vuxenvärlden, men för barn har de inte den laddningen, även om de märker av och reagerar på hyschhyschet runt sex och nakenhet, tror jag.

  SvaraRadera
 149. Robert2: självklart helt ok att skriva uppmuntrande fraser, och att kommentera i många kommentarfält. Du kan få en avskrädesaktig ursäkt om du vill. Är det så konstigt om man förväxlar två anonyma Robertar, och hur katastrofalt drabbad har du egentligen blivit?

  Anonym 11.27: jag vill tillägga att när jag tycker att nyfikenheten känns besvärande är jag angelägen om att inte på något sätt säga usch och fy, bara det att jag sätter en gräns.

  SvaraRadera
 150. Har nu varit inne på Alex blogg, gick till hans inlägg den 7 augusti och läste kommentarerna där, tycker att det är riktigt skrämmande hur de berättar om hur de på barnens villkor kramas och kelar. En del av dem skriver att det förekommer smekningar, sen påstår de att det är hela tiden vad barnen vill? Skrämmande hur de kan vända på det, de skulle aldrig skada barnen eller begå övergrepp, men det är ju precis vad dem gör, de bara lurar sig själva. Barn är inte sexuella, nyfikna på nakneheten självklart. Men därifrån till att en 8 åring tungkysser en 30 åring som en av kommentatorerna skriver. Att det var flickan som själv ville!? Tror inte det. Nu säger han att han stoppade henne.?

  SvaraRadera
 151. Det är jävla vidrigt, ja.
  Skriver de vems barn det handlar om?

  SvaraRadera
 152. Varför ska barn leka med sina föräldrars könsorgan?

  SvaraRadera
 153. Anonym; nä, jag tycker ju inte det heller. Ärligt talat.

  SvaraRadera
 154. Håller med anonym, Alex blogg är inte speciellt "försiktig". Visst han kör ett vackert språk... Men de gånger jag varit inne där så tycker inte jag att det är speciellt försiktigt...
  Ulrika (oinloggad)

  SvaraRadera
 155. Jag såg något om att ta sig an det uppväxande släktet pedofiler. Det låter som att de menar att det är ett släkte för sig, ett slags utomjordingar som ska upptäckas av de äldre. Kusligt, man undrar om de hämtar intryck från fantasy.

  SvaraRadera
 156. Jag har oxå missat en hel del här, Stewies raseri och självmål ledde bort uppmärksamheten från diskussionen ett tag. (Plus datastrulet).

  Systerdyster: bra att det klarades upp. (Hota med att prutta - det kanske är något man borde börja med).

  Jag såg en bloggare som menade att man inte bör diskutera pedofilernas sidor, eftersom det bara ger dem en chans att slipa sin retorik ännu mer. Spontant tror jag inte att det är så, men inte vet jag.
  Hur kommer det sig att de här sidorna får vara kvar? Betraktas det som ett sätt att "hålla koll" på dem?

  SvaraRadera
 157. Maja, Dom skriver under "yttrandefrihetsflagg", tror det var piratbay-gottfrid som med företaget PRQ tillhandahöll utrymme för bla pedofil.se
  Ulrika

  SvaraRadera
 158. Ulrika: jag har uppenbarligen inte hängt med alls.
  Men jag är rätt gammaldags på många sätt. Jag gillar inte drog-och-perversionsliberalerna, tex, eftersom de är så tomma. Har ju kikat in lite i såna kretsar, det känns som att de inte har nån själ eller iallafall är på väg att förlora den helt. Det är det jag kommer att tänka på när jag läser Alex om att ta sig an det uppväxande släktet pedofiler.
  Och så tänker jag på en del besynnerliga folkpartister. Ämnet är stort,

  SvaraRadera
 159. Jag tänkte på det här med barn som vill utforska. OK, barn är nyfikna och vill testa gränser. Som vuxna har vi ett ansvar att begränsa våra barn (och andras barn) för att de inte ska skada sig, fysiskt eller psykiskt. Som när mina barn har velat gå fram och klappa gigantiska och främmande hundar som är bundna utanför Konsum. Eller vill lägga handflatan på spisplattorna för att känna om spisen är varm. Jag menar att oavsett vad, är det vi vuxna som har ansvaret för att sätta gränser. För mig är det helt absurt att låta barn leka med pappas snopp eller mammas snippa. Vet inte om detta orsakar sexuell skuld och skam i förlängningen? Att sedan barnen utforskar sina egna kroppar är ju tillåter, men även där tycker jag att man måste sätta gränser, det är inte acceptabelt att "tokonanera" inför publik. Nu låter jag förmodligen otroligt pryd, vad vet jag, kanske jag är det.

  SvaraRadera
 160. Jag tror att sexualliberalerna ofta hänvisar till att gränserna är relativa och inte absoluta, objektiva eller självklara.
  Jo jag tyckte att det var obehagligt att höra att deras barn fick "bläddra" och allt vad det var. Och exhibitionistiskt av de vuxna att sitta och berätta om det.
  Men ett visst mått av relativism får man väl erkänna: att vad som betraktas som tabu skiljer sig mellan individer, och mellan kulturer.

  Jag kommer att tänka på Houllebecques Elementarpartiklarna (den enda bok av H jag läst). Han siktar in sig rätt mycket på sexualliberalismen. Jag tyckte det var en intressant bok.

  SvaraRadera
 161. Ni umgås i konstiga kretsar, helt klart.

  SvaraRadera
 162. Jag funderar lite på vad vi menar med barn. Vilken ålder och så. Vi har ju 15 år för att vara byxmyndig. Det finns ju barn som har sex med barn och det ibland med föräldrarnas tillstånd, vilket är olagligt. Detta gör väl att endel pedofiler anser att det är fullt ok att ha sex med barn. Det spär på deras vedervärdiga resonemang.

  Kolla in NAMBLA och deras försvarstal om varför man ska ha sex med barn. Det finns en norsk (?) konstnär som har målat tavlor av NAMBLA´s kalender av pojkar. Och de flesta tavlorna är sålda. Kul för han då. Men vem tänker på de barn som ska hänga på väggarna som sexobjekt för resten av deras liv?

  Läste en del kommentarer ang IC´s blogg. Och nä, en pedofilvän anser jag henne inte vara. Men hon gör precis som de andra sidorna, överdriver. Tyvärr så förstör det endel av den trovärdighet som man vill ha och läsarna vill få uppleva.

  Att en del sedan inte kan ta åt sig av den andra sidans resonemang utan att börja vräka ur sig otrevligheter visar ju bara på vad man är ute efter. Lite ego, min åsikt, min kunskap och mina värderingar, my way or the highway.

  Man löser inga problem om man inte kan se helheten. Personligen tror jag inte att IC-sidan eller Marina-sidan har fel men sättet vissa framför sina åsikter på är fel. Och viljan att ta till sig av andras åsikter är även den fel eller ska vi säga obefintlig.

  Även om ett barn vill utforska detta med snopp och snippa så handlar det inte om sex utan om att utforska. Ok, kolla på pappans snopp då så länge inte pappa mår allt för bra av det. För då handlar det inte om att utforska för den vuxna utan om sex. Men leka med föräldrarnas könsorgan, nä, man måste dra en gräns någonstans. Lär barnen istället att könsorganen är inte något fult utan något privat eller något sådant....

  Men det som man kan läsa lite runt på nätet om detta är att det är vanligt förekommande med sexuella övergrepp eller otroligt vanligt att man ljuger om det och att det är så få som verkligen blir utsatta och att man ska alltid tro på barnen. Konstigt för alla anser sig ha rätt och vägrar lyssna på någon annan.

  En sista fundering, om man nu har så snevriden åsikt om att det är bra för barnen detta med pedofili och går ut öppet med det är man inte en fara för barn och psykiskt sjuk. Skulle någon hävda att sex med djur är ok så skulle de anses som psykiskt rubbad men inte om man försvara sex med barn. Läser man vissa bloggar så kan de inte ha alla hästar hemma. Indirekt är de ju ett hot mot barnen och genom sina bloggar nästan hetsar andra att begå övergrepp mot barn. Vad kallas det då, olaga hot och hets mot folkgrupp.....är inte det olagligt?

  SvaraRadera
 163. Thomas_E:
  Skönt att man är i gott sällskap med andra som också umgås i konstiga kretsar.

  Funderare:
  Det är väl det som pedofilerna anser att "vi andra" gör. Alltså hetsar mot pedofilerna som folkgrupp, och att de som alla andra har yttrandefrihet... Förmodligen är det inte förbjudet att skriva om hur man bryter sig in i ett hus eller tjuvkopplar en SAAB. Eller att beskriva hur man tillverkar narkotika eller sprängämnen. Vet inte om det finns lagar som förbjuder uppvigling eller uppmuntran till brott? Känns ändå skrämmande hur pedofilerna jämför sin läggning (som jag uppfattar som en sjukdom) med homosexualitet och hur de rättfärdigar sina tankar och i vissa fall, även handlingar.
  Har förresten för mig att sex med djur inte är förbjudet i Sverige, iaf har det varit tillåtet tills ganska nyligen. Vet att djurrättsaktivister, med all rätt, rasat mot detta.

  SvaraRadera
 164. Har väldigt svårt att se problemet med att sätta en gräns för ungarna när dt gäller privata områden. Ungar varken ska eller behöver ha tillgång till föräldrars alla tillhörigheter eller kroppsdelar.
  Man bör göra sina barn tjänsten att visa dem vad som är allmängods och vad som inte räknas dit.
  Ungar är nyfikna men att berätta för dem att detta
  är mina privata delar och att även de själva har privata delar som ingen annan har tillgång till är att göra dem en tjänst.
  De behöver få veta var gränserna går, både för deras rätt till andras kroppar men också andras rätt till deras.
  Att som i Majas bekantas fall även sitta och ogenerat berätta om eländet visar tydligt att man som förälder är gränslös.

  SvaraRadera
 165. Systerdyster:

  kolla hur NAMBLA jobbar i Amerika. Så tror jag inte att vi vill ha det i Sverige.

  De demonstrerar öppet för sin sak, inga direkta hemmligheter där. Och vårt lilla land brukar ju följa i det stora landets fotspår. Och får man demonstrera för denna snevridna åsikt så anser jag att det är hets mot folkgrupp, barnen.

  Och att det skulle vara en sjukdom vet jag inte. De som föredrar SM och allt vad det heter är ju inte sjuka utan då är det en sexuelläggning. Kanske det beror på att det utförs mellan två vuxna, 2 som förstår vad det handlar om.

  SvaraRadera
 166. OK, kanske ingen sjukdom, men ett utslag av grav empatisvikt. Har inte koll på vad NAMBLA är, det jag har läst är lite på Alex blogg. (Iofs högst tveksamt om man ska in på såna bloggar öht.) Jag citerade mest hur pedofilerna hävdar sin yttrandefrihet. Och tydligen är det fullt tillåtet att skriva om sin pedofila läggning eftersom bloggarna inte släcks ner, jmfr ex. DOS.
  Även uttalat rasistiska bloggar är tydligen också tillåtna så jag vet inte om det räknas som nätdagbok i ordets rätta bemärkelse? Som om jag skrev i en dagbok, väl gömd i byrålådan. Har jag som privatperson rätt att lägga ut vilka åsikter som helst på nätet? Och där är man åter tillbaka i anonymitesdebatten, ingen ansvarig utgivare att ta i örat.
  Men uppenbarligen har Blogger, Worldpress o.s.v rätt att gå in och stänga av användare, frågan är var gränsen går? Tydligen inte vid att skriv om och förespråka pedofili.

  SvaraRadera
 167. Funderare och Systerdyster:

  Pedofili är en störning, ingen läggning.
  Pedofilerna gör allt för att vi skall börja tänka på det som en läggning, omtala det som en läggning. Det låter mer rumsrent då och acceptansen ökar.

  Men det är en störning.

  SvaraRadera
 168. Marina:

  Det heter störd läggning enligt mig....

  funderare som inte orkar logga in.

  SvaraRadera
 169. Ang peddolobby
  Håller fullständigt med Anonym 10:14.
  Ocn Marina.
  Och alla de andra som har rejäla kunskaper i ämnet. Inkl grrr.

  Behöver bara gå till mig själv som till en början lite naivt tyckte Alex var rätt harmlös, resonemanget lät inte helt fel osv
  tills jag läste deras
  PEDDO LOBBY MANUAL.

  Om hur man ska smyga sig in i "mjuka frågor",
  (vårdnadstvister är en) aldrig nämna saker vid sitt rätta namn, håna överlevare, Och VEM som ska fronta VAR.

  De är mycket skickliga på lobby och retorik.
  Tyvärr.
  De här är inte ointelligenta människor.
  Tvärtom.

  Och Marina bli inte arg på mig nu men jag tror
  att det som delvis skapade min irration över
  "känslospråket" på bloggarna var att ni är en
  av de få som faktiskt vet HUR pedofilerna går tillväga i sina lobby/acceptans kampanjer.

  Vi andra vet inte. Och det är lätt att bli manipulerad när det gäller ämnen som
  1. Är obehagliga
  2. Man har själv dunkla kunskaper.

  Sedan skulle jag vilja poängtera en stor skillnad.
  Vi vet alla hur mysigt det är att kela med ungar, men vi som inte är pedofiler
  tänder INTE sexuellt på barn.
  Vi vill inte knulla/ligga med barn.
  Det vill pedofiler deras sexuella reaktioner
  väcks av barn.
  Sedan säger inte jag att alla pedofiler lever ut dettta men de kan åka till en rad länder där detta är fullt möjligt.

  Alex har jag hittat på grooming sidor manipulerandes trasiga 12 åringar.
  jag skulle kunna länka till en rad intressanta sidor men då bryter jag väl nätvett igen.

  Marina, Kira, Ulrika och många fler ni sitter
  inne med kunskaper som oerhört viktiga,
  Ge oss all den information ni mäktar med,

  SvaraRadera
 170. Tack, Marina. Jo, jag märkte, på den här Alex´blogg, att jag snabbt skulle bli omkullskriven om jag gav mig in i en diskussion. Det var helt klart personer som var vana att argumentera i egen sak.
  Håller i övrigt med Caroline.

  SvaraRadera
 171. Caroline:

  Det är nog det som skapar mest frustration hos oss... att vi vet så mycket men har så svårt att nå ut med det.

  Den dialog jag hade med Alex förra året visade mig med all tydlighet hur manipulativ den människan är. Då talar jag inte enbart om det som alla har kunnat läsa på våra bloggar... Jag tror inte att någon annan har lagt ned så stor möda på att "förföra" mig sedan "min" sista förövare.
  Jag satt häromdagen och läste igenom alla mail jag fick under nästan fem månader och nu när jag fått det på avstånd ser jag hur extremt det var. Inget sårbart barn skulle kunna stå emot en sådan "groomingattack".

  Självklart skapar detta starka känslor och ibland vill jag bara skrika ut det till hela världen. Då behöver jag lätta på trycket för att inte gå under i det jag håller på med.
  Många tänker inte på hur det är att kämpa en sådan kamp som vi gör. Många orkar inte med och faller ifrån efter kort tid, vissa "bryter ihop" på nätet och drar på sig ett omedelbart förlöjligande från motståndarna och några få kämpar på oförtrutet men med några explosioner emellanåt.

  Det är så mycket som är svårt att hantera och jag riskerar hela tiden "attacker". Som nu... En kommentatör har under tre dygn lämnat kommentarer och länkar till material som fyllde 71 A4-sidor! Och jag är "omöjlig" när jag inte sätter mig in i allt omedelbart och tar till mig hans åsikt. Då kommer kommentarer som den längre upp om att vi inte ser varandras åsikter. Det finns ingen möjlighet att ta in så mycket under så kort tid. Jag ser det som ett försök att sabotera min blogg.

  Sen är jag lika omöjlig för att jag inte släpper in någon som driver med ren mobbning mot mig på sin egen blogg. Då förväntas det att jag snällt och tacksamt tar emot och debatterar den personens åsikter.

  Tyvärr är det många som glömmer att jag inte är mer än människa. Jag har ingen utbildning i frågorna, hade aldrig deltagit i någon debatt överhuvudtaget förrän jag upptäckte bloggvärlden för två år sedan. Men jag förväntas vara perfekt.
  Ingen kan leva upp till det.

  Jag vill passa på att be om ursäkt för mitt utbrott häromdagen. Det var "over the top" och orsaken var just detta... Jag kan inte lita på någon och jag är hela tiden utsatt för manipulationer. Detta gör att jag tyvärr reagerar så starkt när jag tror att någon är på gång igen.
  Som sagt; jag ber om ursäkt för det.
  Självklart får du både citera och länka. Jag hoppas du kan dra ett streck över det som skedde.


  Systerdyster:

  Man får ha tungan rätt i mun om man skall ge sig in i diskussioner med dem. De har en manual att gå efter, det har inte vi.
  Jag håller också med Caroline. Hon har verkligen sett hur det ser ut och hon har tagit sig tid att kolla upp hur verkligheten ser ut. Det skall hon ha en eloge för.


  Funderare:

  Jag kan självklart inte säga hur du skall uttrycka dig. Jag vill bara göra dig uppmärksam på att det här är en del av den strategi som finns beskriven i deras Debattguide.
  Enligt Socialstyrelsen är det en störning, inget annat.

  SvaraRadera
 172. Marina: ingen kan kräva eller förvänta sig att du ska svara på eller bemöta allt. I synnerhet inte som det handlar om lobbyism för pedofili. Kanske borde du spara allt material och kontakta en journalist. Det är nog inte många som känner till att de har en Debattguide, till exempel. Det finns samhällsredaktioner runt om i landet som borde intressera sig för detta, och då på ett långsiktigt sätt - kanske borde det bli en bok? Om jag har förstått det rätt var DOS totalt anonyma, det har inte gått att hitta någon ansvarig. (Vet ej om jag har rätt). Det i sig är ett aktuellt ämne: ska det verkligen vara möjligt att bedriva den sortens personangrepp och uthängningar anonymt? Hade de någon kontakt med pedofillobbyn, och om inte, vad drevs de av?
  Du skriver mycket bra, kanske skulle du pausa bloggen och samla dig till en artikelserie eller bok.

  SvaraRadera
 173. Marina:

  jag vet vad socialstyrelsen kalla skiten för och vad skiten själv kallar det. Så slår man ihop det så blir det en störd läggning. För störd är den. Huga buga. Men det är skönt att se att folk skriver om det för det får inte bli som förr, nedtystat.

  SvaraRadera
 174. Eller om det mest handlar om PAS-förespråkare (var just inne och läste i din blogg, intressanta diskussioner i kommentarfältet).

  När det gäller bortträngda minnen rent generellt, alltså inte nödvändigtvis kopplat till övergrepp i barndomen, så är det nog väldigt få som förnekar deras existens. Det förefaller lika absurt som att förneka att det existerar glömska. Att särskilt traumatiska händelser kan försvinna i en minneslucka tror jag är fullständigt belagt: undrar om inte soldater efter det första världskriget var bland de första som studerades när det gällde minnesbortfall. En del av de överlevande efter Estoniakatastrofen påstås ha minnesluckor. Och så vidare.

  Däremot händer det säkert att det förekommer sammanblandning av minnen/fantasier/suggestion när det gäller händelser som skulle ha ägt rum långt tidigare och först återerinrats i vuxen ålder.

  En annan sak som har föresvävat mig, apropå ett aktuellt fall: det kan säkert hända att anhöriga reagerar kraftigt (möjligen överreagerar) på ett gränsfall; något som en del tolkar som helt normalt och "sunt", odramatiskt, kan andra (kanske en mormor eller något åt det hållet) mena att det inte är OK. Då skulle det inte handla om falska och listiga anhöriga utan möjligen pryda, beroende på var man sätter gränserna.

  SvaraRadera
 175. Maja:

  Tack! Uppskattar din åsikt om mitt skrivande.
  Jag har mycket material sparad och har tänkt mycket på hur jag bäst når ut med det. Din idé om en artikelserie är mycket bra!
  Nu har du gett mig något att fundera över. Det kanske är dags att börja på en ny bok...

  DOS var/är anonyma och om jag inte minns fel så fanns det kontakter med pedofillobbyn. Men hur det såg ut "bakom" bloggen går det inte att uttala sig om.
  Jag har funderat en del kring vad som egentligen var syftet med DOS, om de hade något annat syfte än att sprida obehagligheter. Kan inte riktigt se något journalistiskt syfte i alla fall. Har för mig att de påstod sig ha det.

  Jag anser att man måste kunna hållas ansvarig för sina handlingar på nätet. Det är allt för lätt att skaffa sig en anonym IP-adress och i skydd av den bete sig så som t.ex DOS gjorde.

  När det gäller PAS så kan jag tycka att debatten är intressant men jag är allvarligt oroad över att en icke godkänd diagnos används så som den gör. Att dessutom barnet skall ha del i skulden för vad en hatisk förälder gör går emot allt det jag tror på. Det krockar dessutom ganska rejält med Barnkonventionen och den vedertagna barnpsykologin.

  När det gäller bortträngda minnen så är jag övertygad om att de existerar. Inte nog med att jag har egna erfarenheter(andra trauman än de sexuella) utan det har som du säger visats sig på många områden, t.ex krigstrauman.

  Jag vet dessutom att minnen kan blandas ihop. När jag skrev min bok förra året gick jag för första gång igenom min barndom i kronologisk ordning. Då upptäckte jag att vissa minnen hade hamnat på "fel plats" tidsmässigt och det gjorde att jag fick omvärdera vissa situationer. Det var enormt nyttigt för mig.

  Tyvärr så finns det avarter inom psykiatrin, precis som inom alla andra områden. Det gör att det finns oseriösa terapeuter som försöker övertyga patienter om att det har hänt mer än patienten säger. Jag vet detta för att jag har träffat på dem och för en psykiskt instabil människa kan det vara lätt att påverkas av en sådan terapeut. Detta har jag skrivit om tidigare men det har "de" lämpligt nog glömt bort. De _vill_ att jag skall anse att falska minnen inte existerar. De _vill_ att jag skall anse att alla pappor/män är förövare.
  De _vill inte_ att jag skall ha en balanserad bild av verkligheten.
  Också en del av deras strategi.
  Kommer du ihåg när vi diskuterade demonisering? Samma syfte.

  Jag tror du kan ha en poäng där när det gäller överreaktion från "pryda". Inte bara det, utan det kan handla om människor som farit så illa själva att de ser "monster" bakom varje hörn.
  Utan att kunna bekräfta min slutsats, så tror jag att åtminstone en del av de som försöker implantera falska minnen har obearbetade egna trauman.
  I tillägg så finns det föräldrar som gör allt för att hämnas på den andra föräldern. Det kan vi inte bortse ifrån. Det skulle vara lika naivt som att tro att alla terapeuter är skickliga yrkesmänniskor. Eller att varenda polis, advokat och domare har en utomordentlig hög moral.

  Det finns alla sorter.


  Funderare:

  Man får inte tystna, precis som du säger. Därför är det så allvarligt att så många tystnade efter uthängningen och efter MAs hot om att "ta itu" med fler.

  SvaraRadera
 176. När vi nu har NAMBLA och Richard Gardner (PAS)under samma inlägg passar jag på att länka till http://www.leadershipcouncil.org/1/res/dallam/2.html
  Här görs en granskning av PAS, och om du scrollar ner mot slutet av sidan finner du också "Comparison of Gardner 's Views with Those of NAMBLA"
  För de som kan vara intresserade.

  Och det är väl bäst att tillägga att jag INTE förnekar att det förekommer föräldrar som använder sina barn i vårdnadstvister MEN jag förkastar upplägget på PAS samt även teorin som sådan.

  Sen kan jag vidare klistra in ett citat
  "Judge Sol Gothard is glad to see that the legal community has joined other professionals in recognizing the harm that PAS can cause. Recently retired from Louisiana's 5th Circuit Court of Appeal, Judge Gothard has been
  involved in over 2000 cases of allegations of child sexual abuse. He states,
  "PAS has caused emotional harm, physical harm and in some cases, even death
  to children."

  Observera att jag inte sökt vidare på detta för att hitta citatet i en mer "etablerad" källa.

  Kanske vart lite mycket länkar...
  Ulrika

  SvaraRadera
 177. Marina

  Inga som helst problem, du behöver inte alls be om ursäkt. Det viktiga är att ni får ut information.

  För mig ramlade ju polleten ner först när jag läste deras "Peddomanual".
  Då fattade jag. Ok, det är så här de jobbar, det här är taktiken.
  Sedan såg jag ju rena blåkopieringar av den manualen i helt andra debatter.

  Tycker Majas förslag om att kontakta redaktioner och journalister är utmärkt.
  Tror få vet om att de driver så här avancerade/medvetna lobbykampanjer.

  Sedan Marina och alla ni andra som frontar i den här debatten.
  Jag förstår att det verkligen är tufft.

  Och ang. DOS så var väl den enda funktionen att skrämma något "journalistiskt" var svårt att utläsa ur den sörjan.

  SvaraRadera
 178. Är det tänkbart att de bara slog vilt omkring sig? Jag hade aldrig hört talas om dem tidigare.

  SvaraRadera
 179. "Men därifrån till att en 8 åring tungkysser en 30 åring som en av kommentatorerna skriver. Att det var flickan som själv ville!? Tror inte det. Nu säger han att han stoppade henne.?"

  Fy F*n vad vad vidrigt! Snacka om att lura sig själv och försöka lura andra.

  SvaraRadera
 180. Är det fler än jag som inte kommer åt att kommentera på Carlqvistskans blogg?
  Hennes senaste inlägg trotsar all beskrivnng och hon kanske har blivit anmäld? Inte en dag för tidigt i så fall.

  SvaraRadera
 181. HA! Nu är allt som det ska på den gamla skraggans blogg!
  Synd på ett sätt...

  SvaraRadera
 182. Medborgare Y: jag tänker inte vara ordningsvakt, så jag säger inte ifrån mot "den gamla skraggan". Det har ju hänt att jag har använt k-ordet någon gång, i brist på svensk synonym till bitch kanske - k-ordet har inget med ålder att göra tycker jag.
  JK och SK är bra förkortningar för den som vill utbrista någonting lite mer krypterat.
  Men men jag lägger mig inte i det.

  SvaraRadera
 183. Eftersom jag inte vet vad dina förkortningar står för kan jag tyvärr inte använda mig av dem. Jag får därför använda ett ord som jag vet vad det betyder för att beskriva denna människa.

  Upplys mig gärna, jag är öppen för ny lärdom!

  SvaraRadera
 184. Alltså, jag håller med Marina om mycket angående pedofili, men vad jag stör mig på är försvaret av Liza Marklund. Varför ska hon försvaras, när hon förått hela kvinnosläktet?

  För övrigt, bortträngda minnen tror väl ingen på längre, eller?

  SvaraRadera
 185. Sedan fattar jag inte varför vissa här pratar skit om IC:s blogg, den är väl synnerligen intressant och viktig. Eller tror Medborgare Y att det aldrig händer att kvinnor hittar på om sexövergrepp???

  SvaraRadera
 186. Håller helt med Thomas E. Att smutskasta och prata skit om IC verkar för vissa vara det viktiga istället för att verkligen bemöta det hon skriver och står för. Ordet balans är okänt.

  SvaraRadera
 187. Maja

  Han skriver att det var dottern till en kompis, kallade henne Paula tror jag.

  SvaraRadera
 188. Thomas E: "förrått hela kvinnosläktet" - och det skulle du bry dig om, alltså?

  Marklundkritiken har blivit fullständigt absurd.

  Anonym: nej då, Carlqvist blir bemött med intelligent och sansad kritik. Jag är lite extra noga med att milt säga ifrån mot små glåpord à la Medborgare Y:s, eftersom pedofillobbyn hugger direkt på sånt.

  SvaraRadera
 189. Vilken debatteknik du kör med Thomas E.

  "Bortträngda minnen är det väl ingen som tror på längre"

  Oerhört respekt för meningsmotståndaren. Låtsas som om det inte är en åsikt ens.

  Det hela liknar en kampanj mot individer som minns i vuxen ålder det som de förträngt för att orka med att överleva som barn, och det är tydligt på IC:s blogg.

  Frågan är varför?

  Varför får man inte tro på ett barn?

  Ett kroppsminne är inget hokuspokusfilijokus.

  Kroppen minns saker som inte huvudet alltid

  kan ta in eller kommer ihåg. Kallas även cell-

  minne. Hjärnan är inte färdig på barn. Därmed kan man inte säga att de fungerar exakt på samma sätt som vuxna, att de kommer ihåg och kan ta in allt. Också vuxna funkar så att de glömmer trauman. Jag har varit med om det själv, jag har blivit misshandlad som yngre och kommer knappt ihåg händelsen. Men det sitter i kroppen, jag kan bli oerhört rädd för höga höjder, för att vara ensam, etc etc.
  Men intellektuellt har jag glömt vad som hände, och det handlar inte om kognitiv minnesförlust i samband med slag mm. Enligt en psykolog så fungerar vi ofta så, man försöker glömma det traumatiska för att orka gå vidare, om man skulle minnas alltng klart så skulle man ju leva kvar i traumat. Hur ska det då inte vara för ett barn som är helt och hållet beroende av dem som skadar det, och där ingen kommer till dess räddning?

  Jag hade tur som hade människor som bevittnade misshandeln, och som såg vad som hände. Själv har jag bara vaga minnesbilder...

  Varför skulle vi inte kunna minnas på en kroppsnivå också?

  Kroppen är ju ett stort sinnesorgan, och barn har ju inte den intellektuella kapacitet som vuxna har, de tar in kunskap genom kroppen de första åren. Inte så konstigt att tänka sig att det stannar vid ett kroppsminne om ett barn blir utsatt för övergrepp. Speciellt om det är en nära anhörig som utför övergreppet, då är det extra lätt att förtränga det hela, eftersom det hotar själva barnets existens att dess vårdnadshavare också är dem som hotar dess överlevnad. För ett förtydligande av det jag säger:
  Hur ska ett litet barn som blir utsatt för ett sexuellt fysiskt övergrepp av sin älskade pappa eller mamma kunna sortera och tänka logiskt kring det? Det naturliga är väl att bli överväldigad av skräck och inte veta om man överlever eller ej.

  Det är en information som ett barn inte kan mäkta med att förstå, rent psykiskt heller, att dess vårdnadshavare hotar dess överlevnad, då det är för mycket för en liten kropp och en hjärna att ta in. Till och med för en vuxen är det smärtsamt att minnas, och det känns som om man skulle dö. Barn måste, för att kunna knyta an till sina vårdnadshavare psykiskt och överleva både fysiskt och psykiskt, idealisera dem och älska dem, hur de än beter sig.

  Detta bidrar ofta till att vuxna sen fortsätter att idealisera sina föräldrar som vuxna, de stannar i utvecklingen som små rädda barn, som inte vågar ens se mamma eller pappa för vad de är eller ha gjort, eftersom ingen gett dem en kritisk motbild. Ur detta föds det s.k upprepningstvånget, att man fortsätter att föra över det (upprepa det) som andra utsatt en för på omgivningen. Förutsättningen för detta är förnekelsen, att man glömt vad som gjorts med en själv, alltså orsaken till upprepningstvånget.

  Därför är det en riskfaktor (inte ett absolut samband) med barn som blivit utsatta för övergrepp, att de också utsätter andra som vuxna.

  Så detta med kroppsminnen är inte mumbojumbo utan en viktig sak som behöver diskuteras mer, då det säger något om hur människan faktiskt fungerar också på en mer allmängiltig nivå än just i fråga om sexuella övergrepp mot barn.

  Vem tjänar på ett förlöjligande av fenomenet?

  SvaraRadera
 190. Sakupplysning:
  Ordet "skragga" är hämtat från en av Astrid Lindgrens böcker. Mycket bra och roliga böcker som jag läste för mina barn. Läs dem, ni som inte hade föräldrar som läste för er!
  På ICs blogg kan däremot bli kallad både det ena och det andra om man inte "sjunger rent".

  SvaraRadera
 191. "Marina, Kira, Ulrika och många fler ni sitter
  inne med kunskaper som oerhört viktiga,
  Ge oss all den information ni mäktar med,"

  Säger detsamma, sprid det o försök sätta stopp för de där hemska individerna som tycker det är ok att utnyttja barn. Det borde vara förbjudet att ens skriva om det - Utifrån peddosarna synvinkel asso. Deras fantasier och önskemål och att de sitter o försöker påverka folk till att tycka att det skall betraktas som en "normal avvikelse", likställd med homosexualitet. Det är en Väsensvid skillnad, homosex mellan vuxna och sex mellan vuxna och barn. Barnen måste skyddas!

  SvaraRadera
 192. Jag kommenterar inte på ICs blogg eftersom det är bortkastad tid som jag aldrig får igen. IC kan eller vill inte läsa innantill och ta till sig vad man skriver utan vill fortsätta häva ur sig liknande:
  "De vill inte alls hjälpa alla barn som far illa, bara barn som far illa på det sätt de själva farit illa. Och i deras värld blir varje bevis för att det finns falskanklagande och blåljugande mammor en katastrof. Då kanske inte andra tar deras kamp på allvar. Alltså skiter de högaktningsfullt i de PAS-ade barnen."

  Jag vet inte var jag ska ha skrivit att jag har "farit illa"...

  Nä, IC har förbrukat allt intresse hos mig att öht diskutera frågan med henne.

  Ulrika

  SvaraRadera
 193. Glömde säga att det var riktigt rara tigrar ni målat! Är jag oförskämd om jag passar på att påpeka att dom är utrotningshotade...? Gå in på wwf om ni vill veta/hjälpa.
  Ulrika

  SvaraRadera
 194. Är det ingen som har peddo-manualen som kan dela med sig av denna. Kan vara bra för folk att veta hur dom har lagt upp en tydlig strategi.
  Ulrika

  SvaraRadera
 195. Instämmer med dig Ulrika om IC (och om tigrarna).
  Att läsa hennes blogg är bortkastad tid MEN det kan vara bra att hålla sig uppdaterad om hur resonemanget går i lobbyn och vilka metoder man har för att misstänkliggöra brottsoffer.

  SvaraRadera
 196. Tyvärr gör vissa här samma fel som IC. Ni avfärdar den sk andra sidan. Ja ja, ni vet att de finns men vissas sak är viktigare än andras. Om man bortser från vissa överdrifter och felaktiga siffror och lite inkastat skitsnack så är bådas sidor av stort intresse. För alla har något viktigt att berätta. Men den dag man sätter sig över andra och anser att JAG har rätt så blir allt fel.

  Man löser inget och man kommer ingen vart om man inte tar till sig fakta och då ska det vara verklig fakta. För båda sidorna anser ju att en ljugande förälder förstör för andra och att incest och sexuellt utnyttjande av barn förekommer. Fine, nått att bygga vidare på kan man ju hoppas.

  SvaraRadera
 197. Tror ni på att man kan förtränga starka traumatiska minnen som man fick efter 7-8 års ålder?
  Tror ni att inga ljuger om sexövergrepp?

  SvaraRadera
 198. Och Liza-hatet är berättigat, Maja.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)