lördag 10 oktober 2009

Mest synd om i hela världen

All right, nu är Berlusconi mest förföljd i hela världshistorien.

Zamenhof påpekade att det bara är runt en femtedel av italienarna som röstar på Berlusconi. Apropå gåtan att han hållit sig kvar så länge.


18 kommentarer:

 1. "Jag är utan tvekan den mest förföljda människan i hela världshistorien och i hela mänsklighetens historia". Hoho. Men kan han spela golf?
  Kim Jong-Il är världshistoriens bästa golfare, på sin första runda hamnade han på 38 under par efter att ha komponerat ett antal symfonier.

  SvaraRadera
 2. Även Ceausescu uttalade sig ungefär så framåt slutet... Maktfullkomliga människor tror nog ofta på sin egen utvaldhet och att det är otacksamt och opatriotiskt när folket protesterar.

  SvaraRadera
 3. Men människor i maktpositioner omger sig alltid med strateger, PR-folk och allehanda rådgivare. Så här bör du säga, gör inte det där.
  Han måste strunta blankt i alla dessa människor och följa sin skvatt galna hjärna. Och så kanske alla har fått betalt och säger "javisst".

  SvaraRadera
 4. He also said "I'm the best Prime Minister in the history of the country", I think he's applying a kind of reversed Jantelagen, "Du (alla andra i världshistoria) ska inte tro att du är bättre än jag".

  As his wife has put it recently, he just "doesnt feel very well, needs to get help"

  SvaraRadera
 5. Oj då! Storhetsvansinnet har blommat ut fullständigt ser jag. Den personlighet som skapar framgången tenderar att avsluta densamma likväl.

  SvaraRadera
 6. Charlotte: "Den personlighet som skapar framgången tenderar att avsluta densamma likväl", ja, det är på pricken formulerat. Jag tror att Berlusconi sjunger på sista versen.

  SvaraRadera
 7. Om dessa maktfullkomliga har en förhöjd dos av dumhet och idioti som överskrider smärtgränsen, då blir det katastrof...
  Så är inte fallet i Italien... :)

  SvaraRadera
 8. Är det just Berlusconi man vill bli av med, eller gäller det även hans politik? Och vem vill oppositionen se i hans ställe?

  Måste erkänna att jag inte har fått kläm på det där, trots att jag tycker att jag läser det mesta som skivs om italiens politik i tidningarna. * skäms lite *

  SvaraRadera
 9. Grynna: mycket bra fråga. Just Berlusconi vill man väl framförallt bli av med för att han äger för mycket av media, och för att han säger dumma saker.
  En del vill väl bli av med honom för att han är god vän med George Bush.
  Men sen - kläm på italiens politik, jag har det inte.
  En bra sak Berlusconi lär ha gjort, är att en del av sopproblemet i Neapel ska ha blivit löst. Det lär vara så att det inte står sopor pågatorna längre. Jag har inte varit i neapel på flera år så jag vågar inte intyga att det stämmer.

  Däremot, giftavfallsdumpningen vet jag inte om den har upphört.

  SvaraRadera
 10. Och istället för Berlusconi - tja. Det är inte helt ovanligt att folk kallar sig fascister i Italien. Jag blev chockerad av det när jag kom från sjuttiotalssverige till Rom 1979, och jämnåriga kunde säga "Vad Italien behöver är en stark man, Hitler var intelligent". Det råkade vara överklassungar, väldigt invecklad historia som jag kanske berättar nån gång.

  Jag kan helt krasst tänka: låt Berlusconi hållas, för annars skulle det komma någon mycket mycket värre. Men så bör man väl inte resonera.

  SvaraRadera
 11. Läste det idag på "La Stampa". Vanliga {?) italienare som just började att SAMLA PENGAR till Berlusconi

  För att hjälpa honom med att betala sina 750-milioner euro böter.

  Il Mistero si infittisce...

  SvaraRadera
 12. Jahaja det var ju lojalt..
  ok, det är väl ett antikt patron-klient-fenomen det handlar om. Det är kanske självklart men jag tror jag ska skriva ett inlägg om det. klienterna stödjer sin patron. Om det går vägen kan de sitta i hans atrium sedan, och vänta på att han ska ge audiens, och då kommer deras lojalitet och stöd och att de trodde på honom hela tiden att betala sig tusenfalt, för då kommer han att visa sig vara en rättskaffens man som inte glömmer en tjänst någon gjort åt honom.
  Lite Gudfadern är det ju också över det hela.

  SvaraRadera
 13. Tyvär under nästan 15 var viljan att bli av med Berlusconi {"antiberlusconismo"} varit den enda som höller oppositionen samman. Och valsystemet tvingar ju dem att inte splittras.

  Vilket är ocksa en förklaring för hans longevitet.

  SvaraRadera
 14. En bra sak Berlusconi lär ha gjort, är att en del av sopproblemet i Neapel ska ha blivit löst.
  Vännerna... De hjälps åt varandra... ;)
  Inte så svårt gissa vem kommer att hjälpa honom med att betala sina 750-milioner euro böter...

  SvaraRadera
 15. om samlingen...

  http://www.lastampa.it/_web/cmstp/tmplRubriche/editoriali/grubrica.asp?
  ID_blog=41&ID_articolo=694&ID_sezione=56&sezione=

  SvaraRadera
 16. Maja.

  Trevligt för mig att läsa att inte heller du har koll på den italienska politiken. * skäms något mindre *

  Grynna

  SvaraRadera
 17. En person - Berlusconi - som gått så långt att han infört en speciallag om immunitet för sin egen del i strid mot alla rättsstaters mest fundamentala princip - allas likhet inför lagen - må så klart känna sig oerhörd förföljd.

  Det är inte så konstigt om man utifrån hans perspektiv med alla liken i garderoben börja känna hur allt ramnar... Det är förstås inte synd om honom. Tvärtom.

  Men han har rätt i att han kan vara en av de mest förföljda - av rättvisan - i historien; det vet han bättre än någon kanske.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)