tisdag 6 oktober 2009

Mina hjältegryn

... är hos veterinären. Snart ska jag åka och hämta dem. Då kommer de nog att vara ynkliga.

foto: Sandra Kvist

Det känns lite svårt. Hoppas att de blir pigga snabbt. Kastrering, vaccinering och id-märkning på en gång. Tussarna. Det känns lite hemskt men i längden mår de säkert bättre av det.

18 kommentarer:

 1. Nu är de hemma igen. Det är lite orättvist. Xerxes är jättepigg, som om ingenting hade hänt. Men Atossa är helt groggy och raglar omkring med en tratt runt halsen.

  SvaraRadera
 2. Hej Maja!
  Det finns uppblåsbara kragar som katterna inte alls har lika stort besvär av som av de här plasttrattarna. De kan nog t.o.m. både äta och dricka med kragen på. Finns i djuraffärer.
  Hälsningar
  Lena, Ambjörnarp

  SvaraRadera
 3. Hoppas att dom repar sig och att Ni har det gott. Xerxes visar respekt och balansen hos Atossa kommer att bliva bra.

  De kan känna tryggheten i sitt hem och hos sin matte och husse.

  Leroy

  SvaraRadera
 4. Åh, bebisarna, världens finaste. Jättebra, Maja, du är en ansvarsfull kattägare! Pussa på dem från gammelmatte.(som inte är fullt så ansvarstagande)

  SvaraRadera
 5. Hej Lena, ja då ska jag skaffa en på direkten i morgon. En sån där tratt, hon blir galen av den.
  Systerdyster: jag pussar dem från dig.
  Leroy: någon husse har de inte, men en bra social bas ändå. Xerxes är mycket respektfull.

  SvaraRadera
 6. Å vad duktiga ni varit nu. Men jag vet, det känns lite ämligt när man hämtar hem dom :( "Albanokragen", kragen som Lena pratar om är jättebra. Men ha koll, långhalsade damer och herrar kan komma åt på en del ställen ändå. Vet inte om den finns i djurbutikerna, den gjorde inte det när jag skulle köpa den. Annars finns den på Albano och borde väl även finnas på Bagarmossen. Ett hett tips är att kolla innan.
  Ulrika

  SvaraRadera
 7. Det är lite bättre idag. Igår ångrade jag mig fruktansvärt och tänkte att jag borde ha valt den lättare varianten för Atossa. Men idag är hon faktiskt ganska all right. Hon gillar inte kragen förstås, men hon är rätt glad ch kelig och spinner och äter som vanligt. Ska kolla in Albanokragen - är den dyr? I min djurbutik har de den inte.

  SvaraRadera
 8. Det verkar som vi alla trampar i varandras fotspår. Djursjukhuset Albano ligger numera inte i f.d. Veterinärhögskolans lokaler utan i Danderyd. Ett av mina stamhak. Särskilt på helger, jag undrar varför mina katter alltid skadar sig på kvällar, nätter och helger? Tillbringar betydligt mer tid hos veterinären än på discogolvet numera.
  Trevligt ställe, men dyrt på helgerna, dubbel taxa tror jag.
  Hoppas de små hjältegrynen kryar på sig och snart kan ut och klättra i träd igen.
  Det är dags för deras ömma moder att lägga sig på operationsbordet. Tills vidare får hon leva i celibat i lägenheten på Gärdet.

  SvaraRadera
 9. Kommer faktiskt inte ihåg vad kragen kostade. Mao kanske den inte var så dyr ;)... Tycker det låter som om lillgrynen repar sig fint, ni kanske kan stå ut med tratten för den begränsade perioden.

  SvaraRadera
 10. Systerdyster, :) Efter 2 dobermann och nu 2 katter så har jag och helgbesök hos veterinären en lång historia :( Ja du ser, vi klafsar runt i varandras spår. Albano har jag bra erfarenheter av när det gäller rara sköterskor och veterinärer. Det betyder mycket att dom gullar med di små när man är där :)

  SvaraRadera
 11. Jag trodde du var sambo eller så efter att jag läst inlägget om fladdermöss som flög in och ut. Förlåt att jag förutsatte, men de klarar sig nog jätte bra utan husse.

  Du verkar ju se till helheten.

  Hoppas att katterna får bra förebilder oavsett.


  Leroy

  SvaraRadera
 12. Ingen fara Leroy. Hehe, den där fladdermusen var bokstavlig, och det var en kompis som spikade igen hålet... Alltså ingen allegori där...
  Människor kan vara rätt bra förebilder för katter. Det låter kanske knäppt, men i viss utsträckning kan man ju lära katter beteenden. Jag har förklarat för Xerxes att han måste vara extra snäll mot Atossa nu, och det fattar han. Jag tror katter begriper mer än man kanske tror, mest på tonfall och gester kanske.

  SvaraRadera
 13. Helt rätt tolkat Maja.

  Jag vill verkligen att alla får så bra förutsättningar att växa inte bli förminskade utan tillåtas växa med så bred bas som möjligt.

  Hoppas "kompisen" har potential att få bli en fast förebild oavsett kön.

  Husse eller matte spelar ingen roll egentligen. Men i de flesta samkönade relationer så finns det dominanta av olika kön. Vi väljer själva, förhoppningsvis.


  Ha det riktigt mysigt.

  Synd att en del är allergiska.


  Leroy

  SvaraRadera
 14. Eller var det allegori?

  Skönt att höra att Atossa o Xerxes har det det bra i sitt hem och de känner sig trygga.

  Får växa upp med kärlek och respekt.

  Leroy

  SvaraRadera
 15. Jo, de har det väldigt bra. Blir inte förminskade på något sätt. Väldigt jämspelta. Haha, kanske frågar Pelle om han vill bli förebild för dem, men jag tror deras jättekattmamma grejar det.

  SvaraRadera
 16. Annars kan Frödings dikt från Bergslagen vara bra, på tal om "Milan" och övrigt resonemang, det kan nog vara trevligt att kolla lite på Dan Andersson dikter om bergslagen och längtan.
  Fröding:
  http://www.youtube.com/watch?v=f7JTbMe2-c8

  Dan:
  http://www.youtube.com/watch?v=GQfmCsIiDQ8

  Den musiker som sett skillnad är Thorstein Bergman.

  Leroy

  SvaraRadera
 17. Kul att se Brutal tv: Texterna och dialekterna:

  http://www.youtube.com/watch?v=pOET4ZG2Lro

  Leroy

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)