torsdag 25 mars 2010

Fröken Atossas känsla för gyttja

Vårens ankomst sammanfaller med att mina katter (strax över tio månader gamla) har blivit någon sorts tonåringar. De vill vara ute om nätterna. Det får de inte. Matte hämtar in dem. Kanske kommer jag att låta dem vara ute längre i sommar, man får inte vara för sträng.
Xerxes verkar ha skaffat en rödhårig polare en bit bort, h*n ser ut lite som Xerxes men större. Exakt vad de gör vet jag ju inte men de slåss iallafall inte. Och några oönskade graviditeter kan det inte bli.
Däremot är det en del grävskopor igång, man håller på och lägga in fjärrvärme och Atossa har för andra dagen i rad kommit in med illaluktande gyttja i pälsen. Jag borde ha vant henne vid bad långt tidigare. Det kan ju vara olja och andra giftigheter som jag inte vill att hon ska slicka i sig. Hon protesterar men jag tror att hon kommer att vänja sig.

6 kommentarer:

 1. Här finns lite tips:
  http://www.granngarden.se/aciro/websidor/Visasida.asp?Idnr=bW4QWdBYeg5KUNzks2X9eRR8v67bOIKg3pJpFs5JGvGpWGCkpL51lMhcQHMZ


  Här en lite annorlunda :)
  http://hem.passagen.se/manson2/bathing.htm

  Men så roligt ska du väl inte ha det får jag hoppas.

  Googla katt bada, så kommer det upp en hel del träffar. En del verkar riktigt användbara. Du kan nog få hjälp av nån.
  För olja i pälsen är nog inget bra.

  Eller har du redan klarat av badet? Det antyds det ovan. Starkt jobbat i så fall.

  Men berätta berätta, är du helt sönderklöst!?

  SvaraRadera
 2. Jag tog det i etapper - lyckades skölja av tassarna och delar av svansen i handfatet, och använde en blöt handduk och torkade av resten av tokan med. Jag vet inte om det var olja i pälsen, eller andra förorenade vätskor, men det luktade lite konstigt, bensinaktigt. Jag har några lätta rivsår på halsen, från handfatsintermezzot, men det är inte så farligt. Nu ska jag kolla vad du har hittat på för länkar! Det kommer säkert att behövas i framtiden med, hon är ju långhårig.

  SvaraRadera
 3. Maja:
  Storebror Chorizzo är långhårig som Atossa och en riktig smutsgris. Han gillar INTE att bada, däremot tycks han finna en viss njutning av att få pälsen borstad, han har en tendens att få dreadlocks i underhåret. Långhåriga katter tycks okså ha mindre risk att få fästingar, de små krypen klarar kanske inte av att trassla sig igenom den långa pälsen. Kul att Xerxes fått en polare. Undrar om katter uppfattar sitt utseende? Eftersom han hittat en rödaktig kattvän.

  Jag har hittat ytterligare ett Bolibompaklipp med småbrorsorna, det ligger ute på min blogg. VARNING! Större delen av klippet handlar om helt andra djur, betydligt mindre ulliga och gulliga.

  SvaraRadera
 4. Men där är du ju, Gud. Jag trodde du hade övergivit Gaggböle.
  Jo, Atossa får också tovor - när de sitter baktill och har kattgrus eller värre saker i sig händer det att jag klipper av dem. Hon gillar också att bli borstad.
  Mera Zion och Zeke!

  SvaraRadera
 5. Det finns en bok som heter Kristus stannade i Raggböle, förresten. Svidande samhällskritik.

  SvaraRadera
 6. Gud överger inte Gaggböle! Gud läser Mäktig Tussilago fast bara i sängen, jag vill inte grisa ner min fina bok med min cocosdoftande sololja, cola och kaffe.. Dessutom skulle jag framstå som högfärdig när alla andra läser deckare. 'Kristus stannade i Raggböle'? Handlar om Bjästa eller?

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim