söndag 14 mars 2010

Mellanspel i Gaggböle

Slamporna i Raggböle har utmanat desamma i Gaggböle på ool-tävling. Vem kan frambringa värst slamp-ool?
Ank-Käthe bjäbbar om att jag åbäkar mig för mycket i media. - Hålla på och åbäka sig i media, säger hon ordagrant. - Säga vad man vill om många frågor till en. En fråga till många är bättre.
- Ja, Ank-Käthe. Flyg nu inte till Düsseldorf bara för att du känner dig skymfad på nåt sätt. Ställ en fråga till många här istället. Vad vill du fråga om nu?
- Ja inte är det grodor iallafall.
- Grodomröstningen kanske var under din värdighet, just därför var det generöst att du lät dig övertalas att låta folk tycka till i just den frågan.
- Det handlar om anseende.
- Du vet ju att du är en högst respekterad anka med ett oomtvistat omdöme. Lika oförvitlig som opartisk.
- Jag har inte samma status längre i Düsseldorf.
- Nej men vad säger du, har du inte samma status längre i Düsseldorf?

Vi får se hur det går, jag tror att hon har en del frågor i beredskap, hon är ju väldigt omhuldad i Gaggböle så det ordnar sig nog. Tigerbossen låter hälsa att han grubblar över det rätta, det goda och det sanna vareviga dag.

34 kommentarer:

 1. Visste du Maja att tigrars ränder inte enbart sitter i pälsen? Samma tigrering/ränder finns i huden under pälsen.
  Häftigt!
  Kollade på Animal planet idag där de rakade av en tiger en del av pälsen inför en undersökning hos vetrinären.

  Eftersom Tigerbossen omnämns ovan så håller jag mig något sånär till ämnet, tror jag :)

  SvaraRadera
 2. Fin intervju i GP idag!

  Apropå anagram på Mäktig tussilago, vad sägs om Tiotals musikägg?

  SvaraRadera
 3. Moi Marie: ja o ja, du håller dig till ämnet. Nej, det visste jag inte - det var fint tycker jag. Det kanske det är därför det heter ränderna går aldrig ur?
  Vasaplatsen: ja, den blev bra det tycker jag också.
  Tiotals musikägg - mmmm... det passar ju in på något sätt.

  SvaraRadera
 4. Använder dig du av några OuLiPo-metoder i Mäktig tussilago? Har fattat det som att den uppfattas som "psykedelisk", men är det vilda fantasier eller har du något slags system?

  SvaraRadera
 5. Kontrollord: const.
  (det skulle stå du dig, inte dig du)

  SvaraRadera
 6. Nej, snarare surrealistiska metoder. Däremot så är den medvetet komponerad, det är så att säga inte automatisk skrift från början till slut.

  SvaraRadera
 7. Automatisk skrift, för den som inte känner till det, är att skriva i ett slags hypnotiskt tillstånd. Det är inte så konstigt som det låter. Det är väl egentligen inget annat än det som di gamle kallade inspiration...

  SvaraRadera
 8. Hm, ja dialogen mellan mig och Ank-Käthe... kära hjärtanes...
  Jaja. Ähurrm. Det får stå så länge.
  Hur som helst så har tydligen Gaggböle en grannkommun som heter Raggböle.
  Godnatt.

  SvaraRadera
 9. Förspel och efterspel vet jag vad det är men mellanspel? Är det själva akten?

  SvaraRadera
 10. Hej! Dom där rösterna du satt och pratade om är inget annat än telepati: konsten att sända fjärrtankar rakt in i skallen. Titta på True blood och få upp ögonen för hur det fungerar, någon sitter och vill jäklas lite med dig så var observant.

  SvaraRadera
 11. Anonym: True blood??? Det vet jag inte vad det är för något, men det låter som fiktion?
  Nej du, om du lyssnar noga på vad jag säger så tror jag faktiskt inte ett ögonblick att det är på det sättet. Däremot är det bra att vara observant på "fjärrtankar" som diverse fiktionsmakare vill skicka in i skallen på en.

  SvaraRadera
 12. Hej Maja! Jag, min sambo, hans väninna mfl blev väldigt fascinerade av dig genom Babelintervjun förra veckan. Jag blev lycklig. Har nu lånat Mäktig Tussilago och Myggor och tigrar. Underbart att du talar om dina vredesutbrott och ilska samt galenskap och dina röster. Jag har i hela mitt liv haft ett häftigt temperament, fått enorma vredesutbrott, slängt saker osv. Släkt, min sambos bekanta osv har börjat diagnostisera mig - jag är borderlinare, psykiskt sjuk, har problem osv. Nämnas bör att jag aldrig tagit psykofarmaka eller nåt, jag är friskare än de flesta. Men att vara kvinna i detta samhälle innebär många svårigheter. Läste lite om Rosemary Kennedy och förfasas, min empati gråter. Tack igen Maja, du synliggör för mig normaliteten i att kvinnan i detta samhälle blir vred.

  SvaraRadera
 13. True Blood är fiktion, en vampyrserie som just nu går på SVT. Fast alla är nog inte säkra på att det är fiktion ;)

  SvaraRadera
 14. En ettrig en: nej det ser ju faktiskt ut som att alla inte riktigt är säkra på att det är fiktion, hahaha... Jag har absolut inget emot vampyrer förresten, så länge de håller sig till sagans värld alltså. Det kanske är den TV-serien jag sett några avsnitt av - en tjej blir besatt av en elak vampyr; hans bror är en snäll vampyr med självkontroll, hans tänder växer bara ut ibland men då skakar han på sig och blir bussig igen.
  Är det den?

  Anonym 10.42: det är lite kulturellt betingat också, hur man tolkar vrede. Om jag får spetsa till det så betraktas väl depression som normaltillstånden i Sverige, inte minst eftersom det klimat vi har anses stämma bra ihop med ett melankoliskt sinnelag, medan ett häftig temperament så att säga betraktas som onaturligt på våra breddgrader, medan det smälter in betydligt bättre i den dramatiska södern.
  Lobotomeringen av Rosemary Kennedy är det mest omskakande exempel på västerländskt hedersvåld jag känner till, och jag har skrivit en dikt på hexameter om det i Mäktig tussilago.

  SvaraRadera
 15. Normaltillståndet, menade jag.

  SvaraRadera
 16. Maja..

  Den serien du har sett är nog Vampire Diaries.. låter som den på beskrivningen!! Jag är väldigt kräsen när det gäller Vampyrfilmer/böcker, men just den serien gillar jag!! Och jag ÄLSKADE "Interview with the Vampire" på den tiden det begav sig! :-)

  Mäktig Tussilago hade hunnit bli utlånad på biblan sedan jag kollade efter den på nätet i fredags, men nu har jag bokat den och är först i kön.. :-)

  SvaraRadera
 17. Bitten: det stämmer! Jag känner igen titeln. Det jag har sett av Vampyrdagböckerna gillade jag med, dels för att det var svårt att sluta titta vilket på sätt och vis kan sägas vara en kvalitet i sig, dels för att jag tyckte det var en gedigen och trovärdig vampyrpsykologi (hehe) utan något unket hokus pokus - återigen, det är svårt att dra en gräns mellan förledande och falsk, till och med farlig fiktion (vilket True blood verkar handla om, att döma av lilla anonym 09.24:s kommentar) och de schyssta puckarnas fantasterier.

  SvaraRadera
 18. Maja..

  Japp.. exakt! :-) Trovärdig vampyrpsykologi!! Helt rätt..

  Jag började titta på True Blood, men jag gav upp efter 3½ avsnitt, ungefär.. kände bara: Mjaaaää..NÄÄÄ! Fast den är visst ganska populär!! Not for me, though!! :-)

  SvaraRadera
 19. Raggböleslamporna kommer aldrig att ooola som oss som tränat i bottenskrapet av dynghögen och simmat längd efter längd i slampoolen.

  Kanonintervju i SvD idag. Väldigt vackra katter också. Vilken ras är det?

  SvaraRadera
 20. Systerdyster: hahaha.... nej jag vet, Raggböleslamporna har inte en chans. Det verkar inte som de fattar det, stackarna.
  En sextondel norsk skogskatt, har jag för mig? *s* Jag har gluttat på deras lillebröder, ojoj vad fina de är. Den helgråa - ganska ovanlig färg, väl?

  SvaraRadera
 21. Oh, ja. Lillebror Zeke ska säljas som Russian Blue. Jag ska fuska ihop en stamtavla. Alla vet numera hur bra jag är på att fuska!
  Zion är ganska lik Xerxes eller ännu mer storebror Chorizzo. Ja, åttondel eller sextondel Norsk skogskatt. Jag undrar vad storebror Dylan har för gener. Han är också mörkgrå men ser ut som ett marsvin i ansiktet.

  Zion och Zeke ska till SVT i morgon och delta i Bolibompa som visas på söndag 21/3. Atossa och Xerxes kommer sitta som klistrade framför TV:n och titta på småbrorsorna.

  SvaraRadera
 22. Är det sant? Ska Zion och Zeke vara med i Bolibompa? Klart att Xerxes och Atossa kommer att sitta klistrade framför TV:n. Det här är stort.

  SvaraRadera
 23. Anonym 09:24,
  Om du tar till vänster vid Den platoniska idévärldens torg* i Gaggböle och sedan höger, stannar till och snurrar medsols tre varv finns det en liten affär i källaren som säljer foliehattar och vigvatten.

  *Den platoniska idévärldens torg är ett väldigt, väldigt litet torg och då måste det såklart ha ett väldigt stort och betydelsefullt namn. egentligen är det inte mer än en korsning med en rondell. Mitt i rondellen finns en liten, liten kennel som föder upp dvärgrondellhundar av okänt ursprung.

  SvaraRadera
 24. Asså, Maja... TV har varit så enahanda den senaste tiden, allt kretsar runt en viss författare som skrivit en ny roman. SVT ville väl variera sitt utbud med något ulligt och gulligt. Du är ju gullig men inte så ullig.

  SvaraRadera
 25. John Bunyan Esq , det var ett rent allmänt bra råd till Anonym 09:24, fast vill man skydda sig mot vampyrers tankekontroll så ska man ha järnört i kaffet

  SvaraRadera
 26. Det där med vitlök, är det helt passé?

  SvaraRadera
 27. Eftersom nästan alla äter vitlök idag kanske vampyrerna, liksom virus och bakterier, muterat och numera är resistenta?

  Järnört visste jag inte. Vanlig läkeverbena. (Eller är det väddklint som avses?) Där ser man. Det kanske är det allra senaste från van Helsing inc. inom vampyrbekämpning?

  SvaraRadera
 28. van Helsing inc. är alltså den lilla affären i källaren. De har det mesta men ger även råd och dåd.

  SvaraRadera
 29. Dagens vampyrer har inget emot vitlök, de gillar kors och de kan dricka vigvatten, men vervaine, järnört, det klarar de inte. Så tar man det i kaffet, så klarar man sig utmärkt. Ock så kan de vistas i solsken, vi har inte en chans...

  Jag ser med stor förtjusning både The Vampire Diaries och True Blood, den senare är stundtals riktigt rolig. Och så spelar Stellan Skarsgård en 1000-årig vikingavampyr, bara det gör den serien sevärd.

  personligen så har jag inga problem med att det är fiktion, men alla har inte riktigt klart med var vampyrerna hör hemma, för något år sedan så avlyssnat jag ett samtal mellan två tonårsflickor, de diskuterade Twilight. Den ena flickan frågade väninnan om vampyrer fanns på riktig, varvid flickebarnet svarade: "Nä, inte än, men de kommer att finnas." Hon var fullt allvarlig, verkade normalbegåvad osv. Jag var lite tagen av det svaret, men man ska ju inte tjuvlyssna.

  SvaraRadera
 30. Alltså, jag vet att vampyrer inte finns på riktigt :)

  SvaraRadera
 31. En ettrig en..

  Och det är du HELT säker på??? :-)

  SvaraRadera
 32. Blandade ihop Skarsgårdarna, Alexander ska det ju vara :)

  SvaraRadera
 33. Javisst Maja har du rätt, temperament och vrede är kulturellt betingat. I Sverige är inte bara depression utan någons slags likgiltighet normaltillstånd, att inte visa känslor alls. Vi lever i en rätt sjuk kultur. "Västerländskt hedersvåld" - jag har själv råkat ut för det, min patriarkala svenska släkt har aldrig riktigt velat kännas vid mig, fy fan...(jag som skrev om mitt eget häftiga temperament)

  SvaraRadera
 34. "Det är egentligen bara en sak jag undrar över just nu: Ska jag ha tre hackade vitlöksklyftor i pastasåsen, eller ska jag nöja mig med två?
  Det är ett beslut som måste fattas mycket snart. See you later!"


  Bäst jag lägger till att det är ett citat av Carina Rydberg angående om flashback bör läggas ner eller inte.

  Jag vet inte om hon besvärjer barnporr och kontaktlänkar för folk som vill idka samliv på det sättet medvetet eller om det var helt oavsiktligt. Kan någon ringa hennes blogg och fråga, själv är jag för blyg?
  kontrollord: medulk


  HAHAHAHAHA.... *jag lever*

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim