onsdag 28 april 2010

Droppen dripp och droppen drapp

För att dra tävlingsreglerna igen: om man vill vara med om utlottningen av en Mäktig tussilago så gissar man alltså vilken fras i rutan till höger som är autentisk. Jag har hört den antingen på T-banan eller på en middagsbjudning. Och så mailar man sitt svar till maja.lundgren@yahoo.se. Den som vill vara anonym kan ordna poste restante-adress eller nåt, eller be mig skicka paketet till en pålitlig moster. Opålitliga mostrar bollar man över till på egen risk. Det är som vanligt, alltså.
Vi sätter deadline till i morgon klockan 12.00. Zigge undrade om man fick ändra sig, det vill säga skicka in ett annat svar än det man kryssat för i rutan. Och ja, det finns ingen möjlighet för mig att kontrollera vem som kryssat i vad och att det verkligen stämmer med vad ni sedan mailar. Men det går inte att i efterhand säga: jag kryssade i rätt svar, råkade skriva fel mening i mailet. Jag ber er respektera detta. ääö
Det senaste (ääö) skrev Xerxes.
Iskallt regn ikväll i Stockholm. Den här videon hade egentligen passat bättre när det fortfarande förekom istappar ute i den brutala naturen, videon kommer så att säga på efterkälken, om en spånig vits som goofar kan tillåtas (efterkälkar kräver väl snö). Men det är faktiskt rätt kul att sjunga den, jag hade en sjungande kompis och vi brukade dra den på skoj ibland, och turas om med att vara eko.aah det borde varit mer "motherfucking fucker fuck motherfuck" med. Det är ju sant ju mer svordommar desto bättre låt.. Cool shune aboooow

Det i kursiv kommer från någon som rockat loss i kommentarfältet under videon på YouTube, anno 2009. Tänk vad de håller på. Kolla själva.
Jag drar mig nästan för att fortsätta följetongen om Lady Camorra, även om min granne mest verkar tycka att det är kul. Men häromdagen satt Atossa ute på fönsterblecket som vanligt men plötsligt fick hon panik, de är väldigt gulliga när de får panik för då snurrar benen som hjul, det ser ut som något ur Disney. Hon virvlade som ett jehu in i lägenheten och gömde sig under sängen. Jag gick till fönstret för att se vad det var hon blivit rädd för. Jodå, det var Lady Camorra. Hon satt och stirrade stint upp mot fönstret (för övrigt på samma sätt som en av vakterna på Vico Giardinetto stirrade upp mot min balkong).
Jag stirrade tillbaks, hon blev generad och tittade ner. Hon är rätt rar egentligen. Jag försöker bara få henne att tagga ner.
Annars är dulsebubbarna ute mest hela dan och ofta om nätterna också. Igår kväll hade vi en igelkott på gården. Jag tror att Atossa stack sig på den, för hon ägnade stor och långvarig omsorg om ena tassen innan hon skulle sova.

11 kommentarer:

 1. Jag ser inte hela meningarna. "Det enda jag kan..." "Monique har fing..." Beror det för att enkäten är stängd?
  spekulant på ett ex...

  SvaraRadera
 2. All right spekulanten, det ser faktiskt ut som att man inte ser hela meningarna längre. Här kommer de igen:

  - Det enda jag kan säga, är att det var ju inte precis något relaxparty.
  - Monique har fingertoppskänsla, hon hittar direkt var skon klämmer på folk.
  - Vi har lovat att klä oss vanligt så att säga när dom tar hem kompisar.
  - Det spelar väl ingen roll om han var skyldig eller inte?
  - Jag pratar om det. Katarina inte sådär jättepratar om det.
  - Det är jävla lätt för dig att säga att möbler är meningslösa.
  - Dudu fåffåff.

  SvaraRadera
 3. haha... juste kommentar från YouTube. Har du Alice Babstema? Pytagoras swing min favvo hittils

  SvaraRadera
 4. hahahaha... tack

  SvaraRadera
 5. Tycker du att de där reglerna var enkla? Jag gör som jag brukar, skickar olika svar från olika datorer och anger Poste restante i olika städer. Finns det förresten sådant i dessa e-posttider?
  Som andra och tredje pris i tävlingen kan du ha kattungar. Kända från TV och ännu mer kända som Xerxes och Atossa småbröder.

  SvaraRadera
 6. Åhå slughetens översteprästinna Systerdyster... Nej jag har väl aldrig sagt att de var enkla? Varför ska allt vara så lätt hela tiden, i detta hamburgersamhälle? Snuttifiering, pulvermos. Nä. Fram för långa invecklade mysterier. Festina lente. Tiden är en virkad snodd.
  Zigge: ja jag gillar också Pythagoras swing.
  Anonym: vaschego.

  SvaraRadera
 7. Och jag går nog inte med på att låta xerxes och tufsans lillebrorsor slängas vind för våg i en sådan tombola.

  SvaraRadera
 8. Gissa om jag önskar att jag hade råd att ta hem pälsbollarna!!! :-( Det har jag önskat ända sedan dom var pyttiga.. ..Suck..

  Och nej.. att LOTTA ut dom är ingen bra idé!! :-)

  SvaraRadera
 9. Ja, dom är otroligt fina. Den ena (Zion?) har dessutom en rätt ovanlig grå färg. Inte ska dom lottas ut, näe!

  SvaraRadera
 10. Zeke! Är grå. Han älskar Mäktig tussilago, han trampar runt i boken så att jag inte kan läsa.
  Zion är mer teknikfreak och trampar på tangentbordet och idag la han sig i torktumlaren. Zion kanske hamnar i grannskapet hos en av sönernas kompis. Zeke vill vi helst behålla men så var det den här catladystämpeln som jag helst vill slippa, äsch, jag har redan den stämpeln, eller? Å andra sidan har den ömma modern (Rizzo alltså) flyttat hemifrån så då blir summan av katterna konstant.

  SvaraRadera
 11. Öööh, vadå slughetens översteprästinna? Jag gillar att vinna och omgivningen tycker av någon anledning att det är jobbigt när jag förlorar. Och nu inser jag att jag missade att skicka en ett, OBS 1, svar. Men en tävling med så fåniga regler vill jag inte delta i. Det påminner om Skattkammarön. Tvi,tvi!

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim