söndag 6 juni 2010

Resan till Mexiko III

(Ett inlägg om Flashback satt på paus, vill sjutton inte dra hit de anonyma igen. Men tack för era kommentarer).

Cuernavaca i delstaten Morelos hade jag gärna stannat längre i. Efter föredraget i Cine Morelos blev det dryck och tilltugg i foajén, en kul tillställning på flera olika språk, mest spanskitalienska. Jag undrade om zapateria hade något med Emiliano Zapata att göra. Det har det ju inte, det betyder skoaffär på spanska. Emiliano Zapata var en av ledarna för den mexikanska revolutionen, zapatisterna har hämtat sitt namn från honom och de som har hängt med i den här bloggen en tid minns kanske dessutom att en viss gudfader lät döpa sin brorson/gudson till Emiliano Zapata.
Sedan middag på hotellet med en författare och skrivarkursledare från stan, samt Marianna och en till (det är här med namn.... När man möter många människor på så kort tid).
Ovan till vänster står jag utanför katedralen i Cuernavaca.
Det var bara en nackdel med resan - mötena blev för flyktiga. Efter frukost på Casa Colonial (fruktmacka, sockerbullar, juice) så var det dags för bilfärd till universitetet i San Lorenzo, där jag höll föredrag igen.
Någon ställde en fråga om självhjälpslitteraturen tar för mycket plats från skönlitteraturen. Det finns självklart väldigt mycket självhjälpsböcker även i Mexiko. "Como evitar la depresion", "Relaciones humanas" var två titlar jag snappat upp i skyltfönster; jag svarade att nivån på dessa böcker förstås varierade, att en del kommer med goda råd medan andra är kvacksalveri och ger en fyrkantig bild av framgång och lycka, men att jag inte trodde att de utgjorde ett hot mot skönlitteraturen.

På fredagen flög jag till Chetumal.
Fortsättning följer.

4 kommentarer:

 1. Apropå ditt pausade inlägg.. (det gjorde du alldeles rätt i, förresten), så kan ju ett citat av underbare Oscar Wilde kanske vara på sin plats!?

  "Förlåt alltid dina fiender -inget annat retar dem så mycket." :-)

  Apropå DETTA inlägg :

  Jag förstår att det blev väldigt intensivt därborta med många olika människor och intryck på kort tid.. men du verkar ha haft roligt!!
  :-)

  SvaraRadera
 2. hehe, ja - jag bryr mig ju inte om det, så varför tusan göra ett inlägg om det?
  Det var enormt intensivt i Mexiko, och väldigt roligt ja. Reserapporten blir rörig à la Gaggböle märker jag, intryck huller om buller.
  Apropå Oscar Wilde såg jag ett annat kul citat nyligen: "Jag hade inte tid att skriva ett kort brev så det fick bli ett långt".

  SvaraRadera
 3. Lång onsdag om jag fattat rätt. Men jag håller med, du verkar ha haft kul.

  SvaraRadera
 4. Japp du har fattat rätt, onsdagen var den längsta dan (två föredrag i två olika städer plus radiointervju). Men det stämmer också att jag hade kul och inte blev trött. Vete sjutton hur det gick till.
  God natt

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim