måndag 9 augusti 2010

Tigerbossen är skitförbannad

Det här börjar nästan bli lika urartat som när folk bara spelar sin egen musik i ett sommarprat. Kära hjärtanes hörninini, men jag kan inte låta bli. Nedan två till Lundgren 79. De två konstperioder jag gillade mest var renässansen och impressionismen; vilken av dem som inspirerat dessa är väl uppenbart:










Den här målade jag i Rom 1980, for tyvärr illa i någon flytt, har blivit dammigare än den var:










En del har blivit nästan helt förstörda, som den här:




















Rom 1980. Rätt fina hattar.




Men jag har ett bestämt minne av att min konstlärare bidrog med några penseldrag på glaset.





Det här är riktigt fräsch musik. Mussorgsky, Tavlor på en utställning.





Tigerbossen är skitförbannad. Expressen lockade igår med nåt i stil med "gangsterkungen berättar exklusivt från fängelset: maktkampen, miljonerna, mordförsöket". Tigerbossen hävdar att maffiaromantiken måste avskaffas.
- Vad är det för jävla trams, säger han.
Han är en sån nymoralist, den där...

30 kommentarer:

Clam sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
maja lundgren sa...

Clam: jorå, även om det finns flera syften varav ett är helt fritt från alla syften inklusive nostalgiska, d.v.s jag visar dem helt enkelt för att jag gillar dem. haha.... Så illa kan det vara... Nå, det har jag ju redan sagt, att jag gillar dem alltså.
Jag instämmer inte riktigt med att det är ok att locka med intervjuer med gangsterkungar.

Zigge sa...

Mussorgsky!

Zigge sa...

OK, tar mig härmed friheten att att du överskrider ett kulturellt tabu: att visa teckningar/målningar från barndom/tidig ungdom. Det är skämmigt som fan. Som när bordsgrannen plötsligt ska berätta om sina drömmar vid en middag: brrrr. Eller dra fram skrivbordsalster och skåpmat, Finns ingen värre patetik. Får man anta att du har en räv bakom örat?

Zigge sa...

De senaste är för bleka och pastelliga för min smak. För mycket vitt. Den med huvudet på sned och mysko mantel är rätt intressant.
Men jag gillar fortfarande den röda bäst, den med alla vecken.

maja lundgren sa...

mmhmm, och de jag gillar bäst är Caligula, Venus på pelaren och så landskapen. Fast flickorna som tvättar sig tycker jag är rätt rolig med.
Nämen oroa dig inte Ziggeponken det är en engångsföreteelse, jag ville ha ett galleri här helt enkelt. De nya kommer jag väl att sälja i så fall. Skojar bara.

maja lundgren sa...

Jo, gillar också Mussorgsky.

Marianne Johansson sa...

tavla nummer två uppifrån helt underbar...

maja lundgren sa...

Marianne: tack snälla, jo enkel men vilsam. jag härmade väl Monet så mycket jag bara kunde tror jag.

Tristan sa...

Maja, mina ögon dras åt det impressionistiska omedvetet, och kan på förekommen anledning inte låta bli att säga det heller! :-)

maja lundgren sa...

Tristan: Omedvetna anledningar är så goda som några! Jag skulle tro att Mussorgskis musik kallas impressionistisk också. Spontant skulle jag kalla den så. Det blir väl att ta en googelvända...

maja lundgren sa...

Var är min plupp?
Eller är det bara i min dator som bara Tristan och Zigge har plupp här?

Tristan sa...

Maja är kapad!!!!!!!!!!!!

maja lundgren sa...

haha! Det hoppas jag verkligen inte. Men när jag tittar har varken jag, Clam eller Marianne J någon avatar. Du och Zigge har orange plupp som vanligt.

Anonym 19:11 sa...

Men vad mysko! Nu blir jag tvungen att kolla.

Anonym 19:11 sa...

Jag tror att det här har hänt en gång tidigare. Vad det inte Blogger som höll på med nån uppdatering eller liknande då? Minnet sviktar minnsann :(

Systerdyster sa...

Måste kolla om jag har plupp. Annars gissar jag ett Tristan och Zigge är skyldiga till att ha trollat bort pluppar. Ingår det i netikett, att inte visa sin ungdoms konstverk? Jag som tyckte att det var trevligt med en liten konstpaus.

Systerdyster sa...

Anonym 19:11 brukar ha rätt. Jag ska sluta vara paranoid och misstänkliggöra Tristan och Zigge.

Clam sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Clam sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
maja lundgren sa...

Jag måste kolla igen.
Men varför har en del plupp och andra inte?

maja lundgren sa...

Tristan och Zigge måste ha roffat åt sig alla andras.

Anonym sa...

Eske teske, plupp plupp.

G

Tristan sa...

Detta torde tarva en plupphaveriutredning!

Minns den stora plupphärvan här på bloggen. Då framfördes hypotesen att om man väl har ett google-/bloggerkonto och var inloggad, ja då hade den äkta bloggaren också en plupp som bevis på autenticitet.

Med detta senaste haveri så verkar den hypotesen vara omkullrunkad!

maja lundgren sa...

Tristan: nickkapningarna var vidriga, psykopatiska klubben och peddopappskallepartiet gick verkligen in för att sänka bloggen. Jäkla ruskprickar alltså. Men sen har det varit ganska lugnt, jag kanske ska nämna att det ett tag verkade som om någon lagt in ett spionprogram i min Sitemeter, men det var bara ett sånt där specific.click och jag lyckades ta bort det. Just nu är det också vajsing med sitemetern, nåt virus eller så, men det kan vara ett generellt problem och inget specifikt här.
Lita andra konstigheter: jag hade tidigare "senaste kommentarer" längst ner i bloggen. Jag tog bort dem när de visade gamla kommentarer, tyckte helt enkelt att det var ganska konstigt att "senaste kommentarer" visade sådana för runt ett år sen. Det var bland annat något jag skrev om leroy innan jag hade fattat att han inte är en särskilt ok eller reko individ, och några till.
Alla bloggägare gnäller väl om stalkers någon gång, men den här bloggens stalkers är skummisar.
Pja, fast det här med pluppgnagarna är nog nåt annat. Hehe.

Systerdyster sa...

Zigge och Tristan har bara pluppar, inga bilder. På andra Blogger-bloggar fungerar min bild så det är bara hos dig som msn blir gnagd på.

Annars tror jag knappast någon romantiserar kring exempelvis Vitryssmaffian. Det romantiska skimret gäller nog bara maffian i USA på 20- och 30-talen och endast om maffiososarna ser ut som Marlon Brando och Al Pacino. Tigerbossen har helt rätt, men jag är förvånad över att han har tillgång till dagstidningar. Eller har du smugglat in en tidning i stövelskaftet?

Var håller detektiven hus, nu när det finns ett pluppmysterium att lösa?

maja lundgren sa...

Han är allvetare. Inte kulturvetare, inte sängvetare som de här skämtarna vad de nu hette i radio sa, utan allvetare. Så jag behöver inte smuggla in några tidningar.
Maffiaromantiken är iallafall stark inom kultursfären, ett slags manlighetskult och fantasisfär, oskyldigt på sitt sätt fast ändå inte (enligt tigerbossen alltså, han är ju nymoralist).
Jag hade just tänkt fråga om ni har samma problem i andra bloggar eller bara här. Nu ska man inte ånga upp sig över såna här elektroniska mysterier, ofta är det ju bara bagateller. Men jag tyckte det var ganska konstigt, det med att "senaste kommentarer" plötsligt visade vissa gamla kommentarer. Undrar om Atlas Copco är inblandat på nåt sätt, eller det där Modular.
Ja, var tusan är detektiven? Sist var han i Florida tror jag.

Tristan sa...

Maja, nickkapningarna var verkligen något i hästväg. Så här i efterhand känns det lite overkligt att folk kunde vara oantastligt oförskämt ohederliga i sin "argumentation".

maja lundgren sa...

Ja. Men jag tror inte att det här senaste strulet har någon koppling till det.
Vi väntar på detektivens utlåtande (Svantesson/Tilghman/Madsen är inte misstänkta alls förresten) men det förefaller faktiskt som om det bara är i min blogg det finns en pluppgnagare. Om det skulle börja dyka upp förfalskade kommentarer med andras avatarer (t.ex min) så vore det hursomhelst totalt meningslöst, det tjänar ingenting till, bortkastad energi helt enkelt.
Jag ska se om jag kan lägga in en bild igen.

maja lundgren sa...

En liten test...