fredag 3 juni 2011

I fittlandet Sverige

Jag tänkte göra en parodi på en serie som av en del uppfattas som stor djup och allmängiltig konst, det tog sådär en åtta sekunder och blev därefter...
Tigerbossen vill lägga in en reservation mot (den raffinerat ironiska) profetian att serietecknare nog kommer att teckna människor istället för djur i framtiden.
- Närå, men det kanske inte kommer vara så normativt och uppbygglit som idag. För nu är det som att vi djur får stå för det bästa inom mänskan. Det allra finaste. Inga ulvar i fårakläder där inte. Och så blir det som en tröst, så att mänskorna känner sig bra. Det blir som en silofofisk moralpredikan. Men vi är ju inte sådär djupa och känsliga.Existerar det falskt djupsinne, misogyni förklätt till terapisnack och högfilosofi, eller gör det inte? Finns det rävar som predikar empati för hönorna? Händer det att män använder pitten som vapen för att förnedra kvinnor för att de är för intelligenta, och för att den manliga blicken ska vara norm?
Jag vill påminna om vikten av att bli trodd.

70 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Här är ytterliggare en förvirrad, jag har inte hängt med i alla turer om det handlar om Manga- killen. En gris och...en dovhjort?

  Men på din fråga om pittar svarar jag JA med tillägger att kvinnor kan använda sig av f**tan, som vapen eller som sköld. Ja, jädrar i min lilla låda så genuskorrekt jag är.

  SvaraRadera
 3. Jag gissar på Knausgård, som jag inte läst.
  Att teckna människor istället för djur händer ju ofta i naturprogram, och därför kan politiker kan gärna tala om att pingviner tar hand om sig själva bättre än vi gör och benämna andra personer som alfa-hannar och att myror är klokare. Disneyfiering, eller en sorts växelverkan.

  SvaraRadera
 4. Titta på lejonen, vilka svin, hanarna gör ingenting, så är det. Men det vore att förtala svinen, vilka fina djur. Och så visar det sig att ugglor är rätt dumma.

  Dagsaktuell nostalgi:


  http://www.youtube.com/watch?v=UfrkKqu7OVs

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. For Ladies Only is the sixth studio album by the band Steppenwolf, released in 1971 (see 1971 in music). It is a political concept album mainly about feminism but with several more conventional songs about romance as well, both unusual themes for Steppenwolf.

  Här kan ni se bilden som finns på albumens insida.
  Ironically, some critics saw the album as sexist, citing an image of a vehicle shaped like male genitalia alongside the Hollywood Walk of Fame in the sleeve of the record album, förklarar wikipedia

  Maja, du får bedöma om det är OT eller inte… ;)
  Jag vill påminna om vikten av att bli trodd.

  SvaraRadera
 7. :(
  Ser att Maja har tagit bort länkmöjligheten, så att ni får använda länkarna med klipp o klistra…

  http://www.flickr.com/photos/khiltscher/4647486631/in/photostream/

  http://en.wikipedia.org/wiki/For_Ladies_Only

  SvaraRadera
 8. Men jag vill ha en lista på vad som var bättre förr, det gamla talesättet att ju förr, desto bättre är lite svårt att lista. Exakt vad var bättre förr, toppa på:

  SvaraRadera
 9. 1) GB´s glassortiment var bättre förr! Numera finns det bara Magnum, Magnum eller Magnum.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Och Kråkguldet var guld! Det här har vi diskuterat förr, eller hur? Saltkråkan säger väl jag, man ska alltid gardera med Tjorven.

  Men Clam, vad tråkigt att du upplever rollspelen som skrämmande. Själv har jag upptäckt att det finns vissa koraser där kossorna saknar horn. Det upplever jag negativt, oerhört negativt.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 16. Framtiden var bättre förr. Flygande bilar, till exempel. Framtiden har blivit gråare.

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 18. Ursäkta, ja jag har varit lite upptagen med annat, men dessutom är det väldiga datorproblem. För tillfället kan jag inte logga in...

  SvaraRadera
 19. Blogger var bättre förr. Hoppas det löser sig.
  Maja

  SvaraRadera
 20. Vilken tröja, haha. Nej, jag väntar med att kommentera tills jag kan logga in. Så tråkigt med allt det här strulet. Men ni klarar er ju fint utan mej så.
  Maja

  SvaraRadera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 22. Så var det, ja, Aud D. Du får väl testa Kråkguldet på katterna så länge. Jag har en känsla av att våra ev. barnbarn kommer se ut som fågelholkar" om vi placerar dem framför TV:n med Kullamannen eller Kråkguldet. Mina barn var måttligt intresserade när det gick någon repris och jag satt som klistrad och bet på naglarna. :-)

  Hette den Jetson, den där tecknade serien där folk bodde i rymden? Den var en motvikt till Flinta. Men det där framtidssamhället verkar dröja. Annars älskade jag introt till Flinta, när bilen välter på drive-in-restaurangen och så slutet, ni vet när Flinta sätter ut katten på trappan och katten smiter in och ställer ut Herr Flintstone själv bredvid mjölkflaskorna. Jag är barnsligt förtjust i det där!

  Blogger, ja. Det är inte optimalt.

  SvaraRadera
 23. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 24. @Aud D:
  Jag satt och roterade foton häromdagen. Hur jag än hade vänt bilderna envisades Blogger med att visa dem upp och ner. En av glassbilderna blev felvänd. Idag blev det rätt vid första försöket.

  @Clam:
  Glöm inte alla dessa bockar som kan ramma både här och där. Man kan bli ledsen för mindre. Som skalbaggar och tvestjärtar, när de kryper in i öronen och bygger bo eller rentutav knipsar hål på trumhinnan och promenerar in i hjärnan.

  Nej, naturen är helt enkelt livsfarlig! Jag håller mig på asfalterade vägar.

  SvaraRadera
 25. Blogger var bättre för är nummer 1 på min lista.

  SvaraRadera
 26. Förr, skulle det stå.
  Jag får inga kontrollord, gör ni det?
  Maja

  SvaraRadera
 27. Jag vet inte om framtiden var bättre förr, men förr var bättre förr. "Nostalgin är inte vad den varit", finns en bok som heter det har jag för mig.
  Maja

  SvaraRadera
 28. Nu kan jag logga in på så vis att jag kommer åt instrumentpanelen, och jag kan skriva nya inlägg, däremot går det inte att kommentera inloggad.

  SvaraRadera
 29. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 31. @Aud Djupaudga:
  Jag tror att det kan bli så där om man skrivit en inlägg och etiketterat det men aldrig publicerat alt. raderat det. Man får försöka vara måttligt nojig men Blogger är lite spooky. :-/

  SvaraRadera
 32. Att nån skulle gjort sig mödan att hacka sig in i bloggen för att lägga till en kombinationsämnesrubrik "Gaggböle politik media" tror inte jag heller, det låter långsökt. Utan det handlar nog om något i stil med det Systerdyster skriver. Varför jag inte kan kommentera inloggad men däremot kan göra nya inlägg - tja. Det löser sig säkert. OK, inlägget är mycket kryptiskt, men jag tänker inte ge er det rätta svaret på gåtan heller. Ber om ursäkt för orsakat huvudbry.

  SvaraRadera
 33. Jag trodde det handlade om Rocky. Begrep inte mycket av inlägget men lade något slags pussel av misogyni, terapisnack och Stig Larsson-citat

  /John

  SvaraRadera
 34. Jag tänkte också Rocky eller kanske en pinsam artikel i dn om Rocky. Och så tänkte jag att Maja är jävligt förbannad och uttrycker det med ironi. Zigge (fortfarande hemlös, kommer inte åt kontot)

  SvaraRadera
 35. Jag trr att det funkar nu, men bkstäverna hppar när jag skriver ch det verkar s m bkstaven är brta. Vad fanken är det här... Det är verkligen spky.
  Spky. Jag kan kmmentera, men plötsligt är bkstaven brta. Ingen kommer att tro mig - oj, nu kom o tillbaks.
  ok.

  SvaraRadera
 36. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 37. Jag ska svara på alla kommentarer lite mer civiliserat nu när det inte är så spooky längre. OK, jag var förbannad på ett slags majestatis pluralis som var i farten, och uttryckte det med ironi.
  Orkar inte svara just längre nu.

  SvaraRadera
 38. Aud Djupaudga
  Nej jag trr inte heller att de löst prblemen - men det här senaste sm dykt upp nu för mig, att bkstäven försvinner, nu när jag kan lgga in igen - det måste jag säga att det hör till det fjösigaste hittills.

  SvaraRadera
 39. Bkstaven, menar jag. Bkstav, bkstäver.

  SvaraRadera
 40. Det brde ju inte unna vara tangentbrdet eftersm det funkade när jag skrev nlggad.

  SvaraRadera
 41. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 42. clam hihihi...
  Jävla hackers alltså, hacka brt vkalerna. Med mig har dm nöjt sig med att sn en vkal, nämligen .

  SvaraRadera
 43. Marodrm.
  jäklar, det värsta äro att voookalen
  dyker upp lite här ch där men inte där den ska.
  Det ÄR spky.

  SvaraRadera
 44. Men nu syns du ju igen! Alltså, var vokalerna väck "bara" när du skulle kommentera här eller var de helt hijackade? Spky var ordet!

  Jag antar att det inte var en så enkel lösning som det var för mig, att en mig närstående person hade råkat skvimpa läsk på mitt tangentbord. Då upptäckte jag iallafall att det fans en funktion som gör att man kan få upp ett virtuellt tangentbord på skärmen. Sedan får man tålmodigt klicka på bokstäveerna med musen.

  SvaraRadera
 45. Ja, alltså det där lät ju något. Skärmpekare låter bättre annars blir det olidligt arbetsamt.

  SvaraRadera
 46. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 47. Jag tror att det är fel på tangentbrdet - ibland kan jag skriva bkstaven sm saknas, ibland inte (ni fattar vilken jag menar, den fjärde vkalen). Den dyker upp ibland. Till exempel i den första meningen i den här kmmentaren. Men för det mesta är den puts väck hur mycket jag än hamrar på tangenten. Däremt har bkstäverna slutat hppa mkring, det blir inte heller plötsligt str bkstav. Versal. (Får försöka hitta uttryck utan den fjärde vkalen, ungefär sm en fransk författare skrev en hel rman utan bkstaven e).
  DET prblemet råkade antagligen bara sammanträffa med internetknaset. Det inträffade samtidigt sm jag av någn anledning plötsligt kunde lgga in igen. Men det måste ha varit en slump. Bara för att jag kunde lgga in, så försvann den fjärde vkalen. Nej, jag måste ha råkat skvimpa kaffe utan att tänka på det.
  Herregud jag kanske ska sluta med den här "utredningen", kmmer ingen vart...
  Glad att knna lgga in iallafall.

  SvaraRadera
 48. Men det var spky ett tag, när den fjärde vkalen dök upp på ställen där den inte skulle vara. Nu var jag dum ng att sudda ut det, så jag har inga bevis.
  Hur sm helst så är det samma prblem när jag skriver i ett vanligt dkument, ett klart indicium på att det inte är blggerrelaterat utan har med tangentbrdet att göra. (Jag skrev ett inlägg där jag kpierade ch klistrade in den fjärde vkalen från äldre dkument, m ni undrar varför o (den där kopierade jag från systerdysters inlägg) dök upp där.
  Så kan jag nämligen göra - kopiera och klistra in o. Jag kan inte skriva kolon heller.

  SvaraRadera
 49. o o o o o o o
  o vad det låter bra
  Det är o-et i orden som gör'et

  (alla o-n är kopior)

  SvaraRadera
 50. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 51. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 52. Hhokus pokus filiokus.
  Det där var med original-o. Okopierade.

  "Tjoff tjoff tjoff tjoff tjoff tjoff tjoff
  o va det låter bra
  det är oet i orden som gör'et"
  Jomen nu funkar det igen.

  SvaraRadera
 53. Annars var det värst vad du snobbade med O;na, 26.36 Aud Djupaudga. Strö salt i såren sådär.
  Kristina med Greta Garbo, kommer inte ihåg den trots att jag vet att jag sett den. Anna Karenina, och den komiska om den sovjetiska spionen, var de senaste jag såg, rätt längesen. Jag har för mig att jag tyckte att Garbos skådespeleri var lite tidsbundet, inte dåligt men föråldrat.

  SvaraRadera
 54. 23:36, givetvis.
  Fortfarande inget kolon, däremot semikolon ;

  SvaraRadera
 55. Du är trodd. Om det är Myggor och tigrar du syftar på. Men skriv en till. INGENTING HAR FÖRÄNDRATS.

  SvaraRadera
 56. Poff poff poff poff poff poff poff. O vad det låter bra.
  Det funkar fortfarande. Den fjärde vokalen är tillbaks.

  Anonym 11.58: Det där lät dramatiskt. Det händer att jag får liknande beställningar: "kan du inte hänga ut lite fler karlar," eller "kan du inte berätta vad det var du strök". Då brukar jag påminna om att det är en politisk bok. Förstås. Man har antytt för mig att det mesta är sig likt, till och med samma personer lajvar vissa kapitel ur min bok. DET är spky. Det kallades könsmaktsordningen en gång i tiden - fruktansvärt ord, det låter nazistiskt. Ett uttryck jag aldrig skulle använda.

  SvaraRadera
 57. "Könsmaktsordningen" - hu. Sådana paroller gör det mycket svårt att kalla sig feminist. Jag ska erkänna att jag inte främst läste Myggor och tigrar som en feministisk roman. Samtidigt lanserade du den som sådan i medierna. Detta inte sagt som kritik, jag menar kanske främst att den är komplicerad och samhällskritisk på ett sätt som åtminstone jag har svårt att sammanfatta som feministiskt.
  "Hänga ut karlar"... Jaja.
  Mariannesson

  SvaraRadera
 58. Mariannesson: Det är en brytningstid. I en kommentar som ser ut att ha försvunnit här, om jag nu inte är helt förvirrad, så skrev jag tidigare om manschauvinism och backlash, reaktion på femismen som gått för långt, och det är min mening att detta förekommer och fortsätter. Samtidigt som det förstås kan tyckas underligt, i en tid då den officiella parollen är att "nu är det dags för kvinnorna att ta för sig". Ett lite grabbigt ideal för kvinnor som är något jag skildrar i Mäktig tussilago, och det är ju då inte så snälla kvinnoporträtt (en del har ju också tagit anstöt).
  Nu umgås ju inte jag alls i kulturmediekretsar längre, så...
  Skrivet i all hast, återkommer (har det blivit din tur att bli av med kontot?)

  SvaraRadera
 59. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 60. Aud Djupaudga: Ninotchka heter den ja. En av hennes få komiska roller är det väl. Sträng kommunist lär sig skratta och ha lite kul, vill minnas en rolig scen där hon är berusad.
  Jag har för mig att jag såg Anna Karenina för länge sedan, och grät på slutet. Vet inte riktigt varifrån jag har det, att jag uppfattade skådespeleriet som daterat, det kanske är något jag inbillat mig. Manhaftig gång och bra men för högtidligt skådespeleri, skådespeleri-skådespeleri. Nästan som Tora Teje. "Rena Greta Garbo" - det har jag aldrig hört, ja det skulle man kunna bevara, om det nu inte är orättvist (?)

  SvaraRadera
 61. Men du har sett flera av hennes filmer hyfsat nyligen alltså?
  Tora Teje - jag hörde henne på radioteatern någon gång, hon spelade Fedra eller någon annan stor klassisk roll. Vibrato i rösten, det var... helt enkelt för mycket, åtminstone enligt vår tids smak.

  SvaraRadera
 62. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 63. Maja: ja, tyvärr...
  Mariannesson

  SvaraRadera
 64. Aud Djupaudga: Ja, och bättre än drama queen - om man ska vara lite språkprotektionistisk. Sen tänker jag ändå på något annat när jag hör drama queen (ska erkänna att dramadrottning har jag nog aldrig hört), något som inte är så högtidligt och värdigt som Greta Garbo utan mer... amerikanskt, eller dokusåpaaktigt.
  Mariannesson: beklagar. Huvvaligen vad mycket nätpirater som verkar vara ute just nu.

  SvaraRadera
 65. Hilda Borgström tror jag inte att jag hört, ska kolla upp henne.

  SvaraRadera
 66. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 67. Wow! Tack för tipset.
  Jag fattar bara inte hur någon som är född 1980 kan vara trettio år. Det är ju jag som är 30 år.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim