onsdag 15 juni 2011

Tack igen, Mikael Lindkvist

Lördag 10/6 1978
Oj, Oj, Oj, Oj, Oj! Idag kom ett brunt kuvert till mig med min gamla dagbok! I kuvertet låg också den här lappen från Mikael Lindkvist. Jag är så glad! Nyss skrev jag och tackade honom och skickade honom tio kronor (4.50 för vad det kostade att skicka paketet och resten hittelön). Så nu ska jag skriva i min gamla dagbok allt som har hänt, och senare fortsätta med den här, nästa år. Är det inte komiskt! Mikael Lindkvist hade öppnat min dagbok för att hitta min address. Lite genant, men bussigt av honom! Jag skriver vidare i Januari 1979. Hej så länge.


Hej Marianne! Den här dagboken hittade jag i lyxbuss Setra HD215 ägd av Svenssons buss Ab när jag var på väg hem från skolavslutningen idag. Den låg bredvid säte 22 på vänster sida. Du får ursäkta att jag tog upp dagboken men annars hade jag ju inte hittat någon adress. Hej då från Mikael!

En fritidsaktivitet just nu är att jag renskriver mina dagböcker. De går från åtta års ålder och framåt. Här var jag tretton. Känslig ålder, i just den dagbok som jag tappade på en skolresa hade jag skrivit om min första... Pojken som hittade dagboken var finkänslig. Antingen avhöll han sig från att läsa, eller så läste han verkligen men låtsades av taktkänsla inte om det. Det är nästan som att han förskjuter fokus till var han hittat boken. Lyxbuss Setra HD215. Bredvid säte 22 på vänster sida. (Jag är döpt till Marianne och skrev alltid det när jag angav adress).


Tillägg 17/6:

Jag tror att bussen blivit nämnd i bloggen tidigare, om än inte med sitt fullständiga namn. Det var under den klassresan som Disco Duck spelades rätt många gånger. Alltså på Lyxbuss Setra HD215.

13 kommentarer:

 1. Sjysst (eller schysst eller 7st) kille. Apropå denna "Lyxbuss Setra HD215" så låter det som att han nog var en nördig buss och bilmärkesnörd.

  SvaraRadera
 2. haha ja... det är det som är så härligt. Det är nog det som är poängen med den här lilla storyn tror jag - två parallella verkligheter. Killen var schysst, plus ganska ointresserad av innehållet i min dagbok. Men "Lyxbuss Setra HD215" däremot...

  SvaraRadera
 3. I och för sig, men att bli tillägnad en hel bloggpost måste ju vara värt nåt ändå.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. "Den låg bredvid säte 22 på vänster sida."

  If it was clear that it was yours, and he was sending it to you, why stressing so much on these trivialities, lyxbuss (klasskânsla) osv? I can figure up just an explaination: he was in fact interested in its content, and wanted to bring the attention on something else...

  "Cherchez la femme"!

  comm. Cattani

  SvaraRadera
 7. Zamenhof: jo alltså det är överflödig info - mitt namn och min adress stod i boken och var den låg kunde strängt taget kvitta. Men varför inte passa på att vara en aning Sherlock Holmes? Man kan tillägga att mina dagboksanteckningar var rätt detaljerade, varför inte nördiga, och det skulle kunna vara en indikation på att han läst den.

  SvaraRadera
 8. Men jag gillar tanken att det skulle kunna finnas bussnördar. Om man skulle göra en ungdomsfilm av det - "Lyxbuss Setra HD215" - så skulle det passa bra om det var en lite ensam kille, som tillbringar mycket av sin tid med att inventera bussar.

  SvaraRadera
 9. Och klass, ja. Det skulle också vara en viktig beståndsdel. Jag var absolut inte någon populär flicka (apropå clams insinuationer om tungkyssar, tok heller...)

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Johnny: ja, där är den! Jag kan tillägga att jag tror att jag nämnt den här tidigare, apropå Disco Duck. Disco Duck spelades nämligen en hel del på Lyxbuss Setra HD215 under den skolresan.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim