måndag 27 juni 2011

Almedalen

Jag ska delta i en debatt om censur och kultur under Almedalsveckan, den 5/7. Här kan man läsa mer om det. Jag kommer att argumentera för en viss återhållsamhet med yttrandefriheten ibland. Ungefär så. Jag är inte riktigt färdig med mitt anförande än. Upplägget är lite annorlunda, jag tror det hela kan bli spännande. Så ta gärna en sväng om Visby.

11 kommentarer:

 1. Hoppas det filmas. Det borde det - allt filmas ju nuförtin.

  SvaraRadera
 2. den förhoppningen fick jag igår oxå när jag läste detta - något att hämta hem från you tube till den egna bloggen - det vore väl något - så som jag ser det - ser på det...

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Johnny: jo det är ju nästan som ett övervakningssamhälle nuförtin... Nu är jag knappast någon "vältalig kämpe", och det där med att få publiken att byta åsikt - tror inte riktigt det där så jag kommer att tänka. Marianne: hehe, youtubevideor från liknande tillställningar brukar ha rätt dålig upptagning, man hör inte vad folk säger och halva bilden är ryggtavlor, sladdar och någon som sitter och gäspar eller sms:ar. Kul på sitt sätt.
  Clam: buset i Amöbadalen. Nä. Det blir lugnt.

  SvaraRadera
 7. Det ska bli mycket intressant att lyssna på om det filmas och visas nånstans. Jag har aldrig hört talas om någon av de andra deltagarna, så jag vet inte i förhand vad de kommer att säga.

  Jag är annars inte så intresserad av debatter på diverse scener eller i TV-program. Eller för den delen på kultursidor.
  Just för att jag bara behöver se vissa namn för att kunna rabbla deras argument utantill nästan ord för ord *gäsp*. Hur intressant blir det då liksom? Då läser jag inte ens kultursidor längre!
  Ibland får jag en känsla av en cirkus som turnerar runt i landet och möts och möts i s.k debatter där alla säger samma saker. Sen träffas man efteråt på mingel och frotterar sig. Sen är det dags att packa ihop och planera nästa träff med debattpolarna. Det är en födkrok det med förstås. Men knappast intressant för någon utanför den egna kretsen.
  Jag tänker nu närmast på de vanligaste förekommande i alla soffor och debatter. Per:arna Svensson och Wirtén, och Björnen Wiman t.ex. Men det finns många fler.

  Men det här ska jag lyssna på om jag får möjlighet :)

  SvaraRadera
 8. Aud Djupaudga: alltså, jag gillar ju egentligen inte heller debatter... Till exempel paneldebatter. Eller TV-debatter. Och "vältaliga kämpar", som ska försöka få publiken att byta åsikt, kan ju låta som att det ska bli ett gafflande. Jag tackade ja iallafall, vi får se hur det går.

  SvaraRadera
 9. Det där med "vältaliga kämpar": jag tror att det bottnar i att man ska skapa en illusion av: "jag är många, och jag skulle kunna slå er på käften". Rubriken blev jag förvånad av också. Jaså, det var som tusan. Men men, nåt ska man ju ha som rubrik.

  SvaraRadera
 10. "Debatten sänds också via Bambuser" ser jag nu. Bambuser. Den tekniska utvecklingen går väldigt fort. Vad är en Bambuser?

  SvaraRadera
 11. Bambuser är lika med direktsändning ungefär.
  Inga omtagningar och sånt krafs med andra
  ord.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim