onsdag 21 september 2011

Infernohissen

Here we go. Rösta på den värsta. Gärna med motivering. En samlad bedömning av musik och bild, men mest av allt gäller det musiken. Vilket av dessa stycken leder snabbast till helvetet? Gradera dem gärna: på första plats den muzac man skulle stå ut med kortast tid instängd i en hiss, andra plats näst kortast tid, och så vidare.

1: 2:  

3: 4:


5: 6:


7: 8:

9:

13 kommentarer:

 1. Tips till röstare. Man kan starta respektive stoppa videorna bara genom att trycka i mitten på bilderna. (Det kan vara svårt att kontrollera start och stoppknapparna när videon är liten).

  Jag röstar på video nr 6. Jag tycker den låter som en gammal spion/agentlåt, typ. Inte i klass med Snobbar som jobbar och liknande, men svagt, svagt ditåt. Bilden ser ut som ett kassaskåp. Kanske döljs spiondokument därinne.

  SvaraRadera
 2. dom här nio svarta kvadraterna är - efter den inledande beskrivningen du gjort maja - för mig helt ointressanta - jag 'öppnar' öht ingen av dom - jag hoppas du kan ha överseende med min nonchalans maja - du har väl vid det här laget ganska bra kommit underfund med vad jag är för en sorts person - efter det att jag för ca 1 1/2 år sen först tog kontakt med dig blog wise - det är ju blog wise - och emellanåt ngt litet per e-mail - som vi kommunicerar du och jag liksom johnny och jag - kontakten har helt och hållet inletts på mitt initiativ och fortsätter så - ngn annan form av kontakt - verklighetsvis - har jag inget behov av...

  SvaraRadera
 3. Johnny: noterat!
  Bra tips.
  Det här med att man helst ska gradera dem som jag skriver är nog lite too much, bättre då att helt enkelt rösta på den värsta.

  Marianne: jag tror det krävs en lite speciell sorts svart humor för att överhuvudtaget stå ut med den här hiss-idén, haha... så strunta i att öppna dem du, det är självklart inget obligatorium..
  Maja

  SvaraRadera
 4. Åh, den värsta ...
  Den värsta är sjuan, tycker jag. Den låter som nån slags sämre porrfilmsmusik.

  SvaraRadera
 5. (jasså - han har sett porrfilm...)

  SvaraRadera
 6. Det kanske bör vara två olika - vilken är mest outhärdlig (då tycker jag också sjuan, ganska tätt följd av nian), och vilken låter mest som skum musik i en infernohiss?
  Marianne: du är oskuldsfull du.

  SvaraRadera
 7. Personer av en viss ålder törs egentligen inte delta i omröstningar som gäller musik. Då kan Sillstryparen komma och ta dem. Just därför, som en slags kognitiv terapiåtgärd, röstar jag på sjuans låt. Den visuellt otäckaste är nr.6, tätt följd av nr. 4: Det är lite "välkommen in i micron" över båda.

  SvaraRadera
 8. Ja just det, förresten: om man inte vill lyssna på musiken kan man faktiskt nöja sig med att utse den visuellt läskigaste.

  SvaraRadera
 9. Ni får tapperhetsmedalj, det KAN vara så att den här tävlingen ger svindel, eller väcker tungsinne, ångest, grymt galopperande klaustrofobi eller något annat övermäktigt. Blotta åsynen av rutorna kanske... Jag vet inte. Får se om det blir några fler röster. jag har haft hejdlöst roligt i alla fall...

  SvaraRadera
 10. Musik: sjuan är värst sen kommer ingenting...Låter som en åttiotals-synt programmerad av en geografilärare : kan framkalla hjärtarrytmier!
  Bild: trean är värst påminner om "lille Far" - fast han skulle å andra sidan säkert ha sänt sjuans kompositör till Sibirien.

  SvaraRadera
 11. Medalj till lille Hans.
  Själv tycker jag att ettan rent visuellt ser ut som om den kan ha landat i inferno. Bilden skulle kunna vara ur en svartvit stumfilm som utspelade sig där. När det gäller musiken tror jag att jag tycker att nummer 6 passar bäst som infernomusik. Medan 7 och 9 får mig att skrika och stänga av ganska omgående.

  SvaraRadera
 12. Instämmer med föregående talare. Melodi nummer sju får alltså min röst. Den får mig att tänka på nazisterna och deras tortyrmetoder.
  Bildmässigt röstar jag på nummer sex, som får mig att tänka på slakthus i stället för hissar.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)