fredag 23 september 2011

Piero Terra di Ontano

... eller är jag inspirerad av Per Ahlmark? (jfr inlägget nedan). Det måste kännas snopet att vara Piero Terra di Ontano. Först massakrerad av sossarna, sen stjäl sossarna fp:s politik och himlar med ögonen, och vad händer då - moderaterna stjäl sossarnas image som arbetarparti och fp vill ju inte framstå som alltför fjösiga i det läget, så de tuffar till sig och kapar lite högerfrågor, och vad händer då - Piero Terra di Ontano känner sig helt avlövad. Personligen avlövad. Som om en jätte grabbat tag i stammen och skakat om. Alla löven ligger på marken och ingen bryr sig ens om att sparka runt bland dem. Så han måste dra igång nåt. Så här får det ju inte gå till, liksom. Han börjar först lite lätt med att hämnas på vänstern, som gjorde livet så in i helvete surt på sjuttitalet, och sen tar han itu med Carl Bildt, vars oljiga järnnäve ruskade av de sista löven från socialliberalismen på typ 80-talet och framåt.
Nä, det kan inte vara lätt. Att vara Piero Terra di Ontano. Men man är alltid själv skapare av sin egen olycka.

8 kommentarer:

 1. vad jag - i min okunnighet - tror mej ha kunnat förstå - så är den personen du åsyftar - per ahlmark - en övertygad israelvän! - vad är det för fel med det? - ja inte vet jag! - jag är inte insatt i problematiken! - jag vet bara att britt-marie mattsson i 'nyhetsbyrån' i svt för några veckor sen sa "benjamin netanyahu är inte bra för staten israel" - såppass vet jag iaf...

  SvaraRadera
 2. Nejnej, det är inget fel. Inlägget handlar inte heller om detta, utan om inrikespolitik.

  SvaraRadera
 3. Israel/Palestina är en svår och laddad fråga, och har tenderat att vara en vattendelare mellan borgerlighet och vänster. Men det här inlägget handlar alls inte om den.

  SvaraRadera
 4. tack maja att du svarar mej iaf! - jag känner mej beaktad! (- även om jag missförstått det hela! -) tack!

  SvaraRadera
 5. Inget konstigt med det. Ahlmark har givit ut en bok där han bl.a kritiserar Carl Bildt, jag har inte läst den utan bara artiklar om den, men ska se om jag hittar en länk.

  SvaraRadera
 6. Undras om Bildts italienska fru kallar honom för Carlo. Eller kanske Carlito. Carlito Immagine (om nu Bildt blir Immagine på italienska) låter lite gangsteraktigt.

  SvaraRadera
 7. •(s.f. Rappresentazione grafica), disegno, effigie, figura, icona, rappresentazione, riproduzione, ritratto.
  •(s.f.), apparenza, emblema, modello, parvenza, sembianza, simbolo.
  •(s.f.), aspetto, esteriorità.

  Maja

  SvaraRadera
 8. Men immagine ligger närmast till hands, jepp! *S*

  maja

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)