söndag 6 maj 2012

Kort om partiledardebatten

Inget om Nato i partiledardebatten. Det är en sådan där icke-fråga - tillhör kategorin "sånt som bara händer". Osynliga klubben och hemliga spöket.
Det kanske går att fästa förhoppningar till Löfvens med viss kraft uttalade ord om att Sverige ska vara alliansfritt. Han sa alliansfritt två gånger - det kan ha varit ett drömskt eko av fornstora dar, eller röstfiske. Jag tror att ank-käthen är representativ, och att en betryggande majoritet av svenskarna skulle vara emot om de funderade närmare på saken.
Det återstår i så fall ett visst arbete med att avbryta socialdemokraternas Nato-kurtis. Till exempel Urban Ahlin har redan halva inne. För att inte tala om Alliansen.
Vapenexport till diktaturer var Reinfeldt inte särskilt benägen att hålla med om att det inte är bra, det var mycket bluddrigt där. Han ställde sig dock inte uttalat negativ till tydligare lagstiftning även om han själv inte tyckte det var önskvärt. Hela den etiska frågan föll utanför statsministerns världsbild och referensramar. Inte oväntat. För övrigt var Reinfeldts retoriska knep att upprepa "vanligt folk får mer i plånboken" tre eller fyra gånger, och att hävda att han brukade bli stoppad på gatan av människor som var tacksamma över förbättringarna av äldrevården med orden:  "- Fredrik, förstår du hur nöjda vi är".

Jag har inte så mycket mer att säga om partiledardebatten. Jag såg hela i alla fall. Men när Aktuellt tänkte dra höjdpunkterna i repris direkt efteråt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim