måndag 21 maj 2012

"Vad är country?"

Jag har ju skrivit en del om hypnagoga erfarenheter - men även om andra händelser som jag tycker är mer svårförklarliga, till exempel det som jag brukar kalla för glödlampseländet. Jag säger så för att avdramatisera det, jag är övertygad om att det har en helt naturlig förklaring som har något med bioelektricitet att göra. Det finns en intervju med mig i gp, där ett sådant tillfälle nämns. När jag talade om rädslan för jordbävningar och vulkanutbrott i Neapel, och sa: "snart smäller det", gick kökslampan sönder med en knall. Journalisten och fotografen tyckte också att det var märkligt. Och det är inte första gången sånt händer. Strax innan Pompeji skulle ges ut blev det till och med elbrand i mitt kök, samtidigt som det rann blod ur örat på mig eftersom min trumhinna hade gått sönder. Det värsta är att det finns en koppling till Harry Potter också. De senaste turerna tänker jag inte berätta om än, eftersom jag tycker att glödlampseländet är grymt jobbigt. Jag väntar förhoppningsfullt på att vetenskapen ska presentera en rimlig förklaring.
Istället berättar jag om en så kallad röst, alltså en mening som jag hörde mellan dröm och vaka häromkvällen. Jag tyckte att den var ganska rolig. Den sa: "Vad är country?" Vad menades med det? Det vet jag inte.
Men jag gillar faktiskt country. Patsy Cline med Crazy, till exempel. Och den här är ju kul också.17 kommentarer:

 1. Men hjälp! Mycket imponerad.

  SvaraRadera
 2. Jag drar mig rätt mycket för att berätta om sånt här. Det är såpass mycket att jag har svårt att tro att det är en slump.

  SvaraRadera
 3. Jag har liknande erfarenheter, fast inte riktigt lika tydliga/spektakulära. Och en vän har haft mycket sjå med de där rösterna.
  Inget direkt partytrick att redogöra för sånt kanske, men nog så intressant!

  SvaraRadera
 4. Spännande.

  En bra video du kopplar till din dröm.

  Du kanske kan utveckla din förmåga.

  Leroy

  SvaraRadera
 5. hej Leroy!
  Jag vet inte, men jag tror inte att det går att styra riktigt - och just det där med elektriciteten tycker jag mest är... "Å nej!" ungefär. Men rösterna gillar jag.

  SvaraRadera
 6. Jag har också problem med glödlampor, de inte bara slutar att fungera utan spricker - går i tusen bitar. Trodde att det berodde på gamla elledningar i huset men nu är allt utbytt och problemen kvarstår. Jag är storkonsument av glödlampor och det hjälper inte att byta till lågenergilampor, de antar en rosaaktig ton efter ett par veckor.

  Vi vet inte men tror att byggmästaren som var förste ägare till huset, hängde sig på vinden. Spooky är det och katterna reagerar på saker som jag inte ser. Att djur har ett sjätte sinne är jag helt på det klara med.

  SvaraRadera
 7. De spricker medan de sitter i fortfarande, alltså?
  Elledningarna är utbytta i mitt hus också, det har inte varit elbrand igen som tur är däremot kvarstår problemet med glödlamporna, men bara i vissa situationer.

  SvaraRadera
 8. Ja det är spännande. Själv är jag aldrig med om såna grejer.

  SvaraRadera
 9. Jaja... "Ensamt qvinnan förmår medelst flygten af en mot himmelen sig svingande fantasi helt och fullt fatta andeverlden, icke så den grofve och hårde mannen, hvilkens egen andlighet lemnar allt för mycket öfrigt att önska."

  Jag har inga problem med glödlampor eller med röster - frånsett ibland min frus.

  / Avundsjuk Alexis

  SvaraRadera
 10. Haha... Men det är inte bara qvinnan som är med om sådana här saker. Låt mig nämna Swedenborg och Strindberg. Och visst finns det många kvinnor som aldrig haft problem med glödlampor eller hört röster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte du ska kalla det glödlampseländet! Sånt där är ju fantastiskt och det betyder bara att du är i samklang med_____ (valfri ifyllnad) Sånt händer mig hela tiden. Det jag påminns om nu var en gång när jag kom hem med barnen efter skolan. Det är alltid en stressig tid med matlagning etc och till råga på allt blev det strömavbrott! Dessutom var det ngt bråk med Martina. Jag minns att jag gick in i hennes rum för att prata om vår konflikt. Jag sa (obs vi pratar svengelska hemma): Jag känner mig helt powerless, och i samma ögonblick jag yttrade ordet powerless kom elekticiteten tillbaka. Det är bara ett av många många händelser. Jag älskar n
   är det händer. Gud har humor!

   Radera
 11. Ja det där var underbart, jag höll på att börja tala om positiva och negativa energier (elbranden påminde ju mer om ______ (valfri ifyllnad), och de gånger jag är med om elektricitetsrelaterade saker så känns det mer diaboliskt. Min skeptiska sida försöker mota undan det också. Men det kanske är "konflikt" som är det centrala här - starka laddningar - och det du berättar är ju kraftfullt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland kan det vara för att man behöver bli lite omskakad. Man kanske är på fel väg och behöver sättas på rätt spår igen. Om man verkligen tar sig tid att ta det till sig så brukar det liksom "stämma". Det här är en annan grej som hände, lite snällare lte mer mirakelbetonad: var ute o gick med Biscuit. Det var omväxlande väder så jag tog på o av solglasögonen hela tiden. Satt dom på huvudet, hängde dom i halskanten. När jag kom hem upptäckte jag att jag hade tappat dom. Jag blev först lätt upprörd men tänkte sen (eller hörde i huvet) ANtingen hittar jag som i morgon eller så kommer någon att ge dom till mig. En eller två dar senare ligger dom mycket prydligt i min låda (där dom ska va men där jag nästan aldrig lägger dom själv). Jag trodde då att någon som känner mig hade kommit med dom, gett dom till Milton som sen (mer ordningsam än mig) lagt dom i lådan. Men när jag frågade honom hade han inte tagit emot några glasögon. Någon förklaring till hur dom hamnat i lådan har aldrig dykt upp.Jag bara tackar o tar emot!

   Radera
 12. Halleluja där är dom ju!
  (Ta inte illa upp, jag skojar lite bara...)

  SvaraRadera
 13. Nä. jag tar bara gott upp.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim