onsdag 17 februari 2010

Lady Camorra

Idag kastade jag faktiskt en snöboll på Lady Camorra. Så kallar jag en biffig hona med svart kavaj, vitt bröst och vita damasker som terrar Xerxes och Atossa. Hon brukar jaga iväg dem och sätta sig utanför vår port och spänna musklerna för att de inte ska våga ta sig hem. Hon bor ett par portar bort men anser att hela gården är hennes. Idag hade Atossa gömt sig bland cyklarna medan Xerxes sprang runt någonstans i periferin. Då slängde jag en lös snöboll mot Lady Camorra. Hon lufsade iväg, jag är trots allt större än hon. Det var inte precis så att jag tänkte mula henne, men hon får inte spärra av vägen till min port. Basta.
Xerxes har morskat upp sig lite, han är spenslig men oförvägen så innan han kom in sprang han några gånger av och an framför porten och visade upp sig.

44 kommentarer:

 1. hehe vad gulligt du berättar om katterna :) Den där jäkla lady Camorra ska nog akta sig...för Maja *s*

  Kul att du kan ha katterna ute. Tycker man har hört talas om bostadsområden där det numera är förbjudet att ha frigående, lösa katter. Lite trist faktiskt! Men du kasnke är med de ute?

  Min Zigge är innekatt, men hemma på min gata när jag var liten där gick alla katter lösa.

  Tyvärr kan ju katterna råka illa ut om man har otur. Vi hade en katt som hette Lulle som fick en bit av svansen kapad. Hur han blev av med den där biten av svansen fick vi aldrig veta, men visst misstänkte vi att nån djurplågare varit framme. Fast han kan ju ha fastnat med svansen nånstans också.

  SvaraRadera
 2. Ja, Systerdyster har m.el.m lovat att låna ut deras bröder Zion och Zeke också, men jag tror att vi kommer att kunna dela upp reviret på ett bra sätt. Det jag mest oroar mig för är egentligen hur det blir när "marskatterna" dyker upp. Jag tror att det finns några osteriliserade honkatter i huset och någon (John Bunyan?) hävdade att hankatter inte drar sig för att ge sig på kastrerade katter. Och så finns det ju folk som hatar katter eller gillar att plåga katter.
  Lulle var ett gulligt namn. Jag kallar mina katter Xerxes och Atossa ganska sällan egentligen, det brukar bli... hm... gullegryn. Vad ska man göra...

  SvaraRadera
 3. Ähum. Jag heter inte Zigge irl.
  Ville bara säga det.
  Var fan är Fia Olsson?

  SvaraRadera
 4. Är du rädd att folk ska börja kalla dig kissemiss? Va? Hihi? Missemåns?
  Fia och du hade ett gruff ett tag ja. Men det är väl utagerat nu?

  SvaraRadera
 5. Ja, just det - kastrerade katter kan ju råka lite illa ut bland såna där marskatter. Ah , fast småsår dör de kanske inte av, men det kan ju gå rätt hett till. Ja, den där stackars Lulle råkade ut för en hel del - marskatter också och deras klor kom jag på nu när du påminde om det.

  Ja, det finns läskiga typer som gillar att plåga djur, men sån otur ska vi väl hoppas att inte dina katter har så att de råkar på nån sån läbbig typ.

  Lulle var son till min katt Mischa hehe

  Men det är ju fina namn dina katter fått, men det brukar bli sådär att de får en massa smeknamn :)

  Zigge

  Det var väl tråkigt för dig - att du inte heter Zigge, menar jag hehe...fint namn!

  SvaraRadera
 6. Som tur är gillar även hundägarna i mitt hus katter. Här finns en väldigt gullig och krullig gårdspudel också som sitter utanför en verkstad på gården. Hon är mycket förtjust i katter, uppvuxen med sådana. Man skulle kunna presentera dem för varandra om det inte vore för att det kanske är bra att de lär sig vara på sin vakt mot hundar.
  Jag vet att Zigge inte heter Zigge eftersom han har "outat sig" för mig. Men gå inte och byt nick nu bara för att det är några som har katter som heter Zigge som skriver här.

  SvaraRadera
 7. Chorizzo, Zigge, Dylan och gamle fete Felix är alla beredda att ta sig till Midsommarkransen och ta ett snack med ladyn.

  Zigge är ett väldigt fint namn på såväl randiga katter som på stiliga manspersoner. Och självklart ska "Zigge" vara med när Moi Marie och jag låter våra Ziggar ha picnick nån gång i sommar. Du fegar väl inte ur, Zigge??

  SvaraRadera
 8. Vill du att man "outar sig" för dig? Jag vet att det har diskuterats. Känns det lugnare att veta namnet på dem som skriver i din blogg?
  Min gamla katt hette Elsa. Ja hon var inte gammal från början men hon blev arton år. Hon var innekatt och blev tjock med tiden men mot slutet var hon mager och tappade nästan allt hår. Jag drar mig för att skaffa ny katt eftersom jag reser så mycket och inte har tid att ta hand om ett husdjur. Tror jag...

  SvaraRadera
 9. Moi Marie..

  Så du har haft en katt som hette Mischa?? :-) Jag hade en svart mellanpudel som hette Mischa för en massa år sedan!! :-)

  SvaraRadera
 10. Systerdyster: hehehe, hela klanen! Ladyn har inte en chans. Särskilt fete Felix tror jag kommer att göra intryck.
  Mariannesson: nej, jag har inga problem med anonymitet, det finns inga sådana krav.
  När det gäller husdjur så bör man tänka till två gånger, ja. Katter kräver också en hel del, i princip lika mycket som hundar faktiskt. Men du kanske kan vara kattvakt åt någon?

  SvaraRadera
 11. Tack för alla fina komplimanger. Men jag har blivit kallad porrstjetne här. Placerad på en tandemcykel. Hehe. Picnick med dom andra ziggarna, mjau mjau... Låter farligt.

  SvaraRadera
 12. Mariannesson:
  Du kanske ska prova att vara kattvakt åt Zion och Zeke. De är små och urfula, finns på bild nånstans här hos Maja.

  Zigge:
  Porrstjetne???? Va?!? Äsch. Inte är vi farliga. Vi gillar Ziggar, ju.

  /Systerdyster

  SvaraRadera
 13. Bitten

  Ja, tänk jag tyckte det var originellt då (1970 nåt) vettu - namnet Mischa - och det tyckte tydligen du också hehe. Tror jag var 13 när jag tog hem Mischa som liten 12- veckors kattunge. Mischa blev faktiskt hela 19 år och bodde kvar hos föräldrarna när jag flyttade hemifrån. Hon blev en Gammal dam precis som Mariannesons Elsa. :)

  SvaraRadera
 14. Zigge: jag tror att det var Charlie som kallade dig porrstjetne. Om det ens var dig hon kallade så.
  Jag tycker att picnicken låter som en förtjusande idé.
  När Xerxes och Atossa kommer in, vildögda med snökristaller i pälsen...

  SvaraRadera
 15. Små och urfula? Jag skulle gärna ha dem själv, men fyra katter blir för mycket...

  SvaraRadera
 16. Moi Marie..
  Min Mischa var född 1980.. :-) Jag tycker om ryska språket och ryska namn och jag tyckte det var fint!! Det tycker jag fortfarande! :-)

  SvaraRadera
 17. Bitten

  Jo, jag gjorde nog det jag också och gör väl fortfarande...Ja inte alla namn kanske, Igor o såna...fast det kan säkert låta vackert det också på rätt person hehe

  SvaraRadera
 18. Moi Marie..

  Nä.. INTE alla namn!! :-) Men ganska många..

  SvaraRadera
 19. Mischa är stiligt. Jag tycker också om ryska namn, och smeknamn. Aljosja, Masja, Petrusjka... Att fler har samma namn gör det ju inte mindre originellt. Tycker jag.

  SvaraRadera
 20. Bitten

  hehe

  o sorry alla Igor, men namn kan ju liksom växa i ens gillande, som sagt, beroende vem eller vilka man möter som innehar det. Tror inte jag träffat nån Igor än i mitt liv IRL s.a.s

  SvaraRadera
 21. Maja..

  Just det, speciellt deras smeknamn (och det har ju i stort sett alla i Ryssland) är fina!! :-)

  SvaraRadera
 22. Maja

  Nej, fast i den åldern vettu då var det lite viktigt att komma med nåt "eget". Innan Mischa o Lulle hade jag katter som hette Pelle och Misse *S*

  SvaraRadera
 23. Jag hade ett ryskt sommarbarn ett par veckor 1986, (det var den ryske hockeymålvakten Vladimir Tretjak som i sammarbete med en hockeyledare i Stockholm ordnade det för ryska barnhemsbarn) ..han hette Anton.. :-)

  SvaraRadera
 24. Kattnamn kan vara kul.. som sagt, jag hade ju en som hette Aschberg.. :-) En kompis till mig hade en katt som hette Stefan.. det tyckte jag var rätt kul!

  SvaraRadera
 25. <-------- Lulle

  Han var ju en stilig katt ser jag. Hämtade fotoalbumet från 70talet och scannade, men jisses vilken oskarp bild - Instamatic *S*

  SvaraRadera
 26. Chorizzo är ett fint namn. Aschberg var kul! *s*

  SvaraRadera
 27. Moi Marie..

  Åhhh så söt!! :-)

  Nu blir det gonatt från mig!! :-)

  SvaraRadera
 28. Igor är egentligen snyggt, tycker jag - men kanske att åsnan Igor i Nalle Puh har gjort namnet lite omöjligt. En del av de ryska namnen kan låta nästan överdrivet stolta. Olga, t.ex.
  Jag känner en som har en katt som heter Bosse. Det är roligt med rejäla namn på katter.
  Sommarbarn - det kunde vara något för mig att tänka på också. Jag har en rätt liten bostad, i och för sig. Men i princip.

  SvaraRadera
 29. Maja

  Barn som i barn , eller menar du sommarkattbarn?

  Go´natt Bitten :)

  SvaraRadera
 30. Men Maja då... Åsnan hos Nalle Phu heter Ior inte Igor!!! :-)

  Nej det var ett riktigt barn!! :-)

  Natti

  SvaraRadera
 31. Ah, nu såg jag bittens inlägg om sommarbarn...kul!

  SvaraRadera
 32. Min mormor hette Olga.. :-)

  NU går jag och lägger mig!!

  SvaraRadera
 33. okej jag går väl o lägger mig då...*S*

  Go´natt hehe

  SvaraRadera
 34. Moi Marie: javisst sjutton. Åsnan hette ju Ior. Vad tänker jag på.
  Bitten: jag tycker ju att Olga är ett vackert namn. Liksom Ivan (utan tillägget "den förskräcklige"). Så det var inte avsett som en förolämpning mot din mormor.
  Min hette Märta. Det är det inte så många som heter idag.
  Nu är det verkligen godnatt från mig med.

  SvaraRadera
 35. Min hette Annie...God Natt

  SvaraRadera
 36. Min mormor hette Lilly.

  Chorizzoz syskon hette Kolbász och Salciccia, jag tyckte de såg ut som små korvar som små. Tyvärr döpte nya hussarna/matte om dem till mer vanliga kattnamn så det är bara "Chorre" som fortfarande är en korv och hans lilla helsyster blev tyvärr dödad när hon mötte en bil förra året.

  SvaraRadera
 37. Systerdyster

  Vad tråkigt! Ja, min lille Misse, som syns på bilden intill, hade jag innan Mischa men han fick bara bli 6 månader. Han blev faktiskt också påkörd av en bil och dog direkt. Han såg ut som han sov, det enda tecknet på att han råkat ut för en olycka var att det hade runnit lite blod från nosen. Usch , vad ledsen man var då.

  Dålig fotograf var man på den tiden, jäkligt suddiga kort. Synd, för det är en vacker bild annars där Misse sticker ut huvudet mellan bladen hehe

  SvaraRadera
 38. Bättre än Medvurst.
  Sorgligt med Salsiccia. Vill inte ens tänka på sånt. Xerxes och Atossa är iofs försiktiga med bilar och ser sig om, det är nästan ingen trafik på närmaste gatan heller. Men ändå.
  Jag ser att du försöker lobba liksom subliminalt, Systerdyster. Man ska inte tänka på att du har just den avataren, men ändå ta intryck. Såhär i slutspurten. Anonym 19.11 häckar väl framför TV:n. Men det ser rätt ljust ut för den svartrandiga grönisen.

  SvaraRadera
 39. Lady Camorra skulle passa ihop med det jag kallar för Devil. Vaknade en natt i somras av ett yl brevid sängen. Där sitter den största gula katt jag sett i hela mitt liv. Våra egna katter låg uppkrypna i sängen och darrade av skräck. "Devil" skrek på ett sätt jag aldrig hört en katt skrika. Vi klev ur sängen och försökte mota bort tio kilos kolossen men han vägrade lämna huset. Istället gjorde han utfall mot oss, som en rabiesmittad började han fräsa och göra sig beredd till attack. Tog eldgaffeln (märkligt nog det jag hade närmast till hands) och lyckades slutligen mota ut honom. När jag fått ut honom genom dörren kastade han sig mot den i ett vrål av raseri.

  Älskar katter och är aldrig rädd. Men den katten skrämde mig rejält. Bara jag tänker på honom får jag gåshud. Han stryker omkring i skogarna, ser ut att vara både välnärd och välvårdad men han kanske helt enkelt saknar en lady camorra...

  mvh
  Saga

  P.S Devil tog sig in i huset via kattluckan.

  SvaraRadera
 40. Saga: hu, jag får kalla kårar.
  Nej, jag är inte heller rädd för katter. Vi hade en katt som hette Misan när jag var liten. När hon löpte var det förstås många bestar i farten, men de var inte särskilt läskiga. Den där katten du beskriver verkar ha varit en tamkatt som förlorat rädslan för människor men inte lärt sig respekt. Haha. Usch. Ja, om han och Lady Camorra slår sig ihop så har vi en allians som skulle kunna skapa skräckvälde under lång tid.

  SvaraRadera
 41. Man kan rösta på en groda i hela 19 timmar till.
  Ville bara pepåka det.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim