lördag 20 februari 2010

Segervrål

98 kommentarer:

Bitten sa...

Hallå??? Vad hände här?? Systerdyster??? När blev hon en groda?? Eller har jag missförstått hela den här omröstningen totalt?? Det skulle i.o.f.s. inte förvåna mig.. Kolla på diplomvinnarens blogg under inlägget som heter "En annan favorit bland mina kylskåpsmagneter" så förstår ni att jag kan vara hur vilsen som helst!! :-)

Charlie sa...

Hahahaha... men alltså.

Anonym 19:11 sa...

Ho ho ho! Den värsta fuskaren i Gaggböles historia :)

Men Tristan då? Snart tar jag mod till mig och frågar den dära Kimza själv.

Anonym 19:11 sa...

Äsch. Klart att Systerdyster och Hovgroda 1 har vunnit.
Men diplomet borde väl ändå gå till Tristan också?!

maja lundgren sa...

hahaha... det blev Systerdyster som blev hovpaddan till slut... Men kan hon inte ha det, efter allt fusk? Jag vet inte hur det gick till, det var Ann Onym som gjorde diplomet. Ank-Käthe är skitsur för att hon inte står med på diplomet.

Anonym 19:11 sa...

Så blir det förstås :D

Betyder det att jag inte får jäklas bara lite grann med den de Kimza :(

maja lundgren sa...

Eh, ja hur går det med det nu... Typiskt Gaggböle... Kanske Systerdyster hittar på nåt?
Kylskåpsmagneten in vinnarens blogg påminner förresten lite om Jan Stenmarks bilder.

Bitten sa...

Phu.. *drar en suck av lättnad* Det var alltså inte jag som var helt väck den här gången!! :-) Himla skönt det!!

Maja.. Syster Hovpadda låter väldigt bra tycker jag!! Jag känner med Ank-Käthe!!

maja lundgren sa...

i.

IAMB sa...

Är det ingen här som är engagerad i melodifestivalen?

Charlie sa...

j.

IAMB sa...

Märkligt förresten, jag har inte reagerat alls när diverse personer kampanjat och erkänt sig besegrade etc - fast egentligen var det ju grodorna vi röstade på eller om ... eller hur det nu var, ja.

Diplomet är fint i alla fall.

Bitten sa...

Förresten.. nu fattar jag Systerdysters senaste byte av avatar.. Hon ville ju naturligtvis skynda sig att se extra seriös ut innan det kom ut att HON korpat åt sig segern, mitt framför näsan på dom tavlande grodorna och paddorna!! !!

IAMB..
Melodifestivalen??? Är du galen?? :-) Här är det OS som gäller..

Bitten sa...

..tävlande skulle det vara.. inte tavlande.. även om väl Syster Hovpadda gjort en tavla nu.. he-he!!

IAMB sa...

Men alltså, är det melodifestival och OS samtidigt?? Måste vara svårt för en del... själv håller jag mig till "Big bang" av Singh, samt då och då en bloggkommentar...

IAMB sa...

k.

IAMB sa...

Har jag sagt nåt dumt nu?

Charlie sa...

Jag började läsa en Fermats gåta innan jag blev riktigt sjuk, har inte orkat återgå till den ännu. Inte för att jag kommer att förstå allt men för att förstå det som bara är möjligt. Har två band av matematikens historia som också väntar. Det är ett jävla aber att bli så sjuk så man blir slut och tom i huvet. Jag känner inte igen mig själv och det gör mig lite arg. Jag känner mig lite sinnessvag faktiskt.

Charlie sa...

För att du sa k. eller för att du pratar om Singh?

Anonym 19:11 sa...

IAMB. Har du inte förstått hur det tog i vår allra innersta hjärterot att erkänna oss besegrade, när vår lilla gröda blev slagen på sluttampen?!
Nu är jag helt tillintetgjord!

IAMB sa...

Fermats gåta tyckte jag var fascinerande och spännande, men som jag minns den handlade den mer om själva det yttre händelseförloppet, alltså hur han (vad hette han nu igen?) kämpade för att få ordning på beviset, än om matematiken som sådan.

Anonym 19:11 sa...

Melodifestival? Det trodde jag var i April!

IAMB sa...

Det börjar bli en aning förvirrat, här. Med risk för att förstöra den poetiska galenskapens lätthet, eller nåt sånt (nej jag har bara druckit ett glas rödvin och det var flera timmar sedan), så måste jag försöka bena ut saker och ting:

i. säger Maja. j. säger Charlie k. säger då jag, i förhoppning om att någon annan ska slösa cyber-energi genom att säga l.

Men i själva verket vet jag ju inte vad jag sagt! k.kanske har en vedertagen och vedervärdig betydelse! Därav min fråga om jag sagt något dumt.

Singh står jag för. Jättekul att läsa, och nu TROR jag att jag förstod det första enkla speciella-relativitetsteori-exemplet.

Anonym 19:11: Om jag ska vara riktigt ärlig, så hade jag faktiskt inte räknat med att Hovgroda 1 skulle vinna. Jag fastnade för den, men hoppades nånstans att en lite vackrare och glamorösare groda skulle bli etta, så att det kunde spridas i den närmre bloggosfären att grodor KAN vara tjusiga...

...detta avslöjande kanske inte gör dig gladare förstås...

Charlie sa...

IAMB: jo det gjorde det, och det är väl därför den var intressant även om man inte är särskilt bevandrad i siffrornas konster. Samma när jag läser om Einsteins relativitetsteori och så, det går bra en bit men sen blir det komplicerat. Men det pirrar fan så roligt i skallen när man håller på.

Melodifestival. Nääää det är jag lite rädd för. Fullt så tondöv är jag inte att jag står ut med det på den här nivån. Kan ibland titta på Eurovisionen men bara ibland.

Charlie sa...

Den allmänna teorin är den svårare fast man kanske tror tvärtom. Hursomhelst så la jag bort det där för nåt år sen men planerar att bli kvick i roten igen. Kvickrot, kvicktor, kvickrot. ;-)

Ja det var rätt att säga k. där IAMB!

Anonym 19:11 sa...

IAMB. Jo, det gör mig lite gladare :)

IAMB sa...

Charlie: Du VERKAR i alla fall inte sinnessvag! :-)

Det låter jobbigt det du beskriver.

Själv har jag många böcker som väntar, dom står där så snällt i bokhyllan. Sigma (matematikens historia i 6 band) har väntat jättelänge. "e - the story of a number" (handlar om basen för de naturliga logaritmerna) likaså. Och "Högt bland Saarijärvis moar", "Upp trälar", "Söner av ett folk" av Väinö Linna. "Varulven" av Sandemose. Det är väl dom som börjar tappa tålamodet snart.

Charlie sa...

Jag läste en rolig bok en gång om människors sätt att räkna, om att människor på en del ställen har en annan talbas (förstår inte att jag alltid ska tänka på Meral Tasbas, det är ju störande) och att siffror i början på räkneriet ofta har namn från kroppsdelar.

Jag har Platon i några band här som skriker rent ut sagt högt varje gång jag går förbi. Och Shakespeare som jag inte känner alls så bra.

Man får väl se det som att man har en massa kul kvar.

Charlie sa...

Saarijärvis moar, vad är det för något?

IAMB sa...

"första delen av Linnas berömda trilogi om den finske bonden... Ett brett upplagt epos om en nybyggarfamiljs liv. Högt bland Saarijärvis moar berättar om en gryende socialism under åren fram till första världskriget." Från baksidestexten.

Anonym 19:11: va bra!

Charlie sa...

Aha, jag kände ju igen det men hade ingen aning.

Undrar om man skulle få panik om man bodde på biblioteket. Hade en liten säng i nåt studiebås där och en läslampa. Man kanske rentav skulle bli tokig på stört.

IAMB sa...

Jo, det är sant: mycket kvar att läsa, många platser kvar att besöka...

... men så långt som till Mars har jag ändå ingen lust att bege mig. Boken "Framåt Mars!" kom för några år sen. Ur Bokus presentation:
"Populärvetenskapligt hållen bok om planeten Mars. Rymdforskaren Ella Carlsson berättar om rymdfärder i allmänhet och om egna upplevelser från simulerade landningar på Mars i synnerhet. Teamet, där hon var ingenjör och navigatör, tillbringade fyra veckor i en kapsel på Devon Island i arktiska Kanada."

John Bunyan Esq sa...

λ?

IAMB sa...

Våra kommentarer går visst om varandra, Charlie.

Jag tycker titlarna är oerhört poetiska, suggestiva på något sätt (gäller Väinö Linnas trilogi alltså). Och på något vis för mig kopplade till en tid i mitt liv, som kanske inte direkt har med böckernas innehåll att göra, fast ändå lite...Jag borde verkligen läsa böckerna..

Om man skulle bli tokig på biblioteket, så är det väl bara att bege sig till avdelning Vl eller Do, valfritt vilket...

Charlie sa...

Jaså gjorde det. Hade jag ingen aning om, att man kan simulera Mars. Rymden är inget heller jag vill ge mig ut i. Tänk att det betalas miljoner kronor för att få fara ut dit. Vad ska man dit och göra?

Dock är det roligt att läsa om, jag har aldrig läst fantasyböcker, men en del lär ska vara bra. Däremot har jag lust att skriva lite ute i rymdentjosan. Men jag tycker att man ska veta lite om rymdfartyg och tekniska saker som jag inte är så bra på. Men man kanske kan lura sig runt det också. Har inte läst Aniara av han som jag ibland i misshugg kallar Martin Harryson.

IAMB sa...

Hoppsan, JBE, nu blev det mega-komplicerat.

Charlie sa...

"Om man skulle bli tokig på biblioteket, så är det väl bara att bege sig till avdelning Vl eller Do, valfritt vilket..." *ASG*

Ja vi går om, men det är bra att gå om. Det blir lite extra speciellt att följa då.

John Bunyan Esq sa...

IAMB,
Jag fattar inte heller, men då det var både bokstäver och matematik i tråden drog jag till med lambda (=30? Fast i Rom bidde det 50 av någon anledning). :)

IAMB sa...

Man kan ha fördomar om böcker också. Det har jag om Aniara. Jag tror den är deppig.

IAMB sa...

μ heter det ju.

Var fick jag mega ifrån?

John Bunyan Esq sa...

Ah, Lilla My! Har alltid älskat Tove Janson, mumintroll och, antagligen, därmed finlandsvenska. :)

Charlie sa...

Muminmammans handväska är något alldeles särskilt. Och sova tills våren kommer.

IAMB sa...

Men om vi i stället går tillbaka till epsilon... man kan ha mycket roligt med epsilon... epsilon är ÄNNU mindre än my... fast inte lika ettrig..

IAMB sa...

Charlie: håller verkligen med!! Även om handväskan.

IAMB sa...

Nu har jag nog gjort mitt för i kväll för att leva upp till Gaggböles stolta namn.

(Inte för att det varit någon uppoffring, tvärtom...)

Gonatt alla!

Systerdyster sa...

Hoppsan...är JAG en groda? Jag ttrodde att Hovpadda 1 vann? Jag är verkligen ingen värdig vinnare och min egen röst gick till Red Pumilio. Hovgroda/padda 1 tackar så mycket. Han firar med ett dopp i slampoolen. Sedan ska ha gå i ide och ta en välförtjänt vika i bland bottenskrapet på avskrädeshögen. Puss!

IAMB sa...

Maja: vad betyder i.?

maja lundgren sa...

Oj vad har jag ställt till med nu då... i är inget hemligt tecken, utan jag rättade mig själv: jag hade skrivit "in vinnarens blogg". Men sen hann någon emellan med en kommentar och då såg det rätt lustigt ut med bara i tyckte jag. Och så gick jag ut och tänkte inte mer på den saken. Det var inte meningen att väcka oro av något slag.

maja lundgren sa...

Systerdyster: "min egen röst gick till Red Pumilio" åhåhå, försöka duger...

Systerdyster sa...

IAMB:
Maja råkade skriva "in" istället för "i" nånstans i början av tråden och fick kanske en släng av ångest över detta fruktansvärda misstag. Själv snubblar jag ständigt på tangenterna och börjar undra om jag är dyslektiker.

<---- Notera att jag inte längre är groda eller Drottning Sophia. Nu är jag mitt vanliga gamla jag, d.v.s. Lauren Bacall!

Systerdyster sa...

Jahapp. Sent ute som vanligt...

Maja:
Jag insåg ju inte hur giftig den lille rödingen var, tyckte den var gullig tills jag läste på om den giftige gynnaren. Hovgroda 1 kan tyckas aningen stel, lite Reinfeldt över honom faktiskt. Jag är trots allt ganska stolt över mina katter som lyckades sätta tassarna på tangentbordet och klicka iväg sina röster. De har firat med scampi hela helgen!

IAMB sa...

Reinfeldt!!?! Jo, kanske lite, när jag tänker efter. Men det var INTE min koppling, då vete tusan om han (för alla grodorna är väl "han", prinspotential som de har) hade fått min röst!

Maja: ja just det, det gäller att vakta på varje litet tecken, som kan betyda något eller skapa ångest för någon...:-)

Jag älskar förklaringar. Är dock medveten om att man inte alltid kan KRÄVA dessa.

maja lundgren sa...

IAMB: ja jag älskar långa noggranna förklaringar för att reda ut bagatellartade missförstånd. Jag tycker sånt är underbart.
Systerdyster framhärdar i sin fräckhet och skyller på katterna. Det är helt otroligt. Denna totala slughet.
Det är lite betonghäck över hovgroda 1 tycker jag. Jag associerar snarare till Bresjnev eller Chrustjev (ursäkta om stavningen blir tokig nu) än till Reinfeldt. I synnerhet som Systerdyster utlovade livslångt medlemskap i partiet.

IAMB sa...

Maja: tror du det är för att man inser att man rent teoretiskt alltså skulle kunna reda ut alla missförstånd in i minsta detalj? Ungefär som att de som har det rörigt hemma får rådet att "börja med att städa ett litet bord"?

Nej, det var nog ingen bra liknelse.

IAMB sa...

Hur känner man sig när allting är helt på sin plats, allt skräp slängt, allt trasigt lagat, allt onödigt bortskänkt eller i nödfall slängt det med? Någon som vet?

maja lundgren sa...

Å, jag tror att det är bra med en del trasigt och onödigt - grodomröstningar kan ju t.ex uppfattas som ganska onödiga, men varför det egentligen? Är i så fall inte OS lika onödigt? Att inte ens vara på det klara med reglerna kan ju uppfattas som "trasigt, alltså ofullkomligt. Men varför skulle man inte kunna uppfinna regler allteftersom? Det finns ju egentligen ingenting som säger att man inte skulle kunna göra så, också. Man kan bestämma vissa regler i förväg och sedan låta det mesta vara töjbart à la Gaggböle.
Men jag känner igen känslan att vilja få allt på plats, jag kan även få ett ryck ibland att städa ut och slänga rätt mycket grejer - jag gillar tomhet. T.ex att bo på ett hotell, helt opersonligt och "rent". Men i praktiken har jag många lådor och anteckningsböcker fulla med krafs.
För övrigt vill jag betona att jag bara röstade en gång: däremot verkar det som om en anonym supporter med kunskaper i italienska har röstat flera gånger på dendrobates auratus. "Peeer seeempreee..." betyder för alltid, for ever.

IAMB sa...

Nämen det onödiga som HÄNDER behöver ju inte vara onödigt, s a s, om det är kul är det ju definitivt inte onödigt!

Det jag menade var dessa väl lagrade onödigheter som tar upp plats - hemma hos mig, närmare bestämt.

Mina ryck kommer tyvärr mycket sällan.

Jag hade mycket roligt när jag läste "Rensa i röran", men inte hjälpte den mig särskilt mycket.

Anonym sa...

Ciao, 'italienskan' här (kvasidito eller kanske kvackdito?).. jag smyger i buskarna och törs inte riktigt in i detta illustra sällskap. Visst röstade jag på henne, den vackra gröna. Tror det var en gång, minns inte riktigt.. Mycket är kort i dessa dagaaaarrrr.

Anonym sa...

"Mark Twain, who got his newspaper start in Virginia City, gained his first writing fame from a story about jumping-frog contests in Calaveras County in California." Robert T.Self, Robert Altman's McCabe & Mrs.Miller

Anonym supporter (en röst på okyssta grodan)

maja lundgren sa...

Anonym 11.07: jamen "per sempre" var helt rätt, och det går förstås för sig att töja ut vokalerna. "Mycket är kort i dessa dagar" - det är sant, slit och släng, närsynthet horisontlöshet och snuttifiering, men i Gaggböle är det inte så.
Och jag måste säga att jag tycker fortfarande att den gröna är... men ok, Brezjnev vann, och låt nu inte denna oskyldiga lek bli upphov till osämja (så blev det nästan efter tigerteckningstävligen).

Anonym 11.52: oj då det var roligt att höra. Mark Twain gillar jag.

Ann Onym sa...

Mähh... Fattar ni nada eller??
Diplomet gick ju till den som kommit med fabulösa grodor och kvackande i tid och otid.
Det är väl det Systerdyster gjort i denna slammiga valrörelse? Eller hur??
Hovgroda 1 får nöja sig med att ha Systerdyster som matte. Om det nu är en vinst:-)

Systerdyster:
Trots en stundtals galen valrörelse så måste jag säga att jag beundrar dig. Hade ingen aaaaning om att det fanns en ful politiker inom dig:-)

Nu skall jag trösta min AIK-groda med en puss. Hon är jättebesviken och tycker att det är rätt åt Ann-Käthe. Grodis, som hon heter, skyller allt på henne.

maja lundgren sa...

Systerdyster är oerhört slug. Snudd på en Macchiavelli faktiskt. Macchiavelli har redan tagit titeln Fursten, Systerdyster får väl skriva en handbok som heter Paddfursten.
Men Ank-Käthe är nu helt hysterisk och funderar på att sticka till Düsseldorf igen, jag måste lugna henne. Lugn.

Ann Onym sa...

Maja:

Du får väl säga till Ann-Käthe att hon har förtjänat ett eget diplom för den fantabulösa lista hon fixade för alla paddor och grodor. Tror det skulle passa hennes ego:-)

Mariannesson sa...

hahaha... Det är allt jag kan säga för tillfället...

Mariannesson sa...

Det var ett fint diplom men är det rätt groda på bilden?

Anonym 19:11 sa...

Äsch inte ska det bli nån osämja inte. Systerdysters diplom är välförtjänt! Hon var onekligen bäst på att kvacka i tid och otid under kampanjen :)

Men diplomet är ju så vackert, suck. Så jag tänkte tipsa om att det faktiskt går att spara ner diplomet på den egna datorn. Sen skriver man ut det och plitar dit sitt eget namn. :D
Hörde jag nån kvacka om fusk? Nej, tänkte väl det ;-)

Kan berätta att jag idag på ett forum läste att den här bloggen är ett vuxendagis :) Stackars Maja härbärgerar tydligen här ett gång förvuxna barn som leker med låtsaskompisar om jag förstod det rätt :) Ha, ha. En del är bra avundsjuka skulle ju jag säga.

Mariannesson. Diplomet gjordes redan tidigt under kampanjen, när man inte visste vem som skulle vinna. Det är bara en fin groda., inte vinnaren.

Anonym 19:11 sa...

Jaha. Nu har jag stuckit ut hakan och bett Kimza berätta om sitt val. Kommentaren inväntar nu granskning.
Vi får väl se hur det går :D

Anonym 19:11 sa...

Anonym 11.52. Så då röstade du alltså på min Hovgroda 2? Tack tack! Den behövde verkligen lite tröströster.

IAMB sa...

Anonym 19:11: Kan bara meddela att jag blir nyfiken. Är det något fel med vuxendagis?

Anonym 19:11 sa...

IAMB. Det finns tydligen tråkmånsar som tycker det ;-)

IAMB sa...

Anonym 19:11: Vad kan det vara för märkliga personer? :-)

Charlie sa...

Jag måste säga att jag drack just ett väldigt äckligt kaffe.

maja lundgren sa...

Jaså vuxendagis... jahaja... Jo det finns ju de som har svårt för humor, överhuvudtaget. Är det någon av de vanliga belackarna?

maja lundgren sa...

Charlie: drick en liten kopp gott kaffe då, så får du bort smaken av det dåliga.

Tristan sa...

19:11, vid Tor och Oden - väck inte den "papcist" som dagdrönar!

IAMB sa...

En språkfilosofisk fråga: man kan väl inte säga att man snackar skit om vissa personer, så länge man inte vet att det är dessa personer det gäller??

(Jag tänkte just att detta kanske är något för Tristan...)

maja lundgren sa...

Det har du rätt i Tristan - jag tar tillbaks min fråga. Det man inte vet om har man inget ont av.

IAMB sa...

Frågeställningen, alltså, menar jag, kanske är något för Tristan

IAMB sa...

"Den papcist som dagdrönar" - kan du översätta?

Tror jag förstår andemeningen, men i alla fall?

maja lundgren sa...

Nä, det tycker jag personligen är överflödigt IAMB.

Anonym 19:11 sa...

Tristan. Nej det har du rätt i. Verkligen! Det borde jag sannerligen inte ha gjort. Jag trodde bara inte att det var riktigt så illa ställt.

IAMB sa...

OK Maja, jag förstår. Det skulle i princip lika gärna kunna vara "den blomma som vissnat", "den motor som stannat" etc.

Andemeningen är det viktiga. Så tolkar jag att du menar. Och jag håller med.

Ska se om jag hittar "papcist". Google gav inte så mycket, men det finns ju fler sökmöjligheter.

IAMB sa...

Inga träffar i SAOB.

Oh lala, I think I've got it!

valens sa...

Quack from a Bad Romance...

Rah-rah-ah-ah-ah...
Roma, Ro-ma-ma...
GaGa-oo-la-la.

maja lundgren sa...

Jaja, allt ordnar sig nog ska du se Valens. Ta det lugnt bara.

IAMB sa...

Hittade du nåt bättre kaffe, Charlie?

Charlie sa...

Nääh men jag har ätit en varm macka så det blev lite bättre. Vettefan vad som hände egentligen. Det smakade bara rävgift.

Däremot har jag piggat på mig och skriver lite om något som utspelar sig på en jul. Det är lite kul att kunna få nåt gjort, det är så erbarmeligt trist när det står stilla i pallet.

Kanske ska slå till och göra en äppelpaj till avkommorna också. Fast det är bara en plan. Har sovit i dag på dan så natten är min.

Natten är min, då tänker jag på Moa Martinsson. Det var en kvinna.

IAMB sa...

Anonym 19:11: Hur känns det i hakan...? Hoppas inte alltför ont.

Charlie: ja hon skrev kanske på nätterna, eller?

Charlie sa...

Ja hon arbetade hårt på dagarna men sa att nätterna de är mina, det var då hon skrev. Hennes två äldsta söner drunknade och hennes man tog livet av sig. Och sen Harry Martinsson på det. Men hon hade två söner till som överlevde. Om jag nu inte har snurrat till det för mig så var det så.

Anonym 19:11 sa...

IAMB. Nej, på mig gör det inte det minsta lilla ont. Men jag tänker mer på alla andra som kan drabbas av min obetänksamhet.
Det gör däremot lite ont.

IAMB sa...

Anonym 19:11: Det förstår jag inte alls. Men det verkar inte vara läge att diskutera det här.

maja lundgren sa...

Apsolut ingen fara, Anonym 19.11! Promise!

Zigge sa...

Nä, Anonym 19.11 är kult. Men gubbar som stalkar Maja har man lite nog av.

Anonym 19:11 sa...

Tack Zigge :)

Tristan sa...

Anonym 19:11, nu vet jag inte riktigt hur du skriver på andra bloggar. Men om du gör det som här så skulle jag nog inte fundera på de "obetänksamheter" som du menar. :-)

För övrigt är "papscism" ett ord som jag är upphovsman till medan "rörelsen" är begreppets gärningsmän. ;-)

Anonym 19:11 sa...

Tristan. Jag skriver väldigt lite på andra bloggar. Men när jag gör det så gör jag det i samma stil som här. Och under samma signatur.
Tack så mycket för övrigt :)

KimhZa Bremer sa...

"Det finns små tecken till töväder i bloggosfären också. Jag tycker att det ser rätt hoppingivande ut, men ska inte orda så mycket om det än så länge. Sånt kan ta tid."

Majas ord.

På Södermalm är det minus tretton grader, isblocken faller ner med knallar här när plåtslagarna ropar. Jag försöker ratta barnvagnen med uppsyn och stolthet genom modden och grusgeggan där vi bor.

Fan, vad jag kämpar, jag och min dotter. Om ni bara visste. Isblocken faller och jag rattar vidare. Jag möter mammor och pappor i detta och vi kämpar alla vidare.

Jag läste senast igår här föraktfulla rader om vem jag är och vem jag har barn med, Maja har nu tagit bort detta inlägg?

Snön och moddet och gruset och kampen och timmarna och sömnen och T-banan som inte fungerar och jobbet som måste göras och lillflickans dåliga aptit och elpriset och det faktum att vi glömde grodan August i hissen vid Odenplan...

Men föraktet mot en pappa som vill vara pappa är kompakt, inte bara här.

Ja, jag avskyr den gräsliga stämningen här inne, som ibland rättfärdigar människor att ge sig på oskyldiga pappor och barn. Många här inne är inte kloka, som jag ser det. Drabbade av oförrätter själva och envisa att ta hämnd, till vilket pris som helst.

Det värsta är när detta skojas bort. Det drabbar alldeles för många.

Jag önskar att jag hade kunnat vara med och skoja i grodtävlingen... Men de som vet förstår att smärtan är för stor. Advokater, rättegångar, familjerätter... alldeles för många av oss som har gått igenom detta för att få vara föräldrar, tycker helt enkelt inte att det är roligt alls.

Vi som vill jobba för lika rättigheter och skyldigheter för män och kvinnor, mammor och pappor.

Vi kämpar vidare i det dolda tillsvidare.

/KB/JA

maja lundgren sa...

Det är bra att du rattar barnvagnen med uppsyn och stolthet, Kimhza... Absolut ingen här är emot att pappor engagerar sig i sina barn. Jag vet inte riktigt vad du har fått det ifrån. Det är ju en enorm skillnad som har inträffat de senaste åren, och det är ett stort framsteg tycker jag.
Jag tog bort Systerdysters inlägg trots att det var milt som en västanfläkt i jämförelse med vad du själv har skrivit om mig och den här bloggen. Det var ett skämt, här forskas nämligen inte i identiteter, och vad gäller förakt så nådde det inte ens upp till fotknölarna av det hat som strömmat från din blogg mot min.
Jag låter ditt inlägg stå kvar, men hoppas att du begriper varför du inte är välkommen här.
Vissa diskussioner har vi lämnat bakom oss för längesedan, och jag tycker att du ska respektera den vilja till fred som finns på sina håll.