tisdag 15 juni 2010

Düsseldorfkroken

Well well well. Idag har jag varit en hurtbulle, har kommit igång med träningen ordentligt igen. Förra gången jag pratade om Friskis och Svettis blev entusiasmen måttlig här i bloggen, en del gav rentav uttryck för oförblommerad avsky, det hördes gäspningar, morrningar... Sympatiskt, så ska det vara. Don't change.
Jag vill bara meddela att Gaggböles Folkhälsoinstitut har inlett ett samarbete med Gaggbölekuriren: "Kom i form med Ank-Käthe och tigerbossen".

Märk väl att Ank-Käthe utför den legendariska rörelsen "Düsseldorfkroken".*Tigerbossen har alltid rätt svårt med koordinationen, strängt taget så tycker han att det är förnedrande att gymnastisera, men under Gaggböles folkhälsovecka så är det obligatoriskt för honom att bli gympaledare. Det är något som bestämdes av kriminalvården i Gaggböle vid ett historiskt möte 1999. Gaggbölekuriren hakade på, och mot det gemensamma trycket från media, Folkhälsoinstitutet och anstalten hade vår stackars kisse ingenting att sätta emot.
För den som tycker det verkar fruktansvärt i Gaggböle så finns det alternativ, åtminstone i helgen och åtminstone i Stockholm. Det kom in ett tips här om att man kan bli spådd gratis i Globen av en kollega till Monique, lördagar och söndagar mellan 12.00 och 17.00.
Jag tackar för alla såna här tips.
Det är kopplat till ett visst annalkande bröllop. Jag vill visserligen avskaffa monarkin, det står inte högst upp på min politiska önskelista men jag tror att det skulle vara relativt bra, inte minst för att det nog kan vara jobbigt att bli född i en guldbur. Det finns säkert bättre argument för att avskaffa monarkin än att man tycker synd om de kungliga individerna, men det duger för mig.
Det är emellertid tänkbart att jag kommer att försöka få en glimt av prinsessbröllopet på stan.
Hur uppstod Düsseldorfkroken? Vilken fråga.
Den här då: ligger det något bakom ryktet att Ank-Käthe planerar att hjälpa tigerbossen att rymma? Och har detta något med Düsseldorfkroken att göra? Spökskrivaren i Gaggböle, är han inblandad?
Käthes gula kinder blir orangea...
- Det är jag som ställer frågorna! En fråga till många, inte många frågor till en!

*Tack Anonym 19.11, jag manipulerade din bild av Ank-Käthe lite grann.

21 kommentarer:

 1. Oförblommerad avsky.
  Nä, jag tränar faktiskt också ibland.
  natti

  SvaraRadera
 2. Nå Maja. Av fotona att döma verkar du vara i hyfsad form. Det är mer än man kan säga om mig... men "bredarslade tanter är det bästa som jag vet" sjöng Robert Broberg. Kai Gullmar, som var på tal här, skrev "Vart tar alla vackra flickor vägen, och var kommer alla fula lea käringar ifrån..." Nej, jag går en promenad ibland men några gym tänker jag inte besöka. Någon gubbe har jag inte att imponera på och så mycket som jag reser så har jag mer än fullt upp ändå.
  Jag har också minnen av Kai Gullmar, men det tar jag en annan gång. Det får också bli en cliff-hanger...

  SvaraRadera
 3. Bredarslade tanter ÄR det bästa som finns.

  SvaraRadera
 4. Woo hoo - tigerbossen! Obuntubotho!

  Tyst här i Gaggböle om natten, men lika bra är väl det för jag är helt slut så jag orkar ändå inte prata. Men inte har jag då varit i skogen och... :-)

  Alltså, jag har en allvarlig fråga. Man brukar ju säga att man ska följa sitt hjärta, sin inre röst eller vad man nu vill kalla det. Men hur vet man vilken det är bland allt annat som rör sig därinne?

  SvaraRadera
 5. Hej Fia!
  Jo jag är vaken. Din allvarliga fråga - den som hade ett svar på den.
  Jag tror att man aldrig behöver ångra en förändring. Å andra sidan så kan man ju vara tillfreds med det som är.

  SvaraRadera
 6. Jag känner en Monique!

  SvaraRadera
 7. Glömde skriva spådamens namn: Madame Pompidou (ej att förväxla med Madame de Pompadour). Det kunde ju vara en idé att konsultera henne med din svåra fråga...

  SvaraRadera
 8. *rodnar* Jag trodde först att det hade skett en olycka i den skarpa kurvan som kallas för Düsseldorfkroken med benbrott som följd.

  Vad gäller motion kommer jag nog inte närmare "Beach 2010" än en vovvepromenad utefter Mölndalsån.

  Monarkist - Javisst! ;)

  Ett lite senkommet Välkommen tillbaka! också efter en, vad jag har förstått, underbar resa. :)

  SvaraRadera
 9. Haha. Tänk att äntligen få se Tigerbossen motionera. Jag känner mig plötsligt inspirerad att ta tag i min egen träning igen. Den har tyvärr varit vilande ett halvår, men nu så!

  Jag förstår inte riktigt motviljan här mot detta. Jag brukar tänka på Mick Jagger när det tar emot. Han berättade i en intervju för några år sen att han joggade varje dag numera. Hans tidigare liv och leverne höll ju bara till en viss ålder, sen var det bara att acceptera faktum. Det som funkar när man är tjugofem gör det inte när man är fyrtio+.
  Ja suck, nu får jag nog ge mig ut på långpromenad.
  Ska försöka mig på Düsseldorfkroken senare.

  Men mest intressant är ändå frågan om Tigerbossens eventuella framtida rymningsförsök. Jag ser med spänning fram emot nya uppgifter om den saken :)

  SvaraRadera
 10. John B. Jag måste med skammens rodnad på kinderna medge att jag i dessa dagar är lite monarkist *hukar mig*

  SvaraRadera
 11. John Bunyan: tack, ja den var faktiskt underbar.
  Anonym 19.11: Mick Jagger har helt rätt. Men jag funderar lite på Motörhead. Man får inte intrycket att de motionerar eller lever särskilt sunt överhuvudtaget, ändå orkar de hålla igång på konserterna.

  SvaraRadera
 12. Brrrr - Har ibland undrat hur "cold shoulder" egentligen känns. *skrattar*

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Clam: jo jag vet - inget ont om intervjuaren, men det blev ytligt. Som det ofta blir. Om du visste vilka frågor jag ibland blir ombedd att svara på. Jane Barks teckning var väldigt fin.

  SvaraRadera
 15. Nu måste jag lägga in en protest. Hovgroda 1 kväker att han inte sanktionerat någon folkhälsovecka i Gaggböle. Och som Gud kan jag då rakt inte ta ansvar för Ank- Käthe och Tigersbossen om de faller döda ner under ett skuttigt Friskis & Svettispass. Jag har faktiskt fått bädda ner Hovgrodan och låtit honom sniffa på luktsalt, han är oerhört kränkt eftersom den enda aktivitet som han kan delta i är längdhopp och möjligen tresteg. Han är dessutom fullbokad den här veckan och ska agera stand i Storkyrkan om brudgummen får kalla fötter i sista minuten. Vore det inte helt underbart om Viktoria pussar på Grodis och han skulle förvandlas till en vacker prins. Det bröllopet skulle få stora rubriker även utanför Gaggböler extensiella gränser. Jag har provpussat men eftrsom jag inte är en princessa så sker ingen förvandlig. I min enfald provade jag sova på ärter och sov som en stock utan att känna av ärterna det minsta. Jag är kluven till monarkin, prinipiellt vill jag avskaffa den men hamnar gärna framför TV ger "året med kungafamiljen" och till mitt förtet så får jag ofta smyga upp en näsduk för att torka tårarna som rinner av rörelse.

  En viss dyster Syster införkaffade i februari ett klippkort på det lokala gymet (inte det Westlingska) och tänk - den som spar hon har! Jag har hela nio klipp kvar vilket innebär att jag lyckats släpa mig dit en (1) gång och de nya träningsskorna lyser fortfarande kritvita.

  SvaraRadera
 16. Håhå, jag visste att du skulle komma dragandes med din Hovgroda 1... Det är fortfarande inte tillräckligt utrett hur det gick till när han vann. Det var inte rimligt. Alldeles för många frågetecken runt detta.
  Men jag gillar idén med Hovgroda 1 på bröllopet. Med din list och totala brist på skrupler blir det nog så.
  Tigerbossen hade inte en chans att dra sig ur, det var ju media, Folkhälsoinstitutet och kriminalvården som pressade på.

  SvaraRadera
 17. Jag som trodde att ett av Tigerbossens motton var: Where there is a will, there is a way.

  SvaraRadera
 18. Måste brista ut i ett härligt magsäcksgungande gapskratt - här återvänder man på en visit till Gaggböle, om inte annat så för att bevisa att man minsann inte är och "knullar och slåss i skogen". Vet ni vad!

  Här skulle man lyssna hur andra gör för att höra sitt hjärtas röst - men min träffsäkerhet är som vanligt så kass att den blir rolig.

  Herregud vad trodde jag - att folk intresserar sig för sånt när man kan snacka gamla stenar.
  Ja men kul var det.

  Nä jag tror Gaggis är mig övermäktigt, Tigerboss eller inte. Han ser förresten ut som om han har världens jätteballe i ena shortsbenet. Och det kanske är hans kompass i livet, hans "hjärtas röst". hehehe

  SvaraRadera
 19. Mariannesson: Kai Gullmar skrev en hel del fräcka saker. Jag har precis upptäckt att sångerna i "Lilla fröken kyrkråtta" skrevs av henne: "Jag var så liten och fattig och pank/när jag klev in i er bank"... En lite sådär häpnadsväckande cynisk film om en flicka som blir gift med en bankdirektör.
  "Livet är så lätt/ och härligt/ingenting är mer/besvärligt".
  Fia: hur man gör när man lyssnar till sitt hjärtas röst - hm. Jag tror att man innerst inne vet. Men det är en svår och allvarlig fråga, förstås.

  SvaraRadera
 20. Fia,
  Hur man lyssnar till sitt hjärtas röst är nog väldigt individuellt.
  Själv uppfattas jag nog av folk omkring mig som en väldigt lugn och rationell människa (eller har åtminstone tidigare).
  Men inom mig rasar en vulkan av känslor som vrede, sorg, bitterhet, hat - men också glädje, kärlek och medkänsla. Ett virrvarr av dikotomier som längtar efter - och vägrar - att samarbeta. I detta kaos blir då "hjärtats röst" tämligen svag och undflyende och svår att lyssna till.
  Det känns lite märkligt att ge ett förslag som jag själv har svårt att följa; Att ibland kanske man borde försöka att ställa sig bredvid och, istället för att krampaktigt leta efter sitt hjärtas röst, söka något slags förnuft - väga för och emot, stapla upp, kategorisera och se vad som väger tyngst.
  Men, som sagt, jag är inte helt säker på om jag är rätt människa att ge råd i detta.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim