fredag 23 juli 2010

Jag vet sanningen om Littorin

Nej, men man måste ju variera sig.
Det var några här som påpekade att sex, drugs and rock'n'roll är ute. Om man går till bloggvärlden så tycks det stämma, överlag. Överst på Bloggtoppen ligger flickor födda på nittiotalet, söta och fina på många sätt, men porrigt är det inte och ej heller våldsamt. Om de nu inte måste gallra mycket i kommentarfälten har jag där hittills mest sett andra flickor födda på nittitalet som skriver: "Å vad fin du är..." "Hur gör du för att få håret att ligga sådär snyggt, mitt är alltid en risbuske..." "Vad duktig du är"... "Ha en bra semester i Grekland men kom tillbaks snart och sluta aaaaaaldrig blogga!!!"
Bland killarnas kommentarer har jag inte hittat någonting grovt, de verkar exakt veta var gränsen går och vad som är ok att skriva. "Vilken heting! Mjauuuuu!"
Den enda blogg i frontlinjen på bloggtoppen som avviker från det rosa mönstret är en invandrarfientlig blogg som heter Politiskt inkorrekt.
För övrigt domineras bloggvärlden av knep och knåp, trädgårdsskötsel, mat och bantning, datorer, motorer, tatueringar, heminredning, folk som visar sina målningar och tänker högt om ditten och datten, och det verkar vara rätt lite sex, drugs and rock'n roll. Min undersökning är inte statistiskt underbyggd på något sätt, utan baserar sig på ett intryck.
Jag ska ut ikväll men det var ett tag sedan jag hade något inlägg i kategorin Discoskolan, så varsågoda.


27 kommentarer:

Systerdyster sa...

Aha, det är den där genusnissen med danskurserna, va? Vilket fynd! Men det måste ha varit innan han började med tangokurserna för tangorabatten ser ganska orensad ut.

Nu gäller det att träna in alla dansstegen och sedan ge sig ut i nöjesnatten. Jag återkommer och berättar om allt sex, alla droger och rock n´roll.

maja lundgren sa...

Ingen aning faktiskt, snubblade över den på YouTube.

maja lundgren sa...

hehe, ja det blir spännande.

lenas viktigheter och oviktigheter sa...

Vad skönt Maja att dom flesta bloggar är rosa.
Väldigt skönt, för det är ju inte riktigt så som jag har uppfattat det, men det beror väl på att jag hänger på fel bloggar ;).

Den enda blogg som jag har stött på som är rosa är min egen. Men bilderna på den bloggen gör mej verkligen ingen rättvisa. Och ovanligt många har gnällt om min frisyr.

Ha en rolig discokväll.

maja lundgren sa...

Lena: jag vet faktiskt inte om det är de flesta, eftersom jag inte har räknat... Men ett tag var det ett väldigt liv om just de här tjejbloggarna, i media alltså: något slags moralpanik. De beskrevs som en samhällsfara. Jag tycker att de är väldigt oskyldiga och kan inte förstå att man tycker att det värsta som finns är att blogga om mode.
Har folk gnällt om din frisyr? Vad dumt.
Du har en rosa rattmuff så visst är din blogg rosa!

valens sa...

Apropå kommentarer...

Kvinnor köper sex-tjänster av unga män
”Handeln har ökat genom internet”

De är välbärgade svenska kvinnor i karriären som vill unna sig något extra.
I hemlighet köper de unga, manliga prostituerade.
De låter männen följa med som eskort på utlandsresor och middagar.
Antalet svenska ”gigolor” ökar alltmer.

Aftonbladet, Måndag 13 September 1999


Dagens datum? Den 23 juli 2010.

Internet har utvecklats snabbt sedan 1999, eller hur? ;)

Anonym sa...

Angående ökat antal besökare.
http://tabberaset.blogspot.com/2007/11/sljande-sex-tabberaset-trea-bland.html
Örjan

Anonym 19:11 sa...

Ja men söte Jesus. Artikeln Valens hänvisar till stödjer sig på uppgifter från Erik Korsås. Kriminologen som inte var kriminolog, och fick sparken från både polisen och Aftonbladet. Hans uppgifter tänker jag ta med några skopor salt.
Det är möjligt att han har rätt, men jag tänker inte ta hans ord för det. Eller Aftonbladets.

Det finns ett flertal Fb-trådar om honom.

https://www.flashback.org/t203710

valens sa...

Anonym 19:11: Du bör göra som Littorin - stämma Aftonbladet för förtal... ;)

Det är möjligt att han har rätt... :::)

valens sa...

Eller... tur med stockholmsveckan… :)

Medelålders kvinnor köper unga män
Svenska medelålders kvinnor reser till värmen och köper en ung man för ett par veckor.
helagotland.se

Anonym sa...

Jo, det var en nyligen bortgången svensk författare som reste till bl.a. Afrika för att känna sig åtråvärd. Nu tror jag inte att hon köpte sex däremot att hon hade sex. Omoraliskt? Tja... Olagligt? Nej.

Valens. 2 fel gör inte 1 rätt. Och vad jag inte fattar är att alla pappisar ständigt rusar till försvar för våldtäktsmän (nej, jag menar inte Littorin), kunder hos prostituerade och förövare i största allmänhet. Hur tänker du att det gynnar din eller er sak? Det är inte utan att folk får dåliga vibbar när ni ständigt misstänkliggör offer och tjötar om att fängelserna är fyllda av oskyldigt dömda män.

Cuben sa...

Valens dessutom verkar du delvis ha gott sällskap av Camilla Lindberg (fp) och Marianne Berg (v), se bifogad artikel länk.

Vet inte Mellins inställning ännu... (För att sänka debatten här, ni får ursäkta men det är fredag. Lena Mellin verkar föredra lösnummer framför prenumeration).

http://www.expressen.se/debatt/1.2071323/debatt-skrota-sexkopslagen-for-kvinnornas-skull

valens sa...

Anonym 18:49 (det är ett undantag – jag konverserar inte med anonymer…)

Jag hade ingen aning att alla pappisar ständigt rusar till försvar för våldtäktsmän kunder hos prostituerade och förövare i största allmänhet
Jag gör inte det, i alla fall.
Jag bara konstaterar vad som händer runt omkring oss…

Kan (till exempel) det vara anledningen att det inte blev något sex och våld i Gaggböle… Kanske…

Och för att sätta punkt:
Hur hade (anonyma samt icke anonyma) reagerat om jag i början av 2010 hade anklagat Göran Lindberg - en drivande kraft för att uppmärksamma problematik kring könsdiskriminering, sexuella trakasserier och våld mot kvinnor, särskilt bland poliser. Engagemanget har i flera fall hyllats av kollegor, press och politiker... - för flera sexualbrott?

Låt oss se sanningen runt omkring oss som den är, då får vi ett bättre och roligare liv på köpet…
Det skulle gynna oss alla!

Anonym sa...

Sa inte Maja ifrån för ett tag sen att hon inte ville ha det eviga tjafset från pappister här?
Jag kan ha fel. Trist att det räcker att Maja är borta en kväll så sätter det igång igen.

Bosse Landher

Anonym sa...

Några Pappist-pappuaner har blivit konstiga p g a sitt kvinnohat. De skulle tjäna sin rörelse bättre om de höll truten, alternativt kom med vettiga resonemang.

/ Edgard J.

Leroy sa...

Förvånad att ingen hakat på Disco temat eller funderat på det Maja skriver i inlägget.


Rubriken och innehållet var bra, hela inlägget innehöll som jag ser det minst 3 dimensioner/frågeställningar på ett svart/vitt plan.

Leroy

Leroy sa...

Plus för att tans skolan och videon var så pra.

Leroy

Ps. Se med fördel "Moonwalk" skolan. :
http://www.youtube.com/watch?v=E_FzgtLVzbI

Anonym sa...

Vilken fin video du har hittat!
Jag tror det är är viss läkares/tangoinstruktörs pappa som har spelat in en instruktionsfilm för grottmän. Sonen har väl förmodligen utvecklat det han lärde sig av pappsen och kör tango istället. Lite mer classy.

IAMB sa...

Maja: Det kan väl aldrig vara så att du studerar ämnesvalen i de populäraste bloggarna för att se vad du ska blogga om..??? Hehe

Förresten: vad det skulle vara kul att ha en egen blogg, och vad feg jag är som inte vågar...

Anonym sa...

Kul titel!
Sanningen om sanningen om sanningen...liksom.
Tuffa bud.
Knepigt med bloggar som förlängda vardagsrum tycker jag.
Undrar om bloggar kommer att spela någon roll politiskt i framtiden? Tveksamt? Eller?

Anonymis

Karin sa...

hursomhelst, du är (eller har blivit, på allra semestersistone) the Queen of Catching Captions!
Definitivamente ... :))

valens sa...

Disco, English Grammar and… Elections.

Using double negatives is incorrect in the English language. But many lyricists and musicians resort to, as a way of portraying the significance of a particular statement

So, catching caption:
B-B-B-B-B-Baby, you just ain't seen n-n-n-n-nothin' yet

Elections? Comings soon! ;)
Oops!
... I did it again…


Have a nice... disco Saturday night fever. ;)

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=yWYvl_AIIbU

Cuben sa...

Valens själv tycker jag att dubbla negationer kan vara bra att använda i att uttrycka sig, det gäller bara att åhöraren hänger med. Ibland så används det ju för att negera det tidigare påstådda, men också som ett sätt att förstärka det negativt sagda.

Av någon anledning så gick jag tillbaka till det 30 åriga kriget, (lite innan Bachman Turner Overdrive alltså), och kom att tänka på Pappenheim. Särskilt då på hur den ursprungliga betydelsen av pappenheimare har omvandlats. Från Wikipedia;

”Pappenheimare kallades ursprungligen kyrassiärerna i Pappenheims regemente. De var kända för mod, trofasthet och tapperhet och gav upphov till talesättet: "Jag känner mina Pappenheimare" (Ich kenne meine Pappenheimer) det vill säga känna sitt folk eller veta vem man har att göra med.

Ordet pappenheimare används numera ibland ironiskt eller nedsättande ungefär i betydelsen blint trogna anhängare (-Man känner ju sina pappenheimare).”

Här har vi det svart på vitt så att säga. Kyrassiärerna med sina hästar knyter ju dessutom an på ett nästan kus-likt freudianskt sätt till Julberättelsen…

(Nåja vi känner väl alla våra pappenheimare).

Anonym sa...

come e' andata la tua bella serata , raccontami

Karin sa...

.... raccontaci ;

maja lundgren sa...

Anonym 11.26, Karin 17.25: gränsen mellan privat och offentligt har kommit att luckras upp betänkligt i och med Facebook, till exempel.