onsdag 29 december 2010

Det gaggböliska folkets underbara öden


Nå, för att introduktionen till den högtidliga gaggböliskan inte ska bli för mastig, kan det vara bra att påminna om att i Gaggböle finns det både slott, koja och kurra.
Dessutom, i anledning av vad som nu följer, är det viktigt att betona att det här faktiskt handlar om Gaggböle och ingenting annat. Alla likheter med eventuella personer utanför Gaggböle är bara tillfälligheter som har inträffat enligt universums kaosprincip (tack clam).
Minnesgoda läsare har nog inte glömt att tigerbossen har haft en hemlig kärleksaffär med Mimosa Slavhitler. Själv kom jag ihåg det alldeles nyligen. Oj då, hm. Några detaljer torde kunna fiskas upp av den som dyker ner i bloggens tidigare historia. Men jag har för mig att mycket var höljt i dunkel.
På bilden ser vi tigerbossen då han skriver kärleksbrev till Mimosa Slavhitler. Furiös, passionerad, intagen av den Mimosa som redan vid en stor Netto de Barhändelse hade inträtt det äkta ståndet med Gaggböles kung. Tigerbossen hade då ingen rätt att kommunicera med omvärlden, han satt i isolercell men Ank-Käthe, som han också hade haft ihop det med, hade smugglat in en skrivmaskin i en tårta, som fångvaktarna fick smaka lite på för att bli lurade. Och hon smugglade sedan ut breven, men inte i tårtan utan hon gömde dem i sin fjädriga barm. Sedan insisterade hon på att få audiens hos drottning Mimosa.
Och det var inte lätt.
Fortsättning följer, we hope.

8 kommentarer:

 1. Det Ank-Käthe höll på med där tror jag kallas "medberoende".

  SvaraRadera
 2. ja det är kul det där uttrycket 'få ihop det med'...

  SvaraRadera
 3. Gravt medberoende, sa Bull.
  Hoppas Ann-Käthe tar sig oplockad tillbaka till Gaggböle och undviker danskt luftrum. Det är f.ö. en lite småvidrig hobby som delar av familjen Netto de Bar ägnar sig åt; att skjuta fåglar, sådär bara på skoj. Vidrigt om ni frågar mig (det borde ni göra eftersom jag är Gud). Gud anser att det precis lika bra med lergökar.

  SvaraRadera
 4. Marianne J: ja, och "kila stadigt" är trevligt, ett tjenare-tjenare-alla tajders-uttryck på nåt sätt.

  Systerdyster: Jo, kanske tullade Ank-Käthe för mycket på sin stolthet där. Tigerbossen ville inte leverera flickor till hovet, men Ank-Käthe kunde alltså tänka sig att leverera gangstrar?

  Just det! haha, det borde vara lergökar istället! Där har vi ju en orsak till att Ank-Käthe är republikan! Allt hänger ihop!

  SvaraRadera
 5. Det äkta ståndet - finns något man kallar det falska ståndet?

  SvaraRadera
 6. att ingen har tänkt på detta förut 'det falska ståndet' - jag kommer ihåg från min skoltid i lidköping att min historielärare talade om de fyra stånden - adel - präster - borgare och bönder - vilket av dessa stånd är/var falskt - kanske det ståndet - det falska - är - eller var - ett femte stånd ... men stånd brukar ju i vissa sammanhang associeras till ett område man kanske inte här ska tala öppet om - iaf kom jag att tänka på ett stånd - nämligen ett kaktus-stånd - som en av mina följare - conny - lade upp som inlägg på sin blogg - 'tankar' för någon tid sen...

  SvaraRadera
 7. Marianne: det var underbart skrivet av dig, under Upplysningsepoken hade det antagligen kunnat hända att adel och präster kallades det falska ståndet, medan borgare och bönder kallades något i stil med verklighetens folk.
  Systerdyster: hm, som jag fattat det så är det där preparatet ett sätt att framkalla ett reellt s, men jag tror att jag ska avstå från att spekulera om detta eftersom jag inte vet npgot om det.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim