tisdag 28 december 2010

Netto de Barhändelse

Här följer fortsättningen av kungens i Gaggböle tal:

Inom omfånget av den tidsperiod som motsvarar den tid som det tar för jorden att röra sig ett varv runt solen, el. för solen att (skenbart) återkomma till samma punkt på stjärnhimlen,
inträffade ett sådant avgränsat, iakttagbart skeende som inte är möjligt att helt förutse eller kontrollera (och vanl. är på något sätt anmärkningsvärt) för den som just nu talar och det hushåll bestående av föräldrapar och deras barn som hör till den talande, nämligen då det barn av kvinnokön som har existerat under längst tid i förhållande till föräldrarna, och såsom en motsvarande del av sammanhanget Gaggböles tilltänkta efterträdare till en regent, prinsessan som är närmast arvsberättigad till tronen, Oket Alicia Riv, högtidligen överlämnades till sin Lad Neil Westing.
Det var en utomordentlig sammankomst med riklig förtäring av god mat och dryck, för deltagarnas nöje, med dans, och vår känsla av upprymdhet och tillfredsställelse utnyttjades gemensamt av hela utsträckningen av den givna mängden av det antal om flera hundra tusen samhällsbyggande och kulturskapande varelser med talförmåga och hög intelligens som hade kommit tillsammans intill och i längdriktning av det ståtliga festliga följet, samt vid ett läge i riktning ner från en stor och praktfull flervåningsbyggnad avsedd som bostad åt kunglig eller adlig person, vartill kommer den givna mängden av det antal om flera miljoner samhällsbyggande och kulturskapande varelser vilka höll sig underrättade om ceremonierna och festligheterna via apparaten för mottagning av television, detta omfattande alla delar av området som utgör en självständig politisk enhet, vartill kommer utlandet.
Den som just nu talar har på grund av inre drivkrafter uppställt som personligt mål att uttrycka sitt tack för de positiva känslor vilka har kommit emot prinsessan som är närmast arvsberättigad till tronen, Oket Alicia Riv, och såsom en motsvarande del av sammanhanget Lad Neil Westing.

14 kommentarer:

 1. Maja! - Detta fick mej - faktiskt! - att kikna! - och - faktiskt! - att gråta! - av vad? - av denna text? - av denna textmassa? (ifrågavarande talskrivare ... - i fråga satt - eller?)

  SvaraRadera
 2. Hejsan Marianne J, det gläder mig eftersom det ligger mycket jobb bakom.
  Så här: jag har tagit alla ord ur ett visst jultal och ersatt dem med deras definitioner i lexikon - men det har krävts en del omflyttningar, småändringar, för att det skulle flyta och bli läsvärt.
  Det intressanta är att det inte bara är kul utan som (av en slump?) blir lite meningsfullt också.
  Definitionen av jag = den som just nu talar.
  (Norstedts svensk ordbok)
  Jag har gjort det här "manuellt", varför inte kalla det akustiskt. När det gäller namnen så är det anagram, då har jag varit lite latare och använt mig av en anagrammaskin på nätet, arak. Sen gällde det då att välja bland de alternativ som uppstod.
  Lad Neil Westing fick jag fram genom att välja alternativet engelska, det blev bra tycker jag.
  För Viktoria tog jag med ett av hennes andranamn, Alice. Jag valde Riv Oket Alicia (tänkte ha en annan mer poetisk ordföldj först, Oket Alicia Riv).

  SvaraRadera
 3. För Napoleon Bonaparte valde jag alternativet "roboten Ale pop Anna" (sedan kan man förstås spinna vidare och skapa "roboten Ale pop Annasyndromet osv i analogi)

  SvaraRadera
 4. "flera hundra tusen samhällsbyggande och kulturskapande varelser med talförmåga och hög intelligens..."
  När man skriver ut definitionen av människor, och vad de här gör... tycker jag att vidden av mänsklighetens katastrof framgår rätt tydligt.
  Vad vill människan?

  SvaraRadera
 5. skimmer - ett löjets sådant - kan man beskriva det så? - ett 'löjets skimmer' är iaf ett uttryck som liksom kommit för mej i det här - nämligen det Kungliga - för att inte säga Konungsliga - sammanhanget - från det ena till det andra: - vad är det som i dessa dagar kommer till uttryck bland folket - försöker folket uttrycka något? - i så fall vad? - den frågan kanske någon - eller kanske t o m några - kan ha - eller borde ha - anledning att ställa sej - om "folkvald" - dvs av Regering - och t o m av Riksdag - folkvald - eller folkvalda - eller ej - "För Sverige - i Tiden" - ja - vad är "Tiden"? - hur är det - egentligen i "Tiden" - den samtidiga? - vem är "i Tid" - ja jag för min personliga del är liksom "efter" i mer än ett avseende - det erkänner jag gärna - det är inte det - och man ska betänka att man aldrig ska "kasta sten" osv - eller hur det nu var - å hann Konungen ää väl inte mer änn männnscha han mä - eller? - alla är vi väl egentligen människor - inte alla varelser kanske - men iaf Konungen och Drottningen - är ju obestridligt männniskor - kanske t o m med stort M - alltså Människor - och de är dessutom mer Högtstående än vanligt folk - det är ju vedertagligen accepterat - t o m i denna Tid som idag ÄR - inte dåligt - vad är inte dåligt? - PS: Dina så skickligt sammanställda ord "flera hundra tusen samhällsbyggande och kulturskapande varelser med talförmåga och hög intelligens..." - föranleder mig återigen - helt ofrivilligt till AKUT skratt! - med tillhörande tårar! - skratt lär ju förlänga livet - tack maja! (du kan väl 'sätta dej över' detta att jag av bara farten och gammal vana skriver ditt namn med liten bokstav - no offence!)

  SvaraRadera
 6. Marianne J: det är klart att de är människor, mänskliga sådana och för övrigt utsatta för en hel del häcklande - jag såg inte mer än ett avsnitt av TV-satiren, minns inte vad den heter nu - någon?? - det jag såg var väldigt roligt, kungen beklagade sig senare för att han inte längre kunde visa sig utan att folk brast i skratt.
  Det var ausgezeichnet (stavar jag rätt?), så långt jag såg, gammal god karnevalisk tradition, däremot driften med dyslexin och liknande - kanske även tjabo-tillmälet? - har aldrig varit ok.

  Om man sålunda först av allt med bestämdhet fastslår att de är människor, så kvarstår emellertid en hel del besynnerligheter, vilka knappast bara är formaliteter, som jag ser det.
  Det här med att drottningens pappa flyttade TILL Tyskland 1938, och FRÅN samma land 1945, med allt som hände däremellan, och berikade sig på så vis, är mer än pinsamt. Och kungen har inte heller gjort upp med nazismen bland hans förfäder.
  Det är mer än pinsamt. Talet om fred osv ruttnar mot den fonden. Det finns även en hel del märkligheter i talet, som är lätta att sätta i samband med bristen på uppgörelse med och rannsakan av det förflutna.
  Kungens otrohet hade knappast varit en privatsak ens om det handlat om kärlekshistorier, än mindre när det nu handlar om flickor till punchen.

  SvaraRadera
 7. Ett tillägg helt OT:
  det kanske kan låta patetiskt men jag vaknade i morse med oro över Ann Heberlein, en skribent som sätter något på spel när hon skriver (och tänkte då på något som ser ut som en gliring i ett tidigare inlägg, som om Ann Heberlein var någon som gick i kyrkan som mysfaktor den första advent - jag tror inte att jag kan ha menat det; jag tycker inte att det ser något vidare ut). Jag har ännu inte läst hennes böcker utan bara artiklar, som jag tycker är väldigt intressanta.

  SvaraRadera
 8. Maja: "Oket Alicia Riv!" är absolut mer verkningsfullt! - dessa tre ord får mej oxå att skratta hejdlöst - är det nåt fel på mej när jag skrattar åt sånt här? - ps: jag tror Maja - att Du skulle passa på en "stand-up-scen" - eller "Poetry-Slam"-scen - Talangen har Du - definitivt!

  SvaraRadera
 9. Det är inte säkert att den hårt prövade befolkningen i Gaggböle verkligen är rojalister i själ och njure; kanske är det bara en fråga om pragmatism?
  Hellre en Mimosa med bruna rötter än såna hiskeliga presidentkandidater som förre justitieministern BODMAS STRÖMHOT eller den sinistre WAI NACHTMEISTER...

  Mvh,
  Herr Q

  SvaraRadera
 10. Kan bara hålla med Qherr:
  Hellre en brun handsydd skjorta en att låta mig vilseled av en bodmas strömhot.

  Slaven, olydig varelse i Gaggböle

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Nånstans därute i vintermörkret lär det också finnas hårdföra messianska sekter som ivrigt inväntar det ögonblick då Holkhemmets skapare Rep-Hans Salbonni kommer att återfödas och under namnet Alpha Snob Sinner ta makten över motböckerna.
  (Men det är alltså bara ett rykte som jag snappade upp på t-banan, jag ingår själv inte i konspirationen...)

  Herr Q

  SvaraRadera
 13. Marianne J: Oket Alicia Riv - jag gillar det också, ålderdomlig/poetisk ordföljd (à la Stagnelii Resa Amanda jag skall...) Ändrar nog till det.
  clam: metoden får aldrig bli för sträng, men Lassie skulle nog vara att avlägsna sig för långt ifrån den, så det får nog bli Oket Alicia Riv.
  Herr Q: jag gillar inte heller Thomas Bodström, alls.
  Alpha Snob Sinner, hahahaha...
  Mimosa Slavhitler är för övrigt drottningen i Gaggböle, och inte någon annanstans.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)