fredag 31 december 2010

Ej tidigare prövad tidsperiod!

Gaggböle vill att de som just nu blir tilltalade förverkligar en ej tidigare prövad tidsperiod motsvarande den tid det tar för jorden att röra sig runt solen (eller för solen att skenbart återkomma till samma punkt på stjärnhimlen) med ett överskott av de nödvändiga egenskaperna för att fungera tillfredsställande!
Själv ska jag fira stillsamt med katterna i år.

Nyårsfirande modell ruffigt i de spanska kvarteren:
Tillägg 22.22: Xerxes tar smällarna i Midsommarkransen med någorlunda ro, han ligger på en kudde i fönstret och ser skeptisk ut. Atossa ligger under sängen.

34 kommentarer:

 1. Gott Nytt År själv!

  Efter julsjukdom firar jag också mycket stillsamt med Hercule Poirot på DVDn. Tyvärr utan katter. Men jag har en nalle :)

  SvaraRadera
 2. Nalle är aldrig fel. Men är det inte dags att skaffa en levande nalle?
  Själv ska jag nog titta på Chicago i fyran.

  SvaraRadera
 3. Med eller utan katter, nallar eller utomjordingar tittar jag på Tolvslaget på Skansen.

  Ni vet…

  ”Nu du, fattig bonddräng, nu får du vila ut…”
  ”Ring, klocka ring…” (smile!)

  Och den återkommande retoriska frågan:
  Vad är meningen med livet?

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 4. Visst är det dags för en levande Nalle.
  Men nu är det så att dotter och måg har skaffat sig en tredje katt. En liten pojke som får skinnet rivet rejält av de andra. Ja de gamla katterna attackerar varandra också, och en har fått pälsen avsliten och har stora områden utan någon päls alls. Gammelkattan har ylat av förtvivlan nätterna igenom, det där har pågått några månader nu.
  Då är det inte precis läge att skaffa egen katt. Inte om man som jag verkligen vill få fortsätta att ta hand om de här gullungarna som känns som mina barnbarn. Jag har ändå haft dem i många månader sammanlagt.
  Men om det där går över.. Då så...

  Chicago är en riktigt bra film.
  "Mörderskornas dans" är helt fenomenal och säkert en av de bästa dansnummer som någonsin gjorts.
  Jag tänker alltid på Chicago som en riktigt bra film om hur media fungerar. Om jag minns rätt så bygger den på en "real life" historia från tjugotalet.
  Inte har media förändrats särskilt mycket sen dess. Den funkar väl snarare exakt likadant.

  SvaraRadera
 5. Jag tror det myckna och rätt tjockna snöandet dämpade ljudet av raketerna i år, till lättnad för hundar och katter. Gott nytt år.

  SvaraRadera
 6. Valens: fattig bonddräng, den är inte dum.
  Retorisk fråga... så länge den inte är en sofistisk fråga går det väl an?
  Anonym 19.11: jamen då har du fullt upp som kattvakt! Jag har en väldig tur; dels trivs Xerxes och Atossa bra tillsammans, de brottas ibland men har aldrig rivit varandra, och dels har katterna på gården hittat något slags balans, uppdelning av reviret, så det är sällan de ens jamar argt numera. Men det kan gå i vågor. Det har flyttat in en ny som ser ut som en tjockare Xerxes, väldigt gullig, röd med jättestor mage och ganska litet huvud.
  Hm, vad jobbigt det måste vara ha katter som river varandra, du kanske kan nalla den du fäster dig mest vid från dem...
  Jag hade inte sett Chicago, jo den var bra en film på temat "brott lönar sig"... Jag trodde Amos skulle stå vid sceningången och skjuta Roxie på slutet, men hon fick steppa vidare tydligen,
  Hello Johnny, jag tror också det - det var ett dämpat knallande iår.

  SvaraRadera
 7. Gott Nytt År Maja och alla Gaggbölingar! Må frid och glädje komma till er alla i övermått under det nya året!
  Ring klocka Ring... :-)

  SvaraRadera
 8. Detsamma, whitelady7! Vad är klockan hos er nu?

  Sorgligt med Per Oscarsson - om det nu inte skulle visa sig att han och frun åkt på en sistaminuterresa. Vi kan ju hoppas på det så länge.
  Det funkar inte att bädda in videor alls just nu, jag vet inte vad det beror på.
  Annars skulle jag nog ha den här, rolig reklam för Marabou:
  http://www.youtube.com/watch?v=pQuEJ7zasNU

  SvaraRadera
 9. God morgon och en god fortsättning till er alla!

  Maja: He,he… I det här sammanhanget kan man prata om sofistisk fråga bara om man ingenting vill veta, med hoppet att växla och förändra…

  Nej, det var bara en liten ironi till budskapens ordning… (se smile:et i inlägget).

  Annars som du säger, Fattig bonddräng är inte dum. Inte alls.
  För att inte prata om lord Alfred Tennysons Nyårsklockan

  SvaraRadera
 10. God fortsättning på det nya året till er alla!

  till Valens, meningen med livet, det är väl 42?

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Till en ettrig…
  Ja, 42 kan vara ett bra svar…

  Just nu lyssnar jag på UR:s Barnaministeriet där man försöker få svar till: Vad är meningen med allt?
  Vad är betydelsefullt i livet? Att känna sig trygg och att vara lycklig? "Man ska leva och minnas allt roligt man gjort med sina vänner", säger en nioåring. Men vad är lycka? Vi går på filosofikollo och pratar om meningen med livet. Vad finns där universum tar slut? Och vad händer när man dör?

  Lyssna gärna… Man kan komma längre än till kaffebryggaren… ;)

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. - "med ett överskott av de nödvändiga egenskaperna" - ja in i det nya året med ett överskott av de nödvändiga egenskaperna!

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 16. En ettrig en: god fortsättning till dig med, och alla!
  clam: Ja, det blev så om man satte ihop definitionen av ny och den av år (på ett ungefär). Jag gillar det också, haha, det kanske inte ens är helt ovetenskapligt heller.
  Jag har annars något lättare att förstå kaosteorin än kvantmekaniken,
  En bild som jag inte minns om den hör till det ena eller det andra, men den är fin: istället för att tänka sig att de allra minsta partiklarna följer några banor, så ska man tänka sig en fluga i en katedral, som flyger hit och dit.
  Valens: Barnaministeriet har jag hört någon gång, det var väldigt spännande grejer de hade att komma med.
  Marianne J: haha, "med ett överskott av de nödvändiga egenskaperna för att fungera tillfredsställande" är definitionen av god (en av definitionerna) i mitt lexikon.
  Valens: riktigt gammal eller riktigt ung kanske.

  SvaraRadera
 17. Alltså apropå strunta i att åldras.
  Tänk på kineserna, där är det väl fortfarande (???) fint att vara gammal (men det kanske är en myt)

  SvaraRadera
 18. Maja! - Tänk vad livet hade kunnat vara - dvs om jag hade haft de nödvändiga egenskaperna för att fungera tillfredsställande - vilket liv man då skulle kunna ha haft...! - överskott av de nödvändiga egenskaperna - varför? - det hade väl räckt med en tillräcklig mängd /ej överskott!/ av nödvändiga egenskaper - dvs för att fungera tillfredsställande... hur ska man definiera tillfredsställande - är det omgivningen som ska avge domen - eller kan man kanske utgå ifrån vad man innerst inne själv känner - känner kan vara tillfredsställande med - utgående från - de begränsade förutsättningar man kanske själv har kommit underfund med att man har (Ps: jag blev redan hösten 1963 i sthlm av en expert stämplad som 'insuff' - alltså ej tillräcklig - men jag har försökt kämpa på ändå...)

  SvaraRadera
 19. Marianne:
  Nu fortsätter faktiskt definitionen lite till - men det fick vara någon måtta på hur långa och snåriga meningarna fick bli:
  "med ett överskott av de nödvändiga egenskaperna för att fungera tillfredsställande i visst sammanhang".
  Och "visst sammanhang" kanske är synomymt med det du skriver: "hur ska man definiera tillfredsställande - är det omgivningen som ska avge domen".

  SvaraRadera
 20. Dvs "eller kan man kanske utgå ifrån vad man innerst inne själv känner" - det är det som gäller.
  "Insuff", fy sjutton... Vad dom hittar på.

  SvaraRadera
 21. Maja! - ja man måste veta hur man ska uppföra sig i olika sammanhang - det jag tänkte på var - 'psykisk insuff' - alltså att människor är olika vad gäller psykisk kapacitet - belastningar i omgivningen - av omgivningen - kan bli för mycket för psykiskt svaga människor - då kan något bedömas vara 'insuff' - nämligen den svaga människans förmåga - eftersom jag själv har en sådan erfarenhet - tycker jag själv att detta är superintressant - men i detta sammanhang - det var kanske det du ville få fram Maja - är det inte på sin plats att ta upp sånt här...

  SvaraRadera
 22. - det kan röra sig om tillfällig 'psyk insuff' - man kan alltså hämta sig från sånt om man får vila upp sig och hamna i en mer lugn miljö - psykiater vet mycket om sånt här - jag vet lite av egen erfarenhet - och har oxå försökt så gott jag kan på egen hand förstå lite av sånt här... (jag vet Maja - att du officiellt - både i tv och i radio - talat om detta - olika människors psykiska kapacietet - resp bristande kapacitet - eller hur man ska uttrycka det... ps: dessutom har du ju skrivit 'mäktig tussilago' - dessutom känner du ju och uppskatter - beate grimsrud - du vill inte döma människor som har en benägenhet som andra mer s k vanliga människor inte har - det är därför jag nu 'vågar' ta upp sånt här - fast 'forumet' kanske egentligen inte är det rätta...

  SvaraRadera
 23. Johan Cullberg tycker jag har bra perspektiv på "tunnväggighet", som han bland annat kallar det.

  SvaraRadera
 24. Grimsrud är nominerad till Nordiska rådets pris. Bara en sån sak. Alltså, attitydförändringar är väl på väg.

  SvaraRadera
 25. Maja! - ja det var ett träffande ord - det är just det det handlar om 'tunnväggighet'... (och som du Maja oxå har sagt officiellt både i tv och radio så tycker du faktiskt att man skall kunna tala öppet om sånt här - man ska inte behöva skämmas - men omgivningens dom är ofta so brutalt grym så man måste hålla sån tunnväggighet hemlig - om man har råkat illa ut pga sin tunnväggighet - då gäller det minsann att hålla tyst om det - för sin egen skull - min mor som var en vis kvinna visste - hon förbjöd mig att säga ett knyst om det jag råkade ut för i sthlm -63 - tack vara att jag höll tyst - kunde jag söka arbete och oxå få anställning - hade jag sagt som det var - så hade jag tvingats vara sjuk i hela mitt liv och aldrig kunnat vistas bland friska arbetande människor - nu i retrospekt vet jag inte om det var den bästa lösningen egentligen - även om jag har försörjt mig själv - vilket ju är bra - men jag har hela tiden kännt mig missanpassad men man måste alltid betala ett pris - one way or the other...

  SvaraRadera
 26. Zigge: ja det tror jag. Attitydförändringar. Anna Odell kan också nämnas i sammanhanget.

  SvaraRadera
 27. Marianne: jag har faktiskt inte lyssnat på P3-programmet om kreativitet och galenskap ännu, det här med media är alltid ambivalent för mig. Men jag ska göra det.
  En god natt!

  SvaraRadera
 28. Marianne: kan inte du skriva en bok om ditt liv? Please!

  SvaraRadera
 29. Anonym! - It wouldn't work - I'm not that kind of a person - but I write sponteously on my blog and sometimes on this blog - that's enough for me - pretentiös är det sista jag vill vara - för mig är ett hedersmärke att vara oprententiös: - 'who am I? - a human being!? - eee männnscha bara! - as simple as that? - YES!

  SvaraRadera
 30. för övrigt så gillar jag ej ordet 'galenskap'...

  SvaraRadera
 31. Marianne: det är ett utslitet ord, betyder inte så mycket längre.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim