lördag 31 december 2011

11 blir 12

Det här ska föreställa fyrverkerier i Gaggböle.


Med eller utan nyårslöften: Gott Nytt År!

24 kommentarer:

 1. En aztekpyramid i Gaggböle. Inte dåligt. :)

  SvaraRadera
 2. Arkitekturen i Gaggböle är rätt speciell. Många influenser från olika håll kan man säga. *S* Gott nytt.

  SvaraRadera
 3. Gott nytt år till dig, katterna, och alla i Gaggböle :)

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År! Eeeeh, aztekpyramiden torde väl vara "min" grodas slott, eller? Fina fyrverkerier! I Gaggböle är alla fyrverkerier ljudlösa eftersom grodan inte har några öron, det gagnar förstås alla hundar och andra räddhågsna individer.

  SvaraRadera
 5. Så går det när en hovgroda är diktator - då måste alla andra rätta sina sinnesorgan efter den. Men det är ju bra, i det här fallet.
  (Aztekhuset är dock inte slottet, det är mycket större och mer "invecklat")
  Mina katter tar det där med smällare med ro, är det något som gäller generellt för katter?

  SvaraRadera
 6. Hm, har den döva Hovgrodan gått på det där med ljudlösa fyrverkerier? Listiga undersåtar, på min ära. Låter som nåt av HC Andersen.

  SvaraRadera
 7. Gaggbölingar är mkt kluriga.
  Sedan Stockholm hade den där fyrverkeritävlingen under vattenfestivalen så har det gått total inflation i fyrverkerier för min del. Jag gillar de där nya tysta ekologiska som ser ut som lyktor, vad de nu heter. Så i framtiden får det hemskt gärna finnas bara ljudlösa långsamma fyrverkerier.

  SvaraRadera
 8. Huset till vänster med böjt tak, är det hyresrätt eller bostadsrätt?
  Zigge

  SvaraRadera
 9. Maja. Jag tror absolut att katter är mindre skotträdda än hundar generellt. Det där påstås var nåt genetiskt, men jag minns inte riktigt resonemanget bakom det. Jag har haft hundar, och de stackarna skakade i hela kroppen och kunde inte stå på benen av rädsla vid nyår.

  Min gamla katt var inte heller glad för raketerna utan gömde sig och gnydde i högan sky, men hon visade inte den där dödsskräcken som hundarna.

  Hon sprang också och gömde sig i förskräckelse första gången hon såg ett tomtebloss så hon var kanske lite hundlik :)

  SvaraRadera
 10. jag tänkte att Gabbbusarna kanske hade lurat i den lomhörda överheten att de kör med ljudlös, gårdsodlad pyroteknik.

  SvaraRadera
 11. Zigge: Bostadspolitiken i Gaggböle är komplicerad. Det är mer eller mindre Hovgrodan som äger alla hus. Avgiften för fastighetsskötsel läggs på skatten. Men Ank-Käthes man Kommun-Nicke har nyligen lagt fram en motion i Folkförsamlingen om att detta bör förändras.
  Aud: jag har det intrycket också. Mina gömmer sig inte ens. Tomtebloss har de aldrig sett, det tror jag att de skulle bli rädda för. Igår tittade de med förtjusning på när jag lade papiljotter.
  Nasty: jag tror att det är tvärtom - eftersom grodan inte hör smällarna får ingen annan göra det heller. Givetvis har den spioner och informatörer, svårt att lura den.

  SvaraRadera
 12. Buon anno!

  Z.

  SvaraRadera
 13. God fortsättning!
  Algot

  SvaraRadera
 14. Jag vill bara berätta att dottern min nu läst ut sin julklappsbok Mäktig Tussilago, och hon tyckte om den.
  Tack för boken, och jag ska väl tacka Alias Smith and Jones också :)

  SvaraRadera
 15. nämen! Det är ju bara för ljuvligt. Jag vill ladda ner den, hur är det man gör? De taffliga små husen, de gör sig fint där.
  Du borde göra en bok. Du skulle kunna ta barnteckningar också, och göra T-banesäten av dem.

  SvaraRadera
 16. Jag vill göra ett eget inlägg för den där (är så T-banesätena ser ut i Gaggböle)

  SvaraRadera
 17. Man högertrycker ju bara på en bild, och sen "spara som".
  Förresten - är det inte Lasse Åberg som har designat SL_sätena? Jag tror det.

  SvaraRadera
 18. Jo jag har för mig det. Fina är de, och det funkar - som jag minns det var uppskurna säten vardag, när det var de där brun/gröna plastsätena. Nu är det väldigt sällan jag ser ett förstört säte.

  SvaraRadera
 19. hahaha, gaggbölehusen ser verkligen luriga ut,som om de smugit sig in där och hoppas att igen märkernåt. Katter bland hermelinerna. Det ser ut som om de plankat in på något vis.

  SvaraRadera
 20. När jag var tonåring tillverkade jag och en kompis hemliga små klistermärken som vi smög ut på stan här och där. Massor. Tänk vad kul det vore om man tillverkade en Gagbölehus-stämpel, kanske av gummi, kanske av potatis, och tog med sig (snabbtorkande färg) på tåg eller buss och smygstämplade in i Lasse Åbergs stolsmönster. :)

  SvaraRadera
 21. haha... Ja det skulle det... Knappast att betrakta som vandalisering.
  Men det gäller att färgen är riktigt snabbtorkande då, så att inte folk går omkring med gaggbölehus på ändan. Då kan det bli åtal.
  Jaså gjorde du det, det känner jag några stycken som gjort - "Död åt skattebetalarna" och liknande.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)