torsdag 28 juni 2012

Ny mayakalender upphittad

Det blir ingen jordens undergång den 21 december i år. Jag fick ett hemligt tips om att arkeologer har hittat en ny mayakalender i Guatemala. I den fortsätter tideräkningen ytterligare 7000 år.

Jippi!

7 kommentarer:

Mariannesson sa...

Jamen det var väl för väl, hehe. Men du behöver väl inte döpa om bloggen för det :)

maja lundgren sa...

Javisstja. Tänkte inte på det. :-)
Nä bloggen får nog heta som den heter även i fortsättningen.

maja lundgren sa...

Det är en lite lustig googleöversättning i artikeln - den "fornaste" mayakalendern (istället för äldsta) har upphittats.
(Det där med att världen skulle gå under 2012 bygger ju på att de hittills kända kalendrarna slutar där, men de ska alltså ha hittat en äldre som fortsätter längre).

Anonym sa...

I min kalender finns också en beaktansvärd kvinna: Joan Baez i den gamla countryklassikern "The green green grass of home"... Youtube.

Charlie Siringo

maja lundgren sa...

Den är fin, Charlie Siringo.
Joan Baez - en av mina storasystrar hade en LP med henne när jag var i den ålder då det är vanligt att barn är en aning preciösa eller lättäcklade. Exempelvis tyckte jag att skärt påminde för mycket om stjärt, så jag fördrog namnet rosa. Då tyckte jag att Baez var ett problematiskt efternamn.
Men vackert sjunger hon.

Cronaca Bianca sa...

Någon gång och någonstans måste väl en kalender rimligen sluta? Även om evigheten naturligtvis fortsätter ännu längre.

maja lundgren sa...

Ja, mayaindianerna har ju inte uttryckligen profeterat om jordens undergång 2012, den tidigare kalendern slutade helt enkelt där. Det speciella med deras kalendrar är väl att de fortsätter så långt fram i tiden.
Jag vet inte, det kanske är bäst om alla kalendrar slutar med ett besvärjande
"o.s.v."