torsdag 14 juni 2012

PS till mullret

Ett citat jag hittade på Facebook:
"Mitt i vintern lärde jag mig slutligen att inom mig fanns en oövervinnlig sommar."
Albert Camus
                                                      * * *

Stoppa provbombningarna stoppa provbombningarna stoppa provbombningarna och ta hem de svenska soldaterna från Afghanistan...

Jag vet faktiskt inte hur majoriteten ställer sig till provbombningarna. Jag har inte lyckats hitta någon opinionsundersökning (tror egentligen inte att någon sådan har gjorts). Passerade beslutet ens genom Riksdagen, eller smögs det igenom? Om det inte har diskuterats i Riksdagen eller försvarsutskottet, kan det inte vara så att det bryter mot någon av grundlagarna?
Man får gärna tala om vad man vet eller anser. Det kan till och med räcka med ett helt anonymt "För", "Emot". Ank-Käthe ska faktiskt fnula ihop en ny opinionsundersökning om saken. Men hon är för tillfället på semester i Düsseldorf.
Hon tog en sväng om Mexico först. Ingen konst för gamla Käthe.

24 kommentarer:

 1. Försvaret har bantats ner och svenska armén utbildas idag för patrulluppdrag i NATOs läs UsAs regi. USA ska inte öva krig i Norrland.
  Snopp "Beluga" Snoppson

  SvaraRadera
 2. Bra pseudonym. Och kort och koncist formulerat.
  Närheten till Ryssland, som alltså mer eller mindre har hotat Finland: jag tror att det ligger i allas intresse att Sverige och Finland är alliansfria, rättare sagt blir alliansfria, till skillnad från idag.

  SvaraRadera
 3. Jag är emot, men det kommer väl knappast som någon överraskning...
  Jag har luskat lite. Frågan har legat i medieskugga och beslutet verkar ha smugits igenom:

  "Sveriges deltagande i dessa Nato-övningar har såvitt jag kunnat finna aldrig diskuterats i riksdagen eller i försvarsutskottet. Riksdagen skall inte lämna sådana frågor år försvarsledningen, lika litet som vapenexporten kan lämnas till ett organ med uppgift att främja vapenexport."

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/kraschen-satter-fokus-pa-natos-narvaro_6933449.svd

  Det skrevs alltså apropå flygplanskraschen i våras i en debattartikel av Gunnar Westberg, transnationella stiftelsen för fred.

  SvaraRadera
 4. Jag har ju läst den, kanske till och med länkat till den. Tack.

  SvaraRadera
 5. Men om det nu inte har diskuterats i vare sig Rikdagen eller Försvarsutskottet, kan det inte tänkas att det bryter mot någon av grundlagarna?

  SvaraRadera
 6. "Mitt i sommarn lärde jag mig slutligen att det inom mig finns en oövervinnlig vinter".

  Robert Camus, Gaggböles dysterkvist. Antiestensialismens grundare.

  SvaraRadera
 7. Utredningen om utveckling av internationell militär test- och övningsverksamhet på svenskt territorium ("Snö, mörker och kyla")

  http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/26787

  SvaraRadera
 8. "Snö, mörker och kyla", ja.
  Antiestensialismens bibel. Skriven av Robert Camus i Gaggböle.

  SvaraRadera
 9. Inget fel med lite skämt. Men det skadar ju aldrig att sätta sig in de frågor man diskuterar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar tills den kommer i pocket.

   Radera
 10. Ingen tvekan. Emot.
  Algot

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att de flesta politiker är det också.

   Radera
  2. Så dags nu! Det hela leder tankarna till uttrycket "tänk efter före". En god idé inte minst när det handlar om säkerhetspolitik.
   Algot

   Radera
  3. Jag kontrar med "bättre sent än aldrig".
   Göran Persson och Urban Ahlin står för något som är sjufalt värre än Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt när det gäller såna här saker. varför, jo eftersom - nu får man inte längre tala om vänstersossar och högersossar enligt Göran Greider, så jag får väl helt enkelt säga att sossar som sådana är mer skenheliga och maktfullkomliga. Med den förändring som s hade genomgått, och jag inkluderar även Göran Perssons gods - nu menar i och för sig Greider att man får kritisera Sahlins väska men bör tona ner det där med Perssons herrgård, men det har ju mer att göra med att kvinnor ska hålla sig på mattan än att man inte ska kritisera socialdemokratin - att göra - men - även Göran Perssons devota beundran för Bush, så var det livsavgörande för Sverige att s-hegemonin bröts. Alliansen hycklar lite mindre och är inte riktigt lika pampigt nedlåtande. Well. Socialdemokrati är en tro för en del, en religiös tro och hemvist, och det är hundra procent förbjudet för dem att någonsin andas kritik mot socialdemokratin. Det där skrämmer mig lite, så länge det är så är det nog bäst att Alliansen får fortsätta regera. Det kan lika gärna bli moderatkvinnor som stoppar provbombningar.

   Radera
 11. Snälla Maja, om du ville lätta upp dysterheten i världen (och speciellt min): kan du någon gång här lägga upp youtube: Andre Rieux Mexico La Paloma - den som är inlagd av Pottenberg 1?
  Min ångdrivna dator (köpt i El Paso 1883) kan bara servera youtubebitar i avhuggna snäpp men när du lagt upp funkar det helt ok.
  Tänker liksom rumäner ha den där låten spelad på min begravning... heading for my last roundup.

  Tack på förhand
  Charlie Siringo

  SvaraRadera
 12. Absolut, Charlie Siringo. Jag ska leta reda på den. Sen lägger jag upp den direkt. Jo det blir lite väl dystert och mycket krig och elände, jag försöker skoja lite med det också. Ska dyka in på YouTube och leta!

  SvaraRadera
 13. När habsburgaren Maximilian satts in som kejsare i Mexico av tokiga fransmän och störtats av indianen Benito Juarez uppror blev han avrättad. Hans sista önskan var att få höra La Paloma, då en ny melodi. Någon spelade den för honom på violin.
  Jag förstår hans musikval.

  Mil gracias - Charlie Siringo

  SvaraRadera
 14. Är det sant? Fantastiskt. Ja, jag förstår också musikvalet.

  SvaraRadera
 15. Förutsatt att det inte är Rieus kitschiga version Charlie Siringo vill höra när han är död, skulle jag gärna närvara på hans begravning.

  Kid Curry

  SvaraRadera
 16. Ett gott tecken: Calle Bildt var inte med på ministersammankomsten i Kabul. Nu ska jag inte övertolka det men ändå, det kan betyda att Sverige inte ska axla ett alltför tungt ansvar för stabiliteten i den regionen, eftersom det i själva verket är Ryssland, USA, Iran och några till stora länder som är huvudaktörer, det kan också i bästa fall betyda att det är ett första litet steg mot ökad alliansfrihet, och kanske en sorts insikt om att det kalla kriget inte är över och att Sverige ska prioritera sin egen säkerhet, plus att de svenska trupperna kanske kommer att dras tillbaks rätt snart från Afghanistan, och det har ingenting med feghet eller oansvarighet att göra. Libyenkriget hade i viss mån kunnat betraktas som ett klankrig, och den arabiska våren är ganska oöverskådlig. Det är fruktansvärt det som pågår i Syrien men om någon ska gå in där så är det FN, Syrien får inte bli gnistan till ett rysk-amerikanskt krig, och i alla händelser ska Sverige inte delta annat än med humanitära insatser (det tror jag inte det finns några planer på heller).
  Apropå detta med begravningar, så tror jag att döden är en ljuvlig sömn eller något bättre, och då passar det mycket bra med en smäktande lite bitterljuv melodi. Själv tror jag att jag vill bli skelett, alltså begravas hel och hållen, för att det blir lättare att spöka på så vis.

  SvaraRadera
 17. Ok, men jag kommer inte att hälsa på dig Kid Curry om du visar dig på min begravning.

  Charlie Siringo

  SvaraRadera
  Svar
  1. På sin begravning behöver man inte vara artig.

   Radera
  2. För säkerhets skull, Charlie Siringo: du har väl inte tänkt kasta in handduken än?

   Radera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim