tisdag 18 februari 2020

2 farbroderligt naiva gissningar

Förnedring och sadism har föga med skattesänkningar att göra, där har Löfven fel. GW har i sin tur fel då han antyder att det har med etnicitet och kulturkrock att göra. GW har ännu mer fel än Löfven. 
Kasta inte ut 80-talets grubblerier om makt och hierarkier, svassande kött och synd bara för att hela komplexet fått en lite väl konkret gestaltning mitt i den finaste fina genikulturen. 


4 kommentarer:

Mariannesson sa...

Svassande kött. Det låter obehagligt på något vis ;-)

Mariannesson sa...

Aha, måste kommentarer godkännas numera.

maja lundgren sa...

Ja, pga spam.
Nja svassande kött är helt enkelt svassande kött.

maja lundgren sa...

Vill inte genera någon genom att påminna om grov förnedring av övre medelklasspojkar utförda av övre medelklasspojkar, utan nöjer mig med att påpeka att allt inte kommer till mediernas kännedom, och att rubriker som tvåhundraprocentig ökning KAN handla om ganska få absoluta tal. Men mycket snabbt görs det förstås politik av det hela.

"Totalt har åtta pojkar varit åtalade för inblandning i ett antal rån och andra brott i södra Stockholm under andra halvåret 2019. Fyra av dem, alla 16 år gamla, dömdes alltså i dag av Södertörns tingsrätt till ungdomsvård för bland annat rån. Bland dessa är de två 16-åriga pojkarna som överföll Liam."

OK det handlar helt säkert om fler fall än dessa, jag är inte den som vill hindra någon från att sitta på sin kammare och runka över statistik.
Men jag förbehåller mig rätten att inte ryckas med av massmediernas sätt att fokusera och söka förklaringsmodeller till det som råkar komma till deras kännedom till skillnad från mycket annat.