lördag 8 februari 2020

Disco Time!


Upp och hoppa. Där är ju Bobby Ewing i Dallas också.





8 kommentarer:

Anonym sa...

För att bevisa att du är GAL?

maja lundgren sa...

JA GUD JA DET ÄR INDOKTRINERING förstår du. Min dolda agenda är att visa vad tråkigt TAN är.
Njae jag gillar disco och det är en massa coola dansstilar i den här videon. Discotemat har följt bloggen sen dess barndom. Det är den enkla, agendalösa sanningen.

No fox behind the ear.

Sen är det väl självklart att i den mån gal/tan kan användas så är jag med råge GAL.
Problemet med skalan är att TAN-förespråkare ofta uttrycker sig så grumligt att det inte går att veta vad de förespråkar.
Den här artikeln av en förment reaktionär sosse som åberopar sig på "den mänskliga naturen" har mycket kraftiga fascistiska vibbar, såpass att ett högerspöke skulle kunna peka på den och säga: haha, vad var det jag sa, det är SOCIALDEMOKRATIN som är den verkliga fascismen/nazismen, medan vi SD/4chan/invandringskritiker egentligen är frihetliga och vilda!

Extremt fucking jävla obehaglig artikel. Tala klarspråk.
Redaktioner borde ställa kravet att politiker som ska skriva på deras sidor måste uttala sig tydligt, argumentera, i stället för att använda kodord som den mänskliga naturen.

https://www.expressen.se/kultur/ide/vi-maste-hitta-tillbaka-till-per-albins-folkhem/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR2iwCYNNJOxhWzymQ67PpXWvFPJEzTeAHeQ0eL6YFm3--87Vp6u920oGcQ



maja lundgren sa...

Jag svär på engelska för att betona, att jag inte accepterar popstjärnors diss av den engelska arbetarklassen som varande childish och stupid.

maja lundgren sa...

Kommer återkomma med ett spritsigt citat av Rosa Luxemburg som jag hittade hos Olof Lagercrantz, i utgåvan av samlade artiklar (Karneval, Niklas Nåsander, utmärkt men hade blivit ännu bättre med en ordentlig notapparat).

maja lundgren sa...

Men ärligt, jag kan inte kräva av bloggens slöläsare att de tittar på videosarna men den är kul den här.

maja lundgren sa...

Att en liberal kultursida tar in nåt sånt, ev. betalar för det, troligen inte ens märker vad som står där, det går förstås att läsa in lite av varje och den som gått på de biologistiska tongångarna om nedärvd altruism kan tro att det är så så snällt skrivet? kanske tycker det känns lite bra t.o.m, för vem kan vara emot "gemenskap" och "mänskliga behov"? Utan en redaktör som kräver av en politiker (det finns debattsidor, tankesmedjor som politiker kan bedriva propaganda på, ska de skriva på en kultursida bör kraven vara skyhöga) att han talar ur skägget, förtydligar vad han menar med exkludering, med människans natur, med vad han menar med att arbetarrörelsen går emot den mänskliga naturen.
Medan det dästa vuxentrollet Lidbeck blir bemött och bemött och bemött och vi tar avstånd från Kina, tar avstånd från Kina, kritiserar Kina och tar avstånd från Kina.


maja lundgren sa...

Vuxentrollet gör ett TAN-inlägg, "låten icke barnen komma till mig", lite skönt om man redan sedan tidigare tycker vuxentrollet gör ett nästan osannolikt osympatiskt intryck, och så blir det debatt.
Det är inte så många som vet att debatt är etymologiskt besläktat med brännboll.

maja lundgren sa...

Till skillnad från konservativa anser jag att skilsmässan är en av de bästa uppfinningarna någonsin,
-att pappor idag utklassar gårdagens pappor med hästlängder,
-att barnafödandet egentligen inte är lämpat för alla, och att det heterosexuella äktenskapet inte borde vara norm överhuvudtaget, men att man inte kan förbjuda folk från att skaffa barn eller gifta sig för sakens egen skull
-att gamla idag som bor på äldreboenden i de flesta fall troligen har det mycket bättre än när de var utlämnade till en svärdotters välvilja,
-att man inte automatiskt blir mer vidsynt av att resa eller inskränkt av att stanna kvar å samma ställe, men att framhålla det som ett ideal att inte resa, inte beblanda sig, inte vara öppen till sinnet osv är en konservativ jävla styggelse,
Med mera.
Men det kanske värsta med "TAN", olika typer av konservatism idag, är grumligheten.
Att vara konservativ är givetvis att vara emot skilsmässa, bisexualitet, intresse för andra kulturer och andra sätt att leva, att vara emot abort, osv men man lindar in det. Man uttrycker sig vagt. Jag är inte konservativ, men... eh....
I bland handlar det bara om en pissträngd Hakelius-vilja att vara lite allmänt anti sådär. Hylla "vulgaritet" för att det är kul att säga fitta.
Ibland handlar det om marknadsliberalism och socialdarwinism, typ skattebetalarnas förening, som parar sig med det vita dököttets identitetspolitik.