tisdag 3 maj 2022

... som kom från en frusen orkester

 Ryssland är på väg mot en historisk statskonkurs, enligt Expressen.

Och Väst rustar och rustar, gör armkrok och rustar.




7 kommentarer:

Maja sa...

Astrid Lindgren och Pippi Långstrump är väldigt populära i Ryssland, har jag för mig. Så om affischkampanjen inte är nåt slags false flag operation, eller någon som trollar, flejmar, vill dra igång nåt, utan verkligen är en statligt sanktionerad kampanj, undrar jag hur ryssarna tar kampanjen.

Anonym sa...

Men om Bergmans och Kamprads kopplingar till nazism har det väl skrivits ganska mycket i svensk media? Det kan väl inte uppröra någon?

Maja sa...

Anonym: jo man brukar nog vilja tona ner nazismen hos Kamprad och Bergman i Sverige - och Silvias pappa och kungens farbror och allt vad det var. Den svenska nazismen var en överklasshistoria, arbetarklassen och medelklassen var betydligt mindre anfrätta har jag för mig.
Sen är det ju då en lite annan sak att göra en grej av det i en affischkampanj, för att Sverige inte ska gå med i Nato antagligen.

Maja sa...

Man kan inte ljuga bort lögner.

Maja sa...

Kolla vad Polens premiärminister säger i The Economist. Hallå, det här vill inte jag sitta ihop med i NATO om jag säger så.
Kunde vara fett om även liberaler tänkte efter före.

Maja sa...

Det kanske dummaste, ytligaste, töntigt sloganaktigaste som skrivits under den här tiden är Suhonens svar på frågan Varför har du ändrat dig?
- Världen gjorde just det. 
Tror de att det är nåt slags B-film det handlar om? En taskig replik som inte ens platsar i en riktigt usel krigsfilm?
Tror de att folk ska bli hjärtnupna, rysa lite och tänka: å så stiligt sagt. Världen gjorde just det.

Nu ska jag nanna kudden tidigt.

Maja sa...

Jag tror också att det är ett sätt att retas med Sverige, som Stefan Ingvarsson säger i TV. Inte direkt ett hot utan mer en pik. Det som är lite roligt mitt i alltihopa är att det där är något av en öm tå i Sverige, det viftas inte undan längre men har rätt länge varit lite tabu, något man inte nämner för att inte solka ner nationalstoltheten.

Kristian Gerner förstår jag inte hur han kan tro att det riktar sig åt den ryska befolkningen i första hand, han säger rentav att det inte alls är riktat till omvärlden.
Konstigt.