tisdag 3 maj 2022

Tack, S-kvinnor

 Man slänger inte bort sina principer över en natt. Det här är rakryggat, beundransvärt och måtte det få efterföljare bland de S-män som tvekar: kom igen, Hultqvist. Var en klok försvarsminister. Wallström borde inte kunna bli för Nato på ett kick, man kan inte luta åt ett ja när det gäller såna här ödesbeslut. Ska man luta ska det vara åt ett nej. 

Fler upprop! 

Vi vet också att SSU är emot och man kan inte pådyvla ungdomen såna här beslut innan de knappt har rösträtt. 


3 kommentarer:

Maja sa...

Att inte fler tvekar - eller är öppna med att de tvekar - är ett tecken på att de är lika okloka, skygglappade, rigida som den där nya liberalledaren:
"Vi har sett detta komma. Vi har utredningar. Det har debatterats".

Jag gissar att det finns liberala kvinnor som tvekar eller är emot.
Nu är inte läge att följa en partilinje utan sitt eget omdöme och samvete och efter djup begrundan och troligen ångest och förtvivlan.
Jag tycker himla mycket om Hultqvist för att han inte smilar, inte poserar, inga härliga väl uttänkta reklambilder, inga knäppta händer och blicken i taket.

Samtidigt gäller det ju att fundera ut om det ens är möjligt att stå utanför om Finland går med, vilket de i och för sig också borde vänta med (det vet jag). Utöka samarbetet med t.ex Tyskland, Storbritannien, med flera.

Maja sa...

DN:s Helmersson har fel.
Det brukar vara Natoförespråkarna som förutsätter att Sverige ska få omedelbar hjälp från de andra natoländerna, samtidigt som de tonar ner sveriges förpliktelser och de risker som medföljer.
Sverige ska få direkt hjälp - men det finns absoluuuuut ingen fara att Sverige dras med en uppblossande konflikt på Balkan.

Natoanhängarna tonar också ner den krigshetsande och hämndlystna retoriken i olika Natoländer, som Sverige hamnar på samma sida som ifall vi går med.
Det finns både historiska och aktuella skäl till att de ofta reaktionära öststaterna (inklusive det allra obehagligaste med ukrainsk nationalism) hatar Ryssland. Det är begripligt. Men de vill inte fred. Det är uppenbart att de vill eskalera kriget med Ryssland.
Låt dem kriga, men då ska Sverige stå utanför.

Nu vill jag se utbrytarliberaler och kanske konservativa också som anmäler avvikande mening och förespråkar tankepaus i den högst eventuella natoprocessen.

Sen har då Sverige ett fascistparti, eller ett och ett halvt fascistparti tillsammans med kräksdemokruterna.

Maja sa...

"Utan tvivel är man inte klok".

En av de allvarligaste lögnerna (eller kanske självbedrägerierna, eller käpphästarna) om Nato är att det bara är en försvarsallians.
Det stämmer faktiskt inte.