söndag 25 juli 2010

Nakenchocken

Bästa rubriken hittills. Den nedan. Marginellt mer publikdragande än att ha "in och ut" i rubriken, även om det också gav resultat. Ni är ju som ni är. Det är eventuellt dags för er att ta er en liten funderare.
Konsekvensen av föregående rubrik blev några politiska insändare, upprop och pamfletter i kommentarfältet om att sexköpslagen bör avskaffas eftersom Littorin i alla händelser inte har begått något brott och eftersom kvinnor minsann åker till Gambia. För att inte tala om alla dessa välbärgade karriärkvinnor som köper sex av unga män. Jojo... Det var ett väntat utspel från pappenheimarna. Man har kunnat iaktta samma haltande tillrusning på flera håll för att försvara en broder mot dessa anklagelser angående något han för det första aldrig har begått och som för det andra borde vara lagligt. Ganska inkonsekventa argument för det mesta, och meningslöst att blanda in sexköpslagen i detta. Om uppgifterna är falska är ju frågan om sexköpslagen totalt OT. Om de så vore korrekta fick politiker (vare sig manliga eller kvinnliga) inte gå till prostituerade före lagens instiftande heller (minns Geijeraffären). Jag vet fortfarande inte sanningen om det senast omdebatterade fallet. Men Littorins mer högröstade försvarare gör sig ofrivilligt skyldiga till "ingen-rök-utan-eld"-resonemang.
Den här videon är OT.
Glöm för allt i världen inte att tjacka Mäktig tussilago.
A thing of beauty is a joy forever.
Nu även som e-bok, tydligen. Jag blev lite förvånad när jag såg den på en ebokshandel på nätet eftersom jag inte trodde att jag hade skrivit under kontraktet för e-bok, då jag ville kolla upp mer vad det är för villkor.
Om jag inte har det, ska jag stämma Bonniers? Som en kul grej, liksom? Skulle vara rätt schysst om man kunde få miljonbelopp i skadestånd. Heh!
Tills vidare kan ni gott köpa den som ebok också, men jag ska kolla upp det där.
Jag är inte helt nöjd med dagens rubrik, den kan komma att bli föremål för ändring i morgon eller så.

18 kommentarer:

 1. Med risk for att verka tjatig, eftersom du drog från det interaktiva författarskapet i fredags, så citerar jag mig själv direkt och dig indirekt, eller hur det nu blir!


  ""Mord utan uppsåt är som effektiv bomull, tål inga motanklagelser."

  You say what!?! :-)

  Jag får motvilligt medge att jag inte förstår denna liknelse, kanske därför att jag inte begriper vad effektivt bomull innebär i kontexten. :-)

  Bjuder du på några ledtrådar innan sänggåendet eller så?"

  SvaraRadera
 2. Ja du ville ha ledtrådar... men behöver det verkligen förklaras?

  SvaraRadera
 3. Sätter du rubriken själv? Du lär få fler nymoralister och skenheliga på dig nu. Aja baja. Barn som dricker och spelar kort på video. Vapen och fruntimmer! Nu får det väl ändå vara nog! Utnyttjande av barn för att prångla ut böcker på nätet. Men vet du vad! Och Bibeln visar du också i ett profant sammanhang. Hur kunde det här passera censuren? Tror du att du lever i ett fritt land där människor kan ta ansvar? Tror du att du är någon? Snart kommer polisen och griper dig enligt Jantelagen ska du se. Det sa Kapten Klänning till mig i alla fall.

  Du propagerar indirekt för att röka också med ”ingen rök utan eld”. Jaja, man vet ju hur sådana som du är vana vid ”rök”. Samhällets grundvalar håller på att rämna nu tror jag. Nej nu måste jag titta mig i spegeln för att se vem som vackrast i världen är. Här är det inga inga fel som fattas. Jag måste bara hinna till bikten innan. Jag har vattentäta bevis, vänta du bara. (Vänta länge är du snäll, dom måste vara på vinden, tror jag). (Ni som har sett videon vet vad jag menar med vattentäta bevis och hur mycket dom är värda förstås).

  SvaraRadera
 4. Maja, eftersom jag inte förstod liknelsen så kan det finnas en vits med att få den förklarad. ;-)

  Men du kanske föredrar att behålla mystiken med den? =))

  SvaraRadera
 5. Cuben: jag håller mig inte med privat redigerare nej, så allt faller på mitt ansvar.
  Tristan: det är po-e-siiiiii.... sådant översätter man inte till något annat än det som står där. Däremot kan man tolka det, associera kring det osv, och det jobbet gör jag inte åt läsaren.
  "Mer än många behöver nn en uppmärksam och tänkande läsare" läste jag just i förordet till en menippé av en helt annan förf, jag gillar när det är så, även om "obegriplighet" självklart inte har något egenvärde. Mångbegriplighet, i så fall.

  SvaraRadera
 6. jag tror du är poet maja - eller?

  SvaraRadera
 7. Maja, nej nu förstår jag inte heller ingenting, även om jag är ”confused on a higher level”. För mig är det solklart, lika solklart som det är på Hawaii när det är mitt på dagen i Sverige. Varför sa du inte det med ansvar innan eller på en gång? Det blir annars lite som Arne Hegerfors i Sportbladet över det hela, som han sa när den brasilianska fotbollsspelaren Kaka knorrade in en rökare i krysset, (tyvärr i eget mål).

  SvaraRadera
 8. Marianne J: åhå din smickrare där! Bra att du har frågetecken. *S* Jag är politisk också.
  God natt

  SvaraRadera
 9. Maja; Det Hägerfors sa stoppades av korrekturläsarna. Och han själv vill inte heller uttala sig nu. Det måste vi respektera.

  SvaraRadera
 10. Var inte just detta med e-boksrättigheterna en debatt härom året? (Bla) Bonnier ansågs tvinga sina författare att skriva på avtal som gav förlaget alla e-rättigheter utan några som helst garantier.

  http://www.svb.se/nyheter/f%C3%B6rfattare-tar-tillbaka-r%C3%A4ttigheter?page=286&page=280

  Kan din bok ha med det att göra?

  Eller har du någon annan erfarenhet av den där processen? Vore intressant att få veta.

  SvaraRadera
 11. marit: jo, jag har för mig att jag bestämde mig för att avvakta och inte skriva under kontraktet för e-bok. Som du hör är jag inte direkt på barrikaderna när det gäller författarnas rättigheter, jag har mycket dålig koll. Men jag ska ta och gräva fram kontraktet, och sedan kolla upp om boken blivit ebok eller om det är ett misstag.
  Cuben: nymoralism är inte att förakta, beroende på hur den ter sig förstås.

  SvaraRadera
 12. Moral är något mycket viktigt i ett samhälle och för dess fortbestånd. Däremot när den kombineras med förmynderi, dolda agendor och likriktning så kan den vara rent destruktiv. Likriktning kan ta sig många olika former. Öppenhet, transparens, mångfald, respekt för individen och frihet är för mig viktiga att försöka leva efter. Det svåra är ju ofta att själv leva efter detta i vardagen.

  SvaraRadera
 13. Cuben: förmynderi och likriktning är fantastiskt. Återkommer till detta.

  SvaraRadera
 14. Poesiiiiiiiiiii, ja, ok, då fortsätter jag på legitim grund att se ut som en fågelholk vid betraktandet av liknelsen ifråga.

  Men för skojs skull, var Leroy något på spåren med sin wiki-hänvisning till vad man kan göra med bomull? :-)

  SvaraRadera
 15. Tristan: tänk på ett gökur, d.v.s du kanske förstår lite då och då?
  Leroy var inte helt fel ute tycker jag.

  SvaraRadera
 16. Är inte öppenhet, transparens, mångfald, respekt för individen och frihet en försåtlig likriktning propagerad av skumma lagvrängare och något som skulle helt omöjliggöra kampen mot hästtjuvar, försåtliga bloggare, bankrånare, whiskysmugglare, revolvergalningar, erotomaner och religiösa bedragare i mitt distrikt?
  With such liberal b-llshit - the center cannot hold!

  Deputy Marshal Chris Madsen

  SvaraRadera
 17. Deputy Marshal Madsen: well alltså, såna där paroller kan betyda vadsomhelst i allmänhet och ingenting i synnerhet.
  "Öppenhet, transparens, mångfald, respekt för individen och frihet": vilket jubileumstal, det hade kunnat hållas av en politiker. Liberalism är en styggelse så heja att du står för lite förmynderi och likriktning.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim