onsdag 14 juli 2010

The pretender

Titta vad jag har gjort:


Nä, det var Giorgione. Men jag började måla av den för några år sen, rättare sagt inte ett försök till kopia men med ena ögat på den:


Det syns kanske inte riktigt här men just denna är ett exempel på förhastad lavering: jag bestämde mig för ett blått dis och det blev too much och lite dammigt. Så den övergav jag. Katjoff.
Jag gillar Giorgione. Therese Bohman hade den goda smaken att ha med en av hans målningar i sin topplista över konsthistoriens bästa målningar i tidskriften Axess, där hennes konstsmak överensstämde ganska mycket med min vilket ledde till slutsatsen att hon har gott omdöme om konst.
För surrealistiskt intresserade och dem som gillar kluriga dataspel har jag hittat ett gratis onlinespel som heter The pretender, det är en trollkarl som ska få med sig spöken ut genom en dörr och det hela utspelar sig i ett drömskt landskap. Riktigt roligt.

7 kommentarer:

Tristan sa...

Att du målar är inte riktigt lika överraskande som ditt antydande om att du hänger dig åt dataspel! :-)

Jag gillar färgsättningen ovan, den har något dramatiskt och suggestivt över sig.

maja lundgren sa...

Tackar och bockar Tristan, ja färgsättningen, den blir lite bättre i datorn eftersom det lyser upp, den är för matt i original för att jag laverade för mycket tror jag.
Dataspel är en nyupptäckt för mig, den här kluriga The pretender har jag hamnat någonstans på mediumnivå och kommer inte vidare för tillfället. Annars ska jag erkänna att något som heter Daisy Greenfingers och som är väldigt rart har jag fastnat i lite, det går ut på att odla blommor frukt och grönsaker och gå till marknaden och sälja dem, det värsta som kan hända är att en planta dör för att man glömmer vattna den. Haha, jo det kan vara lite avkopplande att tömma huvudet på det sättet.

maja lundgren sa...

Ja eller du menar Giorgione förstås. Ja, väldigt fin målare.

Marianne Johansson sa...

- en underbar målning - färger säger så mycket...

maja lundgren sa...

Marianne: ja, det gör de!

Anonym sa...

What type of game is the Pretender?

Download Free Games | Full Version PC Games

maja lundgren sa...

Well, it's a strategy game, I suppose.

It's very klurigt, as we say in Swedish.