tisdag 21 juni 2011

Det fittländska folkets underbara öden

Tiotusentals års hemligheter uppdagas!
(Mycket fritt efter Grimbergs Det svenska folkets underbara öden)

Mer än 6000 år av fittländarnas tillvaro äro idag lyckligen erövrade från glömskans mörker då de idoga arbetarne på geologins och historiens fält oförtröttligt satt spadtagen i marken under idag redan ett flertal lyckosamma årtionden. Allteftersom ismassorna smälte växte den fordom så typiska fittländska könsmaktsordningen fram: fittländskorna voro mestadels prydliga, sedesamma och tillbakadragna (med undantag för slynorna) och de grövre sederna voro då förbehållna den manliga delen av befolkningen (med undantag för skökorna). Här se vi dock en början till fittländskornas sentida förfärande förråelse:




(Fortsättning följer, jag ska springa iväg och titta på en arbetslokal)

4 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

zum lachen: "under idag redan ett flertal lyckosamma årtionden"

maja lundgren sa...

Marianne: hihi, ja det där blev faktiskt lite kul.

Aud Djupaudga sa...

Den där videon får mig alltid att tänka på Tristan. Han frågade en gång vilka kvinnorna var, och ursäktade sin okunskap med att han inte tittade på TV innan han var född. Hehehe...

Jag vill passa på att tacka så jättemycket för ett paket som kom för några dagar sen :)
Nu kommer jag aldrig att glömma signaturmelodin till Alias Smith and Jones.

maja lundgren sa...

Ha, ja det gjorde han. Och blev retad för det. Men jag har för mig att han hade lagt av lite av sin stingslighet och tog det med godan ro.
Jo, den här videon har väl dykt upp minst en gång tidigare... Ibland tänker jag att nytillkomna absolut inte får missa den, men jag tror inte den ska vara bloggens Grevinnan och betjänten.
Va bra! Att paketet kom fram menar jag.