tisdag 24 juni 2014

Medan älvor i negligé fnissar sig ner i lungorna

Sjätte dagen med elektroniska cigaretter. Svårt att göra rökringar, men det gjorde jag å andra sidan inte heller på den tiden jag rökte akustiska cigaretter (eller vad man nu ska kalla de icke-elektroniska).

Akustisk rökscen - klassisk som en forntida luta.(Ja, hon lutar sig skamlöst, Humpfrey Bogart är bara hennes humankapital, det är därför han ser så stenartad ut).

Jag skulle nog tycka att det var äckligt att röka en akustisk cigg nu. Det tuggande mellanspelet - nikotugg alltså, obegripligt dyra med tanke på att det bara är tuggummin med lite sketen nikotin i - vem skor sig?  hur och varför, med tanke på att det varken är kul eller farligt eller kostsamt för tjyvsamhället? - en del inställsamma med karamellsmak, andra sträva och osmakliga som man bara väljer för att göra en bugning åt den så kallade Luther - transportsträckan mellan cigaretter och vejp hade ingenting med lyx eller inspiration att göra. Det var bara sega substitut. Tugga som ett fä kan duga när man spelar dataspel eller när man inbillar sig att man ska sluta med nikotin på lite längre sikt. Så jag tänker tugga i mig det som återstår i asken, medan jag spelar Plants vs Zombies. Vejpa är något annat.
Å denna ljuvliga ånga, denna lite mindre farliga dekadens (än så länge, det kan ju hända att de upptäcker att själva ångan absorberas mer och på ett särskilt dåligt sätt av lungorna, jag tar självklart ansvar för min last och kommer alltid själv att vara skapare av min egen lycka och olycka).
Ett bloss är ett bloss, det är härligt och löser upp sig själv, det är som om älvor i negligé fnissade sig ner halvvägs mot lungorna, men den som vill känna tjäran dra ner en motorväg inombords och som ända ner i tårna, bör hålla sig till gammcigg.

Så nu, om jag får önska mig en enda sak av Gud Fader som är så stor och god och allsmäktig, så är det att jag lyckas lära mig dansa så här.10 kommentarer:

 1. oj vad mycket som har hänt här medan jag varit nerkopplad några dagar. Jag har inte hunnit läsa allt än. Tills vidare säger jag grattis till de elektroniska cigaretterna. Och så vill jag tillägga att jag tycker om ditt bildspråk, men det kanske är överflödigt, jag är ju en gammal stammis :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack mariannesson, ja jag är väl kanske lite barock ibland

   Radera
 2. Det ska bli intressant att se om e-cigaretterna slår igenom. Ja jag tänker inte börja, slutade med "akustiska" cigaretter för tjugo år sedan, utan några som helst substitut. Det är karaktär! ;-)
  T.S Älgot

  SvaraRadera
 3. Jaja. Det är karaktär. Absolut. Inga invändningar :-)

  SvaraRadera
 4. Humpfrey är meningen. Ville stava så.

  SvaraRadera
 5. Man kan ju säga Humpfrey Bågart i Gaggböle.

  SvaraRadera
 6. jag vill med enormt varm hand rekommendera tex chicago (hornsgatan 75) på onsdagar 18.45, då har de drop in lindy hop för nybörjare, om du inte testat denna sekt tidigare.
  (frankie manning är ju en legend inom lindyvärlden och skulle fyllt hundra i år, jag blir alldeles till mig av denna video)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa! Jag har tittat lite på Chicago utifrån, och känt mig lockad. Lindy hop är väl ganska likt shim sham?

   Radera
  2. Det är enormt varmt och väldigt trevligt på chicago.
   bifogar världens bästa lindydansklipp (igen med manning bland annat), som inte är speciellt representativt för hur man dansar till vardags på chicago. men klippet blir bara bättre ju mer dansrutin man har, för man ser att det är rytm, inte bara akrobatik (det är som sagt lite sektartat, man blir besatt och vill bara bära kläder som det går att dansa i)
   http://www.youtube.com/watch?v=qkthxBsIeGQ&list=PL93B1CD82017E1C4A&feature=share&index=38

   Radera
 7. Underbar. Jo, någon gång vill jag besöka Chicago för att prova på. Men bara de enklaste stegen. Någon akrobatik tänker jag inte våga mig på :-)

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)