måndag 28 september 2009

Familjen Giulianos patriark...

är död. Det rapporterar Il Mattino.

Pio Vittorio Giuliano senior, pensionerad tobakssmugglare i stadsdelen Forcella i Neapel och far till bossen Luigi 'o rre (kungen), avled vid 81 års ålder.

Pio Vittorio Giuliano blev "kanske mot sin vilja anfader till brottets och lidandets dynasti", skriver Il Mattino. Blandningen av respekt, snudd på vördnad, sorgsenhet och moraliskt avståndstagande är inte ovanlig i napoletanska pressen när det gäller välkända personer inom camorran, sådana som har spelat en roll i stadens historia.

Pio Vittorio var även far till Nunzio Giuliano, som hoppade av camorran på sjuttiotalet, talade emot den och blev mördad i mars 2005. Hans engagerade arbete mot camorran i skolorna kan man se ett exempel på här. Det ledde till att han inte var populär i kvarteret Forcella, inte heller i sin familj.

Familjen Giuliano har styrt över kvarteret Forcella i Neapel sedan fyrtiotalet. Det var en Giuliano som av misstag sköt Annalisa Durante till döds i Forcella 2004.
Familjen Giuliano ingick i den sammanslutning av camorrafamiljer som krigade mot Raffaele Cutolos Nya Organiserade Camorra vid slutet av sjuttio- och början av åttiotalet. Idag har ett flertal i familjen börjat samarbeta med rättvisan. Familjen är också omskriven p.g.a vänskapen med Diego Maradona.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)