fredag 4 september 2009

Piggies

Splattervideo som med lite långsökt vilja kan ses som en illustration av kampen mot svininfluensan:
Tillägnas alla som går in för att motverka influensan med diverse knep och knåp, medvetna om att det kan finnas inslag av massmedial uppblåsning och kollektiv tvångsneuros, men som ändå lutar åt att det kan vara bra att torka av ett och annat handtag.
Tänk om en person i mitt hus slipper 40 graders feber på grund av det där.
Vaccination är för egen del inget som står på programmet, det är nog bra men jag tror rent generellt och samhällsnyttigt ännu mer på en diskret renlighetsmani: om det fortfarande finns herrar som inte tvättar händerna efter att ha gjort nummer ett, såsom det ryktas, så bör de göra det innan de grabbar tag i T-banans ledstång; på dagis kan det inte skada om städpersonalen får tillgång till de desinfektionssprayer som påstås kunna hålla ytor virus- och bacillfria under lång tid; det Lubbe Nordström gjorde för Lort-Sverige skulle jag vilja göra för influensa-Sverige.

Tigerbossen, som sitter i ett överfullt fängelse, ber om ursäkt för att han fortfarande inte fått iväg paketerna till de ljuvliga vinnarna: han har hamnat i råkurr med några geparder men inte ådragit sig några allvarliga blessyrer. Nu kan han i lugn och ro ro paketerierna i land.

Ank-Käthe är det lite värre med. Hennes gadget är bortplockad från blogger. Men i största förtroende sa hon till mig att hon ville fråga ifall människorna (hon är ju anka) har upptäckt några genanta avvikelser från vanan, i och med influensan. (En genant avvikelse från vanan är till exempel att torka av portkoden med klorin. Är det däremot en vana är det sannolikt fråga om en tvångsneuros).
Hon undrar om gifta par drar sig för att kyssa varandra, om familjer har svårare att få barnvakt, om fler står upp i tunnelbanan istället för att sätta sig mittemot en potentiell hostare;
Kort sagt, hon undrar om människor gör eller undviker saker som de vanligen inte brukar göra eller undvika.

Jaja, Ank-Käthe är ju frågvis.

Sen säger hon så här, rakt av: är ni oroliga för svininfluensan?

501 kommentarer:

 1. vem fan bryr sig om svininfluensan. några tusen stryker med som vanligt, shit happens, beklagar sorgen. Du gör för lite av sånt som kunde vara sprängstoff. Du har Guillou, varför inte en artikel i Newsmill. haka på, för fan.

  SvaraRadera
 2. De av oss som i vanliga fall stör oss på människor som hostar, nyser - eller till och med andas ut en hel lunga rätt i ansiktet på en - har nu fått en ursäkt att visa vårt missnöje.

  Nu när svinisen är i faggorna får man faktiskt blänga förebrående på en person som kastar sina mikroskopiska droppar omkring sig medelst hostning eller nysning eller en rejäl utandning.

  Var på Apoteket häromdagen och noterade då att kassörskan (som kanske är apotekare) tog emot betalkortet med fingrarna formade som en pincett. Kvittot räcktes sedan fram med samma pincettfingrar. Överdrivet var det alltså. "Svininfluensan", tänkte jag. Och så funderade jag på hur roligt det kan vara att jobba på Apoteket nu.....

  Själv har jag vissa tendeser till bacillskräck som jag försöker hålla i schack - man märker att det lätt kan eskalera och det gör det ibland. Men lite skit rensar magen tror jag samtidigt, man får inte bli för ren för då blir man klen.

  Handsprit i väskan förstås och sedan är jag en handtvättare av stora mått. Mina händer borde prassla som höstlöv vid det här laget, men det kanske kommer nu när handspriten blivit ett betydande inslag i tillvaron.

  Försöker undvika att hamna på samma buss som alla skolbarn på mornarna. Och har nu fått en riktigt bra ursäkt för att slippa skaka hand med folk jag möter inom jobbet - har alltid tyckt att det är lite äckligt faktiskt.

  Men annars tror jag inte att jag gör något annorlunda. Spritar händerna på jobbet numera för det har vi fått tillgång till.

  Tänker på svinisen gör jag ganska ofta och vi pratar om det rätt mycket. Brukar aldrig vaccinera mig mot influensor men denna gång ska jag göra det. Absolut.

  SvaraRadera
 3. Svårt att veta vem man ska tro på. Men jag har ingen lust att via skatten betala både för verkligt sjuka och för parasiter med en patologisk oförmåga att ta hand om sig själva, en överklass med små krämpor som staten backar upp.
  återkommer, gillar bloggen

  SvaraRadera
 4. Prata om Guillou?

  Zzzzzzzzzzz..............

  Stentrist.

  SvaraRadera
 5. tror att Maja har tagit sig klorin över huvudet med tanke på kommentarerna...

  SvaraRadera
 6. Porr, porr, porr.

  Regel 34: If it exists, there is porn of it.

  Det vore intressant om någon tog sig an att verkligen studera hur porr ser ut. Verkligen tittade på en massa porr. Det är det ingen som gör.

  SvaraRadera
 7. Även bland vårdpersonalen finns det neurotiska människor (det är bl.a. därför vi arbetar inom vården). En kollega föreslog,på allvar, häromdagen att vi skulle börja använda munskydd på jobbet. Vi arbeter på ett vårdboende, knappast någon infektionsklinik.
  När jag var i London i våras, använde många asiatiska turister munskydd, det såg lite kul ut inne på Harrods.
  Kollektivtrafiken verkar annars vara det enklaste sättet att bli smittad. Där snoras och hostas det som aldrig förr. Håller med Fia O. Och äntligen har jag en nästa PK orsak att ta bilen. Mörkertalet gällande människor som aldrig sjukskriver sig, trots att de borde, verkar gigantiskt. En del verkar inte tvätta sig öht och borde blötläggas i klorin och sedan spritas av noggrant.

  Maja: Fortsätt ditt torkande och spritande! Jag gör ungefär likandant och tror en del är avundsjuka. Det blir ju lite löjeväckande att först tala hånfullt om alla hysteriska människor, och sedan beväpna sig med både klorin och handsprit.

  Claes: En mig närstående person bor mittemot en videoklubb, ett ställe där man knappast tittar på kultfilmer. Det är rätt kul att iaktta hur kunderna liksom slinker in där, går med raska steg och som av en vacuumsug dras in på klubben med full kraft. Själv vågar jag inte gå på den trottoaren.

  SvaraRadera
 8. Fia O och Systerdyster, håller fullständigt med! Fram med sprit och klorin :) Hur många gånger har man inte hört hur folk kliver ut från toaletten utan att tvätta händerna! Fullständigt snuskigt! Eller så körs en pliktskyldig 1-sekundsspolning i kranen...

  För att inte tala om en rejäl blöt hosta rätt ut i luften...

  Flög mycket i jobbet för några år sedan och vart förkyld uppe ovanför molnen. Nös och hostade och försökte skona medpassagerare så gott jag kunde.
  Rätt som det är fiskar damen och herren upp ett varsitt munskydd ;) Dom hade sitt överlevnadskit men jag vart mentalt ganska lång i ansiktet.

  SvaraRadera
 9. Nix jag är skicklig på förträngning. Synd om dom stackarnas grisarna dock.

  Lutar lite åt Zigge..hade jag haft Majas talang så på dom bara!

  SvaraRadera
 10. Zigge, Caroline: ja, men det måste finnas en poäng med det. Som det ser ut nu är det just det som är spelreglerna, och det kallas "debatt"; Guillou skulle säga något som dröp av ironi, det skulle kallas att jag "gav igen" eller "talade ut" eller kanske rentav "tog över" - tog över scenen, erövrade barrikaderna. Men det är fel barrikader.
  Claes: kram.
  haha, gräva en grop och slänga en regnkappa över sig... jösses...
  Systerdyster: munskydd kan vara bra på dem som är smittade, säger experterna, men det är inte så effektivt för friska.
  Nej, men lite allmänt bättre hygien tror jag på. Ensekundersspolning hjälper inte mot virus och bakterier.

  SvaraRadera
 11. Läs MAs senaste.

  Överlevarna har tydligen HOTAT Ingrid C så våldsamt att hon blivit tvungen att lägga ner sin blogg.
  Lägg märke till att den inte handlar om kryss på taket hemma hos, uthägning och annat som MA kallar småskit.
  Utan tydligen våldsamma grejer.

  Ursäkta att jag blir lite full i skratt.
  Det verkar vara så våldsamma typer de där "Överlevarna". Enligt MA mf.
  Konstigt att det aldrig avspeglas i deras bloggar som jag faktiskt börjat läsa en del.

  Hoppas MA leverar lite fakta den här gången
  skulle tydligen komma någon slags fortsättning följer.

  Men var lugn Maja alltihop är säkert "ditt fel"
  de brukar ju komma fram till det i sionom tid.

  SvaraRadera
 12. Hihi
  citat från MAs blogg

  Ingrid har blivit hotad!

  "Men jag kan säga så mycket som att gärnings personerna är väl kända.

  De kallar sig överlevare"

  Överlevarna har alltså trappat upp våldet Igen. Säkert tillsammans med "icke namngivna kriminella ligor". Som bistår Överlevarna med yxor, kalashnikovs och annat kraffs som kan behövas när blodet svallar.

  Ja, ja IC dags för på marknadsföringen av nya boken var det.

  SvaraRadera
 13. Man kanske inte kan utesluta att IC blivit allvarligt hotad, men nog verkar det vara marknadsföring det är fråga om från MA:s sida. Varför annars allt snack om hur bra boken är, att MA själv ska köpa den och uppmaningen till andra att köpa/läsa den. Förlaget nämns också, vilket jag tror är det samma som MA själv ger ut sin bok på.

  Personligen skulle jag inte köpa något av dessa "dussin"-författarna.

  SvaraRadera
 14. Det är märkligt hur intresserade vissa av skvallerkärringarna här är av MA. Man undrar ju varför? Tristan verkar ju dessutom veta mer än de flesta och att du tar varje chans att nita MA är ju inget nytt.

  SvaraRadera
 15. Kolla upplägget på MAs inslag.

  I FETSTIL
  Ingrid Carlqvist hotad!

  bla bla bla

  FETSTIL
  De kallar sig överlevare

  blabla

  FETSTIL
  Det ger dem framför allt ingen rätt till kriminell verksamhet.

  Så vem i helvete är det vem som nitar vem här!!!

  Sedan är hon noga med att signalera HOTBILD
  men ger inga som helst konkreta detaljet i vari den består. Alltså fritt fram för publikens fantasi.

  Snyggt jobbst enligt ABC bokens mest ohederliga journalistik.

  Och sedan spyr hon ur sig den här dräpan.
  citat
  "Flera av dem som här i bloggosfären kallar sig överlevare är i själva verket fega, ondsinta krakar som spyr ut sitt anonyma hat över alla som uttrycker egna åsikter.

  Jag ska i det aktuella fallet inte avslöja om det är en, två eller flera av dem jag brukar kalla häxor men det är bland dem vi har att söka de skyldiga."

  Inte så svårt att koda av vem hon menar med dessa inte.

  Verkligen kul Jerker att du kom med uttrycket
  NITA. För nu är det dags att nita dessa
  "ondsinta överlevare igen".

  Med alla metoder.
  Fy fan!

  SvaraRadera
 16. Caroline måste ju lida av grava paranoida vanföreställningar. Sakfrågan verkar mil bort. Sortera bättre och se vad det handlar om i det här fallet. Försök inte att återigen flytta fokus på det som sakfrågan gäller. Men det är ju så synd om dessa så kallade "överleverare" som hela tiden är så oskyldiga till allt. Att hota och få en blogg stängd är inte snyggt, men det struntar väl du i utan det är återigen MA som ska sättas åt. Vet du vad som har hänt IC? Du verkar ha svårt att förstå varför MA skriver såsom hon gör. Vem menar hon enligt dig? Vet du svaret?

  SvaraRadera
 17. Nej Jerker jag lider inte av "grava paranoida vanföreställningar".
  Däremot ar du fullständigt okunnig om både journalistik och branch.
  Ditt mentala väl och ve intresserar mig inte och tillhör definitivt inte "sakfrågan".
  Jag har inga som helst problem med att läsa
  vad MA skriver.

  Tack för ordet nita Jerker. Bra jobbat

  SvaraRadera
 18. Eftersom jag är den sk "ledartröjan" för "häxorna" och att frågan om de påstådda hoten mot IC tas upp här, så vill jag bestämt ta avstånd från alla hot. Var de nu än kommer ifrån...
  Jag kan inte annat än att hålla med Carolines tankar kring MA's utspel. Mycket underligt att det kommer just när boken skall ges ut...
  Det som jag tycker är allvarligt med MA's påståenden är att hon diffust pekar på "häxorna" och "överlevarna". Men jag kan inte säga att jag är förvånad över hennes metoder.

  SvaraRadera
 19. I dessa dagar är all uppmärksamhet bra uppmärksamhet för Carlqvistskan. Visst är det så!

  Även Rudberg har ägnat tid åt att som vanligt skruva till resonemnget lite.
  Slutsatsen de båda damerna drar är lite annorlunda.
  De anser att någon (som bara de vet namnen på!) som skickat "anonya mail" och informerat ICs arbetsgivare är de som bär skulden.
  Man väljer alltså som vanligt att skjuta budbäraren.
  Man måste förmoda att ICs arbetgivare, om de är seriösa, har kollat uppgifterna i de "anonyma mailen" och grundat sitt ultimatum på vad de läst i bloggen.

  Så det är nog högst troligt att det är Ingrid Carlqvists eget skrivande som nu slagit tillbaka på henne själv.

  SvaraRadera
 20. Håller med den som slog huvudet på spiken. De här "hoten" brukar ju alltid dyka upp när det behövs PR. Nu är det lanseringen av ICs bok som behöver uppmärksammas och eftersom alla är så jvla ointresserade av den men desto mer engagerade i nätmobbingen journalisterna ägnar sig åt av vanliga bloggare så drar man till men ett gäng "allvarliga" anklagelser.

  Vem minns inte pappa C när han påstod sig vara hotad av ett mc gäng som "häxorna" anlitat. Jorå. Det var så allvarligt så polisen slog en ring runt pappa C enligt MA. Mindre än ett dygn senare så hade pappa C pratat med "mc-gänget" och de var arga på "häxorna". Folk insåg ju snabbt att det inte var en helt frisk eller välmående person som uttalade sig. Men under några dygn fick ett par personer leva med att pekas ut som psykopater som anlitar MC gäng för att tysta misstänkta pedofiler. Fick de utpekade någon ursäkt? Självklart inte! POlisen känner än idag inte till den "ring" de slog runt C. Det var alltså en ren och skär lögn. Sånt tycker MA är okej att torgföra på sin blogg. Tror föresten det var i samband med att Thomas Qucikboken skulle ges ut på blue publicishin förlag. Om jag inte minns fel. Så nu verkar det som samma grupp ska offras i gen i PR syfte! Pinsamt är förnamnet.

  Nu ska det lanseras både pccket böcker från MA och så ICc försvarstal för pappa P. Satmliga från Blue Publishing. Otroligt vad farligt just deras journalister och författare lever just vid viktiga boksläpp. All reklam är bra reklam. Och vad är bättre än att starta upp ett nytt nätkrig med folk som inte ens knappt bloggar längre (som DE tystat) och som än mindre bryr sig om vad de där pellejönsarna håller på med.

  Dock får man hoppas att polisen är dom som hotar IC på spåren och att de får rejäla konsekvenser av sitt agerande. För hot är aldrig okej.

  Någon som minns var allt började? En viss person skulle tystas ner, när det inte gick så uppmanade två journlister ALLA att kontakta försäkringskassan på orten xxxx där bloggaren och pensionären bodde för att se till så hon blev av med sin pension. Bara för att hon inte delade deras åsikt så var det helt okej att bete sig som ett vidrigt sv*n mot henne. När inte det hjälpte så hotades det med uthänging. Även dessa hot och uppmaningar kom från journalister, mot en vanlig svenssonbloggare tillikia pensionär. Vad hände? Jo, hon blev uthängd och det hurrades stort bland en liten journalistgrupp.

  Media blev kontaktad om hur somliga av dessa kollegor betedde sig mot bloggare. De blev informerade om att SVENSKA journalister ägnar sig åt HOT och UTPRESSNING och oetiska UPPAMNINGAR i syfte att tysta vanliga bloggare. De som ev hade en positiv syn på svensk journalistik och journalister är numera mer kritiska än någonsin. Journalister man varit i kontakt med och som tittat på det här är milt sagt asförbannade på denna lilla klick svenska journalisters beteende och säger att "förstör så oändligt mycket för hela den svenska journalistkåren och förtroendet för den". Men detta är den informella åsikten. och det finns en hel del inside om vad seriösa svenska journalister tyckte om eländet.
  '
  Vi får väl se när IC gråter ut. HOn ingår ju i klicken journalister som betett sig jvlgt illa mot "allmänheten".

  Låt polisen göra sitt jobb. Låt de förhöra de misstänkta. MA skriver inget om att polisen är kontaktad men så måste det ju vara. För som MA beskriver det IC blivit utsatt för så är det minst mordhot! Och sånt är allvrligt.

  Vem tror dom egentligen dom kan manipulera? Tror dom verkligen att överlevare skulle hålla på med sånt? De säger även att de vet vilka det är. Jasägerdådet. Sk*tsnack och PR jakt. Inget annat. Och på den vägen väljer de offra samma grupp som de hatar så väldigt. De som vågat berätta om sexualla övergrepp i barndomen.

  Hoppas inga överlevare tar åt sig eller går in i detta för då agerar ni exakt som de vill. Tysta ner dom bara, bemöt dem inte ens. De är luft och girghet är deras mellannamn. Det enda ni bidrar med om ni bemöter de där vidrigheterna är att öka på en ynklig bokförsäljning.
  R.R

  SvaraRadera
 21. "Så det är nog högst troligt att det är Ingrid Carlqvists eget skrivande som nu slagit tillbaka på henne själv."

  Så är det säkert - Nog 17 måste hennes arbetsgivare o sponsorer ha kollat vad bloggandet innehöll innan de fattade sitt beslut att ställa IC inför ett ultimatum?

  Visst kan IC få vara arg på de/den som skvallrat för hennes boss om vad hon pysslar med på fritiden. Eller är det kanske där skon klämmer för hennes boss - att det inte handlar om fritiden enbart?

  Det händer ju faktiskt att folk får sparken för att de surfar o gör annat på arbetstid, i alla fall på andra ställen runt om i världen.

  Har det förekommit några direkta, verkliga hot mot IC är det ju otäckt förstås men än så länge vet man ju inte vad de där hoten består av mer än att några anonyma har "skvallrat" och klagat till IC:s chef

  SvaraRadera
 22. Vad galler svinflunsan... Nej, inte ett dugg orolig, da den snart ar over har i Nya Zeeland, och inte har varit ens halften sa FARLIG som det utmalas i media. Vanlig normal hygien som vid all risk for forkylning, vanlig influensa m m, racker. Och de dar munskydden... ga inte pa det, de skyddar i ungefar 15 minuter, sen kan du lika garna kasta bort dem :-) Bara ett smart forsaljningstrick fran tillverkarna.

  SvaraRadera
 23. WL: Ska man vaccinera sig eller inte? Hur ser det ut på nya zeeland? Erbjuds de vaccin även där och i så fall är det många som avstått? Jag tror jag kommer avstå men inte bestämt mig ännu. Känns så överdrivet. Men ¨å andra sidan hade jag flunsan 1998 och har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv. Det var en näradöden upplevelse. Har du något tips?
  mvh
  R.R

  SvaraRadera
 24. R.R behöver nog vaccinera sig mot elakhet. Fast det finns väl inget som biter på henne.

  SvaraRadera
 25. R.R: Det vaccin som har rekomenderats mest har ar det "vanliga" flunsavaccinet for de som normalt sett ar i riskgruppen. Jag jobbar sjalv som syrra pa ett sjukhus i Auckland, och vi raknas val till ett av de stallen dar de flesta fallen skulle komma. Och visst, det har varit mycket flunsafall pa akuten, men inte sa varst mycket mer an vanligt. Och rekommendationen har ar, stanna hemma, drick mycket, ta hand om dig som nar du har vilken flunsa som helst, ga till husdoktorn om du blir VALDIGT sjuk eller tillhor riskgrupperna. Jag sjalv har inte vaccinerat mig, har faktiskt aldrig gjort det vad galler flunsan. Det ar nog som sa att de som tidigare vaccinerat sig, de gor det i ar ocksa, och de som normalt inte gor det, de avstar. Det hela var ju valdigt upphaussat har nar svinflunsan borjade, det var Tamiflu utan recept pa apoteken, folk isolerade i hemmen, och allman hysteri nere pa akuten. Nu har det visat sig att det kanske inte var riktigt fullt sa illa... t o m verkar dodligheten vara lagre an man forvantat. Dessutom har vi fatt en smarre epedemi med masslingen pa halsen har, och det ar faktiskt betydligt varre, men blases inte upp ens i narheten av vad svinflunsan gjorde...
  Tipsen ar val: Pussa inte pa framlingar, tvatta handerna, och hall dig pa nagon meters avstand fran folk som hostar och snorvlar :-)

  SvaraRadera
 26. anonym 18.02: Vad bestod elakheten i? Sa vitt jag forstod sa var det val bara en enkel forfragan fran R.R angaende flunsan? Och visst finns det vaccin mot elakhet, det kallas for vanlighet och ett leende :-)

  SvaraRadera
 27. Nu har neurosfeministerna med förankring i diverse social/kvinnojour/överlevarveteranläger verkligen gått till motattack med verbala repertervapen! Finns den mystiska Moa Karlsson som startade mailattackerna till Villaliv med i stormtrupperna! Eller den ännu mer mystiska Moa Karlsson som gjorde karaktärsmord på Daddy i en artikel i Aftonbladet? Eller är det samma person - som i så fall heter vad?
  Som sagt: Fy Fan!
  /Chris Madsen

  SvaraRadera
 28. WL, inte pussa främlingar??? Där sprack det!
  Ulrika

  SvaraRadera
 29. För några år sen var det hysteri (i medierna) angående fågelinfluensan, nu är det svininfluensan som är på tapeten. Tillhör man inte nån av riskgrupperna så har man väl antagligen ingen större anledning att vara orolig. Fast man kan ju aldrig veta förstås men det verkar väl troligt att det borde vara på det sättet.

  SvaraRadera
 30. Ulrika: Yep, det gjorde det, rejalt ocksa :-)

  SvaraRadera
 31. Hm, ja fågelinfluensan. Var det inte på Gotland det gick omkring ett gäng i något slags rymddräkter och sanerade döda fåglar, samtidigt som myndigheterna manade till lugn och menade att det inte var någon större fara att bli smittad.
  Tyckte det där var stor humor.

  SvaraRadera
 32. Anonym 19:11

  *s* Ja, så här efteråt kan man ju skratta lite åt det. Det hade ju varit hemskt om det verkligen hade varit så allvarligt så att vi alla tvingades gå runt i rymddräkter.

  Skämt å sido... det är ju försåeligt samtidigt att en del människor blir uppskrämda med tanke på hur hysteriskt medierna skriver om detta med fågelinfluensa och svininfluensa.

  Handtvätt räcker nog långt i alla fall och att inte kyssa främlingar eller stå o flåsa och hosta i facet på varandra.

  SvaraRadera
 33. MO.Ja visst skrattar man alltid i efterhand. Just när bilderna på rymdmännen publicerades blev jag nog lite skrämd. Men sen tänker man ju efter.
  Min inställning till svininfluensan är väldigt enkel. Eftersom jag tillhör en riskgrupp är jag normalförsiktig. Innebär att jag alltid tvättar händerna när jag kommer hem från bussar eller tåg och andra offentliga platser där man måste ta i saker som tusentals andra tagit i.
  Så försiktig försöker jag vara vid alla flunsor. Men av erfarenhet vet jag att det brukar vara lönlöst att skydda sig på det sättet. Antingen smittas man eller inte helt enkelt.
  I min ljuva ungdom hade jag en kompis som jobbade på ett äldreboende under en period av maginfluensa. En annan kompis hälsade på sin sjuka mormor/farmor en gång under samma period.
  Gissa vem som blev sjuk och vem som klarade sig?
  Att sluta pussa och krama folk, även okända, vägrar jag dock hur det än går.

  SvaraRadera
 34. R.R.
  Visst kan man egentligen låta skiten stå oemotsagd med tanke på PR mm.

  Men vad som står i bloggarna gör varken till eller när det gäller bokens marknadsföring.
  Det kommer ändå att stå
  "ICs heroiska insats trots hot och bla bla"

  Och det finns överlevare och andra människor som är rädda och som inte genomskådar metodiken. Så lite ska det allt bemötas.
  Lämpligt under Piggies.

  SvaraRadera
 35. Jag svarade en anonym under Doktor Ratched och läkaretiken. Uppgiften om hot är ny, de ska alltså komma från "de fega, ondsinta krakar" som "kallar sig överlevare" och "påstår att de i barndomen blev utsatta för sexuella övergrepp".
  Jag ställer mig tveksam till att några hot har förekommit, men i så fall ska de förstås polisanmälas.

  Men vad beträffar bloggen tror jag inte att arbetsgivaren ställer ultimatum endast utifrån anonyma mail; sådana kommer till de flesta redaktioner. Har Villaliv verkligen bett I.C lägga ner bloggen torde det bero på att de tycker att den är olämplig. I.C och M.A begriper nog inte vilket intryck det gör att så hårt attackera "överlevare" samtidigt som uttalade pedofiler aldrig får den minsta åthutning. Minst en av kommentatorerna är det ju bara att titta i hans egen blogg, så kan man finna både pedofilireklam och satanism. Hur trovärdigt blir det när blogginnehavaren blundar för det?

  SvaraRadera
 36. Hätska Caroline, var snäll sluta med ditt bla bla bla. Du har inte en aning om vad det handlar om.
  Chris Madsen

  SvaraRadera
 37. Men ge mig då Ljuset Madsen.

  Så jag kan ersätta mitt bla bla med
  konkreta hårda fakta.

  De våldsamma krimminella hoten från "Överlevarna" mot IC består alltså exakt av.....
  Fyll i Madsen!

  SvaraRadera
 38. Caroline, i en allvarlig utredning kan inte inledningsvisa, nervösa spekulationer från totalt oinsatta tillföra något utom trams bla bla bla. Du får så snällt vänta tills IC själv redogör för fakta. Det gör vi andra vettiga personer.
  Ps. Var har du funnit epitetet "våldsamma"? Och det stavas inte "krimminell" utan "kriminell", t o m i Norge/Danmark tror jag.
  /Marshal Chris Madsen
  /Chris Madsen

  SvaraRadera
 39. Det bästa vore väl att använda klorin och sprit så att det inte blir en Pandemi.

  Dessutom kan man undra om det rör sig om sjukdom, eller sjuk dom för överlevare men sanningen kommer nog fram hur det förhllit sig.

  Vem som skrev vad eller var närvarande. En del skriver utan att ha varit närvarande och tycker såå mycket.

  En helikopter är bra så det blir lite perspektiv.

  Leroy

  SvaraRadera
 40. Vet Maja någonting som vi andra inte vet? Eller är det bara tyckande?

  SvaraRadera
 41. MA tillförde verkligen något med substans då hon pekade ut överlevare, och svansen som innehållande någon eller några som allvarligt hotat IC, eller hur Chris Madsen?

  MA hade tydligen till IC föreslagit att de skulle "ta tag i" i en av överlevarna, men IC backat. IC har alltså mer vett än MA.

  SvaraRadera
 42. Madsen

  MA pekar i sin blogg ut grupperingar och individer som skyldiga till kriminell verksamhet.

  Dessa kriminella handlingar mot IC är enligt MA främst utförda av en grupp ondsinta överlevare.

  De "hemska hoten" bör inte talas om eftersom det enligt dig nu pågår en mycket allvarlig utredning.

  Men i sinom tid ska vi slla få "fakta" kring dessa hot av just självaste IC.

  Har jag uppfattat dig korrekt Chris Madsen?

  SvaraRadera
 43. Chris Madsen:

  "Caroline, i en allvarlig utredning kan inte inledningsvisa, nervösa spekulationer från totalt oinsatta tillföra något utom trams bla bla bla. Du får så snällt vänta tills IC själv redogör för fakta. Det gör vi andra vettiga personer."

  Då utgår jag från att MA inte räknas till "vettiga personer" i och med att hon uttalar sig i skuldfrågan innan IC själv redogör för för fakta.

  SvaraRadera
 44. Läs innantill den som orkar.

  Monica Antonsson skriver idag på sin blogg.

  "Ingrid har blivit hotad!
  Och jag menar hotad.

  Inte bara lite mobbad och förtalad som så många av oss andra här i bloggosfären.

  Utan rejält hotad.

  Ingrid vill själv berätta hela historien när det blir så dags, så jag ska inte gå in på några detaljer.

  Men jag kan säga så mycket som att gärnings personerna är väl kända.

  De kallar sig överlevare."

  Är inte den här typer av texter åtalbara hur fan kan den här idioten få jobba som journalist!

  SvaraRadera
 45. Som sagt; var inte så nervösa. Ta några Tylenol och lägg er - det är ändå inte ni som bestämmer när saker och ting skall klarna.
  /Chris Madsen

  SvaraRadera
 46. Det kommer aldrig "klarna" för det är bara dynga och gift. Liksom lögnen om polisens allvarliga utredning.
  Men det kan nog låta originellt på ICs boksläpp.

  "Jag blev hotad av Ondskefulla Överlevare."

  SvaraRadera
 47. Det är ingen som är nervös här, Madsen.

  SvaraRadera
 48. Ha ha
  Vilken boktitel!
  MA kanske skulle kanske satsa på ondsinta
  sjukpensionärer i sin nya bok.

  SvaraRadera
 49. Till Anonym 2009 23:11
  Läste detsamma.

  Jaså minsann MA skulle "ta itu" med bloggaren Kira. Börjar bli en diger lista.

  SvaraRadera
 50. Den anonyma mobben av överlevare... Går det hem? Maja är en "dagisfröken" och om hon inte tar avstånd från de ondskefulla krakarna är hon själv en hotare. Roligast är den där bloggaren som skriver om Ingrid Carlqvists bok om tidigare liv men honom ville Monica Antonsson "ta itu" med. hehe jag är ny i den här delen av bloggvärlden, verkar finnas en del.

  SvaraRadera
 51. Jag menar att det var kul att påpeka Ingrid Carlqvists inkonsekvens. För att förtydliga.
  Men är det inte ett lag B-journalister det handlar om?

  SvaraRadera
 52. Ledsen att dra er ur era föreställningar omkring Klorin och hushållssprit: för att någon av dessa desinfektionsmedel skall ha någon som helst verkan, måste de verka i minst 10 min på den ytan som skall desinficeras. Dvs för att ordentligt rengöra ex en porttele, måste man tejpa eller på andra sätt fastgöra en trasa indränkt i klorin eller sprit och sedan låta den sitta i minst 10 min. Först då kan man vara säker på att ytan är REN från bakterier. Att bara torka över dödar förvisso de flesta bakterier, men sporerna finns kvar och frodas direkt vid gynnsamma förhållanden, vilket de flesta ytor/miljöer tillhandahåller.

  Munskydd gör luftburna sjukdomar värre för den som är sjuk. Bakterierna/viruset frodas i varm, fuktig atmosfär och det blir det innanför ett sådant skydd. Sedan andas man in alla dessa bakterier igen vilket förlänger en sjukperiod.

  Samtidigt vill jag också varna för dessa s.k. alkoholgel och allt vad de heter. Förvisso steriliserar de våra händer FÖR EN KORT STUND, men samtidigt tar gelén/sprayen/krämen också död på de goda bakterierna som vi behöver! Människokroppen har ett helt naturligt försvar mot majoriteten av bakterier och vira, det är viktigt att vi inte överger oss till hysterin och samtidigt dödar kroppens försvar.
  Tänk också på att dessa alkoholmedel INTE dödar sporer som blixtsnabbt utvecklar sig till bakterier.
  Tvål och vatten och en GRUNDLIG tvätt av händer, naglar och handleder räcker längre än någon av alla dessa medel.
  Tänk också på att ni INTE hostar/nyser i armvecket om ni har tillgång till tvål och vatten! Då har ni dessa bakterier sittande i era kläder dagen lång och de sprids lika lätt på detta sätt. Om ni vet att ni enkelt kan tvätta händerna efteråt, hosta eller nys då direkt i handen.
  Tvätta händerna, torka i PAPPER och använd samma papper att stänga av kranen med. Ta ett nytt papper att öppna dörren med.

  Bli inte av med ert sunda förnuft. Detta är i grund och botten en helt vanlig influensa, skillnaden är att just denna "version" inte har dokumenterats tidigare. Jag skriver dokumenterats, då den utan tvivel har huserat förut. Anledningen till man nu vet detta, är att de människor som drabbas hårdast, är unga, normalt friska människor. Äldre har hittills varit relativt förskonade, vilket tyder på att just äldre verkar besitta immunitet mot denna influensa A. Gissningsvis rullade denna influensa över jorden för ca 50-60 år sedan, då majoriteten av insjuknade och avlidna är under 60 år.

  Om ni kan, välj då att bli smittade nu, medan sjukdomen inte är så allvarlig. Därmed utvecklar ni immunitet för en ev. muterad version. Själv hoppas jag snart träffa en patient som kan smitta mig, så är jag "vaccinerad" mot en ev. ny runda av en värre version av influensa A.

  SvaraRadera
 53. Det verkade nervöst att - som i början här - frenetiskt försöka vrida uppgiften att IC utsatts för hot till att det skulle handla om ett ultimatum från Villaliv att lägga ner bloggen eller mista jobbet. Ett hot är inte detsamma som ett eventuellt ultimatum från Villaliv, med valfrihet. Denna önsketänkta vridning bort från sakfrågan till något Villaliv-relaterat uppfattade jag som ett tecken på nervositet på sina håll. Och Maja kan inte uttala sig för andra, bara för sig själv. Men som sagt, allting klarnar - åt ena eller andra hållet.
  /Chris madsen

  SvaraRadera
 54. Vad hade kira skrivit som han tog bort? Måste ha varit känsligt då det är borta.

  Kanske det var det "skrivna ordet" som MA skulle ta itu med? Alltså det som kira skrivit.....

  SvaraRadera
 55. Whitelady7: vad kul med en syrra i Auckland! Internet är inte så dumt! Det låter lugnande också, alltså apropå svininfluensan.
  Zigge: det där är ganska symptomatiskt. Jag tyckte också att Kiras inlägg var roligt och relevant. Men även sådant betraktas som förtal och smutskastning. Som Tristan säger kan man ju inte utesluta att det verkligen har förekommit allvarliga hot, men det handlar om personer som tycker om att måla upp hotbilder och framställa sig som extremt förföljda, och som äcklas av personer som berättar om övergrepp, oavsett om det handlar om övergrepp i barndomen eller i vuxen ålder (jag har själv fått höra ett och annat om att jag skrivit om en våldtäkt).
  Jag tänker inte psykologisera över detta, är för övrigt inte alls ute efter att diskreditera Monica Antonsson som flera anonyma påstår här. Men det finns en hel del att kritisera.
  När det gäller Ingrid Carlqvists nya bok hade jag väl tyckt att det hade varit finkänsligare att lämna den familjen ifred. Men den är kanske nyanserat skriven.

  SvaraRadera
 56. Doktor Lugn: tack för det klargörande inlägget, då kan jag lugnt sluta med de där dumheterna. Jag har själv funderat lite i liknande banor - t.ex om det inte är dumt med alkogel.
  Madsen: njä, uppgifterna om ultimatum från arbetsgivaren och påtryckningar från annonsörerna kommer inte härifrån, men du har helt rätt i att jag varken vet hur det förhåller sig med den saken eller med de påstådda hoten. Så det är inte så mycket att spekulera om.
  Däremot förefaller det fel att peka ut en grupp som ansvarig, innan någonting överhuvudtaget har klarnat.

  SvaraRadera
 57. Ann Helena Rudberg och Monica Antonsson är övertygade om att hoten mot Ingrid Carlqvist är våldsamt allvarliga och ett hot mot yttrandefriheten. De menar sig veta vilka som ligger bakom. Bör man inte avvakta en polisutredning? Kan man vara så säker på att några hot inte har förekommit (som vissa verkar mena här?)

  SvaraRadera
 58. Varför sitter en seriös journalist och sprider rykten om en grupp människor?

  Är inte det lite oseriöst?

  Antonsson har ju en tradition att haka upp sig på dessa överlevare. Är hon och IC särskilt trovärdiga?

  Teorin att IC tillåtit såpass många positiva mängde av positiva kommentarer om pedofili torde rimligen ha fått arbetsgivaren att dra åt sig öronen.

  Är det egentligen troliget att det är svårare än så?

  /Solsken

  SvaraRadera
 59. Nu har FB dragit igång en tråd.

  https://www.flashback.info/showthread.php?t=985388

  SvaraRadera
 60. Min arbetsgivare skulle nog inte heller uppskatta om jag drev en blogg som får pedofillobbyn att gång på gång "göra vågen". Det vore inte förenligt med organisationens värdegrund helt enkelt. Och en annonstidning bygger väl, såvitt jag förstår, på annonser och money talks. Så att påstå att det handlar om extremfeminister som tystat IC är att förenkla saken en smula, när det i själva verket handlar om kapitalism eller kanske snarare konsumentmakt.
  Jag väljer att inte köpa en produkt som jag anser vara producerad på ett oetiskt sätt. Detta är något som jublas åt i andra sammanhang, t.ex. när det gäller produkter som tillverkas av barnarbetare. Ibland får man gilla läget och inse att man inte kan förena olika uppdrag, det har inte så mycket om det fria ordet att göra.

  SvaraRadera
 61. Jag tycker det är fruktansvärt att det finns dem som "begagnar" sig av sådant som dödshot!
  Vet hur hemskt det är att vara utsatt för sådant, då jag sett människor i min närhet som drabbats av detta. Det tar själsligt livet av en person att stå under dödshot, så jag förstår definitivt hur IC måste känna, och det är vidrigt. Det är att verkligen få tyst på en människa, och detta borde inte någon enda individ tvingas genomleva.

  Jag ser fram emot att sanningen om vem som står bakom, om det nu är dödshot, kommer fram.

  Om det inte är överlevarna, som MA pekar ut, så måste det få rättsliga konsekvenser det hon gör. Hon pekar ut en grupp människor, och hetsar mot dem. Det vill sig till att hon har konkreta bevis då.

  Det låter luddigt och märkligt då hon dels säger att det är en person, dels fler.

  Dessutom ljuger hon och säger att överlevarna är "organiserade" och får det att låta som om de vore ett slags röda-armén fraktion i modern tappning. De överlevare som jag antar att hon refererar till (hon nämner bland annat Kira), de är inte organiserade i något mystiskt nätverk. De är privatpersoner med olika bakgrund och sysselsättning, som bloggar om sexuella övergrepp mot barn. Finns inga kopplingar till någon farlig samhällsomstörtande "organisation"...Men hennes uttalande rider på en massa vanföreställningar och rädslor inför överlevare/frågan om sexuella övergrepp mot barn.

  MA handskas vårdslöst med sanningen, på gränsen till arrogant och ignorant, faktiskt, och kommer hela tiden undan sitt ansvar genom att göra pudlar och påstå att hon inte menade ditten eller datten, samtidigt som det hon undslipper sig faktiskt har långtgående konsekvenser för vissa.

  Hoppas på att sanningen ska komma fram snart så vi får se hur det verkligen förhåller sig.

  Men gissar att även om MA har fel i sina anklagelser, så kommer hon att komma undan med det utan rättsliga konskevenser. Så ser rättvisan ut, hon har rätt att hetsa mot enskilda, driva kampanjer, och mobba folk under benämningen "journalist", och det har hon gjort upprepade gånger, men de som tvingas utstå detta har inga rättigheter alls annat än att finna sig i få sitt namn draget i smutsen för all framtid. Och så börjar de t.o.m. ifrågasätta anonymitetsrätten!

  Hoppas att detta oerhörda maktmissbruk avslöjas någon gång. Det är fruktansvärt om IC bliit utsatt för dödshot, jag upprepar fruktansvärt,men det måste få konskevenser att spekulera i vem eller vilka som gjort det, i synnerhet om det är felaktigt.

  Lustigt är att MA själv kritiserade överlevarna för att ha hängt ut en viss pappa i ett omskrivet rättsfall för ett tag sedan, där han blev friad av en rättsinstans, trots att ingen av dessa överlevare ens röjt hans anonymitet.
  Men det är tydligen ok att själv spekulera i skuld, och dessutom tydligt peka ut en verklig grupp/ verkliga personer, utan vare sig rättegång eller fällande bevisning/dom?
  Otäckt då personer som MA utser sig själva till domare, tycker jag.

  SvaraRadera
 62. Uppriktigt sagt så är jag så in i h***ete trött på tanten så ni anar inte. "Häxorna" och "överlevarna" utpekas som kriminella mörkermänniskor...*suckar djupt*. Jag är/var tydligen häxa och mig skulle hon "ta hand om" Kira/Erik skulle hon "ta tag i"... Men vad är det med denna djupt sorgliga människa?
  Hon "vet" fast hon inte vet, jojatackarjag.

  Hot är aldrig ok! Inte ens från MA. Med detta klargjort, och bortsett från om det förekommit hot eller inte så tycker jag mer att det verkar som att journalister verkar ha oerhört svårt för att ta kritik eller en diskussion. Ingen tar skit i de lättkränktas skrå...?

  Är det ingen som kan be henne att "gå vidare" i sitt liv. Tycker det verkar som om de flesta andra gjort det.

  Maja btw, tyckte tigertävlingen var jättekul!

  PS Monica, du verkar ju läsa detta. Det är inte din sak att "röja" identiteter. Sånt är till för poliser - men det måste så klart ha förekommit ngt brott :)

  Ulrika

  SvaraRadera
 63. Från Monica Antonsson

  "Jag upprepar dina ord till dem som kallar sig överlevare:

  "Ni är aggressiva, destruktiva förövare som idag verkar finna tillfredsställelse i vålds och makt utövning.
  Er mobbning och era övergrepp har blivit er livsluft.
  Tänk efter!
  De övergrepp ni eventuellt utsatts för använder ni idag som rationalisering av ert våldsamma och aggressiva beteende.
  Ni borde söka experthjälp mot era hatiska impulser."

  Hmmm jag undrar vem hon talar om här.
  Vissa saker börjar bli riktigt knasiga.

  SvaraRadera
 64. Ulrika

  Hon skulle "ta itu med" (och lyckades ibland) bl.a. Marina E, Motherwitch, Charlotte R, Maja, Ulrika, Kira och ett antal som jag inte ens kommer ihåg namnet på.

  Kanske borde hon allvarligt fundera på att
  "söka experthjälp mot hatiska impulser".

  Märklig människa.

  SvaraRadera
 65. Jo, det är konstigt. Monica Antonsson pekar ut en grupp och anklagar dem för att vara organiserad och kriminell.
  Upp till bevis!

  SvaraRadera
 66. Jag hoppades ett tag att det var Fia Olsson som var Charlotte R. Inte för att Fia Olsson inte får lov att vara Fia Olsson, men jag tyckte Charlotte saknades.

  En sak att precisera: uppgifterna om ultimatum från arbetsgivaren samt allvarliga hor mot Ingrid Carlqvist har så vitt jag vet varken bekräftats eller dementerats. De kommer från olika bloggar. Jag lutar åt att det blev för pinsamt att ha en blogg där det häckar ett flertal pedofiler i kommentarfältet. Dålig reklam.

  SvaraRadera
 67. Sorry, allvarliga hot skulle det givetvis vara. Inte allvarliga hor.

  SvaraRadera
 68. Jag tycker att MA har varit obehaglig ganska länge nu, och hon blir med det senaste utspelet än mer obehaglig.

  Men låt henne hållas, säger jag. Hon håller på att misskreditera sig själv till den graden att hennes bravader att ha avslöjat LM/Mia som falsarium blir värt nästan ingenting.

  Sorgligt faktiskt. Om MA förhållit sig professionell i försvaret av sin bok, bemödat sig med att besvara seriös kritik och helt enkelt med tystnad ignorerat oseriös kritik, så hade hon kanske varit oantastlig med avseende på boken. Men det är klart att själva karaktärsmordet på Mia inte är alldeles lätt att försvara; det torde kräva viss uppoffring i tankearbetet.

  Men som sagt, detta är historia nu. Vad vi kan se idag är några sextioåringar till "författare"/"journalister" som i full identitet själva beter sig som de "mörkermänniskor" de anklagar anonyma för att vara.

  SvaraRadera
 69. Eftersom jag har utpekats som dagisfröken åt kriminella kanske det är på sin plats att fråga: är det någon av alla skurkar och banditer här som har mordhotat Ingrid Carlqvist?

  SvaraRadera
 70. Journalisten/författaren Monica Antonsson sa på sin blogg:
  Kolla in den här snubben till exempel.
  http://kiremaj70.blogspot.com/2009/03/ingrid-carlqvists-tidigare-liv.html Han har skrivit mycket sjuka saker om Ingrid men även om mig.
  Jag frågade henne vid ett tillfälle om vi skulle ta tag i honom. Hon tyckte inte inte det. Hon tyckte synd om karln. Det var kanske dumt. Nåväl, från hans sida når ni även de andra. lördag, september 05, 2009 4:35:00 em

  Någon frågar henne på bloggen vad hon menar med att ta tag i svarar hon: "Jag vet inte riktigt vad du svamlar om men... Ta tag i betyder i mitt fall avslöjande av identitet och verksamhet samt polisanmälan."

  Frågor på det: Erik är inte anonym så vad menas med "avslöjande av identitet"? Vilket är brottet han ska polisanmälas för?

  Är det fler som får kalla kårar? Eftersom IC med all rätta tycker synd om honom och därmed antyder att han ska skonas från det journalisten avser med att "ta tag i" så får man känslan av att det där med att "ta tag i" var något som syftade till att göra något som skulle innebära att det blev ännu mer synd om honom. Har jag missförstått något ber jag om ursäkt. Kanske någon som förstår bättre kan förklara. Det här ger rysningar.

  A. Andersson

  SvaraRadera
 71. MA har gett uppgiften att IC blivit "rejält hotad". Rejält hotad - ingenting om våldsamt, våldsamma eller våldsamheter, sådant har tillkommit här. MA har klargjort att med "ta tag i" menar hon avslöjande av identitet och verksamhet samt polisanmälan. Orden till överlevare skrevs av signaturen Catweasle på hennes blogg, Monica instämde med dem. Detta är fakta så långt. Betr uppgiften att vissa nämnda element är organiserade skall detta undersökas.
  Situationen bedömer jag som kritisk och jag har telegraferat efter understöd från 7:e kavalleriet. Under tiden förbjuds all alkoholservering efter kl 12.00 och alla vapen skall omedelbart lämnas in i baren.

  /Deputy Marshal Chris Madsen

  SvaraRadera
 72. Chris Madsen

  Du skriver som om MA skulle ha något slags trovärdighet. Men det har hon ju inte längre.

  SvaraRadera
 73. Tristan

  Det finns säkert olika uppfattningar om det.

  SvaraRadera
 74. Som man ropar får man svar- Som man bäddar får man ligga- Se grandet i sin broders öga...- Den som är utan skuld... o.s.v.

  Hot i alla dess former är förkastligt men det finns tydligen befogade hot, beroende på vem som uttalar dem.

  Att man arbetar som journalist eller författare och ändå har sådana svårigheter att fatta hur omvärlden uppfattar det som man skriver, att det hånas och häcklas något alldeles oerhört hos MA, IC, AHR, RF m.fl. Saklig argumentation och frågeställningar avfärdas med att folk är korkade eller kan dra till varmare trakter. Och då avses väl inte Marbella...

  SvaraRadera
 75. Jag har nu läst igenom tråden nogsamt. Sakfrågan som handlade om att Ingrid Carlqvist blivit tystad har helt kommit bort. Nu handlar det bara om hur dåliga och hemska både hon och Monica Antonsson är. Raljerande och högbröstade toner som inte har ett dugg med det som hänt att göra.

  Seriöst, vad är det för fel på vissa här? Varför har ni sådant behov av att snacka skit om dessa två? Reaktionen är märklig men jag är helt övertygad om att hade det drabbat någon som är på "rätt sida", då hade argumentationen varit totalt annorlunda.

  Vafan är det som driver er egentligen? Personliga hämdbegär gentemot dessa två personer?

  Nu förstår jag i alla fall att hoten är allvarliga och att hon verkligen tvingats till att stänga sin blogg för är reaktionerna gällande Ingrid Carlqvist här på detta viset, hur fan är det då på Villaliv och de som försökt påverkar annonsörerna genom hot? Jag ryser av bara tanken.

  Det finns inte ord för vad jag tycker om en del här.

  SvaraRadera
 76. Maja:

  Som svar på din fråga:
  Jag har inte på något sätt hotat IC. Det kommer att bli lätt för Sheriffen att kolla, då jag har ett idiotsäkert alibi:-)
  Jag har befunnit mig utomlands ett tag och min lilla laptop har fått behövlig vila på mitt soffbord.:-) Jag utgår ifrån att det handlar om anonyma hot via nätet...
  Om hotet kan spåras till en liten ort 150 mil bort så skulle jag kanske kunna misstänkas, men jag skulle tro att sheriffen kommer att kunna bevisa att ett eventuellt hot kommit från närmre håll. Utlänningarna verkar inte känna till varken IC eller MA särskilt väl.

  Vad jag förstår så har uppgifterna om ett eventuellt hot endast kommit från journalist/författarvännen och hon har ju tidigare visat prov på hur lättvindigt hon hanterar sanningen.
  Jag skulle inte bli det minsta förvånad om Sheriffen inte ens känner till dessa allvarliga hot. Eller är det så att Sheriffen återigen har "slagit ring" kring en av MAs vänner?

  Skulle IC vara utsatt för hot, så hoppas jag att Sheriffen arbetar snabbt så att alla överlevare/häxor kan få upprättelse. Om en överlevare/häxa har betett sig såhär vidrigt, så är det den personen som skall plockas in av Sheriffen. Vi andra skall inte avrättas av bloggbödeln!

  SvaraRadera
 77. Det här kommer sluta som alla andra plötsliga utfall och angrepp som uppstår i samband med ett boksläpp. Ställ inte upp på PR kuppen.

  Föresten, alla som har vaccinerat sig mot svinflunsan kan väl räcka upp en hand. Den som inte kommer göra det kan väl berätta varför.

  mvh svensson

  SvaraRadera
 78. Bra Marina att du inte ställer upp på PR kuppen och tar avstånd från hot. Starkt gjort av dig speceillt med tanke på journalisten som uppmanade folk att skriva till försäkringsassan för att få dom och dra in din pension för att du bloggade. Såna brevkontakter är tydligen okej men det kanske beror på att det var en journalist som uppmanade allmänheten att göra så.


  Men för att återgå till svin så undrar jag hur många som inte kommer vaccinera sig och i så fall varför.

  mvh svenne banan

  SvaraRadera
 79. Nej då Jerker, ta det lugnt bara.
  För egen del kan jag intyga att jag tar avstånd från rejäla hot, jag tycker att Ingrid Carlqvist skulle ha behållit sin blogg och att Villaliv inte borde idka påtryckningar på henne (om de nu verkligen gjort det), men att hon borde fundera på vilka hon kallade troll och vilka som trivdes något alldeles otroligt bra i kommentarfältet. Förlåt, man ska inte skratta, det är ju ett allvarligt ämne. Men jag tycker att det är så fasansfullt komiskt att en av kommentatorerna var en pedofilivrare som kallar sig satanist. Och att han inte blev bemött med ett enda hårt ord av det slag som landade på de äckliga svaga typer som blivit utsatta för övergrepp.
  Det är ju knasigt, Jerker.

  Innan jag tar avstånd från hoten vill jag veta vad det handlar om, och jag förbehåller mig rätten att säga ifrån om en grupp på lösa grunder blir utpekad för att vara kriminell. Då krävs det rejäla bevis.

  Uppfattar du verkligen diskussionen här som ett hot?

  SvaraRadera
 80. Svenne banan: jag ska fundera på saken, brukar inte vaccinera mig och det verkar ju inte som om svininfluensan är värre än andra influensor.

  SvaraRadera
 81. Marina: jag hoppas också att Sheriffen arbetar snabbt, har svårt att tro att du eller Kira eller någon annan som nämns i sammanhanget skulle ha hotat Ingrid Carlqvist.

  Jag undrar lite var gränsen egentligen går för förtal. Att just anklaga någon för kriminell verksamhet faller - om jag inte tar helt fel nu - under förtalslagstiftningen.

  Hur det än är så hoppas jag att allt klarnar.

  SvaraRadera
 82. Intressant att se att "Systerdyster" springer omkring i olika bloggar och håller med den som senast talade.
  Det är också intressant att kärnan av de som spyr sitt hat över MA och IC är förtidspensionärer som inte alltför sällan själva har redogjort för sin egen sviktande psykiska hälsa. Hur ska vi tolka det? Är beteendet en del av diagnosen eller har det bara hampat sig så att det är en klick ointelligenta skvallerkärringar som har funnit varandra?

  Kerstin

  SvaraRadera
 83. Själv är jag mycket nyfiken på OM det förekommit hot öht, vilken form av hot, vad sheriffen säger om dessa.
  Det positiva är att MA direkt med hela handen kan peka ut vem eller om det nu var vilka som ligger bakom de påstådda hoten.
  Jag blir aningen nyfiken på vad som gör att MA direkt kan peka ut den eller de skyldiga?
  Kan det vara ICs mediumkompis som har sett vem eller vilka det är?

  ICs bästisar och IC själv har fått svar här:
  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=35293

  SvaraRadera
 84. Kerstin: "Den som sa't hon va't"?
  Eller? Va? Va? Det händer stundom att folk gör träffsäkra beskrivningar av sig själva när de tror sig göra porträtt av andra.

  Vi ska försöka undvika sånt här. Jag lovar högtidligen att aldrig vare sig ta itu med eller ta tag i galna förtidspensionärer. Skulle jag ta tag eller itu eller något åt det hållet (en massmedial term som det kan finnas anledning att återkomma till) så får det lov att vara till exempel journalister.

  Att människor som har blivit utsatta för övergrepp kallas för våldsbenägna maktmänniskor är, ursäkta mig Kerstin, ganska intressant, tidsströmningar och värderingar är något jag är enormt intresserad av, så om du inte uthärdar att läsa mina förhoppningsvis ganska nyanserade ord så kan det vara en idé att läsa en annan blogg. Det finns ju så många sådana.

  SvaraRadera
 85. Märkligt att Marina måste försvara sig och snacka om alibi. Det finns väl datorer även i utlandet? Att också misskreditera de man inte gillar med allt annat än deras namn är ju också en taktik som jag tycker mycket illa om. Vilken "bloggbödel" pratar Marina om? Är det fria fantasier för att återigen flytta fokus?

  Till Maja vill jag säga att jag inte vet vilken pedofilivrare och satanist du pratar om. Är det något som går att verifiera eller är det bara något du hört?

  Jag har inte sagt att det förekommer hot på din blogg, jag har sagt att det snackas en massa skit om både Ingrid och Monica här.

  Men jag kan ju tänka mig att är tonen så här hos dig gällade dessa, hur ser det då inte ut hos Villaliv och Ingrid själv?

  SvaraRadera
 86. Tack Maja. Jag brukar inte heller vaccinera mig men larmrapporterna har ju ju inneburit att man iaf ställer sig frågan: ska man eller inte. Jag kommer nog inte heller vaccinera mig men mest på grund av att vaccinet verkar vara dåligt testat och att kroppen har ju ett eget immunförsvar som bekämpar det mesta såvida det är nedsatt.

  Kerstin, har du funderat på hur du ska göra med flunsavaccineringen?

  mvh svenne b

  SvaraRadera
 87. Snälla Marina

  Kan du inte sluta kalla dig för överlevare!
  Det låter verkligen bara så jättefånigt.

  Jag såg härom veckan ett Oprah program som handlade om barn som blivit bortrövade från sina familjer i olika långa tider ( från några månader till flera år) och under den tiden även blivit sexuellt utnyttjade. Långt från sina familjer i händerna på riktiga galningar utan att veta vad som skulle hända dem och om de någonsin skulle komma levande tillbaka någonsin igen.

  Och vet du vad Marina?
  Den unga kvinnan jag mest kommer ihåg måste haft Jerzy Einhorns berömda citat som ledord vilken lyder "Det finns människor som suttit i koncentrationsläger men inte glömt bort hur man skrattar"!
  Kvinnan i programmet såg några år efter mardröms upplevelsen framåt, vägrade låta resten av sitt liv förmörkas av det hon varit med om och vägrade, och håll i hatten nu Marina, tycka synd om sig själv då hon ansåg att det inte skulle göra henne någon som helst nytta!

  Så ursäkta mig Marina men med all respekt att du haft förfärliga upplevelser i din barndom som jag på inget sätt förringar så har jag svårt att tycka att du tillför debatten om utsatta barn speciellt mycket med dina känsloyttringar och ditt sätt att alltid fokusera på ditt eget lidande.

  Jag upprepar att utsatta barn behöver trygga vuxna som kan föra debatten på ett sansat sätt och inte "överlevare" som ibland verkar mer intresserade av att älta sina egna upplevelser och verkar älska medlidandet deras "överlevarerfarenheter" ger dem.

  Kanske dags att låta andra föra barnens talan och själv fortsätta (eller börja) med terapi.
  Att försöka hjälpa andra som terapi för en själv är inte alltid en jättesmart idè!

  SvaraRadera
 88. såvida det INTE är nedsatt ska det stå.
  s.b

  SvaraRadera
 89. Ja herregud vilket förakt som kom från Kerstin där!

  Nu finns det väl även sjukpensionärer som haft eller har psykiska problem i MA-ägret vad jag förstått. Iofs inget konstigt med det och inget man skall förakta. Livet far hårt fram med en del och det hör livet till. Somliga är starkare än andra psykiskt medan andra andra starkare fysikt. Men usch o fy så fult att vara sjuk och svag tycks en del tycka!

  Hemskt att det finns människor med sådan människosyn - Urk på burk rent ut sagt!

  Skvallerkärringar är vi allihopa , allihopa, allihopa och Monicas sätt att säga A men inte B inbjuder verkligen till spekulationer.

  SvaraRadera
 90. Maja:

  Det är förtal, men inte så allvarligt att rättsväsendet bryr sig om det. Med andra ord så är det fritt fram för sådana påståenden. Jag anklagades ju för att jag skulle ha använt mig av organiserade kriminella gäng för att hota meningsmotståndare. Det var tydligen helt ok... Trots att det fick följder för mig i mitt liv utanför bloggen.

  Ang svininfluensan...

  Jag kommer at vaccinera mig då jag tillhör riskgrupperna. Min sjukdom kan förvärras även vid en vanlig influensa. (som just nu härjar i kroppen:-( Hoppas i alla fall att den är av den vanliga sorten...)

  Det finns vissa som är allergiska mot vissa beståndsdelar av vaccinet, så frågan om att vaccinera eller inte är ganska komplicerad.
  Jag tycker att man åtminstone bör ta reda på om man tillhör någon av riskgrupperna...

  Viktigast av allt: Är du sjuk så håll dig hemma! Behåll smittan för dig själv så långt det går.

  SvaraRadera
 91. Jerker: jo alltså, Robert Stotsky kan jag väl nämna med namn eftersom han gått ut själv i sin blogg. Sen är det en herre i sextioårsåldern som har omtalat sig som hebefil, jag vill inte droppa hans namn eftersom han verkar vara en som vill smyga lite med det.
  Jag tror absolut inte att alla kommentatorer är åt det hållet, viktigt att betona.

  Anonym 12:49: jag instämmer inte med din beskrivning av Marina Engans blogg, men framförallt är det inte begreppet överlevare som är under diskussion just nu, utan anklagelser om hot och kriminell verksamhet.

  SvaraRadera
 92. Marina och andra.
  Ni ÄR överlevare, oavsett vad andra säger och tycker!
  Ni har överlevt övergrepp och självklart vill vissa människor tysta er. Ni kan vittna om att övergrepp pågår, ni kan på ett helt annat sätt än de som aldrig varit utsatta sätta er in i de utsatta barnens värld och känslor.
  Fortsätt att arbeta för barnen, för en trygg och rättssäker värld för de som inga röster har.
  Ett vet jag med största säkerhet, som utsatt barn vill jag varken ha IC, MA, Daddy eller någon liknande som för min talan.
  Jag vill ha människor som förstår den värld jag levt i.
  Fortsätt att kalla dig överlevare, Marina.
  Låt alla de som överlevt övergrepp kalla sig överlevare!

  SvaraRadera
 93. Jerker

  Och på Monicas o Ann Helenas blogg snackas det skit om Maja m. fl...LOL

  SvaraRadera
 94. Kerstin det är ju Fruktansvärt.
  Tänk om Systerdyster inte är lojal!
  Hemska tanke.
  Tycker hon olika på olika bloggar!?
  Kriminellt!

  Det måste vi genast "ta itu med".
  Avslöja, häng ut, förtala, anmäla, DOS,
  kryss på taket, försäkringskassan, diagnos,
  (har jag glömt nått)

  Stort tack för informationen "Kerstin".

  SvaraRadera
 95. Jag kommer inte att vaccinera mig.
  Våra kroppar behöver möta och besegra olika influensor.
  Allt för att kroppen ska stärka sitt immunförsvar.
  Varken jag eller någon i familjen ingår i någon riskgrupp, så vi tänker ta influensan som vi alltid gjort med influensor dvs med kokt buljong, honungsvatten, renat och så lite hembränt med olika örtablandningar.

  SvaraRadera
 96. Tack Maja för besked. Höll på att säga äntligen något konkret. :-)

  Diskussionen om överlevare är intressant. Men jag ska inte mer säga om det än att jag anser att överlevare som inte är läkta ännu själva inte alls är bra i dessa frågor. Jag vet. Svante påminner mycket om en överlevare som själv inte är färdig. Så tvär, så säker och sådant inger inte förtroende.

  SvaraRadera
 97. *s*
  Jag får väl säga så här om Systerdyster skulle drista sig till att visa sig här igen:

  "Hur VÅGAR du visa dig här igen utan att be om ursäkt!!!"
  För att göra en liten parodi.

  Men jag är verkligen djupt tacksam, djupt tacksam Kerstin, det är oerhört värdefullt att du urkar på det här sättet.

  SvaraRadera
 98. Jerker: det är viktigt med konkretion, samtidigt kan det vara svårt - jag drar mig t.o.m för att nämna Robert Stotskys namn trots att han går ut själv.
  En blogginnehavare är förstås inte alls skyldig att hålla reda på sina kommentatorer, samtidigt ger det ett lite underligt intryck när all kritik riktas åt motsatt håll (överlevarhåll).

  SvaraRadera
 99. Har mailat dig Maja ang. info jag fått när det gäller svininfluensan i Amerika. Mycket läsvärt. Detta var påtok förlångt för att ha som en kommentar men mycket bra skrivet. Och bra att läsa om man inte tagit ställning om man ska vacinera sig eller inte.

  Men Kerstin, är inte en av MA´s bästisar sjukpensionär för att hon inte kunde skriva på jobbet? Men skryta om hur mycket om kan skriva nu går bra när hon blivit sjukpensionär.

  Tänk om de sk arbetsföra personerna som väntar på döden hade sådan tur. (ironi)

  Det är en stor skillnad på sjuk och sjuk och låt inte vissa sk sjuka förstöra för de som verkligen är sjuka. Men peka finger går bra, men peka då åt alla håll.

  SvaraRadera
 100. Svante påminner ju väldigt mycket om den där Kjell-Åke som hela tiden angriper de som inte håller med. Är det du, Kjell-Åke?

  Marina vägrar som vanligt att svara på sådant som är obehagligt. Inget ovanligt alls. På hennes blogg åker man ut med huvudet före om man inte håller med.

  Nu är det bara Motherbitch eller witch som fattas så är stora delar samlade. Var det inte hon som fick ett kryss på taket? Kanske Caroline den hätska, vet vart hon håller hus? Alter ego?

  SvaraRadera
 101. Jag tror alla röster som gör sig hörda i frågor kring barns utsatthet och sexuella övergrepp mot dom behövs och är viktiga. Om någon vill vara känslobetonad i kombination med kunskap, erfarenhet och engagemang så blir det en bra motpol till den kliniska delen av debatten. Att sexuella övergrepp på barn ger en rad oerhört negativa konsekvenser vet man idag tack vare kunskap och forskning. Att konsekvenserna i vissa fall är livslånga är ju knappast något man kan lasta ett offer för. Och faktiskt inte heller ett skäl till att tysta någon. Tvärtom så är det bara bra att det finns folk som vågar berätta om hur de påverkats av sexuella övergrepp i barndomen. Det får ju andra som överlevt såna trauman att våga berätta och ger även barn och ungdomar en insikt om att de inte behöver tiga eller vara tysta. Samtidigt som de får insikt i att skulden och skammen inte tillhör dom utan förövarna.
  Hälsningar
  Eva E

  SvaraRadera
 102. Maja
  Jag vet att det inte är begreppet överlevare som diskuteras just nu men eftersom Marina nämnde det i sin kommentar så påpekade jag vad jag tycker om den benämningen. Hoppas det var okej att göra ett litet avsteg från debattämnet!
  Jag undrar också om alla som varit med om hemska upplevelser i livet och överlevt också får kalla sig överlevare?
  Till exempel föräldrar som mist barn, ibland fler än ett eller barn som upplevt att behöva se på när en förälder blir ihjälslagen mitt framför ögonen på dem?

  SvaraRadera
 103. Jag tänker inte blanda mig i diskussionen om de olika personer som kastar sopor på varandra - har inte hängt med och vet inte riktigt vad det handlar om.

  Men på något slags övergripande plan verkar det handla om två läger som båda "slåss för det goda". Om det så är barnens bästa, yttrandefrihet, sanningar eller vad det nu kan vara.

  Ibland undrar jag om inte människor som slåss för en god sak kan förvandlas till ganska "farliga" individer... det blir plötsligt ok att göra sådant som aldrig accepteras annars, men man får göra vad-det-nu-är för den goda sakens skull.

  Så länge man i grunden har ett gott syfte verkar det vara ok att hota, kalla folk för både det ena och det andra eller bildligt talat sparka på någon som redan ligger.

  Det är både fascinerande och otäckt.

  Är det de goda människorna som låter såhär? Är det de goda människorna som använder ordens kraft till att förminska och förnedra andra människor?

  Så deprimerande.

  SvaraRadera
 104. Det är en evighetsmaskin, det är en evighetsmaskin...dumdumdumdum...fick den låten i skallen av nån underlig anledning... Det går hit o det går dit o det går runt en liten bit... hehe

  SvaraRadera
 105. Anonym 13:10

  Vilken fråga syftar du på?

  Om det handlar om Jerkers fråga om varför jag känner behov av att försvara mig, så förklarades det i min första kommentar i frågan. Benämningen "bloggbödeln" var ett försök att(inte helt schysst, jag vet...) att skämta bort eländet. Ärligt talat så tycker jag att det hela är rätt så löjligt. Synd bara att en hel grupp pekas ut som skyldiga för något som någon eventuellt, kanske, möjligen har gjort.
  Är det ingen som ser det löjliga i sammanhanget? En självutnämnd domare sitter och fäller domar utan att någon vet vad åtalet gällde...
  Hade det inte varit för att en hel grupp utpekats, så hade jag inte brytt mig ett skvatt.

  SvaraRadera
 106. Förlåt Maja. Jag gör avbön, en hel pudelkennel och lovar att hädanefter gå i ditt koppel. Fast jag vet inte riktigt vad Kerstin far efter? För så här är det; jag är ganska medveten om mina tillkortakommande och dessutom öppen om dem så jag inte vart du vill komma?

  SvaraRadera
 107. En mycket bra sammanfattning Eva E.
  Tack för den.

  SvaraRadera
 108. Alltså, vart "Kerstin" vill komma, inte Maja.

  SvaraRadera
 109. Överlevarbegreppet är knappast ett problem för de som överlevt trauma i livet. De som genomlevt övergrepp i barndomen, tortyr, förlorat familjemedlemmar, tvingats fly sin hemländer för att familjen utplånats, utstått gruppvåldtäkter, förlorat barn, förlorat föräldrar med mera med mera av livets av alla jvligheter. Deras minsta problem är vad andra som utsatts för trauman i livet kallar sig. Snarare finns en ödmjukhet och empati dem emellan. Där finns snarare en insikt än anklagalser om att det finns grader även i helvetet.

  SvaraRadera
 110. Funderare: jag har fått det, klurar på hur jag ska göra. Vill egentligen inte göra det till ett inlägg eftersom det är på engelska (jag är något av en svenskoman). Det kanske går att länka till det?

  Anonym 13.17: jag kan förstå din reaktion på uttrycket överlevare. Det är tungt, och visst är det ok att diskutera uttrycket här.
  Bara det blir tydligt att det är olika diskussioner: anklagelserna om hot är något helt annat.

  Eva E: det finns de som blir djupt provocerade av att någon berättar om övergrepp i barndomen. Vill man driva frågan om falskt anklagade män ger det ett mer trovärdigt intryck om man inte ryggar tillbaks och förnekar alternativt spottar på dem som har blivit utsatta.

  Samtidigt är det tänkbart att människor som själva har blivit utsatta har en tendens att omedelbart och utan kritisk prövning tro på påståenden om incest.
  (Det här är ett vagt påstående, jag vet - snarast en psykologisk hypotes).

  Det är mycket svåra frågor, och man bör försöka undvika ideologiskt tunnelseende.

  SvaraRadera
 111. Vill påpeka att jag inte på något sätt vill tysta de som varit utsatta för övergrepp!
  Varför skulle jag vilja det?

  Jag tror bara att barn som är utsatta idag gynnas när diskussionen förs lugnt och sakligt men naturligtvis med skärpa.
  Men inte med känsloyttringar som "nej, ni fattar ingenting och kan aldrig förstå överlevarnas lidande". Det tror i alla fall inte jag hjälper så värst många barn!

  Anonym 13.17

  SvaraRadera
 112. Hehe Systerdyster, ska du gå i pudelkoppel...
  *asg*
  Såna där Kerstinutspel är tramsiga (saknar lilla Challe)
  Kontrollbehov och lojalitetskrav på mellanstadienivå.

  SvaraRadera
 113. Systerdyster!

  Nu får du allt dubbelkennelpudla och bevisa att du kommit till insikt. Plats nej ligg menar jag ju.

  Tack kära Angivar-Kerstin
  Vårt samhälle behöver verkligen fler av din typ.

  SvaraRadera
 114. Kerstin Drutt?

  Anonym 13:35:

  jag tror egentligen att känslosamheten sitter minst lika mycket hos läsaren/åhöraren.

  Hur som helst blir jag upprörd av påståenden att ett övergrepp i barndomen är något man ska rycka på axlarna åt.

  SvaraRadera
 115. Kerstin drutt drutt drutt
  Tog ett skutt skutt skutt

  Nä, nu ska jag ut i det fina sensommarvädret med mina ljuvliga hjältegryn.

  SvaraRadera
 116. Rapport från kontorets intellektuella resurs; vicesheriff Bill Tilghman, ang. organisationsfrågan:
  "Den som känner de hemliga sällskapens historia vet att det är svårt att uppskatta deras styrka. Han är heller inte okunnig om deras förmåga att bilda kolonier och grenar så att man hastigt förlorar sig i en labyrint när man försöker följa deras spår. Ett mål för de ledande ser man i konsten att nå politiskt inflytande och retoriskt slå under sig bloggosfären. Man kräver att ordets makt handhas lidelsefullt och med absolut oförsonlighet. Antingen verkar man med uppviglingens eller ordningens vapen, allt enligt devisen att när människan förlorar sitt fäste begynner fruktan och hjärnspöken att regera henne, och dess virvlar driver henne blint åstad. - Sorry, Chief, har inte kommit längre än så här."

  Ja, det blev man ju inte klokare av...

  /Deputy Marshal Chris Madsen

  SvaraRadera
 117. Maja,

  har ingen länk till den. Fick den på mail. Men genom att jag tycker att den är av intresse när det gäller detta tagande eller icke tagande av vaccinet så skickade jag den till dig.

  Sen kan väl de flesta engelska och själva grundmeningen i den är ganska lätt att förstå. Men du gör som du känner för. Du kan ju alltid översätta den, fast det tar nog ett tag =)

  SvaraRadera
 118. Jag tycker det är hemskt att en del säger att överlevare borde gå vidare och komma över sitt trauma. Det är nog i sanning högst individuellt huruvida man nånsin kan komma över hemska övergrepp i barndomen och där kan man ju faktiskt tänka sig att ett av sätten är att tränga bort otäcka minnen. Är det verkligen att rekommendera eller ska vi tillåta "överlevare" att ha de minnen de tvingats till att ha och låta de fritt tala om saken? De som verkligen VET hur det är att leva med dessa minnen är väl ju "överlevarna" själva och de kan ju verkligen bidraga med väldigt mycket vad beträffar vad omgivningen skall vara observant på angående hur utsatta barn t.ex kan tänkas agera och även förövare.

  Himla förmätet av icke utsatta att tala om för utsatta att nu får du väl skärpa dig och gå vidare i ditt liv!

  SvaraRadera
 119. Maja
  Var i det jag skriver kan du läsa att jag tycker att man ska rycka på axlarna åt övergrepp på barn?
  Tvärtom så vill jag att de barnen ska företrädas av de som blir mest lyssnade till och det brukar vara de som argumenterar sakligt och utan för stora känsloyttringar! Det och inget annat har jag sagt!

  Anonym 13.35

  SvaraRadera
 120. Anonym 13:17:

  Självklart har du rätt till din åsikt, likaväl som jag har rätt till min. Dessutom så vet jag att många utsatta barn känner sig hjälpta av det jag skrivit. Kan bara tala för min egen del... och det är utifrån den respons jag har fått på mitt skrivande.
  Om du kan visa mig var jag har skrivit "nej, ni fattar ingenting och kan aldrig förstå överlevarnas lidande" så skulle jag vara tacksam.
  Fast egentligen så tycker jag ju så, fast inte riktigt så som du uttrycker det. Det är som med allt annat, det är de med egna erfarenheter som på ett känslomässigt plan kan förstå. Och jag kräver inte att de som inte varit utsatta skall förstå så som utsatta gör. Det är nämligen en omöjlighet.


  Till någon som skrev något om att tycka synd om sig själv:

  Jag tycker synd om mig själv på samma sätt som jag tycker synd om alla som blivit utsatta för övergrepp, förlorat kära på ett tragiskt sätt, drabbats av svåra sjukdomar, fått fly krig och andra våldshändelser... ja, alla som har drabbats av svåra händelser.
  De som inte tycker synd om dem eller har den minsta medkänsla med dem tycker jag också synd om.

  SvaraRadera
 121. Måste faktiskt säga att jag tycker Maja med fler har väldigt kloka, empatiska och respektfulla argument i mångt och mycket...och NOO det handlar inte om fjäskeri hit eller dit!

  SvaraRadera
 122. Caroline m.fl.:
  Återkommer med en redogörelse för vilka bloggar jag läst, vad och hur jag kommenterat. Pinsamt att bli påkommen sådär som någon femtekolonnare.
  Fast ni glömde visst bort mig när trohetseden inför Maja svors och jag fick aldrig min hett åtrådda rosa tröja. Ääääsch, orkar inte ta tag i det här. Jag är ju sjuk! Lägger mig i korgen ett tag istället.

  SvaraRadera
 123. Jag tror på systerdysters analys av den uppkomna situationen för IC. Kapitalistiska skäl - Arbetsgivaren och sponsorerna tycker säkert inte att IC`s blogg är ok och som systerdyster påpekade, ibland kanske det är oförenligt med olika uppdrag.

  Sen om IC blivit utsatta för reella hot så är det ju vidrigt, men vad innebär reella, allvarliga hot? Ja, det måste ju handla om nåt allvarligare än mobbing och trackasserier på nätet. Åtminstone får man det intrycket när man läser det Monica skrivit angående saken. Och då är det ju ganska naturligt att man gör associasitonen att det skulle handla om nåt väldigt allvarligt - ja, som vad?

  Pågår en polisutredning? I annat fall vore det väl inte så svårt att tala om vad i dessa hot består. Handlar det om misshandleshot, mordhot eller vad?

  SvaraRadera
 124. Marina

  Nej, jag kan nog tyvärr inte hitta om ordföljden var exakt den jag skrev men eftersom du inte protesterar mot andemeningen i det så är det kanske inget stort problem, eller?

  Och tack för att jag får ha min åsikt!
  Tror i och för sig att jag redan visste det men tack ändå!

  SvaraRadera
 125. Systerdyster:

  *skickar över en rosa tröja och några Panodil Zapp*

  Kom precis på att jag inte svurit trohetseden jag heller, så jag får nog göra en pudel eller två jag med.

  Speciellt i och med att min humor tydligen är lätt att missuppfatta...

  Förlåt ärade Maja :-D

  Undrar om det är skillnad på norsk och svensk humor...?

  Får kanske för säkerhetsskull påpeka att kommentaren lutar åt det skämtsamma hållet:-)

  SvaraRadera
 126. Funderare: jo det funkade att göra länk av den!

  http://blogs.healthfreedomalliance.org/blog/2009/08/24/vaccine-induced-disease/

  Får bli så tills vidare, ska läsa den noga.

  Systerdyster: please, nej, ingen sån rapport...
  Du skämtar hoppas jag.

  Riven pyramiderna, tänken kritiskt och varen glada.

  SvaraRadera
 127. Anonym, diverse klockslag:

  Varsågod, det var så lite så.

  SvaraRadera
 128. Du kan ju göra "en norsk pudel". Det kanske är nåt? Det kanske kan betyda att be någon om ursäkt som inte är förolämpad?

  SvaraRadera
 129. Vilken bra idé!
  Då gör jag en Norsk Buhund:-)

  SvaraRadera
 130. Slänger in en Norsk Lundehund för att vara på den säkra sidan:-)

  SvaraRadera
 131. Jag Anonym 19:11 lovar och försäkrar Att vara Majas blogg huld och trogen.
  Att vara en pålitlig medborgare trogen Majas rike. Jag vill redligt tjäna Majas blogg och efter all min förmåga söka och främja dess väl och bästa.
  Jag vill överallt och under alla omständigheter, i fred såväl som i krig, försvara Majas blogg
  Om jag förnimmer eller erfar något som är på färde för störtande av bloggens överhöghet vill jag ofördröjligen uppge det för Maja.
  Jag viker inte i något läge från den trupp som jag hör till eller från min post inom den
  Så länge krafterna står mig bi fullgör jag det uppdrag jag ålagt mig.
  Jag vill också vara rättfram och hjälpsam mot mina vapenkamrater. Jag skall aldrig bryta mot min tjänsteplikt av vad skäl det vara månde.
  Allt detta vill jag på heder och samvete uppfylla.

  SvaraRadera
 132. Tack Marina, fick en j-kla huvudvärk av giftmolnet. Nädå, Maja, lovar att inte belasta någon med nån lista över kommentarer.
  Hampa sig, verkar skånskt, eller?

  SvaraRadera
 133. Är väl bäst att påpeka att jag inte menar allvar.
  Man vet ju inte vad en del kan få för sig.

  SvaraRadera
 134. Systerdyster.
  Nej, skånska är det inte. Absolut inte! ;-)
  Har gjort en snabbgoogling och det verkar vara småländska. Det ska även finnas i andra delar av landet. Så det säger kanske inte så mycket.

  SvaraRadera
 135. hehehe...
  "above all, to thine own self be true" står det någonstans i Shakespeare, alltså att man ska vara trogen sig själv. Det var nog inte tänkt som en uppmaning till egotripp, men antiauktoritärt ändå. Det innebär tillexempel att om det är ett inlägg som man tycker är förskräckligt, så kan man utan att tveka säga det. Som lilla Charlotte R gjorde en gång, texempel. Men är inte det självklart i nästan alla bloggar i bloggosfären?
  Norsk buhund har jag en kamrat som har en: den är helt förtjusande, verkligen gullig och sensiiiiiiibel. Det är ett roligt ord. Sensiiiiiibel.

  SvaraRadera
 136. "så är det nock, så sker det nock, så hampar det sig stundom" -
  en låt med Povel Ramel och Wenche Myre, om jag inte missminner mig

  SvaraRadera
 137. 16.01 blev en ovanligt rörig kommentar, nåja.

  SvaraRadera
 138. Eller Grynet Mollvig.

  SvaraRadera
 139. Förlåt, alla skåningar. Någon skör människa kan ju ta illa upp så jag gör en dvärgpudel.

  SvaraRadera
 140. Mycket att läsa här om alla möjliga olika ämnen.

  Tack för länken Funderare och Maja! Visserligen kommer jag inte att vaccinera mig men det är intressant att läsa fakta iaf.

  Det finns fler skäl till att avstå i mitt läge.
  Dels tillhör jag ingen riskgrupp. Tvärtom så är det enligt den info vi fått de som är unga som kommer att drabbas värst. Jag väljer därför att citera Berglin i dagens SvD: Äntlien är naturen på min sida! Skål gamle syndare!

  Jag tycker inte heller att jag vill låta mitt immunförsvar ligga på latsidan. Det ska jobba, mår bara bra av "sysselsättning", som borgarna brukar säga.
  Ett annat och kanske tyngre vägnde skäl, är att jag försöker dra ner på kvicksilvret. Hr redan fått i mig en hel del och örjar tro att det kanske inte är nyttigt. Jag menar, jag får ju inte kasta lågenergilampor i soppåsen så varför är det OK att plantera in kvicksilverhärdar i munnen på folk. Eller spruta in det direkt i kroppsvävnaden.

  Och skulle något visa sig vara fel i mina bedömningar så är det ju så att nåt ska man ju faktiskt ändå dö av!

  SvaraRadera
 141. Systerdyster, Doktor Lugn och Whitelady7 får hemskt gärna komma med professionella synpunkter. Bör man undvika vaccination om man inte tillhör någon riskgrupp eller ofta har kontakt med människor som kanske inte klarar en flunsa? Är det bra som Medborgare Y säger att låta immunförsvaret jobba lite?

  SvaraRadera
 142. Jag skulle önska att en seriös och opartisk journalist tog sig an att granska denna "evighetsmaskin".
  All right, jag beskrivs nu som en farlig och tragisk människa som har en avskrädeshög som hålls öppen för förtal. Jag uppfattar det själv inte alls så, och de flesta som kommenterar här gör nog inte det heller (med några undantag, förstås).

  Men kan inte någon seriös och neutral människa se med helt nya ögon på allt detta och komma med en analys?

  Självklart vet inte jag om Ingrid Carlqvist de facto har blivit utsatt för rejäla hot. Det är jag i så fall självklart emot.

  Allt detta klarnar säkert så småningom, som nu är det bara andrahands- och tredjehandsrykten.

  Jag uppfattar det som att det finns ett slags panik kring Internet, i synnerhet från journalistiskt håll, med Guillou i spetsen.

  SvaraRadera
 143. Nu är MO igång igen och försöker förvanska MAs uppgift om att IC utsatts för rejält hot till att ha något med hennes mellanhavande med Villaliv att göra. Villaliv levererar inte rejäla hot. Lider MO av tvångsföreställningar eller rider käpphästar?
  /Chris Madsen, off duty.

  SvaraRadera
 144. *S* Chris Madsen...what can i say? Jag förvanskar ingenting, menar helt enkelt att när man säger A men inte B så inbjuder det till spekulationer - simpelt as that!

  Nää Maja inte fasen är detta en avskrädeshög!

  SvaraRadera
 145. Verkar ju onekligen lite originellt med en "avskrädeshög" som leds av en "dagisfröken". Åtminstone jag har lite svårt att få det att gå ihop.

  /IAMB

  SvaraRadera
 146. o Maja "evighetsmakskinen" var inte en pik till din blogg, mer en lustifikation över hur saker och ting kan ältas och ältas...ungefär som att klockan går o går men aldrig kommer fram till dörren.

  Det har bildats två läger och det ena lägret skyller det andra för skvaller och att vara en avskädeshög osv men skvallrar i samma utrstäckning själva and it goes on and on and on.

  OM Chris Madsen läser lite mer noggrant så ser han, (eller är det en hon?) att MO emellanåt skriver att om det nu är så att IC är utsatt för reella, allvarliga hot så är det förskräckligt.

  Tror faktiskt de flesta håller med om att sånt är läskigt och fel, fel fel. Hot alltså.

  SvaraRadera
 147. Vad är det för fel att vänta på en dom innan man går ut att säga vem som är skyldig?

  Nu skyller journalisten i stället på invandrarna... eller öh nej överlevarna var det ja. Ut med dem!

  Även om det skulle vara så, så blir ju fler misstänkta. Men det kanske är det som är meningen. Monica Antonsson tog chansen, passade på att göra ont medan möjligheten fanns. Eller.. nee så skulle hon väl aldrig göra. Jag tror att hon är förståndshandikappad och inte riktigt förstod att fler skulle kunna pekas ut och den påföljande stigmatiseringen. Eller...?? Vilket är det?  /Solsken

  SvaraRadera
 148. Jag tycker faktiskt att Maja med jämna mellanrum försöker höja nivån på diskussionerna och jag kan inte tycka att Maja själv verkar vara en skvallerkärring. Menar inte att några andra är det heller. Däremot verkar det hållas koll på vad som skrivs än här och där, men vem eller vilka som är de största skurkarna (lol)det vete 17! Kålsuperiet är utbrett hehe

  SvaraRadera
 149. Ja LAMB det är sånt där jag har väldans roligt
  åt ibland...Maja Lundgren som dagisfröken för avskrädeshögens bottenskrap.
  Ovanlig titel och tufft jobb helt klart.

  Sedan finns det en hel del allvarligt att grunna på inkl. vilken funktion den här bloggen fyller. Återkommer gärna till det
  men nu ska det sovas.

  SvaraRadera
 150. Ja, snacka om att kränka och förtala - jag menar i vad som t.ex sägs om Maja!

  SvaraRadera
 151. Eller jo förresten, visst finns det en del som framstår mer som skvallerkärringar än andra. Speciellt de där anonyma smygarna som inte kan bemöda sig med att ta sig ett litet nick och som verkar vara några slags spioner...wow riktigt spännande nästan... Vem kan de vara, vem kan de vara? *s*

  SvaraRadera
 152. Jag vill att diskussionen ska vara principiell och saklig. Två saker de flesta nog kan enas om är:

  1. Att det är fel med rejäla hot.
  2. Att det är fel att peka ut människor, eller en grupp av människor, som kriminella innan rättsapparaten har gjort det.

  Sen kan meningarna gå isär om annat, och kritik måste vara tillåtet.

  Dagisfröken på avskrädeshögen

  SvaraRadera
 153. Vad är ett "rejält hot"?

  SvaraRadera
 154. Bra att du spaltar upp det så sakligt, Maja.

  MA ger en ju intrycket att det förekommer något alldeles i hästväg otäckt bakom kulisserna (otäcka hot alltså), för annars skulle hon väl inte skriva SÅ föraktfullt om den grupp hon pekar ut.

  Nu börjar jag undra: Eller skulle hon det?

  /IAMB

  SvaraRadera
 155. Det är olagligt med olaga hot.

  /Solsken

  SvaraRadera
 156. Eh, Zigge... Än så länge är det ett rykte.
  Och ett utpekat kollektiv, överlevare.

  En del tror att det är en pr-kupp i anslutning till ett boksläpp. Andra kanske lutar åt att det är paranoia eller stingslighet för kritik. "Ingen tar skit i de..." o.s.v. Åter andra menar att det rör sig om avsky för människor som berättar om övergrepp. Eller om att en person som drev en blogg som drog till sig en blandad skara däribland en del pedofiler fick kalla fötter och stängde bloggen för insyn.

  Andra säger att annonsörer och arbetsgivare försökt inskränka yttrandefriheten, och att det beror på statsfeminismen. Och slutligen förekommer det uppgifter om att hotet skulle ha varit reellt.

  Men det är alldeles fel att peka ut ett kollektiv på lösa eller inga grunder. Sensationsmakeri eller noja? Det vet jag inte.

  SvaraRadera
 157. Maja, kommer in nu som en eventuellt utpekad "häxa" och svarar dig att Nej - Jag har inte mordhotat Ingrid Carlqvist! Har någon mordhotat IC så är den personen en idiot. Hotar andra gör man inte!

  SvaraRadera
 158. Olaga hot ska anmälas till polisen.

  SvaraRadera
 159. Ang. Majas punkt 2:
  a)Att hota någon rejält (olaga hot) är ett brott och således en kriminell gärning.
  b) MA har - uppenbarligen på grundval av information från den drabbade - skrivit att NÅGON (1 pers) eller NÅGRA (fler än 1 person) ur en grupp hon kallar "överlevare" är skyldig(a) till gärningen - alltså INTE hela gruppen! Och ingen specifik person i sådan grupp är utpekad.

  Anm.: Uttrycket "överlevare" vållar kontoret en del huvudbry. Alla som lever nu har väl överlevt; är således "överlevare"?!

  /Deputy Marshal Chris Madsen

  SvaraRadera
 160. Vill tillägga att man inte "pekar ut" andra heller. Men det får MA stå för.

  SvaraRadera
 161. Eller hur Madsen, bättre att kasta en skugga över hela packet *ironisk*

  SvaraRadera
 162. All right Madsen, det kan ju lätt se ut som om "rövarbandet" syftar på alla överlevare.

  Kanske har en person skrivit ett hatmail till Ingrid Carlqvist?

  SvaraRadera
 163. Om man säger att någon i en grupp är skyldig till något så har man misstänkliggjort hela gruppen. Men Monica Antonsson tänkte nog inte alls på det Det är ju ändå ett rätt komplicerat resonemang för att komma fram till det.
  Och sen har hon ju inget emot överlevarna heller.

  /Solsken

  SvaraRadera
 164. Deputy Marshal

  Hela gruppen blir ju utpekad på så sätt i och med att man inte vet vem eller vilka i gruppen som gjort sig skyldig/a. Så misstankarna kan ju fall på alla i gruppen.

  Hur stor är gruppen förresten? Me har inte en clue...

  SvaraRadera
 165. Nu ska vi ut på rövarstråt ja vi ska ut å röva... Var inte det en sång man sjöng som liten?

  SvaraRadera
 166. Yo MO! ;) Vet ej hur stor gruppen är. Det är det nog bara MA som vet.

  SvaraRadera
 167. Jo o det var KAsper o Jesper o Jonathan...

  SvaraRadera
 168. Jamen så var det! Kasper och kompani;) Baromppompompom

  SvaraRadera
 169. Jag uppfattade nog att det handlade om två steg i IC-affären.

  1. IC tvingades stänga sin blogg efter att ha ställts inför ultimatum av sin arbetsgivare.

  2. IC har senare (eller i samma veva) utsatts för rejäla hot.

  ba som en liten förklaring till Deputy Marshall med tanke på att jag beskylldes för att ...måste scrolla upp...vänta...jo jag beskylldes för att förvanska MA´s uppgifter

  Visst jag förstår att de båda händelserna hänger ihop men ställdes ultimatumet pga av hoten? Ja, kanske ingen här som kan svara på det iofs.

  SvaraRadera
 170. Håller med dig till fullo, Chris Madsen angående "överlevar" problematiken.

  Kommentarer som att "vissa känner avsky för människor som berättar om övergrepp" kommer upp ganska ofta. Bland annat i Majas kommentar 21.10.
  Jag kan tänka mig att någon vill få det till att de som stör sig på uttrycket överlevare skulle vara bland dem.
  Inget är mer fel när det gäller mig i alla fall.
  Bara för att jag tycker beteckningen överlevare är både patetisk och förmäten mot andra människor som varit med om traumatiska upplevelser av andra slag än "överlevarna" betyder det inte att jag tycker att deras upplevelser ska tystas ned.
  Jag tycker ordet överlevare är felanvänt och då drar vissa, uppenbarligen inte alltför intelligenta personer, slutsatsen att jag vill tysta överlevarnas berättelser. Hur i all friden kan man komma fram till den slutsatsen är för mig helt obegripligt!

  Jag vill understryka än en gång att jag känner absolut ingen avsky för människor som berättar om sina övergrepp utan istället känner jag en enorm avsky för dem som begår övergrepp mot andra människor.
  Dock anser jag inte att "överlevarna" tjänar någonting på att kalla sig för överlevare utan snarare förlorar på det. Risken är väldigt stor att de drar ett löjets skimmer över hela debatten med ord som används fel och det gynnar ingen!

  SvaraRadera
 171. Att MA hyser animositet mot en grupp som hon (och tydligen någon/några i gruppen själva) kallar "överlevare" är inget nytt och det har ingen bäring/skall inte sammanblandas med det aktuella fallet, dvs uppgiften om ett rejält hot mot IC från - som MA formulerar det - någon eller några i sagda grupp. Denna någon eller dessa några är "utpekade" om än inte specifikt, inga andra. Specificeringar vore önskvärda och förhoppningsvis kommer sådana. Till dess uppmanas till lugn. Särskilt som ingen, inbegripet t ex MO, tycks veta hur många/vilka som ingår totalt i sagda grupp. Att ställa till med kravaller för ett så diffust objekt är inget jag vill rekommendera.
  Inskärper ytterligare alkoholrestriktionen och förbud mot bärande av vapen, speciellt dolda sådana. 7:e kavalleriet inväntas i morgon.

  / Deputy Marshal Chris Madsen

  SvaraRadera
 172. Så här skrev Monica A idag:

  'Catweazle
  Så jäkla bra.
  Jag upprepar dina ord till dem som kallar sig överlevare:

  "Ni är aggressiva, destruktiva förövare som idag verkar finna tillfredsställelse i vålds- och maktutövning. Er mobbning och era övergrepp har blivit er livsluft. Tänk efter! De övergrepp ni eventuellt utsatts för använder ni idag som rationalisering av ert våldsamma och aggressiva beteende. Ni borde söka experthjälp mot era hatiska impulser."'

  Onekligen att bunta ihop och misskreditera en hel grupp. Varför gör hon detta? Jag borde givetvis ställa frågan på hennes egen blogg. Varför gör jag då inte detta? Feghet kanske. Ändå fascinerar det mig, jag vill förstå. Ska dock försöka tänka på att det handlar om mycket allvarliga saker som hot och utpekande av folk som kriminella.

  /IAMB

  SvaraRadera
 173. Hade någon av er hotat mig så hade jag gjort processen kort med er. Det är inget hot, det är ett löfte.

  SvaraRadera
 174. Anonym 21:51: välj gärna en signatur. Att "vissa känner avsky för människor som berättar om övergrepp" är en något svepande formulering, det medger jag, och du behöver förstås inte känna dig träffad (vem du än är). Vad jag menar är att jag har svårt för när andra säger att de inte ska älta, att de är äckliga, offerkoftor och det ena med det andra, och det har förekommit mycket sånt.

  Det är förstås ett något annat problem, men när animositeten mot gruppen yttrar sig som opreciserade anklagelser är det dags att ta ett kliv tillbaka och tänka efter.

  Madsen: mycket bra med alkoholrestriktionen och förbud mot bärande av dolda vapen. Alldeles utmärkt. Det vidimeras, om man kan säga så, omgående av skrivande donna.
  7:e kavalleriet riskerar väl att ställa till med ett visst kaos, bland ankor och tigrar, men låt gå för det.

  SvaraRadera
 175. Jahadu, anonym 22.03, säger du det, säger du det.

  SvaraRadera
 176. Anonym 22:03, vilken toffing! Som man brukar säga :)

  SvaraRadera
 177. Deputy

  Jag tror inte det är fråga om några kravaller hehe

  Diskuterar vi inte bara? Rätt o fel och lite av varje.

  SvaraRadera
 178. Erkänn att det är lite obehagligt att få sådana anonyma hot, jag KAN ju vara en psykopat.

  SvaraRadera
 179. Anonym

  Jag tror det krävs en hel del för att "överleva" t.ex övergrepp i barndomen. Förstår inte riktigt hur du kan ställa olika lidanden mot varandra på det där sättet.

  Människoplågeri kan ju se ut på olika sätt!

  SvaraRadera
 180. Maja

  Jag menar egentligen inte så mycket din formulering utan mer att det finns vissa människor som blir väldigt provocerade av att någon har mage att framföra kritik mot "överlevar" beteckningen. Och vill då få det till att man vill tysta dem!!! Obegripligt hur man kan få till den kopplingen

  SvaraRadera
 181. Anonym

  Vem är det du hotar?

  SvaraRadera
 182. Att kalla sig överlevare kan väl vem som helst göra... Förstår inte denna uppbragthet. Det kan ju vara så att man känner sig som en överlevare för att man valde livet trots svåra upplevelser! Ligger inget löjligt i det.

  Människor har rätt att vara svaga, ledsna och små. Vi ska inte bara "acceptera" visad ilska, spydighet, styrka eller skratt. Konstigt sätt att se på världen.

  Men - de föraktfulla kanske förväxlar överlevarna med att vara någon som beskyller allt och alla för allt ont som händer i livet. Men det är en helt annan sak - såna finns lite överallt.

  SvaraRadera
 183. MO
  Jag ställer ju inte olika lidanden mot varandra!
  Det är ju för jösse namn det jag vänder mig emot att när man har varit utsatt för ett visst övergrepp är man tydligen överlevare men inte om man varit utsatt för något annat. Min poäng är ju precis det att alla är väl i så fall överlevare!

  SvaraRadera
 184. Bra sagt Ulrika!

  /IAMB (som nu drar sig tillbaka för ikväll)

  SvaraRadera
 185. Anonym, nu har du skrivit flera kommentarer om överlevar-beteckningen.
  Varför är det så viktigt för dig att dessa människor kallar sig för något som passar just dig? Är det inte rimligt att de kallar sig det som passar just dem. Utifrån deras verklighet.

  För övrigt vill jag tillägga att det en del psykologorer anser att traumat i övergreppen som utförs på barn är jämförbart med traumat som människor upplevde i koncentrationslägren.
  Innan Anonym 22:16 börjar hetsa upp sig till en hotande stoke över detta vill jag förtydliga ordet TRAUMA. Det handlar alltså inte om att upplevelserna är desamma.

  SvaraRadera
 186. Anonym, har någon påstått att ingen annan får kalla sig överlevare...? Om det är så håller jag med dig men jeeez... det verkar vara du som gör den uppdelningen

  SvaraRadera
 187. Buona notte (ber också att få rekommendera mig; fortsätter diskussionen så försök hålla den hyfsad, Madsens råd var ganska goda)

  SvaraRadera
 188. Natti Jamb, drar mig också tillbaka för att få lite törnrosasömn

  SvaraRadera
 189. Anonym

  Well, det framgick inte tydligt. Jag uppfattade det som att du graderade lidandet och att det som du skrev var förmätet av just en grupp "överlevare" att kalla sig överlevare.

  Nja, alla kanske inte är överlevare på det sättet. Visst kan livet vara besvärligt för alla men allt är ju relativt och vissa saker hör mer till det "normala" att överleva för gemene man.

  SvaraRadera
 190. Civilisationist IAMB:
  Var hittar du "hot" och "utpekande av folk som kriminella" i den av dig citerade Catweasles text som MA instämde i? Att ha ett våldsamt och aggressivt beteende är inte a priori detsamma som att begå brott, dvs kriminella handlingar. Och var finns det hot i texten?Varje upplysning i fallet är viktig, men det skall vara korrekta sådana.
  /Deputy Marshal Chris Madsen

  SvaraRadera
 191. Madsen: IAMB har gått och lagt sig.
  Men det står en del om rövarband och bryta mot lagen.

  SvaraRadera
 192. Medborgare Y

  Människor får naturligtvis kalla sig för precis vad de vill men får väl då klara av att folk påpekar att de inte tycker att det låter så himla smart det de kallar sig för.

  Ulrika
  Nej, men ärligt talat vilka andra grupper skulle komma på att kalla sig för något sådant?

  SvaraRadera
 193. Det slags förakt som en viss "journalist med bihang" visar gentemot de s.k. överlevarna, det tolkade jag först som en icke försumbar andel brist på empati; men sedan invaderades jag av tanken att det kanske snarare är så att föreställningen om övergrepp framkallar sådan ångest att "journalisten med bihang" helt enkelt saknar förmåga att hantera "överlevarna" på ett mänskligt sätt; bristen på empati är alltså rädsla och ångest. Kanske. Något står ju inte rätt till i vart fall.

  SvaraRadera
 194. Hur smart är det då att ägna så mycket tid åt att märka ett ord? Och hur intressant inbillar du dig att just din åsikt är för de som använder detta ord?

  God natt!

  SvaraRadera
 195. Anonym, bl.a. kl. 22.48. Om du inte har gått i "överlevarnas skor" kanske du borde ta ett steg tillbaka och lyssna på deras erfarenheter innan du sätter dig till doms över dem. Det vore ett första steg för att visa respekt. Annars visar det bara en sak; nämligen den att du är likgiltig inför deras problem.

  SvaraRadera
 196. Zigge:

  I den av IAMB citerade texten (Catweasles, som MA instämde i) - och det var den min fråga gällde - står ingenting om rövarband och bryta mot lagen. Var god förvirra inte en redan tilltrasslad diskussion.

  / Chris Madsen, off duty.

  SvaraRadera
 197. "Chris Madsen"

  Du kanske ska läsa citatet ifråga mot bakgrund av sammanhanget. MA hyser inte någon sympati med eller empati för de s.k. överlevarna. Om hon hade gjort det skulle hon inte misstänkliggöra dem genom att hävda att någon eller några ur den "gruppen" skulle ha gjort sig skyldiga till olaga hot.

  Varför tror du att MA nämner "överlevarna" i sammanhanget? Varför nöjde hon sig inte med att tala om att IC har blivit utsatt för olaga hot av en eller flera (o)bestämda personer?

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)