måndag 22 september 2014

Herren Sebaot i Gaggböle


Det är hemskt och fruktansvärt att Löfven överhuvudtaget vände sig till Alliansen. 
Miljöpartiet talar nu om att det är dags att bryta upp blockpolitiken.
Varför det? I praktiken handlar det om att avskaffa vänsterblocket och ta ifrån många väljare någon valmöjlighet över huvud taget. 
S resonerar som om det var krig och nödvändigt att bilda en koalitionsregering. Är det för att sd fått 13 procent som de resonerar på det sättet, så är det ett stort missförstånd. 
Är det p.g.a Ryssland, så är det också ett missförstånd.
Och är det p.g.a något annat, så är det också ett missförstånd.
Ja ni märker, jag har inte så mycket argument just nu mer än att s, v och mp mycket väl skulle kunna lägga fram en budget och presentera propositioner, och det är långt ifrån säkert att allt skulle röstas ner.
Det är ett jättesvek mot väljarna och ingenting i valresultatet ger S mandat att göra en sån slirig gir högerut.

Jag har en begynnande höstförkylning. 

Rubriken, ja den rubriken.
Jag måste hitta på något som motiverar rubriken.

En gång när det regnade väldigt mycket i Gaggböle, då då då vahettere då trodde gaggbölingarna att det var Herren Sebaot som ångrat sig för att han hade skapat gaggbölingarna, så tigerbossen sa: det är nog bäst att vi bygger en ark. Och då... var det en tysk, en norsk, en fransk, och så Bellman, och de tävlade om vem som skulle få vara med på arken. Men Ank-Käthe, hon ville såklart att allt skulle gå rätt till och att man skulle dra lott eller rösta om vem som skulle få följa med.
Men då kom det ett stort svart moln som det blixtrade ur, och det sänkte sig ner sakta och landade mitt i Gaggböles stora park. Herren Sebaot satt på molnet och sa: luring luring.


                                                    * * *
Nästa val röstar jag nog på Djurens parti.

Mvh.10 kommentarer:

 1. Jag håller med. Folk röstade väl inte bort Alliansen för att S skulle ta in dem i regeringen? Nu blir det inte så men man undrar hur S har tänkt.

  Vad säger du om Martin Aagards hyllning till svenska hjältar mot rasismen? Liberaler hånar antirasisterna, är hans vinkel.

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article19572854.ab

  "Jag skulle vilja utdela några ryggdunkar till ett gäng som aldrig brukar få några ryggdunkar.
  Jag börjar med min kompis som varje dag på bygget tar snacket.
  Alltså varje dag.
  Han som funderar på att byta jobb, trots att de är stans snabbaste och tajtaste team, han tjänar bra och han verkligen gillar sina arbetskompisar.
  Men han orkar inte längre. Han orkar inte längre ta snacket så fort somalierna kommer på tal.
  Du får en grabbig Bajen-dunk på överarmen. Kämpa!"

  Zigge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å nej inte Martin Aagård... Bland de allra värsta, falskaste och infamaste vänsterskribenterna.
   Jag kanske läser hela artikeln sen men lovar inget eftersom det kunde förstöra min kväll.
   Av citatet att döma ställer han en minoritet av antirasister mot arbetarklassen. Det blir ju på nåt sätt kontentan av att hans kompis vill säga upp sig på grund av rasistiska arbetskamrater.
   "Grabbig Bajen-dunk på överarmen" - man får en känsla av att han lägger sig till med det sättet att snacka för att verka folklig. Samtidigt som det han faktiskt gör, är att befästa en antagonism, hylla ett litet antal som kämpar mot folket.
   Fruktansvärt korkat, oavsett om han har hittat på sin kompis på bygget eller inte.

   Radera
  2. Jag misstänker att kompisen som vill säga upp sig p.g.a rasistiska arbetskompisar är fiktiv. Hur som helst används han här på ett sätt som kan få en att skrika.
   Kan inte kultursidorna läggas ner? Det skulle vara mycket bättre om skribenterna måste ge sig ut på nätet. Då skulle de upphöra med att posera och positionera sig, starta snöbollskrig redaktionerna emellan, bjäfsa och förstöra både det svenska språket och den fria tanken.

   Radera
  3. Jaså trodde gaggbölingarna att det var Herren Sebaot, hehe. Visste inte att de var så gudfruktiga.
   Lägga ner kultursidorna för att Martin Aagård är en idiot skulle väl bara vara att ge efter för kulturskymningen?
   T.S Älgot

   Radera
  4. Sådana här skribenter förstör så mycket. Deras inflytande är tillfälligt men de hinner ändå grumla och fördärva en hel del.

   Radera
  5. OK jag läste den ändå. Den var hemsk. Till skillnad från de flesta debattörer som trots allt diskuterar politiska förklaringar, bortom etnicitet, så stadfäster Aagård simplast tänkbara polarisering. Fåniga anekdoter, och allt klingar så falskt som det brukar göra när Aagård skriver.
   Och vad är det här? Vad betyder "rimlig?"
   "...en rimligare syn på invandrare. De kräver inte att alla ska älska alla. Bara att du är rimlig."

   Radera
 2. Känner du några sverigedemokrater? Jag läste Bengt Ohlsson i DN som skrev att han inte kände en enda.
  Gör du?
  CJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ett par stycken. Jag vet inte om de är "representativa". Det är inte synd om någon av dem, ingen av dem har drabbats av Alliansens politik, båda är män och den ene är invandrare. Båda avskyr tiggare.

   Radera
  2. Men jag gillar inte de där diskussionerna på temat "vår självbild har förändrats", "sverige är sig inte likt", "vi måste prata", "vi måste lyssna", "vi måste ta snacket", "vi är ändå 87 procent" o.s.v.

   Radera
  3. Ranelid brukar väl säga att han träffar 5000 sverigedemokrater om dagen och besegrar dem med ena handen, men jag förstår inte vinkeln, så att säga.
   Jag kan lägga till en bekant som jag bara träffat ett par gånger, f.d. vänster som blivit fanatisk islamofob - det är inte synd om honom heller, han har såvitt jag vet inte drabbats av någonting (inte av Alliansens politik, inte av nedskärningar eller utförsäkringar, utan det här handlar om någonting annat och ganska besynnerligt - jag skulle tro att det rör sig om en akademisk karriär som gick i stöpet, ska höra efter lite försiktigt i bekantskapskretsen, att det skulle vara "muslimernas fel" att han inte gjorde akademisk karriär tror jag då rakt inte - inte feministernas heller - kanske finns det på något bisarrt sätt en förklaring någon stans i universitetskorridorerna, Thente brukar ju gärna göra sig till talesperson för dem som är trötta på genus och postkolonialism, kanske handlar det om något sånt, som psykolopgisk förklaring - eller ett äktenskap som gått i stöpet? - men han är outhärdligt fanatiskt tunnelseende, och jag tycker inte att det är något att "lyssna på" i bemärkelsen "tycka synd om").

   Radera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim