onsdag 24 september 2014

Näckros, Rabin Square

Paragraph 3005 in the "Papers of Peace" said that if a war would break out...


Jag vacklar i NATO-frågan, p.g.a att Ryssland putsar på sina kärnvapen och döper om sin polis efter en bolsjevikisk bödel, och p.g.a IS.

12 kommentarer:

 1. Nej förresten jag vacklar inte.
  Det mesta tycks handla om ett par bokstavskombinationer:
  TTIP och BRICS.

  Bäggedera har jag hört talas om på omvägar - de omskrivs så gott som inte alls i svensk press. TTIP hörde jag talas om så sent som i förrgår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TTIP är ett frihandelsavtal som Sverige tänker knyta med USA. Bland annat går det ut på att företagen har överhöghet över riksdagen. Det betyder - förklarade en vän för mig häromdagen - på ett ungefär att Vattenfall kan stämma den tyska staten om de vill avskaffa kärnkraften.
   Ja det har Vattenfall tydligen redan gjort.

   Radera
 2. Go after the money. Man måste verkligen leta för att ta reda på vad saker och ting handlar om.

  SvaraRadera
 3. maja! - har du läst carl bildts senaste inlägg på sin blogg
  'alla dessa dagar'? (ps: jag läser varje dag allt han - carl bildt - skriver på sin blogg...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marianne, det hade jag inte men nu har jag det! Först något jag håller med Carl Bildt om. Insatserna mot IS i FN:s regi är ju någonting bra. Det är många länder som är med. SvT hade vinkeln att risken för attacker mot sverige ökar - kanske det (jag brukar ju anföra det som skäl mot en Nato-anslutning) men det här samarbetet sker under FN-flagg, vilket är något annat, det är många länder som är med, det är av största vikt att bekämpa IS, det handlar inte om ett oklart läge som i Libyenkriget utan det är för mig rätt självklart att Sverige ska vara med. Så här skriver Bildt:

   "Lite paradoxalt blev det i dag när SVT med kritiskt tonfall försökte göra sensation över att också Sverige, i likhet med så gott som alla europeiska stater, förklarade att vi är en del av de samlade insatserna mot ISIL och terrorismen.

   Det hade nog varit en betydligt större nyhet om vi, i kontrast mot de andra nationer vi samarbetar med, inte hade varit med. Och det hade med rätt varit en inställning som kritiserats."

   Radera
  2. Sedan till något oklarare:

   "Lyckas vi med TTIP är det bra – om vi misslyckas är det katastrofalt. Och jag argumenterar för att också utrikesministrar måste engagera sig tydligare för att processen skall bli framgångsrik.

   Lyckas vi i vårt stöd för Ukraina kommer det också att påverka Rysslands framtid och detta kommer också att vara avgörande för Europas säkerhet under kommande decennier.

   Mitt i det omedelbara taktiska manövrerandet med konfliktens olika detaljer tror jag att det är avgörande att ha klarheten i dessa perspektiv."

   Det tror jag också, och därmed blir det viktigt att ta reda på exakt var TTIP innebär.
   Jag ska inte skylla på svenska medier för att jag inte hade hört talas om TTIP förrän för några dagar sedan, jag är t.ex dålig på att läsa Näringsliv. Men Bildts ord om att det är katastrofalt om vi misslyckas med TTIP påminner om ordalagen före EMU-valet. Sverige skulle helt enkelt gå under om vi inte gick med i EMU. Ekonomisk katastrof. Det fanns bara en enda väg. Det rimmar illa med demokrati, dessutom stämde det inte i det fallet. Stämmer det med TTIP?

   Radera
  3. Tack igen för att du hojtade till Marianne, jag läser Bildts blogg ganska sporadiskt!

   Radera
  4. Det här kan man också fundera lite över:
   "Lyckas vi i vårt stöd för Ukraina kommer det också att påverka Rysslands framtid"

   Radera
  5. Ryssland tycks vilja vara med och bekämpa IS. Enligt tv-nyheter idag.

   Radera
 4. Min dator har ingen anslutning o jag kan ej logga in med min smartphone. Vill skriva detta: Då och då - allt oftare tycks det mig - hör man någon ge ifrån sig ett eko från den konstfientliga kampretoriken - den antirasistiska kampen kamp kamp måste nödvändigt tysta allt annat, jag undrar om de verkligen ser så på sig själva - JAG ÄR EN ANTIRAS IST OCH INGENTING ANNAT

  SvaraRadera
 5. Vid sidan av den tunnelseende dogmatiska politiseringen ser man nonsensformuleringar som "all litteratur är politisk".
  Jaha, jamen dåså. ..

  SvaraRadera
 6. Nu har jag ialf fattat vad "icke-vit" betyder det har inget med hudfärg att göra utan betyder andra generationens invånare. Innevånare.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim